|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
ЕС забранявя класическите крушки !?
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
Нещо да не си объркал цените ?
http://cgi.ebay.co.uk/4-X-LED-21leds-MR ... 286.c0.m14
4 X LED 21leds MR16 12V = 20 watt halogen WARM WHITE -> £13 = ~26лв с безплатна доставка
А тук има едни дето казват че се равняват на 50W и са £35 за 5 бройки ?
http://cgi.ebay.co.uk/5-X-GU10-LED-Bulb ... 286.c0.m14
Явно доста са паднали цените 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Окт 05, 2009 11:51 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Нищо не съм объркал, това са цените, говорим за продукт с 60.000 часа гаранция от производител, това са повече от 6 години непрекъсната експлоатация, за която гарантират не само че ще светят а и ще запазят качеството, има си там спектър от който не трябва да излиза. Не съм казал че това се продава шир потреба, въпреки че всички къщи на палмата в дубай са оборудвани именно с лампи на тоя производител, т.е. те не се натискат да се конкурират с китайци или разни други, нито да са масов пазар като филипс и тунгсрам, продуктите им са скъпи, качествени за хора които могат да ги дадът тия пари. А ако беше разгледал линка щеше да видиш че нямат нищо общо и като вид и изработка. Ето част от ценовата листа, съвсем официална.
|
| Пон Окт 05, 2009 9:06 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Дали ще са 50000часа или 60000часа не е кой знае какво, тези като са по евтини ще си вземеш още няколко за резерва за тези пари
Че каква е толкова разликата им, виж на тези в ebay параметрите:
Technical description:
Socket GU10
Wattage 3 Watt
Lumen 420 lux / Equal to 50 Watt
Voltage 220-240 Volt
Cluster Quantity 78 leds
Colour White (6400K)
Lenght 55mm
Diameter 51mm
Beam Angle 60 Degree
Coverglass NO
Lifespan 50.000 hrs
CE/ROHS Yes
Guarantee 2 years
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Окт 06, 2009 12:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ще ти дам няколко неща за пример, ако си из софия, мога и да ти покажа ако се уцелим да сме свободни по едно време. Първо ако забелязваш тези евтините са с много малки ледове, това са ледове хванати както дойде лично според мен, физически трудно да се монтират еднакво. Тези които ние продаваме са с големи ледове, там 3 В са 3 леда, има и 9 Вт с 3 леда, ледовете са монтирани във рефлектори, и то оста добре направени, резултат е много добра равномерност, първо имаш петно което е ако не перфекто то почти идеална окръжност, и по цялата окръжност имаш равномерно осветяване. Повечето от тия ледове са с много малки по две причини, първо по евтини диодчета, и второ по евтино упралвение, според мен ги навръзват полседователно едно след друго и са с токоограничаващ резистор, едва ли са с токово управление. Тия по големите за които ти говоря са си със токово управление, повечето модели ги има и контрол по DMX или един техен стандарт.
Всеки модел се предлага в доста разновидности като температура на светлината, като разликите в една гама са доста малки. Няма как да сравниш работат на диодите в стъклен корпус с тези на диодите в алуминиев оребрен. относно гаранцията, при тези се сменя всичко, при другите не знам как е, но ако съдя по енергоспестяващите дето си купих с 2 години гаранция, нито една не ми смениха, а те изгоряха много преди тия 2 години.
За всяко тяло има дадени точни парамтри, и се предлага в различни конфигурации, с различен ъгъл, съответно е дадено на каво разстояние какво петно прави с каква осветеност, което е гарантирано.
Дали всичко това би заинтересовало някого или не е друг въпрос, аз само казвам какви разлики намирам. Тия тела не са ни първа грижа, продаваме ги случайно тъй като друга фирма с която работим ги е купила, та не го пиша щото съм пристрастен, просто ми харесаха, отначало бях доста скептичен, все пак е италиянско .. и не е алфа
Но аз съм на принципа че като купувам нещо предпочитам да е хубаво и изпипано, примерно кутия за комуникатор на охрнаителните системи при нас е 100 Евро, че и отгоре, поръчвма си я и и я купувам, въпреки че тук за 8 лева има кутии и то доста по големи, но онова си е направнео за тая техника и аз предпочитмда слагам него.
|
| Вто Окт 06, 2009 1:02 am |
|
 |
|
sthx
|
 И няма край...
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Окт 18, 2009 8:32 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: И няма край...
Потъваме безнадеждно и безвъзвратно в световния комунизъм...
|
| Нед Окт 18, 2009 11:54 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Само като видиш това и трябва да се сетиш ,че ментосват. Силата на светене не се мери в луксове [lx] а в лумени [lm]
http://en.wikipedia.org/wiki/Lux
|
| Нед Окт 18, 2009 11:57 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: И няма край...
Арнолде Арнолде, да беше продължил с терминаторите.... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Окт 19, 2009 3:38 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Егатий смешниците са тия от Калифорния  . После спорим къде живеели по-големите консерви, в ЕС или в САЩ
Гледа да измести проблема с фалита на щата, ако забрани например колите с големи двигатели икономията ще $1к на кола на година, а не смешните $30 на талавизор. Може да забрани и прожекторите по 1kW с които се осветяват нощно време къщите, ефекта ще е още по-голям, обаче да забрани иконостаса за един хамериканец, плазмения си талавизор от 3 на 2 метра, ей туй нема да стане без бой 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Окт 20, 2009 2:00 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е то ясно,
Производителите на колите лами имат по-силно лоби от вносителите на плазми/лцд-то и прочие
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 20, 2009 3:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ... какво от това, това ще стимулира първо развитието, или по скоро поевтиняването на дисплеите които са без безел и стават за видео стена, и второ, цената на оборудването за видео стени. Вторият отрасъл ще се стимулира отново производството на ТВ с задна проекция, това тук не е модерно в в САЩ е актуално, или по скоро е било в близко минало, защо да не стане пак, картината не е никак лоша, като имате в предвид че това за което говоря е сигурно поне на 7-8 години. Та никой няма да се откаже от големия ТВ, освен ако не ги принуди да намалят и размера на къщите си. Дори в една нормална къща, 40" е малко, то аз в хола съм с 42, дето го гледам от 2 м, представям си го в хола дето трябва да го гледам от 5-6 метра какво се вижда, аз както съм недоскив .....
Освен това навлизането на ТВ с ЛЕД подсветка а след време и на истински ЛЕД прави още по лесно производството на екрани тип модул, т.е. такива които безпроблемно да се снадят в по-голям екран, за момента подобни панели, с безел 1-2 мм са доста скъпи.
Бате Арни взе да се излага, вместо да налага върл капитализъм и диктатура гледай с какви глупости се знаимава. Ако пък ония в калифорния признаят всички нелегални мексиканци, китайци и какви ли не други за американски граждани, или най-малко постоянно пребиваващи, от данъците които ще им съберът ще докарат не по 30 ами по 3000$ сигурно на всеки американец в щата.
|
| Вто Окт 20, 2009 10:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бат Арни е сам сред вълци - Калифорния е известна като Социалистическа Република Калифорния.
Отделно има нещо, дето май БГ "журналиста-преводач" го е пропуснал без да иска или толкова си може - те не забраняват по-големите от 40 инча телевизори, а казват че телевизорите трябва да паднат под определени нива на консумация. И от там пък специалистите казват, че в момента телевизорите с големина над 40 инча не отговарят на това изискване. Никой не е казал след 2013 г. няма да може да се продават над 40 инчови телевизори. Но до въвеждането на ограничението има време и производителите със сигурност ще намерят начин да влезнат в изискването, което пък значи, че големите телевизори няма да изчезнат  . Както и големите двигатели не изчезнаха, защото производителите намериха начин да ги направят по-екологични  . Понякога (даже почти винаги) е добре новините да се четат на оригиналния език  .
|
| Вто Окт 20, 2009 10:19 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Неточния превод на БГ журналистите рядко е от неможене, обикновено
вкарват агитационен материал по тоя начин. Хващал съм ги многократно.
Не знам Арнолд виновен ли е или не, ама как да се сдържи човек да не извика
"Арнолде Арнолде" при удал се случай. Това е половината от причината да гледам
английски футбол.... "Кевине, Кевине", "Алъне, Алъне " и т.н.  . Всичко почна
преди много години в Германия, един Ахим запояваше платките и първите няколко
естествено ги пусках аз; и като намерех грешка (сам по нощите, денем рядко
ме виждаха) се чуваше едно "Ахиме, Ахиме..."  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Окт 20, 2009 10:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Чет Окт 22, 2009 10:59 am |
|
 |
|
741
|
Преди време си смених моите крушки без да ме карат, понеже си направих сметката, че срещу 70-80 лева инвестиция си спестявам 100-150 лева годишно от сметката за ток. А сега като гледам паниката покрай тия статии, директивата почва да ме кефи 
|
| Чет Окт 22, 2009 11:29 am |
|
|