Отговори на тема  [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Следваща
iPhone 5 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: iPhone 5
ike написа:
Я малко проерка на реалността. Само на мен ли ми се струва, че света е полудял? Събрали са 1.3 милиона за крушки дето даже не са бели и ти трябват няколко минути да ги настроиш, вместо инстинктивно да цъкнеш ключа и повече не се занимаваш с глупости.

Ако прегледаш клипчето, всъщност идеята си е доста яка. Подразбиране, крушката свети с нормална, мека жълта светлина, включването и изключването става с обикновен ключ, в случай, че не искаш да ползваш смарфон. Всичко останало, ако искаш можеш да настройваш през приложение. Можеш да ползваш светлината/цветовете, като допълнителната сигнализация, когато получаваш SMS/повикване. Можеш да използваш светлината (цветове) като визулаен евалайзер/цветомузика (докато си пуснал музика от смартфона). Друго доста добро приложение е аларма/таймер събуждането с "естествена светлина", т.е. в рамките 5 минути светлината се увеличава постепенно.
Приложения като се замислиш - колкото искаш :) На мен ми харесва идеята и бих си купил такива крушки, дори и на тази цена. Проблемът е, че ти трябват минимум 2, дори 3 крушки за да се получи един еквивалент на "стандратна" 100W крушка :) Това всъщност ме спира, защото в стаята (където чета) ползвам от енергоспестяващите крушки, която е 25W и е еквивалент на 120W...

Сря Ное 07, 2012 2:59 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

И колко струва един светодиод :)
А бе що не се ... всичките?!

Сря Ное 07, 2012 11:09 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
И какво значение има колко струва?
Един хирург или цигулар дали знае и дали му трябва да знае?
Ти не продаваш "20 светодиода", а "средство за създаване на домашен уют". :D

Както добре е казано:

Най-добрият начин да продаваш домати е в ресторант - нарязани на салата и сервирани.
Нелош начин е на сергия на пазара.
Най-лошият начин е до оградата на градината, където се отглеждат.

Сега замени "домати" със "светодиоди". :D

Чет Ное 08, 2012 2:21 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
А бе що не се ... всичките?!

Бонго, като си толкова отворен що не направиш същата крушка с евтините светодиоди, дето имаш и да ги убиеш с конкуренция, а :) ? Само дето дълбоко ме съмнява, че някого ще ти стигне съзнателния ти живот да проектираш сам крушка с Wi-Fi, която да се управлява през смартфон :) . Толкова си далеч от тия неща, че и сам не знаеш какво не знаеш и обикновено точно такива хора като теб ръсят глупости нонстоп по форумите как баламите си купували такива скъпи неща, дето според вас струват стотинки. Ама те ти казаха вече де - хората си купуват уют и кеф, не крушки - дано някога да можеш да го схванеш какво значи това :) .

Чет Ное 08, 2012 4:06 am
Профил
Аватар

Аз като човек, дето претендирам, че мога да го изпроектирам това за един човекомесец с все механичната конструкция, също твърдя, че това е стока за балами :) Какъв уют, какъв кеф, не ставай смешен. Ако искаш истински хоум аутомейшън има го на пазара от 10 години поне. Това си е келешлък за пубери.

И сега има всякакви видове осветителни тела. Само дето не се драйвят в със смартфон, а с копче :) Ако уюта ти го носи стърженото по тъчскрина, съгласен съм с теб.

А иначе цената си е съвсем резонна при предполагаемите количества. Толкова е нормално да струва. След 1 месец китаеца ще го пусне на 1/10 от тия пари и тогава и по бедните гъзари, ще могат да си го купят. Е ще свети малко лилавеещо, ще премигва нощем и WIFI-то ще лови на 1.5 метра :)

Чет Ное 08, 2012 12:16 pm
Профил ICQ

Сега замени LED крушката с всеки съвременен смарфон и ще видиш, че е същото - "гъзария", за малки келешчета ;) По същата логика и Nokia 1100 ще ти свърши същата работа, всеки смарфон си е келешлък :)
А климатиците са още по-безсмислена работа - все едно сме еволюирали под работещ климатик. Някой би казал, че подобна играчка е гейска работа, докато истинските мъже не ползват климатици.. и т.н. и т.н. ;) Мисля, че ме разбрахте ;)

Чет Ное 08, 2012 12:57 pm
Профил
Аватар

Тц. Аз не те разбрах. Какво е общото между климатика и тая iлампа?

Виж ако ми продаваш климатик, който се управлява през смартфон, бих се съгласил на сравнението.

А и тук не говорим за това хубаво или лошо нещо е хоум аутомейшъна. Както казах, тия технологии ги има вече от десетилетие. Тук просто се намесва бранда епъл за да се накара тълпата да купи. Това е.

Чет Ное 08, 2012 1:14 pm
Профил ICQ

Идеята е, че много от глезотийките навлезли през последните 10-20 години сега са стандрат и никой не се замисля за тях като нещо префърцунено. Ако въпросът е, че много от тези неща (като крушките) са излишни глезотийки, то можем много лесно да махнем и всички други глупости които купуваме и да се върнем едно 50 години назад, но се съмнявам, че някой който е свикнал на "лукс", ей така без бой ще си върне както смартфона, както автомобила, така и скъпият климатик, защото това което е било лукс преди 50 години сега всъщност го възприемаш за нещо нормално и естествено да притежаваш.

Чет Ное 08, 2012 2:38 pm
Профил
Аватар

Въпрос е във бранда. Подобни разработки има много, но не се налагат, просто защото няма нужда от тях. Но когато ги брандираш с епъл... изведнъж придобиват полезност.

Чет Ное 08, 2012 3:04 pm
Профил ICQ

Точно за това намекнах по-горе, че този продукт не е само за iOS устройства, а и за Android. Друг въпрос е, че Филипс ги предлагат в appstore.

Чет Ное 08, 2012 4:11 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

То Nokia от кога предлагат тая екстра, и то на евтините си телефони - фенерче: хем полезно, хем свети а и се управлява от телефона :D

Чет Ное 08, 2012 4:31 pm
Профил

perlsite написа:
Можеш да използваш светлината (цветове) като визулаен евалайзер/цветомузика (докато си пуснал музика от смартфона).

Стоплих го това, ама ... някак си ми се струва излишно. Може би ако бях с 10-20 години по-млад, щях да си играя с това първата седмица и после щях да ги ползвам, като обикновенни крушки.
Иначе по темата с безмислиците това ми се струва, също толкова полезно:
Изображение
Източник: http://9gag.com/gag/5787630

Чет Ное 08, 2012 4:36 pm
Профил

По принцип си прав, особено това за цветомузиката, но има и неща, които ще ползваш всеки ден ;)

Например - събуждането сутрин. Аз лично не харесвам стресовото събуждане и би било добре в рамките на 10-15 минути светлината да се усилва бавно, докато сам не се събудиш, вместо някакво удърно, посредством аларма. В този случай връзката: смартфон (часовник/аларма) е удачна.

Друго удобно нещо е известяване посредством светлината - телефона ми често не се намира до мен и така пропускам обаждания или смс-и. Ако обаче докато съм в стаята, осветлението премига няколко пъти в различен цвят - това ще е полезно.

Трето нещо, която би било полезно за всекидневно използване - когато започне да се стъмва, бавно и плавно да пуска светлината така, че винаги осветеността в стаята да е подходяща за четене.

Чет Ное 08, 2012 5:44 pm
Профил
Аватар

perlsite написа:
Например - събуждането сутрин. Аз лично не харесвам стресовото събуждане и би било добре в рамките на 10-15 минути светлината да се усилва бавно, докато сам не се събудиш, вместо някакво удърно, посредством аларма. В този случай връзката: смартфон (часовник/аларма) е удачна.

На това решението е: дърпаш пердето и сутринта ще го имаш този ефект без каквито и да било смрадфони крушки с WI-FI.

Както е тръгнало скоро и водата в тоалетната ще трябва да си пускаме през WI-FI с оторизация, парола и електронен подпис, че да не може комшията погрешка да задейства твоето казанче...

Това ми напомня на скорошния случай. Спира ток-а в блока и няма около час. Слизам за нещо долу и пред вратата заварвам събрал се кворум за общо събрание, защото миналата година монтирах един четец на входната врата и вече се влиза с тагове. Седят и си гледат таговете и сега кой ми беше ключа и къде съм го метнал... :D

Чет Ное 08, 2012 6:08 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Tisho написа:
Това ми напомня на скорошния случай. Спира ток-а в блока и няма около час. Слизам за нещо долу и пред вратата заварвам събрал се кворум за общо събрание, защото миналата година монтирах един четец на входната врата и вече се влиза с тагове. Седят и си гледат таговете и сега кой ми беше ключа и къде съм го метнал... :D

Че каква е тази система дет като отпадне тока и вратата остава заключена? Нали при пожар първо се спира тока съответно ще си изгорите кат факли заедно с сградата. 8O 8O 8O 8O

Чет Ное 08, 2012 8:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Следваща