|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Референдум
Да (не) еба тези помияри!!!
|
| Нед Ное 24, 2013 8:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Аз цитирах два различни източника, единият от които националната телевизия, мога да ти цитирам още 10 но едва ли има смисъл. Повече от очевадно е, че комендантът не е разпознал симптомите и е нормално да не ги разпознае защото не е медицинско лице. Това, което не е нормално е за толкова хиляди затворени в няколкото центъра да няма НИТО ЕДИН медицински щат. Още по-ненормално е това да се случва след няколкомесечна критика, че в тия центрове няма ЕЛЕМЕНТАРНИ условия. И още по-по-ненормално е твоето твърдение, че точно заради бежанците правителството не бива да подава оставка. @Dimitar, разбира се че при Боко арогантността и некадърността не беше много по-различна... както казах все едно една майка ги е раждала и сегашните и предишните. Но аргумента "аз мога да правя безобразия щото други също са правили или могат да правят... някак си не върви! Приемай каквото си искаш... важното е да се засегнеш поне малко! Защото разговорите между нас не са просто спор на хора с различни гледни точки. И ти и аз взаимно се обвиняваме в лъжа и манипулация. Демек, не е въпрос на "друго мнение", още по-малко демокрация. Освен ако някой от нас няма по-особено разбиране на тема демокрация и на тема лъжата. Комунистите и по-специално другарят Вишински има такова едно разбиране... Неговите теории в областта на правото и до днес са прецедент, с което комунистите стават печално известни и минават всякакви други диктатори и демагози. Аз те свързвам с комунистите поради две причини, едната е че повтаряш като папагал тезите на сегашните управляващи и другата е тоя начин на мислене по отношение на лъжите, който споменах по-горе. И първото и второто се свързва с комунизма. И не само от мен... Разбира се, може просто да е съвпадение... между твоите тези и тия на управляващите, между твоя начин на мислене и тоя на комунистите. Може! Както се казва "ха дано"...
|
| Нед Ное 24, 2013 10:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
докато бях в армията ми попадна интересно четиво. не беше свързано с пряката ми работа, но ме заинтересува като умствена дъвка.
та във въпросния документ се определяха стандарти за битовото осигуряване на армейска част. на колко гъза се полага една дупка в земята, на колко гърла се полага една бака, на колко баки се полага една походна кухня. колко да е широко леглото/койката, колко печки на какъв обем помещение, дори на термометъра на каква височина му се слага пирона. на колко бойци се полага един бацил, какво трябва да може да лекува бацила. при това в режим лагер, поход, марш и в бойна обстановка. на колко бацила има един фазан-доктор, на колко бойци трябва да има мед. служба, стационар, изолатор. какво трябва да може мед. службата и т.н.
повечето неща ми звучаха странно, но сега ми изплуваха покрай кадрите на бежанските лагери. щото едно е пионерски лагер лятото, друго е школски кенеф на етажа, съвсем трето е целогодишен лагер за семейства с деца. като гледам снимките, надали е спазван какъвто и да е стандарт. той цвъки все повтаряше, че да ни включат в шенген трябвало да се измаже една сграда. как да му обясниш на такъв човек семантичната разлика между 'измазване' и 'замазване'.
изобщо, организацията на обиталища за големи групи от хора е сложна работа. която видно не е по силите на генерали, който не са ходили в казармата. от 'организатори' които не могат да уредят дори кенефите, каква ли контра-разузнавателна дейност може да се очаква? май дори не могат да ги преброят точно колко са хората в страната. трудна работа, и с чертички е трудна...
|
| Нед Ное 24, 2013 10:46 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@miro_atc, Попитах те за факти, а не за локуми. Но явно добре са те обучили в школата как да се измъкваш като плужек. За мен обаче си прозрачен!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Ное 24, 2013 10:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Факт е нещо, което даже и другата страна в спора признава... В спор с комунисти няма как да има факти, те не признават нищо! Даже и като ги цитираш пак не си признават... Веднъж те цитирах, там дето обясняваше как уличния натиск и оставката на правителството е "оптимистичен" вариант, ама кво призна ли си? Най-нагло си извъртя собствените думи... Тъй че нека да приемем че аз съм плужек и да спрем, щото не искам да ставам и мазохист 
|
| Нед Ное 24, 2013 11:46 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Явно точно комунисти са те обучавали на демагогия. Владееш я перфектно! Значи казваш на някого че е комунист, а това от доказване с факти не се нуждае, защото те не разбират от факти!  Признавам, че добре са те подготвили! Параграф 22! Признавам те за победител в спора, той отдавна падна под достойнството ми. Бъди здрав и си носи ченгеджийската съдба, повече от това няма накъде да те изгърби!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Ное 25, 2013 12:00 am |
|
 |
|
miro_atc
|
виж Лупусе, моята теза е проста - това е поредното правителство от некадърници. Като ударението изобщо не е върху некадърници. Безсмислено е да споря кое е по-по-най некадърно. Ако искаш да спорим на тая тема, няма проблем. Дай поне нещо като аргумент и го разясни, не ми цитирай опорни точки. Ако смяташ че е дейността покрай бежанците -ок, обясни какво точно е направено според теб, защото аз не виждам нито притока да е спрял, нито да има елементарни условия в лагерите, нито извън тях. Или в друга област, няма значение. Нещо, което поне мъничко да ме накара да се замисля... Аз разбирам, че не е лесно в най-бедната държава да намериш нещо добро в управлението. Така че съм склонен малко да си затворя очите. Само ми дай кукичка и ще я захапя.. Но не ми разправяй, че положението с бежанците е нормално. НЕ Е! Не ми казвай че са се извинили за Пеевски. НЕ СА! Не ми обяснявай как с 50лв. коледни ще се решат проблемите на пенсионерите или на икономиката. Не ми казвай, че нещо ще се промени до края на мандата. По същия начин по който Орешарски ИЗЛЪГА, като първо каза че той бил предложил Пеевски, а дни след това каза че не си спомня кой точно го е предложил. Та по същия начин първо каза, че щял да уволнява държавни служители по оперативни данни, после се изметна че нямал предвид тия дето ходят в извън работно време и оперативните данни не били свързани с протестите, ами с "други" престъпления. Не било компютри, ами компоти и не сме ги изнасяли... Тоя човек ЛЪЖЕ най-безцеремонно. Както и подръжниците му, никога досега МВР не е било въвличано в толкова дребни лъжи и клевети. Да изкарва някакво студентче че не е добре с главата. Жалки са... А ти ми обясняваш кой бил плужек, че се и обиждаш като ти кажа че си комунист. Ми как се определя според теб, който не вижда тия прблеми? Или тва не са проблеми, щом Партията е на власт всички трябва да мълчим и да козирваме...
|
| Пон Ное 25, 2013 1:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ай стига бре, хората ще строят седми блок ... ама с американски пари и технологии, чудно какво гонят, някоя добра дума пред народа .. едва ли, падане на визит .... много евтино ще минем за нещо което не ни трябва, .. чудно какво друго ..
|
| Пон Ное 25, 2013 1:32 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Брях, даже темите микрочип срещу атмел се развиват по-умерено... 
|
| Пон Ное 25, 2013 1:51 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам Тони, ти ги подкрепяш на теб може и да подшушнат нещо на ушенце  За мен са обикновени мошеници и не търся логика в думите и делата им. Двадесет и няколко години ни обясняваха как няма по-добра технология от руската и изведнъж най-добрата технология била точно тая... Тоя номер с компютрите и компотите лекичко взе да се изтърква...
|
| Пон Ное 25, 2013 1:53 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Миро, да разбираме ли, че ти тъгуваш по руската атомна технология  ?
|
| Пон Ное 25, 2013 2:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Виж сега, аз ги подкрепях с конкретна цел, а и все още тъй като не искам боко да се връща. От тях не намазвма нищо, не съм и намазвал никогамакар на някои съфорумници да им се привижда друго. В интерес на истината ако минат на американска технология, и работят с точно с тоя консултант има не малък шанс да взема да намажа нещо, не за друго ама тоя си иска каквото е писал, а тук няма много които да го осигурят, най-малкото риск инженеринг .. е друг е въпроса че то това намазване е толкова малко като сума че е смешно на фона на проекта, а рискаджии пак ще намажат дебело, щото пък те нямат алтернатива в това което могат, но все пак някой друг милион не е излишен никому, оборот де ....
|
| Пон Ное 25, 2013 2:41 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Оборот нищо не е... пожелавам ти да е печалба  Но не си зарязвай другите проекти, че това с атомните... всичко е само игра както се пееше в една песен 
|
| Пон Ное 25, 2013 9:43 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Има ясно разместване на пластовете при "усвояващите". Манчев е индикацията. В крайна сметка резулатата ще е същия като с Белене. Ще се усвоят едни пари.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 25, 2013 10:05 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Спестявам клюките дали линейката е имала дефиблиратор и колко е закъсняла... детето е имало много сериозен сърдечен проблем и щяло да пътува за операция в чужбина, останалото е ирония на съдбата... за съжаление жестока ирония!
|
| Пон Ное 25, 2013 11:28 am |
|
|