Отговори на тема  [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 66  Следваща
Китай 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Китай
Wizard, нямам идея какви чипове има в айфона, и не ме вълнува много, но няма и нито един китайски в него доколкото разбирам. Не знам какво целиш с тоя въпрос. Чета тук и виждам хора които виждат или едната или другата страна, и са със тотално крайни мнения. Димитър не вижда нищо кой знае какво в Китай, като че ли доста ги подценява. Други пък едва ли не виждат в Китай лидера на 21-ви век. Аз излагам факти, мисля че Китай в много насоки води западният свят, но и в доста изостава, но е факт, че доста се напъва да наваксва. И ако някой не наясно, аз не съм фен на САЩ като цяло, иначе отдавна да съм станал гражданин а не да ходя с туристическа виза и всеки път да ме разхождат като мечка по инспекции, но на бялото черно не може да се каже, и обратното също. Виждам много преди става в много аспекти, имат и много проблеми и недостатъци. Ненавиждам днес-нито САЩ и мисля, че 40-50 години назад във времето е било перфектното място, поне доколкото може да има такова.
Та в тоя аспект не виждам какво точно искаш да кажеш с тоя си въпрос.

Нед Дек 16, 2018 10:25 pm
Профил

Ник, много си назад, никой вече не иска да мести в Китай освен ако няма местен пазар. Това отдавна умря, в момента се мести от Китай навъни то с доста усилени темпове. Това което казваш е било в сила преди 10-15 години, вече там се правят фабрики само за местният пазар, това не е аутсорсинг. Последната една година аз знам за няколко големи компании които преместват извън Китай, един а от тях е IBM по една случайност моят флот мениджър преди това е работил 15 години за тях, самият той е преместил 3 линии от Китай в Мексико.

Нед Дек 16, 2018 10:30 pm
Профил

всичко става и за местния пазар, талафони, талавизори, табалети, компютри, всичко що е консумър ориентирано става за местния пазар
друг е въпроса колко ще са конкурентни, и дали сами не си изяждат местния пазар с лакомията си
хамериканската компания с талафон за $1800 или китайската със $180
щото ако преди 10 години не са имали китайците собствени телефони, сега вече имат, много различни марки при това
дори и аз съм с китайски талафон за около $180

Пон Дек 17, 2018 12:02 am
Профил
Аватар

https://business.dir.bg/kompanii/boing- ... obyava-737

Пон Дек 17, 2018 1:16 am
Профил

По всичко личи, че Китай си е извлякал много сериозна поука от грешките на СССР.
От друга страна САЩ нямат голям опит със "справянето" с други освен икономически колабирали или самоколабирали противници.

Пон Дек 17, 2018 2:16 am
Профил
Аватар

nik написа:
щото ако преди 10 години не са имали китайците собствени телефони, сега вече имат, много различни марки при това

Имат звънци - също колкото и руснаците имат телефон като направиха оная смешка йотафон-а. Всички важни чипове не са китайски и софтуера и той не е китайски. Та я пак кажи точно какво имат китайците, щото не е кой знае какво. Забранява Тръмпи на компания като ZTE да купуват американски чипове щото крадат като за световно и компанията гълта вода за няколко дена и 7000 са пред заплахата да останат без работа, та чак такайския президент трябва да се обажда на Тръмпи и да го моли. Това ли е имането :) .

Тони, никога не съм казал че отричам Китай напълно - просто ми е смешно като почнат някой да твърдят, че Китай щял да стане световен лидер с най-мощната икономика и със супер голяма консуматорска средна класа. Та някои чак си мъчат и децата с китайски език - като теб например :D . Много интересно какво ще стане като почнат да изнасят с още по-големи темпове производствата извън Китай и като се има предвид на какви профит марджини работят китайците.

Пон Дек 17, 2018 7:52 am
Профил
Аватар

яко са ви наплашили със загубата на световното лидерство, представям си Тръмп как се тресе...
кой ви караше да храните "драконите"

Пон Дек 17, 2018 8:16 am
Профил ICQ
Аватар

Щом те кефи да си мислиш, че сме наплашени и нищо не произвеждаме тук кой съм аз, че да ти чупя хатъра :D .

Пон Дек 17, 2018 9:14 am
Профил

митак, не знам мозъчните промивки там ли са ви толкова ефективни или просто ти си лабилен и податлив
андроида е опън сорс, и марсианците могат да го ползват
а чипа на стария ми телефон е MT6753 с 3GB RAM + 32GB ROM, на новия MT6750T с 4GB RAM + 64GB ROM
стария съм го разглобил на парчета, ако искаш мога да ти снимам цялата платка (3х4см) да видим дали ще успееш да посочиш поне един резистор произведен у хамериката

та какви са медиатек не знам, може да са станали хамерикански....

MediaTek Inc. is a Taiwanese fabless semiconductor company
Founded May 28, 1997; 21 years ago
Key people
Ming-Kai Tsai (Chairman)
JChing-Jiang Hsieh (Vice Chairman)
Rick Tsai (CEO)
Joe Chen (President)

тия не ги познавам ама що така не ми звучат хамерикански имената

Пон Дек 17, 2018 12:50 pm
Профил

САЩ си пати от самозабравата си и от подценяването на опонентите си.
Примери, колкото щеш.
Китай демонстрира прагматизъм, прескача фазата на "носене на демокрация" и минава директно на финансовото завладяване. Вече видяхме резултатите от китайските инжекции в Шри Ланка, предстои да видим тези от Африка, Гърция, Франция, Португалия, та дори и Германия.
Като прибавим към това и много вероятното "сприятеляване" с Русия, Турция, Иран и с. Корея и ще излезе, че притесненията на Тръмп съвсем не за безоснователни.

А най-тъпото е това, че Китай никога нямаше да е това, което е, без "съдействието" на САЩ.

Пон Дек 17, 2018 1:30 pm
Профил
Аватар

Това, че андроида е опън сорс не го прави китайски въобще. Същото и с медиатек процесора, дето нито медиатек са го дизайнали, нито също е китайски. Да не говорим пък за часта с модема за LTE-то. Въпроса беше дали китайците имат китайски телефони, а не дали резисторите им са произведени в щатите.

Пон Дек 17, 2018 3:26 pm
Профил

nik написа:
андроида е опън сорс, и марсианците могат да го ползват

Опън сорс е само на приказки. Основните апп-ки които правят андроид не са опън сорс т.е. нямаш достъп до play store, gmail, maps и т.н. Отделно в телефона не е само андроид ами има и RTOS който се търкаля в модема - той пък въобще не е опън сорс.

nik написа:
а чипа на стария ми телефон е MT6753 с 3GB RAM + 32GB ROM, на новия MT6750T с 4GB RAM + 64GB ROM
...
та какви са медиатек не знам, може да са станали хамерикански....

MediaTek Inc. is a Taiwanese fabless semiconductor company

Има лека разлика между PRC и ROC - и в двете има republic & china ама в едното няма people's.

Пон Дек 17, 2018 3:29 pm
Профил
Аватар

е сигурно имат:
https://en.wikipedia.org/wiki/HiSilicon

тези Fabless ... HiSilicon, MediaTek ... си е е.ало мамата кой какъв е и къде е

Пон Дек 17, 2018 3:52 pm
Профил ICQ

добре де, чипа не бил китайски, а тайвански, като има от къде да си купят чип евтино ще си купуват, ако утре не могат да си купят ще си направят, това вече не им е проблем, времената са други вече, факт е, че телефончето е китайско и си работи на 1/10 от цената, за следващите 10 години всяка година мога да си купувам чисто нов телефон на цената на един ай фон
всичко си има, всичко си работи, дори ъпдейти пускат редовно за старите модели, и дребните кусури които го издават, че е китайски по нищо не се различават от кусурите на ай фона
даже е леко унизително за епъл с 10 пъти по-скъп продукт да имат проблеми като на $180 долара телефон
дори на брат ми (който е доста капризен) взе да му харесва тая далавера та си поръча най скъпия им подел, цели $230 плати преди 3 дена, чакам го да дойде тия дни и ще го видя
MT6763T(P23) 2.5GHz, Octa-core, 6GB+128GB, 6000mAh, 5.99" Display FHD+ (2160x1080px), Android 8.1

Пон Дек 17, 2018 4:11 pm
Профил

Не знам какво точно се дискутира, дали че китайците произвеждат релефони на 1/10 от цената на епъл или цената на епъл, или пък митата им .. щото тия неща ниакк не са свързани. Нали не мислиш че самсунг и вятите хуьове са паднали от небето, но и техните върхови модели са на цени сходни с айфона, защо ли така ? едните са корейци, другите китайци ... просто е, защото масово хората искат да си купят най-доброто, а пък компаните искат да печелят точно от такива. Епъл просто са решили, че не искат да произвеждат евтини телефони, и е разбираемо. Никой не си купува самсунг или вей хуй заради марката, а заради апраметрите.в същото време повечетохора си купуват епъл заради марката, съответно ако имаш евтин телефон, много вероятно е да се купува той от тия които искат да имат епъл, не е икономически изгодно за тях да го правят.
Всеки печели от каквото може.
А дали в САЩ има производство, все още има на много неща, вярно има много аутсорсинг, но си имат и местно. Не трябва да се подценяват, и най-важното там върви страшно много развой, какво значение има дали китаеца или тайванеца дялка силикона, като го е проектирал някой в САЩ. Да нещата се променят, спор няма, само времето ще го покаже. Аз и другаде бях писал, САЩ може да са всякакви, но истината е че на тях дължим това което имаме като комуникации и технологии в момента. Ако не беше САЩ и техният пазар, дори да беше достигнато това ниво на развитие, все още телефони щяха да си купуват милиардерите, една минута щеше да струва по 5$ и едно ТВ щеше да струва колкото половин кола.

Пон Дек 17, 2018 5:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 66  Следваща