Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Windows 10
Хъм, при мен на най-новоинсталираната Бозъ7 просто М$ не ми дава скорост на зареждане - затова оревах орталъка, но с доста търпение се оправи и сега съм забранил новите ъпдейтвания - и без това не ми пука за компчето.
Най-старата (на поне 4г.) я бях абонирал за Бозъ10 но после го разкарах. Скоростта на ъпдейтване опира понякога 100Мбпс - максимума на нетя.

Чет Окт 22, 2015 8:48 pm
Профил
Аватар

Аз честно казано не мога да ви разбера кво толкова се дърпате? Аз лично съм повече от доволен, особено в сравнение с 8.1. Все още твърдя че работи по-добре. В момента вече компа е горе-долу със същия софт както беше преди ъпгрейда и пак казвам - върви значително по-добре. За съжаление не съм слагал 7 на тоя ама и нямам намерение.

Чет Окт 22, 2015 9:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
..... За съжаление не съм слагал 7 ......

Съжален си :)

Чет Окт 22, 2015 10:06 pm
Профил
Аватар

Аз пък искам по желание а ми пратят ъпдейта на един лаптоп с легален уиндовс 7 и все още нищо не ми пращат. На два пиратски ми ги пратиха преди два месеца, а на единия още на същия ден, в който го инсталирах. Отделно имам още един пиратски, дето не искам да го ъпдейтвам и съответно ъпдейтите са му забранени и вече няколко месеца нищо не получава. Та при мен всичко е ОК с изключение на това, че там дето го искам (на легалния лаптоп) въобще не ми го пращат :D .

Чет Окт 22, 2015 11:01 pm
Профил

Дръпни win10 от сайта на ms и го инсталирай - само провери коя версия е за теб. Познава какво искаш да правиш и се държи по същия начин, все едно ти е дошло като ъпдейт.

Пет Окт 23, 2015 6:51 am
Профил

Dimitar написа:
Аз пък искам по желание а ми пратят ъпдейта на един лаптоп с легален уиндовс 7 и все още нищо не ми пращат. На два пиратски ми ги пратиха преди два месеца, а на единия още на същия ден, в който го инсталирах. Отделно имам още един пиратски, дето не искам да го ъпдейтвам и съответно ъпдейтите са му забранени и вече няколко месеца нищо не получава. Та при мен всичко е ОК с изключение на това, че там дето го искам (на легалния лаптоп) въобще не ми го пращат :D .

Това прочете ли го? Ако не си, виж в коя категория са те вкарали и какво може да направиш по въпроса.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081048

Пет Окт 23, 2015 4:59 pm
Профил
Аватар

MediaCreationTool.exe си тръгна без проблем на лаптопчето ми с Win7, само дето нямах излишна флашка за да довърша теста а не исках да ъпгрейдвам.

Едит: всъщност се навих - нямам нищо ценно тук. После ще пиша.
... Зарежда се, ама М$ ми пуща само около 10Мбпс...
... и ми отне над 40мин да се зареди и накрая му мииисли и ми каза, че компа не можел да стартира Win10 като се оправда със системните изисквания за Win8.1, те обаче са изпълнени... Ще пусна другата проверка да видим.
Ааа, чак сега излязло: проца не съпортвал NX: "NX helps your processor guard the PC from attacks by malicious software." - мии това не беше ли нещо ново-новеничко? И аз като купувах лаптопа на жената май нарочно го отбягвах, щото не мога да монтирам Win7 (май, де). И ся к'во прайми? :)

Пет Окт 23, 2015 8:58 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Ааа, чак сега излязло: проца не съпортвал NX: "NX helps your processor guard the PC from attacks by malicious software." - мии това не беше ли нещо ново-новеничко? И аз като купувах лаптопа на жената май нарочно го отбягвах, щото не мога да монтирам Win7 (май, де). И ся к'во прайми? :)

Ново новеничко от 2003. Баси във вашето село сигурно още правите октомврийска революция и взривявате влакове.

Съб Окт 24, 2015 1:10 am
Профил
Аватар

Не бе, объркал съм се - все пак споменах за май :) Имаше обаче подобни буквички в процовете които трябваше да отбягвам.
А моят проц си имал всичкото, ще видим. Първото ми попаднало:
https://www.infopackets.com/news/9619/h ... s-10-error

Съб Окт 24, 2015 1:57 am
Профил

Не знам за никакви буквички дето трябва да се отбягват, даже напротив, гледаш процеора да има максимален брой буквички.
Провери и кажи кои букви не ти харесват.

Съб Окт 24, 2015 3:32 am
Профил
Аватар

Ровичках из старите писанки на Бонго, но не намерих къде го бях писал (чуденката за закупуването) и сега нямам друго време.
Иначе след KB2952664 се появи Get Win10 и пак не му харесва проца. По-късно ще продължа ровичкането.

Съб Окт 24, 2015 12:10 pm
Профил
Аватар

ГолЕм цирк!
Бозъта явно е мноо скарана с моето компче. Инсталирах Linux Mint Xfce 64 (оставил съм достатъчно място на диска) и се сетих, че бозъта упорито твърдеше, че това не е 64 битова машина. Освен това ментата без проблем ми откри блутуча и чак тогава бозъта също го откри и след втория рестарт даже го инсталира успешно :)

Изкопах много приятен начин за проба и инсталиране на линукси директно от бозъта, без да си играеш със CD-та, флашки и виртуалки - UNetbootin .
Обаче при мен COMODO Programs Manager прихвана инсталирането на UNetbootin като нормална програма и при следващият старт на бозъта ми излезе BSOD с cumon.sys (на Comodo). От Safe mode отидох на System32/drivers и го направих на cumon.sys.BAK и всичко тръгна по мед и масло. След деинсталирането на UNetbootin (прави се след всяка проба на линукс) му върнах името.

И за да е пълен цирка: пак пуснах MediaCreationTool да монтира Win10 и за момента върви добре. Но нетя е пълен с предупреждения, че ако имаш седмица няма смисъл да минаваш на десятка, поне не преди SP1 който ще излезе съвсем скоро... Шъ видим и ще пиша пак.

Едит: уж беше тръгнало да се инсталира и накрая пак ми каза, че проца нямал NX. Явно ментата не се интересува от тази подробност.

Нед Окт 25, 2015 2:58 pm
Профил

Знаеш ли точния модел на процесора: http://ark.intel.com/ и каква версия на уиндоуса имаш? Win 7 64bit ли е?

Нед Окт 25, 2015 4:51 pm
Профил
Аватар

Проца е Atom N550 а нетбукчето е световнонеизвестното Packard Bell dot_se-725NL според етикета, но е ъпгрейдвано - n-та ръка е.
А аз тези дни му ръгнах последния БИОС ама без видими промени.
На сайта има драйвъри само за XP и 7.

Всъщност изобщо не държа на Бозъ10 (поне засега), а просто нямам друг комп за хабене и се бъзикам с тоя. Сега си дооправям Ментата (на dual boot е) и си ми е комфортно с нея.

Нед Окт 25, 2015 7:09 pm
Профил
Аватар

Бонго, Бонгооо, дето има една дума - луд умора няма, само се поти :D .

Нед Окт 25, 2015 9:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Следваща