Отговори на тема  [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Следваща
Интернет цензура - поредният напън 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Интернет цензура - поредният напън
Цецо, доколкото аз схванах, идеше реч за имотите в Англия, а не за България. И хич не е случайно, че много англичани се изнасят и живеят в България примерно. Само в смолянските села са към 6000. Работят по хотелите, а децата им учат в бългаски училища. И в интервютата казват, че за нищо не съжаляват, че са напуснали острова.

Сря Фев 15, 2012 11:53 am
Профил

dimitre - ако бизнеса ти го изисква къщата се купува там където ти е бизнеса, от гръцки остров трудно ще правя това което правя сега, за това и не мога да се възползвам от офертата, така че пак казвам - рано или късно идва момент в който за едно или друго си принуден, и местните мошенници само потриват ръца и чакат, ако не кацнеш на единиа то на другия
и аз го забелязах и ТГИ ти го каза - разбираш ама се правиш на не разбрал, това го правят само мошенниците, да не си местния измамник там :D

Сря Фев 15, 2012 12:36 pm
Профил
Аватар

nik написа:
dimitre - ако бизнеса ти го изисква къщата се купува там където ти е бизнеса, от гръцки остров трудно ще правя това което правя сега, за това и не мога да се възползвам от офертата, така че пак казвам - рано или късно идва момент в който за едно или друго си принуден, и местните мошенници само потриват ръца и чакат, ако не кацнеш на единиа то на другия
и аз го забелязах и ТГИ ти го каза - разбираш ама се правиш на не разбрал, това го правят само мошенниците, да не си местния измамник там :D

Предполагам, че поста ти беше към мен, затова аз ще ти отговоря:

1. Ако бизнеса ти изисква ПОКУПКА на къща еди къде си, или купуваш къща или сменяш бизнеса. Ама бизнесите дето изискват ПОКУПКА на къща са сравнително малко. Затова обикновенно трезвомислещия човек НАЕМА къща. :) Ако наема също е прекалено висок - измисляш начин другаде да въртиш бизнеса ти. Или си сменяш бизнеса с по-доходоносен, така, че наема (а още по - добре покупката) да не са ти проблем.

В нормалните държави, нормалните хора купуват къща, когато могат да си го позволят. Само дето дефиницията на последното е малко глупаво разбрано от Ганьо. Под мога да си го позволя, имам предвид, да не ме затрудни!

2. Мошениците, както ти ги наричаш, просто ползват твоя наивитет. А именно нелогичния ти мерак ДА КУПИШ имота. И понеже такива мераклии като теб са много, ти дерат кожата с цената.

Ти ако правиш едно изделие, което се радва на невероятен интерес - вероятно ще го продаваш евтинко??? Не мисля - ще му шибнеш максимално високата цена според, която все още имаш достатъчно пазар. Същото е на пазара на имоти. Като всички са се юрнали да пазаруват имоти в Англия - ми хубаво, плащайте като попове и си купувайте...

Мошеници по твойта логика са всички търговци. Щом има кой да пазарува на тия цени - те ще са такива. Ако няма кой да пазарува, бъди сигурен, че цените рано или късно ще паднат.

Сря Фев 15, 2012 12:56 pm
Профил ICQ

абе аз писах че е за димитър ама явно спа още, няма значение всички сме в кюпа

не знам дали са всички са мошенници, но определено повечето, това да продадеш букет цветя на нормална цена вместо двойна, не е благотворителност, пак е на печалба, но масово явление е двойната цена, не само за цветя, макар и на мен да не ми харесва такава практика и да не я прилагам, но никой не може да устои, масово явление

да, ще се съглася с теб - "Щом има кой да пазарува на тия цени - те ще са такива" това е когато пазара сам си регулира цените, но големите мошенници се опитват и това да прескочат, не пазара да си регулира цените, а те да ги регулират, поставяйки клиента в безизходица, уж имаш избор ама където и да идеш все една и съща цена/измама/измамник

Сря Фев 15, 2012 1:36 pm
Профил
Аватар

Стига с тия рози. За да те успокоя, ще ти кажа, че аз ако бях, ако мога и на 10торна цена ще ги продавам, ако има кой да ги купи :) Така де, щом сме такива катили та да подаряваме цветя точно в определен ден, нарочен от някой си за ден на влюбените... Бой по манерката тогава.

Да се научим, че подаряването на цветя има най-голям ефект, когато е без повод!

Иначе специално пазара на имоти засега си е чисто пазарен. Това не можеш да го оспориш. Не съм чул някъде да има минимални цени с закон.

Сря Фев 15, 2012 1:43 pm
Профил ICQ

е, значи още един се призна за мошенник :) да не питаш пак защо смятам всички за мошенници :)

да, след спукване на балона с надутите цени сега вече цените на имотите станаха пазарни, макар че в англия банките още успяват да държат завишените цени, дано каталясат по скоро, като се спукат и други балони и други цени ще станат пазарни

Сря Фев 15, 2012 1:50 pm
Профил
Аватар

има. аз в момента се боря да си купя земята на вилата.
навремето съм платил 100% право на строеж върху цялата земя. към 3000лв през 1986-та. тогава бяха половин нова лада.
земята тогава не се е продавала - политика на държавата.

сега общината си изкара държавна оценка (щото до момента и общината нямаше акт, че земята е нейна, за 1400лв.
на мен ми искат 7600лв по някаква ала-бала методика. то действащата нормативна уредба е чиния със спагети в момента (като всичко друго), не ми се навлиза в мътилката. но има 2 интересни неща:
- продажната цена не може да по-ниска от държавната оценка по някакъв коефициент
- правото на строеж едно време ми го признават, но деноминирано (демек 3лв нови пари)

Сря Фев 15, 2012 2:00 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Няколко пъти го обяснявах така че не може да не си го разбрал ама не ти харесва :D .
Айде пак: ако пусна публично сорсовете на DPS-а няма да очаквам никой да ме предпази от повтарянето
му - както разпрпсотранителите на песни искат само те да имат правото да натискат копчето
"copy".

Демек ти искаш да кажеш, че щом студията са сложили мизиката си он-лайн, то те са пуснали публично "сорсовете" си и всеки трябва да може да копира. Ами то същото важи и за стоките в магазините и парите в банките - и те са сложени там публично :) .

Цитат:
Бе ти го прочети първо после давай мения :D . Хубаво четиво е, няма да се минеш,
ако не си го чел всъщност _ужасно_ ти завиждам, че ти престои тоя кеф.

Сега се досещам откъде ти идват идеите и за публичното знание и достъпността му за всички - от книгите за Фондацията :) . Много фантастика май четеш и на всичкото отгоре я интерпретираш малко грешно :D .

Сря Фев 15, 2012 5:23 pm
Профил
Аватар

nik написа:
рано или късно идва момент в който за едно или друго си принуден, и местните мошенници само потриват ръца и чакат, ако не кацнеш на единиа то на другия

Един от големите маркетингови специалисти (забравих как точно се казва, но то не и толкова важно) тук изнася лекция пред доста хора на тема маркетинг и по някое си време ги пита следния въпрос. "Ако вие откривате нов ресторант и имате вълшебна пръчка, кое маркетингово предимство бихте си избрали?". Единия казал "Аз искам да имам най-доброто място и разположение за ресторанта си", друг казал "Аз искам да имам най-добрия готвач на света", а трети пък казал "Аз искам винаги да имам най-добрите продукти". Тогава лектора казал "Моето желание пък слага всички ваши желания в малкия си джоб - аз си пожелавам гладна тълпа, защото ако няма гладна тълпа наоколо нито разположението на ресторанта, нито готвача, нито пък продуктите ще ми помогнат да не фалирам" :D . Така че мрънкайте си против "мошениците" колкото си искате, докато хората разполагат с "гладна тълпа" въобще няма да им пука какво мислят такива като вас :D .

Последна промяна Dimitar на Сря Фев 15, 2012 5:38 pm, променена общо 1 път

Сря Фев 15, 2012 5:30 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
има. аз в момента се боря да си купя земята на вилата.

Дедо, сигурно много от вас са виждали или чували как в Детройт (и не само) продаваха/продават къщите по 1$, даже имаше един случай, в който банката даде 2000$ на една жена, за да продаде на една жена една къща за 1$. Айде това са изолирани случаи, ама какво да кажем за тъй наречените шорт селове и/или форкложъри, които са едно 10-15% от пазара в момента при които банките продават имотите за доста по-малко пари, от колкото им струват.

Ей такива банки му пожелавам на nik, за да си купи той една къща, да му дададт пари на всичко отгоре и да не му пука тогава за рентата на земята :D .

Сря Фев 15, 2012 5:35 pm
Профил

хаха
мерси, макар и да не ми е това целта в момента
пък те мошенниците точно сега в кризата най много напират, щото гладната тълпа взе да се дърпа, и се чудят каква нова измама да съчинят

аз пък имам друго виждане за бизнес - за което ТГИ ми каза да измисля нов продукт - днес видях че още един конкурент ме е изкопирал, този пък още по дословно, още нямам готовност да пусна новия продукт, обаче аз от няколко месеца работя по една машина с която вече сам ще си правя част от детайлите вместо да ги купувам, и познайте с каква цена ще ги застрелям :) , след разходите по новите детайли ще си оставя пак същата печалба щото ме устройва, а разликата ще иде като крайна цена на цялото изделие - нека копират :D а клиента ще го оставя сам да си избере, ей за това на мен не ми трябва АСТА

Сря Фев 15, 2012 7:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Dimitar написа:
Сега се досещам откъде ти идват идеите и за публичното знание и достъпността му за всички - от книгите за Фондацията :) . Много фантастика май четеш и на всичкото отгоре я интерпретираш малко грешно :D .

E, естествено е, че единствено твоята интерпретация може да е единствено вярната :D През цялата история знанието е било сила... или претенцията за наличие на знание, дълго след като самото знание е изчезнало и забравено. Не вярвам че би ти харесало да живееш през онази част от историята, на която викат Средновековие.

Чет Фев 16, 2012 3:34 am
Профил ICQ
Аватар

С това за интерпреатцията исках да кажа, че дори и в книгите за Фондацията, където идеята беше да се събере цялото човешко знание уж за благото на човечеството, то пак се ползваше само от определени хора (тези от Фондацията), за да контролират и подчинят останалия свят и после да създадат новата империя :D . Ако беше чел въпросните книги или пък ако не беше забравил за какво точно става дума ако си ги чел, щеше да се досетиш какво съм имал предвид в горното си мнение и нямаше да ми правиш сравнения със средновековието :) . Иначе правилно - знанието винаги е било сила, с която са контролирали тези, на които им е липсвало и са се старали не всички да го придобият :) .

Чет Фев 16, 2012 3:58 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
tgi написа:
Няколко пъти го обяснявах така че не може да не си го разбрал ама не ти харесва :D .
Айде пак: ако пусна публично сорсовете на DPS-а няма да очаквам никой да ме предпази от повтарянето
му - както разпрпсотранителите на песни искат само те да имат правото да натискат копчето
"copy".

Демек ти искаш да кажеш, че щом студията са сложили мизиката си он-лайн, то те са пуснали публично "сорсовете" си и всеки трябва да може да копира. Ами то същото важи и за стоките в магазините и парите в банките - и те са сложени там публично :) .

Продължаваш да се правиш, че не разбираш. Как точно можеш да вземеш безплатно музика
или филм от сайтовете, които ги продават. С какво е по-лесно от това да го откраднеш от
магазина.

Цитат:
Бе ти го прочети първо после давай мения :D . Хубаво четиво е, няма да се минеш,
ако не си го чел всъщност _ужасно_ ти завиждам, че ти престои тоя кеф.

Сега се досещам откъде ти идват идеите и за публичното знание и достъпността му за всички - от книгите за Фондацията :) . Много фантастика май четеш и на всичкото отгоре я интерпретираш малко грешно :D .[/quote]

Интерпретациите на всичко могат да бъдат всякакви. Да, разбира се, че Азимов е повлиял
на развитието ми - както и много други. "Голото слънце" обаче не е част от "Фондацията",
макар да има директни препратки. Ако не си го чел, последователността е:
"Стоманените пещери" ("The Caves of Steel"),
"Голото слънце" ("The Naked Sun") - тук е развита нелошо идеята против наследяването,
"The Robots of Dawn" май беше следващото (не съм сигурен, 20-ина години откак последно
съм го чел).
Една от заслугите на Азимов към мене е, че беше първият автор когото почнах да
чета на английски, много по-лесен беше от другите.

Във всеки случай примерът, който давам, е написан по-скоро като *против* идеята
против наследяването на повече от нужното. Но човек чете и интерпретира :D .

Остава да ми кажеш защо твоята интерпретация е правилната, разбира се.
("Всички така казват"? :D :D :D )

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Фев 16, 2012 4:07 am
Профил WWW
Аватар

Тъкмо написах по-горе за интерпретацията какво съм имал предвид - явно сме писали заедно :D .

Чет Фев 16, 2012 4:09 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Следваща