|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:25 am
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Украйна
Ами всички знаем това, което показват. Всичко различно си е новина. Като си бил там напиши впечатления от първо лице!
|
| Чет Авг 07, 2014 8:35 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Не знам аз като падна малайзиския самолет пуснах да видя как го отразяват руските телевизии... От кабеларката хващам две, едната първи канал, другата не е помня вече, но и по двете беше нещо ужасно. Няма такава журналистика просто. Не знам с какво да го сравня, толкова долнопробна пропаганда си спомням единствено едно време как се отразяваха партийните конгреси в работническо дело. Доста се учудих, защото дори по съвестко време нямаше такава пропаганда. Всъщност аз съм ходил само веднъж по времето Горбачов и тогава руснаците бяха къде къде по-отворени от нас... То е ясно, че имат интереси в Украйна. Ясно е, че и много други също имат и всеки си играе неговите мръсни игрички, но толкова целенасочено изкривяване на новини и журналистика ми дойде в повече. То просто прозира как са си писали новините по сценарий, за всяко нещо показват две гледни точки, както по принцип трябва да е. Щом отразяваш конфликт нали ако си журналист трябва да покажеш двете страни. Само че руснаците показват не "двете" а "две" гледни точки. Примерно дават къде украйнската армия обстрелвала и бомбандирала, а за контрапункт дават пострадали училища и болници. Изобщо не се споменава наличието на сепаратисти или друг участник в конфликта. Едва ли не излиза че тежковъоръжената украинска армия воюва с болниците и училищата. После показват как украйнски майки реват щото насила вземат децата в казармата, там явно все още е задължително. За контрапункт в случая дават разкази как цели полкове били избивани пращани да умрат, без подкрепления без нищо. Отново нищо не се споменава за сепаратисти и кой и как ги избива тия полкове. Бах маму то идиот да си, все трябва да се сетиш че в една война има две страни. Може да се спори коя е добрата и коя е лошата страна, но просто има две страни. Няма как една армия да има огромни жертви, а другата страна мирни старци, жени и деца. Просто няма как. Всъщност техните "бойци" ги показаха веднъж, за да обяснят как нямали букове и тем подобни техники, а и още веднъж ги споменах когат даваха какви усилия полагали да опазят района и сигурността около мястото на катастрофата. Като не стана много ясно от кого и защо пазят, защото контрапункта в случая беше някакъв холандски журналист, който си позволил докато го снимат да отвори някакъв куфар и да покаже какво има вътре. О Боже какво престрапление! Той бил докоснал, а не бивало... пък после как се извинявал, че и неговата телевизия направила официално изявление по случая. Изобщо голяма трягедия беше с тоя холандец...
|
| Чет Авг 07, 2014 7:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Виж сега, то всички новини са такива, тия по западните бяха същото нещо но в обратна посока.
|
| Чет Авг 07, 2014 7:59 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абе днес слушам по радиото в новините, че на Мегдана пак се бият.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Авг 07, 2014 8:03 pm |
|
 |
|
ilkor
|
По повод на днешните случки, аз се чудя как до вчера да палиш гуми на центъра на Киев беше геройство, а днес вече е престъпление? 
|
| Чет Авг 07, 2014 8:05 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ами служители на общината отишли да разчистват барикадите и боклуците, но "революционери" се събрали и ги подгонили с камъни. Как ще им барат кочината, дето са си я спретнали. Накрая общинари и полиция вдигнали ръце и заебали бунището както си е. Миналата седмица минах през скопие и впечатлението ми от там а и от почти цяла македония с изключение на охрид е за един голям КЕНЕФ. И украинците се борят за същия кенеф.
|
| Чет Авг 07, 2014 8:13 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Аз направих същото, ама с CNN. Точно както си го обяснил: две гледни точки. Как "сепаратистите" вризявавали училища,болници и сваляли граждански самолети и нито дума за това, че редовна армия на украинската хунта стреля с танкове и самолети по гъсто населени градове. И непрекъснатата употреба на клишето "сепаратисти". Пропагандата е много яка. Та зависи коя талавизия ще пуснеш да гледаш. Киевската хунта мина point of no return, не знам как си я мислеха, че ще взривят някой и друг град в Източна Украйна и всичко ще си дойде на мястото. Примерно, да предположим, че хунтата победи, как ще живеят в бъдеще източната и западната част ? Аз не мисля, че ще могат отново да живеят заедно в една държава, освен ако не им се натресе някоя чужда диктатура/демокрация. Колкото сърби, хървати и босненци живеят заедно в Босна. Киевската хунта можеха да седнат като "демократи" да обсъдят и обмислят идеята за федерализация, щото насила хубост не става. Да бяха се вгледали в големия си брат САЩ - федерална държава, с отделни републики(щати) със свои собствени закони и обща външа политика, без официален език и религия по закон. Някой да е чул в САЩ да са забранили да се говорят различни езици ?? Няма и да чуете, тук например около наше село на повечето АТМ има менюта на поне 10-тина езика, същото и за шофьорските книжки ( изпита например можеш да си го проведеш с листовки на да речем руски език, вмести ингилизки ). Това зависи в кой район живееш - ако има над определен процент говорящи друг език се прави за удобство на хората. Дори за много работни позиции, където се изисква общуване с клиенти от различни етноси, като плюс пишат да може да говори испански, полски, руски и т.н. И това не се приема за дискриминация или сегрегация. Телевизии всякакви, руски, полски, турски, гръцки, асирийски, има и 1 или 2 български, вестници, списания, а бе за каквото се сетиш. Хунтата дори се изкараха наследници на Киевска Рус, подкараха я през просото като македонците, пренаписват историята, ама на кой му пука, нали са демократи. Хората на територията на Киевска Рус са се наричали русини, а някой западни автори са ги наричали рутени. Съответно езика в Киевска Рус е бил русински/рутенски. След разпада на Киевска Рус държавата се разделя на няколко княжества, от които произхождат днешните руснаци, белоруси, русини, както и донските казаци. Украинци не е имало. Остатъците от русините или рутените са помляни от ордите на Чингиз хан, а след това ги яхват и донските казаци, поляци, руснаци, турци, после пак поляци и руснаци. В днешна Украинска Галиция живеят към 500 хил. русини, но хунтата не ги признава за отделен етнос. В Полската част на Галиция живеят само 50 хил., но пък поляците ги признават за малцинство. Признати са за малцинство и в Словакия и в Сърбия. Всеки по сериозен историк ще ти каже, че русините са били народа на Киевска Рус, по запазените писменни източници учините лингвисти разпознават прадядото на съвременния русински език. Украинските мундари обаче ще ти изкарат от 10 дерета вода да ти докажат точно обратното.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Авг 07, 2014 9:37 pm |
|
 |
|
Lupus
|
За что боролись, на то и напоролись!
|
| Чет Авг 07, 2014 9:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз не говоря за позиция и кой крив или прав... Повечето западни медии наистина вземат страна в конфликта, което е нормално и в резултат на което малко или много подбират новините си. В общия случай Украйна се споменава бегло, най-много при специален повод да е водеща новина. Но на първи канал от 30 минути новини 29 бяха за Украйна и то не едно събитие ами десетки теми. Определено не мога да се съглася, че е същото, просто си пусни някой от държавните руски канали... Иначе и по нашите и по западните телевизии съобщават в кой град се водят боеве, сега не ги делят на гъсто и на слабо населени, но то градовете са си градове, какво значение има. Факт е обаче че там дето се пуцат е почти безлюдно, стотици хиляди са имигрирали на изток (русия) и още толкова на запад. Поне в статистиката двете страни почти не се оспорват и цивилните жертви са по-малко от военните, което си е цяло чудо де...
|
| Чет Авг 07, 2014 11:20 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Пирев, историята е най-неточната наука, това дето си написал за русините, може да е вярно, може и да не е. Аз съм чел книжка на бългасрски автор, в която се твърди , че Иван Грозни е българин - от последното разклонение на Волжска България. Ако някой има път към Плиска - в музея сигурно още се продава - посветена е на историята на прабългарската писменост и връзката и' с днешната ни азбука. По едно време авторът забравя темата и почва едно яко анти-руско изложение.... Иначе всеки ден преглеждам www.echo.msk.ru - един от малкото руски сайтове , дето са останали млко извън шапката. На руснаците Украйна сигурно им изглежда както на нас или на сърбите - Македония. Иван Костов искаше да ни сбие заради Македония, ако някой си спомня. Слава богу - не се случи. Дано и руснаците отрезвеят преди да са натиснали копчето.
|
| Пет Авг 08, 2014 7:01 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Действителността се интерпретира в зависимост от интересите.  По някой път смисъла на ставащото се изкривява до огледалната си противоположност.
|
| Пет Авг 08, 2014 10:02 am |
|
 |
|
Lupus
|
Или се превръща в собствения си абсурд!
|
| Пет Авг 08, 2014 10:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе това всичко са измислици на медиите, всичко си е нормално в уркайна, просто си играят на бели и червени, без да искат свалили един самолет, вие докато риатате не сте ли чупили хорски прозорци ....
|
| Пет Авг 08, 2014 10:55 am |
|
 |
|
miro_atc
|
с ритане на топка трудно се свалят самолети... е вчера поредния МИГ-29, не знам как се сваля такъв и то по време на бойна мисия 
|
| Пет Авг 08, 2014 11:02 am |
|
 |
|
Lupus
|
Когато лети ниско не е проблем - сваля се с "Игла", "Стрела" и подобните им от класа на "Стингър". Изстрелват се от рамо. Много са бързи и са с топлинно насочване.
|
| Пет Авг 08, 2014 11:44 am |
|
|