|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:10 am
Честита бивша Първомайска манифестация! (тук досега викат)
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Честита бивша Първомайска манифестация! (тук досега вика
Както казах, по въпроса за Чернобил само бабешки приказки има публично. Разбира се, че медиите са пропагандна машина и винаги са били употребявани само "по предназначение", съществените истини, които текат по тях са толкова колкото се налага за да поддържат някакво доверие в достатъчно голям процент от популацията. Но приказки за 131I и марули на нивото тук (включая мене) са абсолютно бабешка работа. Колко дни от дъжда до яденето (периодът му на полуразпад е 53 часа), колко е било количеството в началния момент, все такива работи дето някои мои клиенти може и да ги знаят, останалото са бабешки приказки. От многото години в radsafe mailing list-а знам, че има правени предостатъчно (пре-пре достатъчно с оглед масовата истерия) епидемиологични изследвания за последиците от Чернобил и бройката беше дву, ако не и едно цифрена - за някакви последици, това със сума ти статистически методи и т.н. правено от хора дето това им е работата. То не че има нещо лошо в бабешките приказки де, ама го споменавам понеже тук сме практически изцяло хора можещи да ги различат от смислени такива. [edit] Грешка, рядко си гледам собствената библиотека  . Припознах се в 53, то е атомният номер, полуразпадът е 193 часа (за йод 131). [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Май 04, 2012 4:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво ще рече едноцифрени последици???
Я дай да ги видим тия статистики, коя организация тежи с името си зад тях? Щото аз съм чел други от СЗО и са доста стряскащи. Вярно правени са за Украйна и Беларус.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 04, 2012 5:03 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Да вметна също по повод радио свободна европа и паниката -> защо си мислиш че Хоризонт и Хр.Ботев са лъжели(че са мълчали мълчали са по въпроса спор няма), пък свободна европа е казвала истината? то точно за всяване на паника кво по-лесно от радиото на "Свободата"  Явно си го слушал избирателно, защото по радио свободна европа обясняваха до късните 80-год, как в БГ хората умират от глад, престъпност и мизерия навсякъде - пък моите спомени са по-различни без да съм син на номенклатурни кадри  Или как отряд убийци са погнали добричките журналисти със специялни автомати-чадъри със супер отровните сачми, дето пишело едва ли не произведено в България(защо и не написаха "ТНТМ фор евър":) на съчмите) некакси изпускайки от контекста, че когато шпионин стане двоен шпионин, последната му роля е да умре със скандал и да се натопи противниковия лагер(визирам Георги Марков, за който не знае). По късно(преди 2-три години) това се повтори със онзи кгб-ист Литвиненко - дето го отровили били със супер силна рядка радиоактивна отрова дето пишело едва ли не "маде ин раша" все едно не могат да го бутнат с някой откраднат преди 20 мин камион  ама не трябва да е супер рядко и радиоактивно и опасно .... Та като говориш Емиле(emilvtc) за Медии и промиване на мозъци и ти се замисляй какво слушаш  А на радио Свободна европа не мога да отрека музикалните предавания - то си беше мехлем за душата по това време
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 04, 2012 5:05 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
То затова и аз говоря Цецо - около централата е било много смъртоносно(не че има малко смъртоносно  ) ама в какви концентрации и какво е дошло по нашите ширини е друга работа и реалните данни отдавна са замазани от борбата изток-запад. Пак казвам не отричам и не оправдавам никой, ама не се хващам на приказки тип бабини деветини
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 04, 2012 5:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе теб някаква изродена форма на носталгия по ония шибани времена ли те гони? Още малко ще почнеш да ни обясняваш, че ония боклуци са крили от хората за да не им вдигнат кръвното ненужно?
Относно реалните данни - нищо не може да се замаже. Има достатъчно данни и не е проблем да се направи модел на аварията и да се провери къде какво е "капало" отгоре. Виж какво е предизвикало капането е нещо недоказуемо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 04, 2012 5:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
ми, хич не ме гони носталгия -макар че това са ми били детските безгрижни години  И сега са мръсници предполагам си съгласен: малък пример ->чудя се защо не се говори публично за двете фармацевтични фирми дето техни представители обикалят цялата страна да навиват доктори/клиники да правят клинични изследвания на лекарства, ама такива дето нещо не искат да ги изследват много много в щатите/европа? или как лекарства в българия се произвеждат със субстанции внасяни от Индия(това аптекари са ме съветвали за Небиволол от чака фарма мисля, да не си взимам). то примери много слухове много, не съм комунист , ама не съм и тъмно син, не съм ходил доброволно на манифестации(на 24 май съм ходил, за 1 май бях малък), ама не съм ходил и на гей-паради  гледам да съм в златната среда и да мисля трезво  хайде, петък е
|
| Пет Май 04, 2012 5:38 pm |
|
 |
|
tgi
|
Това което четеш по медиите са абсолютни балони, само това мога да кажа. Не е вярно, че е недоказуемо - има хора които знаят как се прави и го правят, сега няма да тръгна да търся по архивите вместо тебе, само radsafe mailing list-а ако преровиш ще намериш повече от достатъчно препратки. Мога да кажа това, което помня - че хората от гилдията масово къде се смеят, къде се дразнят от глупстите по медиите около годишнината от Чернобил, и че по техни наблюдения броят на "жертвите" расте поголовно с годините  . Реалността е както вече споменах, за населението дори в района там здравните последици са практически нулеви, за останалата част от Европа са си направо нулеви. Ако намериш да цитираш някое peer reviewed проучване твърдящо, че са повече, с удоволствие ще го постна с питане в radsafe листа за коментар от хора дето това им е работата.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Май 04, 2012 5:51 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Да вметна малко хумор - тука у наше село пощенски кодове няма - само в дъблин имало. На повечето стари къщи няма номер а има име и има една всеки ден минавам покрай нея гордо стои надпис "Минетонка".Това повечето пъти ме зарежда с позитивна енергия - чудя се да не им ли пусна по пощата някой злобен памфлет на тема какво точно е минетонка в широкия(добрия) смисъл на думата , и че според мен в тази къща даже кучетата не хапят, а смучат до смърт 
|
| Пет Май 04, 2012 6:02 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Основния въпрос в момента на събитието не е бил че не са знаели и не са могли на момента да предскажат какви биха били последиците, а че са мълчали като бити гъзове и са укрили информация и не са предупредили населението за това ... (както установихме - за да не притеснят и вдигнат кръвното на бабите де ...  ) Сега четете статистики и умувате, но тогава тези статистики ги е нямало ... Няма червени, сини, тъмносини и др. Има хора и боклуци. Проблема на повечето (да не кажа всички) политически партии е, че са пълни с боклуци ... И както предполагам ви е станало ясно от филма, който постнах преди време - има сили над партийно и държавно ниво, които дърпат конците ... (малко прилича на световна конспирация, ама какво да правя ... ако е черно, хвърчи, прилича и грачи като гарга - вероятно е гарга ...)
|
| Пет Май 04, 2012 6:12 pm |
|
 |
|
tgi
|
Разбира се, че медийното затъмнение е същността на безобразието от тогава. Но размиването на тая същност с бабешки приказки за последиците от "радиацията" само отклонява вниманието на малоумната публика (т.е. 85+% от населението) от споменатата същина, затова са и толкова много тиражираните идиотии с милионите пострадали. Инак казано кой ще вземе насериозно едното ако другото е очевидно несериозно. Елементарни пропагандни похвати, които си работят, за жалост, хората са обидно тъпи, това е положението. Това е май прекалено обобщено в известен смисъл. В БГ тия, които контролират ресурсите от 1944 насам са контролирани от Москва. Контролът не е 100% вездесъщ, никъде не е, но все още е техен. Не пускат нито в медиите, нито в политиката неконтролирани от тях хора. Дали човек ще нарече "боклуци" нечии слуги не съм сигурен, аз май не бих имал проблем (поне имам цялото чувство на превъзходство над всеки цанил се за нечий въоръжен слуга за което човек може да се сети). А контролът може и да стане вздесъщ като забият на хората чиповете и по гъзовете вместо да имат опцията да ги носят под формата на телефони, но това е друга тема 
|
| Пет Май 04, 2012 6:41 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Oooo, ще забият чипове не само в гъзовете, ами и на други места ... Гласят ни го от мнооого време.
Всъщност населението няма никакъв интерес - ама никакъв от тези чипове. Полза та от тях ще е за други... Трябва да възпрепятстваме всячески тая инициатива ...
tgi, не те разбирам. Какво превъзходство можеш да имаш, като ти "вържат" ръцете или ти "опрат пистолет" в главата?
|
| Пет Май 04, 2012 7:09 pm |
|
 |
|
tgi
|
Казах "чувство за превъзходство". Това, че някой е въоръжен и може да те очисти по никакъв начин не му помага да забрави, че е по-слабият, по-глупавият и че прави/яде каквото каже господарят му пред когото пак ще иде да пълзи.
|
| Пет Май 04, 2012 7:16 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ти или не си живял по това време или леко си позабравил ония години. Тогава нямаше сини зелени жълти и други цветове. Имаше партията майка с цвят червен. Единствената истина е каквато ти я кажат те. Няма химия, няма атом, няма радиация. Как си представяш да излязат и да кажат, че една от най-мощните и "велики" атомни електроцентрали е построена с купища недомислици, грешки, проблеми и се обслужва от неквалифициран и зле подготвен персонал? Как ще се каже това пред лошите американци??? То самата авария тръгва от учение на персонала за действие при... авария...
|
| Пет Май 04, 2012 8:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе .... хайде сега да не преувеличаваме, колко американски граждани са пратени в затвора от маккартър защото са били комунисти, много от тях всъщност дори не са имали подобни наклонности, никой не си трие сол на главата кой знае колко. Нима мозъците на запад не са били промивани, то все още се промиват. Комунистическият режим е имал както плюсове така и минуси, едни ще кажат нямало е свободи .. а колко свободи има сега ? Нека да не очерняме толкова тогавашния строй и да превъзнасяме толкова много сегашния, не сме живяли на хляб и вода нали, доста други са, не сме спали в землянки и бункери, доста други са, ако съпоставиш колко процента от населението са можели да имат собствено жилище в БГ и в САЩ примерно мисля ще получиш интересен резултат. Да за кола се е чакало, така е, но коли е нямало, затова се е и чакало. Не ми харесва това пълно отричане, колко от присъстващите са жертва на комунизма?
|
| Пет Май 04, 2012 9:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Зависи какво разбираш под жертва. Според мен 50г. сме жертви на "комунизма" и следващите 50г. няма да го преодолеем. Това ако не е жертва...
|
| Пет Май 04, 2012 10:02 pm |
|
|