|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: пак за банковите карти
Колко пъти ти се е налагало да се молиш на мутри, преиграваш. Освен това ти обясних, че срещу въоражена мутра нямаш особен шанс, за него това е ежедневие, а задръжките му много по малки от твоите, шансовете пак са на негова страна, само дето вместо да се разминеш с избит зъб току виж се окажеш с дупка....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Дек 11, 2012 9:31 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Дек 11, 2012 9:25 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Лично оръжие - дискусия
Ъгъ, значи ги няма - главата в пясъка и готово.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 11, 2012 9:30 pm |
|
 |
|
nik
|
не е главата в пясъка а по безопасен начин да съжителстваш с малоумно население
личен опит - накратко по добре леко попребит от колкото застрелян, гадовете дебнат в засада, не знаеш кога от къде ти е дошло
|
| Вто Дек 11, 2012 9:47 pm |
|
 |
|
tgi
|
Преклонена главица сабя не сече, знам.
Е не всички са по тоя калъп. А и тия дето дебнат вече *имат* пистолет, разликата е в това *ти* дали ще имаш.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 11, 2012 9:55 pm |
|
 |
|
nik
|
не преклонена глава, а по голям шанс за оцеляване пак от опит - не всички имат, и колкото по малко по добре
|
| Вто Дек 11, 2012 9:57 pm |
|
 |
|
tgi
|
Преклонената глава дава по-голям шанс за оцеляване в затвор/казармата/подобни места като БГ без съмнение.
Тия дето нямат сега са мизерници и няма да имат и после (не струва 5 лева все пак).
|
| Вто Дек 11, 2012 10:10 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Крайно време е да разберете, че "имането" не ви защитава. Ако го имаш, но не умееш да го използваш, за какво ти е?? Ако се наложи(не дай си Боже) да се използва, до къде сте готови да стигнете?? Едно е да щракаш на клавиатурата и да се ежиш с писане колко си велик и съвсем друго е да застанеш лице в лице с някой. Всички искащи да имат оръжие си мислят, че това е манна небесна и ги пази като невидим щит. Глупости! Имай си го, проблема е, че ако не умееш да го използваш може да те застрелят със собствения ти пистолет и собствените ти патрони дето си лентовал собственоръчно уж за да те "пазят".
Случки като в линка на Дан са ежедневие в София. И аз съм съгласен с мнението на Димитър, че смелостта им би намаляла срещу човек с оръжие. Тия ако знаят че си с оръжие ще те заобикалят поне през един квартал. Но в случая ключовата дума не е оръжие. Куража на тия келеши е пропорционален на 20. Какво значи "20 младежи нападнаха трима"?? И какво значи един ударен с бутилка а другия със стол?? И това са го направили 20 човека? Смехория! Това са 20 комплексирани мишки, които ако има дори един процент вероятност да им отвърнеш - няма да смеят да те погледнат в очите. То остана в тая дандания да имаше и оръжие...
|
| Вто Дек 11, 2012 10:32 pm |
|
 |
|
tgi
|
Това го разбират всички. Сега остава ти да разбереш, че *нямането* е проблемът, и когато знаеш какво да правиш с оръжието.
|
| Вто Дек 11, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да де, ама нали говорим че то тук не е до нямането ... аз пак казвам, никой не те спира да имаш, просто изисква малко усилия, мисля че не е по трудно от това да вземеш шьофьорска книжка кат.С, не е забранено но малко хора я имат и струва пари. По същият начин ако някой иска да е по самоуверен има и по сигурни начини, като начало курсове за самоотбрана се водят на много места, врно някои са по скоро проформа но други се водят от професионалисти. Ефекта от един такъв курс не е да те направи рамбо, а да те подготви така че да реагираш адекватно и да увеличи шанса ти в различни ситуации. На първо място адекватната реакция в много случи може да предотврати евентуален конфликт. Реакцията не винаги се изразява в прилагане на сила, но когато човек е по самоуверен този отсреща става по неуверен. Изваждането на пистолет с треперещи ръце няма да помогне на атакуваният, нито пък несигурният поглед. Аз съм карал службата в гранично поделение, там се стреляше страшно много, и въпреки това имаше много хора които ги беше едва ли не страх да държат автомата, със сигурност никога нямаше да го изпозлват ако им се наложи. Аз съм носил оръжие години наред, в момента не съжалявам че вече не нося, не защото не може, по скоро защото не искам. Носил съм го съвсем незаконно, арестуван съм няколко пъти, винаги съм бил пускан, дори два пъти ми върнаха и оръжието. Сети се колко им дреме на малоумните отрепки дали притежанието му е законно или не.
|
| Вто Дек 11, 2012 11:08 pm |
|
 |
|
tgi
|
Стига бе, не било трудно. Няма да е трудно когато мога в рамките на ден-два да го купя, може би да ме накарат да почакам още седмица примерно. Но да ходиш да чукаш на сто врати на разиграващи те чиновници и ченгета както е сега да го наречеш "лесно" ....
|
| Вто Дек 11, 2012 11:14 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@ToHu, Остави, не си струва! Трудно ще го обясниш на "форумните герои". Пищов може да запаше на задника си всеки, но да го ползва, когато се наложи трябват и топки! Защото имам една много добра позната лекарка, която е вдовица от 10г защото мъжа и е имал неблагоразумието да извади на пияна глава пистолет срещу двама такива пишлигари, без да има смелостта да го използва. Взели са му го и са го застреляли като куче. Убиеца е вече на свобода, а тя и сина и даже не са си е получили още и обезщетението!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Дек 11, 2012 11:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е сега ако кажеш, че психотеста не трябва да е задължителен при издаване на разрешително и верно няма смисъл да си плямпаме.
В момента в БГ да си набавиш законно оръжие е възможно. По-лесно от това е в САЩ и то в отделни щати, където верно продават пушки в бакалията.
Това, което е много по-различно от САЩ е предела на употребата му.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 11, 2012 11:26 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Цецо, Ситуацията в момента с полицията и правосъдието в БГ е такава, че ако употребиш оръжие, то трябва да е само "на поражение"! И после "дим да те няма", желателно по-далеч от тук. Има ли живи, които да свидетелстват, ти си в пандиза с двата крака! И не защото не си бил прав да го направиш, а за назидание на останалите, които биха решили да го повторят и да се защитават по този начин!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Дек 11, 2012 11:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами то да ти кажа не е до форумни герои или не, аз познавам хора които без да се замислят са готови да се бият с всеки, ако ще и световен шампион да е, с ясната идея че ще им счупят главите. Въпреки това нямат смелостта да изпозлват огнестрелно оръжие. Сега дали е до смелост или нещо друго не знам , но не искат дори да го пипнат, сигурен съм че ако им се наложи да го използват ще се колебаят достатъчно за да не им свърши работа. Оръжие се вади за да се изпозлва, и оръжие се вади заредено, филмите създават измамна илюзия. Още в началото на темата бях споменал че ако някой ми извади видимо незаредено оръжие, разбирай без със спуснат ударник, еле пъки със спуснат предпазител със сигурност ще се пробвам да му го завра в задника,па ако не се получи няма да е щото го е изпозлвал. Оръжието създава измамната илюзия като голямата кола, много хора като с екачат в голем джип почват да се имат за рамбовци, по какъв начин джипа им дава предимство личноаз не мога да знам. Предимство има чисто психологическо, като си карат счупената кола всеки ги псува и им свирка, акто карат джипа масово другите се пазят да не би да са мутри, и те явно го пренасят по аналогия към всичко. Същото е и с оръжието, да другите нормални хора може да гледат по стреснато, но тоя дето е решил да ти тегли боя му е все там дали си с препасан пищов или не. Сещам се лятото на някаква бензиностанция засяках един такъв, купил си лъскавата кола, запасал един пищов и се разхожда като бат бойко. Масово хората го заобикаляха и го гледаха стреснато, ама само като му видиш физиономията, изражението и десният волан на колата ще се сетиш че е поредния отворко дето сигурно вече е останал и без кола и без пищов, отделно че на фонана килограмите му така запасаният пищов в презраменния кобур по скоро би служил като баласт отколкото за оръжие, изваждането му от там сигурно му отнема между една и две минути.
|
| Вто Дек 11, 2012 11:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Вярно е, обаче има едно малко но  . Обикновено хората, които не знаят как да боравят с оръжие или не искат да се научат да боравят с него не си го и купуват. Тези пък, които си купуват оръжие имат намерение и да се научат как се ползва и съответно тренират. Сега друг е въпроса човек наистина до къде е готов да стигне с употребата на огнестрелно оръжие срещу друг човек. Аз например имам и пистолет и пушка, ходя по 2-3 пъти на месец в стрелбището и стреляме по час-два, т.е. знам много добре как се ползва оръжие и т.н. но съм убеден, че никога няма да ползвам оръжие срещу човек. Т.е. по-скоро аз имам оръжия за кеф  . Плюс това в къщи ги държа под 3 ключа, така че ако някой ни нападне ми трябват 10 минути да отключа пушкалата и да ги заредя  . Моето е по-скоро от краста и кеф да стрелям, но пък не искам и да ми отнемат правото ако искам и мога да се защитавам. Плюс това не си мислете, че даже и тук е много лесно от правна гледна точка да застреляш някой, дори и да ти е влезнал в къщата и да е въоръжен - ако не е имало непосредствена заплаха за живота ти или за този на членовете на семейството ти и го гръмнеш със сигурност отиваш в затвора и после ще плащаш една камара кинти на роднините на бандюгата. Това дето го четох на линковете от Lupus, че като дошли полицаите, разчистили труповете и се извинили на собственика е в сферата на легендите и митовете. Също както и някои други факти от въпросните линкове - например, че в САЩ отиваш само с шофьорска книжка в магазина и след 10 минути излизаш с оръжия. Няма такива неща - първо няма такова понятие като "в САЩ", защото във всеки щат е различно и второ почти на всякъде за нещо различно от ловна пушка има изчаквателен период от 3 дена и чак после отиваш да си вземеш вече платеното оръжие. Тук в Илиной пък има специална карта-разрешително, която отнема около месец да си я изкара човек и без нея никой няма да му продаде оръжие. Та така - за сега аз си стрелям по няколко стотин патрона на месец, държа си ги пушкалата под ключ и някой ден, да не дава господ може пък да се наложи и да ги ползвам срещу освирепялите черни  .
|
| Вто Дек 11, 2012 11:41 pm |
|
|