|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Единни данъчни сметки.
Мдам ... май най добре да си питам счетоводителя в България ... все ми се ще нещо нормално да направят данъчните, не само проблеми.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Яну 11, 2013 12:26 pm |
|
 |
|
741
|
Всъщност, точно това значи. Задълженията ти се подреждат хронологично, ако на някое му е минал крайния срок, почва да му тече и лихва. Ти имаш грижата да наливаш пари по сметката, така че да нямаш просрочени задължения, а с колко платежни ще го направиш, си е твоя работа. Ако всичко ти е готово до 15-то число, плащаш с едно нареждане. Иначе може и всеки лев с отделно платежно да го преведеш ако те кефи, стига да е в срок. Пък че изтеглиха напред крайния срок за някои неща до 25-то число, не виждам как може да е проблем. На мен досега тоя срок ми беше 10-то число. Другаде са ядовете, не броя на платежните.
|
| Пет Яну 11, 2013 12:36 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Разпитах счетито - общо взето идеята е да се съберат парите в хазната. Ако си изряден платец е улеснение, ако имаш просрочени плащания става неприятно. Почти не знам някой да е изряден платец де. При мен нещата са перфектни защото ми е по изгодно да плащам данъци в България отколкото в Белгия - даже нямам персонал във фирмата, аз като собственик участвам с личния си труд и после си взимам дивидентите.
|
| Пет Яну 11, 2013 1:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Вчера си плащах хостинга... по подразбиране ми излезе какво да плащам, обаче реших че някои домейни ще ги спра и цък-цък, маркирах какво искам да плащам и какво не. После "потвърди" и естествено всичко стана с едно платежно  Като се замисля май навсякъде е така... освен в НАП 
|
| Пет Яну 11, 2013 2:33 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Ама ти представяш ли си само какво ще стане ако можеш да си избираш кои данъци да ти се спрат?! 
|
| Пет Яну 11, 2013 5:25 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Кой знае защо, но това: Ми звучи като белгийски вариант на оня виц за българите , дето нямали нужда от пазач, а сами се натискали един-друг в казана.
|
| Съб Яну 12, 2013 1:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е като спомена за казана ... Путин, Обама и Бойко отишли в ада, ама все нещо ги гложди да разберат какво става. Пита ли те дявола може ли да се обадят, дявола казва няма проблем, ама много скъпо. Звъни първо Обама, говори 10 мин, затваря хоп сметка 5 млн. Звъни Путин, говори 20 мин, сметка 10 млн. Звъни Бойко, говори 1 час и хоп сметка .. 50 лв. - Ха, Бойко говори 1 час а плати само 50 лв. защо така - пита Обама дявола. - Ааа от както Бойко е на власт България стана същински Ад, затова го таксуваме като вътрешен разговор.- казва дявола.
|
| Съб Яну 12, 2013 6:47 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Има някаква перверзна логика в данъчна тема да говорим за буклуци ... ама като сме почнали: Гледам как събират тука боклуците и се чудя какъв е смисъла от разделното събиране. Всичкия боклук е в найлонови чували за да не се разпилява и мирише - това добре, но в боклукчийския камион го пресоват. Интересно ми е как после хартията като е пресована в найлон се рециклира? Или пък опаковките от течности (т.е. пластмасата) които наистина в болшинството си са въздух, ама като се пресова на едно място разните му пластмаси, алуминий от канчета (или какъвто там метал се ползва), хартиените опаковки от соци и т.н. после освен да го изгорят какво друго могат да го правят? Химически ли, как го рециклират? В България познавах един образ който се занимаваше с рециклиране на боклуци - т.е. пращаше на бунищата тумба цигани и те сортираха всичко на ръка толкова прецизно, че после той изкарваше сумати пари продавайки ги за суровини. Даже според него това било единствения ни износ за Китай, и китайците много се радвали на евтини рециклирани материали. Много по добре ми се вижда тоя подход отколкото разните пресования на бали които май стават само за горене после. Попаднах на някакви ентусиасти тук които се занимаваха да обясняват колко е добре да си сложиш на терасата един варел с червеи и всички биологични отпадъци от храни да ги хвърляш в него - ядат червеите, серат, и накрая всичко става на хумус. Помня и навремето баба ми на село, че изнасяше боклук от вкъщи 2 пъти годишно, всичко друго му се намираше приложение - къде ще отиде за храна на кокошки, прасета, къде ще го изгори. А аз сега всеки ден хвърлям по един кош предимно с неизядена храна и опаковките от нея + огромно количесто рекламни брошури.
|
| Съб Яну 12, 2013 10:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Боклука преди да се рециклира се сортира, така че нищо че е пресован това не му пречи въобще. Сега даже някои фирми карат ноклуците чак в Китай да ги сортират и после както са сортирани вече се продават на фабриките за рециклиране.
|
| Нед Яну 13, 2013 12:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то нали затова у нази има разделно събиране, рециклира се това което отива в сините, зелени и жълти контейнери, другото мисля директно се заравя. Смисъла на тия контейнери е да се знае кое е хартия, кое метал и стъколо, после пак има сортиране де, ама е доста по-лесно. Но лично мен цялата тая работа ми се види много съмнителна, освен джилязото не знам дали рециклирането на нещо друго е ефективно и ефикасно .... сега тук съм говот да търпя критики, ама искам да видя истинска сметка черно на бяло, а непросто цифрички колко вата се пестят и колко литра вода. Щото според мен и енергоспестяващите крушки не са нито полезни нито спестяващи ама това е друг въпрос.
|
| Нед Яну 13, 2013 7:39 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
E то това са сега съвсем други въпроси  .
|
| Нед Яну 13, 2013 8:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
palavrov, ако разкараш всички афро-чиновници от брюксел, ще остане една провинциална столица и "местните" ще трябва бая да се озорят, че да си изкарат насъщния...
брюкселките зелки са велики основно в техните си очи. и трябва непрекъснато да измислят "значими" дейности от рода на кривите краставици, щастливите кокошки, лампите с нажежаеми жички и разделното събиране. иначе ще лъсне, че въобще нямат идея как функционира икономиката и къде не трябва да пипат в никакъв случай.
|
| Нед Яну 13, 2013 10:04 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аз си мисля че всички разходи за еврочиновници са с порядъци по-големи от ползите резултат от техните закони, може би могат да бъдат сеизмервани единствено с вредата от същите тия закони ... закони . силно казано
|
| Нед Яну 13, 2013 12:02 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Така беше. Спомням си една приказка от детството - "Сливи за смет". Мисля си, че в БГ ще има реално разделно събиране, когато се реализира някаква система за директно изкупуване на отпадъците от домакинствата. Имаше някога една практика (знам, че това ще предизвика уртикария в някои тук) - срещу предадено определено количество отпадъчна хартия се получаваше бележка, срещу която можеше да се купи от книжарницата някоя дефицитна книга. Изобщо идеята да се наложи разделно събиране на отпадъци няма да се наложи у нас с глоби и гола агитация - трябва да се намерят работещи стимули.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Яну 13, 2013 1:08 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Определено гледката "Един единствен боклукчйиски камион разтоварва и петте (два железни и три разноцветни пластмасови) контейнера" не може да се нарече "стимул". А тази гелдка си е меко казано масова. Тони, полза от рециклирането на пластмасите има. Аз лично имам преки наблюдения за полипропилен - последно преди да напусна фабриката (преди повече от 3 години) тон ПП струваше към 4000 лв. Рециклирането на 1 тон (от готовата ни продукция примерно) струваше максимум към 1000 лв. Със ПЕТ-а нещата са още по фрапиращи, тъй като е по-скъп а се рециклира малко по-лесно. Всъщност под "рециклиране" в случая да се разбира материала да се приведе в годен за използване от машините вид - демек пак да стане на гранули - а за това трябва предимно топлина(ток). За хартията нямам идея но там нещата са повече за спестяване на дърветата май, отколкото икономия на другите суровини и енергия. Пък и тя хартията отдавна няма много целулоза в нея.
|
| Нед Яну 13, 2013 2:58 pm |
|
|