Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
смущаващо устройство за ТВ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: смущаващо устройство за ТВ
am stereo написа:
amdatlon написа:
Предложенията до тук са да решиш проблема от към страната на комшиите.
Ако ми позволиш ще предложа друг подход. Труден е но ако успееш ще получиш
двойна полза.
Прочети този откъс от една книга за Светогорски монах :
ТУК

[-o< [-o< [-o< [-o< ](*,) :heart: =D> =D> :!: #-o :goodman:

Добри помисли... Че на този в главата му постоянно са войни, бомби, падащи сгради, счупени крака... :)

По темата: При катили за съседи не можеш да направиш нищо, освен да си вчерниш живота още повече. Просто не си за живеене в кооперация. Аз например мога да спя навсякъде, по всяко време, и колкото време за спане има.

Някакво решение на проблема е да си звукоизолираш стаята, в която спиш, поне по отношение на таваните. Но пак ти казвам - и да не са тия, рано или късно ще се намерят други, с други шумове. После, със шума обикновено се свиква. После пък ти е терсене на тихо. Не при всеки се получава но при болшинството хора - да. Просто престани да се вторачваш как шума ти пречи. Телевизора им от разстояние няма да можеш да смутиш трайно.

Вто Ное 05, 2013 2:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Е, и тоя метод не е за подценяване... :D

https://www.youtube.com/watch?v=7PPbVCf ... lpage#t=86

Вто Ное 05, 2013 2:54 pm
Профил
Ранг: Минаващ

хора, хубаво всеки дава съвет, ама накрая никва помощ реална.
стига сме обсъждали полицаи, тонколони, побоища..
...мислил съм с месеци изход. НЯМА друг.
всеки друг ще доведе до ескалация.

CarBETA, още в првия пост съм писъл че са водени десетки разговори с комшиите..ефект-няма и 24 часа.

Ам стерео, ако звука е толкова силен, че го чуваш ясно и знаеш кой канал гледат, реклами, всичко.. надали ще издържиш дълго..
обграден съм с комшии, и хората си тропат, шумят, викат, и към 22-23 всичко утихва, лягат спят и стават за работа в 7-8ч. С изключение на стадото отгоре. те докато не стане поне 03ч, не лягат...
Що аз се съобразявам с тези под мене? щото мога да живея в блок и се сеобрзявам че не съм в къща. Що не се съобразява стадото над мен? щото думата съобразителност им е чужда. Мислят си, че живеят все още в с.Дурнакулак в къща+обор.

Ако има някой, който може да измисли излъчвател, нека да ми пише. Ще му платя за услугата...
Или това с карфицата, но нека да е някак си културно измислено. примерно сплитер, който чрез дистанционно да укъсява екранната оплетка с жилото. такаче да мога за по 5 мин да вкл/изкл.

и ми трябва по скоро, щото ще ги лежа тия скоро...

Вто Ное 05, 2013 4:26 pm
Профил

lorinser написа:
Що аз се съобразявам с тези под мене? щото мога да живея в блок и се сеобрзявам че не съм в къща.

Е очевидно не можеш да живееш в блок. :)

lorinser написа:
Що не се съобразява стадото над мен? щото думата съобразителност им е чужда. Мислят си, че живеят все още в с.Дурнакулак в къща+обор.

Защото тука е така - правилата са проформа, а спазването им - пожелание. Без последствия. Решението на проблема ти се състои в изнасяне на комшиите или изнасяне на теб самия. Вервай ми - подобни катили съм ги траял 20 години. А баща ми нямаше никакъв проблем даже да ги опердаши, без последствия. Проблема се реши като продадоха апартамента. Съжалявам че ти го казвам, но от калпави комшии отърване няма. Днес е музиката, утре ще е друго, но все ще има с какво да ти лазят по нервите.

Вто Ное 05, 2013 4:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Всяка намеса по кабели и сплитери е до време. И е въпрос на време да го открият и да го сменят. Намерят ли втори на същото място си разконспириран. Дистанционното го забрави. Най-малкото заради захранването. Иначе микро реле в сплитера може да окъсява/прекъсва кабела, захранваш го през разклонението дето идва в твоя апартамент, пак си е един вид дистанционно. Твърде е вероятно да прецакаш сигнала с монтирането на това творение и да го сменят преди да разбереш има ли ефект, няма ли. Другия вариант е 220 по кабела нагоре и се моли да умре телевизора. После се молиш да не разберат че си ти. Може да споменеш и молитва да не си купуват домашно кино.

Вто Ное 05, 2013 5:38 pm
Профил

Ако правилно съм разбрал - "стадото" са на кабелна и ти си на същата кабелна. Вероятно двата кабела (твоя и неговия) някъде се обединяват през сплитер. Та идеята е през твоя кабел да "върнеш" сигнал към сплитера и така да заглушаваш техния телевизор.

Трябва ти някакъв широкоспектърен генератор или такъв, на който да му управляваш (примерно с напрежение) честотата, така че да покриеш необходимия честотен обхват.

Така ще е най-елегантно, щото няма да има интервенция по кабели и сплитери и когато устройството ти не работи - кабелджиите няма да намерят никакъв проблем при него.

Ако не си на същата кабелна - прехвърли се на неговата. Така законно ще имаш достъп до кабела му през твоя кабел и сплитера.

Вто Ное 05, 2013 6:02 pm
Профил

emilvtc написа:
Ако правилно съм разбрал - "стадото" са на кабелна и ти си на същата кабелна. Вероятно двата кабела (твоя и неговия) някъде се обединяват през сплитер. Та идеята е през твоя кабел да "върнеш" сигнал към сплитера и така да заглушаваш техния телевизор.

Трябва ти някакъв широкоспектърен генератор или такъв, на който да му управляваш (примерно с напрежение) честотата, така че да покриеш необходимия честотен обхват.

Така ще е най-елегантно, щото няма да има интервенция по кабели и сплитери и когато устройството ти не работи - кабелджиите няма да намерят никакъв проблем при него.

Ако не си на същата кабелна - прехвърли се на неговата. Така законно ще имаш достъп до кабела му през твоя кабел и сплитера.

Виж това си е идея.

Един генератор на бял шум с голем'шко крайно стъпалце, пуснат през примерно 33нанофарада кондензатор по кабелчето. Даже ще се чудят какво става, понеже при определена мощност на сигнала ако гледат цифрова ще започне да им пада качеството и да насича, на всички канали.

Сигнала трябва да е силен, за да мине през сплитера - обикновено сплитерите са на по -12 децибела, да речем, или поне в моя блок са така. Тоест сплитер->атенюатор->кабел->телевизор.

Вто Ное 05, 2013 6:11 pm
Профил ICQ

CARBETA, Emil и Sparky!!
Благодаря! Това е вече добра идея!

Бяха ми отрязали кабела и на мен. и тъй като не ми се занимава да го възстановя, си сложих цифровизация....
ТАКА, сега започвам процедура към кабелния оператор, да се вържа пак.

И действам :)

На кой мога да разчитам за такъв генератор?
Направо който може да го направи, да ми пише ЛС.
даже знам къде има магазин за електронни елементи (близо до лъвов мост), и веднага ги купувам, нося и плащам за услугата по сглобяването им!

Вто Ное 05, 2013 7:38 pm
Профил
Ранг: Популярен

Нещо от рода на това: http://vrtp.ru/index.php?act=categories ... ticle=1797 ;)

Вто Ное 05, 2013 8:51 pm
Профил

After_Dark написа:

Мисля че тая мощност е много повече от нужната в случая. От RF неща не разбирам. Знам само че обикновен усилвател, ненаправен както трябва и вкаран в неправилен режим прави мармалад по кабела с мощност далеч от тая.

Вто Ное 05, 2013 9:13 pm
Профил ICQ

After_Dark написа:

ехаа... това ми изглежда бая стабилно.
доколкото разбирам, пише че заглушава и ТВ, но можеби се има впредвид ефирен сигнал?

Спарки, за какъв обикновен усилвател става въпрос?

Сря Ное 06, 2013 4:05 am
Профил

За ефир е горната схема, макар че преносната среда няма никакво значение (ефир или кабел) ;)

Сря Ное 06, 2013 6:25 am
Профил

Господа,мисля, че сплитера всъщност си е насочен отклонител. Т.е. няма да стане тази, дето си я мислите.
Аз съм по-склонен да мисля, че смущаването на телевизора ще бъде по-ефективно.

Иначе най-добре си е с принуда- полиция, кютеци.

Сря Ное 06, 2013 8:47 am
Профил

dan написа:
Господа,мисля, че сплитера всъщност си е насочен отклонител. Т.е. няма да стане тази, дето си я мислите.
Аз съм по-склонен да мисля, че смущаването на телевизора ще бъде по-ефективно.

Иначе най-добре си е с принуда- полиция, кютеци.

Сплитера е двупосочен. Слагат атенюатори само, но и те си пускат и в двете посоки. Струва ми се че иначе няма как да се случи цифровата телевизия.

Сря Ное 06, 2013 11:06 am
Профил ICQ
Аватар

Хубавите са еднопосочни но няма нищо идеално на този свят...

Сря Ное 06, 2013 11:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща