Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Нова (първа) работа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Нова (първа) работа
абе вижте сега,
то колкото хора толкова мнения, даже в някой медицински случаи от индивид може до няколко взаимно изключващи се мнения да има :)
Факт е, че много от големите компании в бранша(интел, аналог, тексасинструм максим и т.н.) насърчават практиката("co-op" по чужбински ;)) :!:
И аз не съм минал по този път, за което много съжалявам, на като ги гледам тука, идват на третата година мисля(пък може и на втората да беше) и карат по 6 месеца.
завързват контакти не само с други такива като тях от различни университети, но и от колеги с по голям стаж, пък и с менаджери.
Всичко това когат си вземеш заветната тапия за бакалавър, ти помага, защото първо ако си показал хъс, ентусиазъм, даже и акъл(щото никой не очаква второкурсник да им измисли нов АЦП или ЦАП), после получаваш предложение за работа от същата фирма или ако имаш хубави препоръки от друга подобна фирма.
Парите не са много, но като студент си освободен от данъци или са пренебрежимо малки - така че имаш пари които ти стигат за да шерваш квартира и да пиеш всякак нощ(едно от задълженията на ко-опа)

Сега по темата :така или иначе вече сви го изпуснал този влак със стажуването, но има много job events за токущо завършващи и завършили, така че напечатай СВ-та и лъснат-бръснат обикаляй по тях.
Другия вариант е да почнеш каква да е работа в по малка фирма и да поддържаш контакти с състуденти и професори и да ги тормозиш докато те препоръчат някъде.

Сря Май 18, 2016 11:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3