| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Вградена прахосмукачка
Абе има го и този момент, че не знаем колко прах ще се събира на новото място. В апартамента може през два часа да бършеш прах и пак ще има...
_________________ Хайде де!
|
| Пет Май 11, 2018 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ако си къща с двор, прахът ще е в пъти по-малко, ако нямаш прозорци директно на някоя улица де. Растителността обира праха,полепва по дървета, храсти трева, и от там с дъжда в почвата. Също така създава буфррна зона в която той успява да се уталожи или най-малкото да слезе ниско така че да не влиза през прозореца. Ако си в комплекс с къщи с дворове, прах почти няма да имаш, дори да си на 200-300 м от голям булевард. Апартаментите са в бетонни комплекси, зеленина почти няма, няма дървета, всчико се събира по бетона и асфалта, като духне малко и се вдигаи ходи навсякъде. Значи ей тук сега където ми е фабриката, понеже има доста зеленина на около няма много прах, в апартамент акойто е в центъра където почти няма зеленина ела да видиш, и с тукашните дограми изобщо не го бърша .... аз само спя там, ако мине чистчка веднъж на когато мине това му е.
|
| Пет Май 11, 2018 10:35 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ако е Фи 200, никога няма да се запуши....ама баси турбината ще имаш в мазето. Много весело, мъже обсъждат прахосмукачки. Нали знаете изобретателя на пералнята - мъж. Щото жена му .... И със съдомиялната е така 
|
| Пет Май 11, 2018 10:47 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Оти да е трябва голяма турбина - за минута всичкия въздух от тръбите ще се превърнал във вакуум и ще влиза само от активната розетка и шланга на домакинята?
|
| Пет Май 11, 2018 10:50 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Бе така ми изглежда, може и да не съм прав.  Това с пълния вакуум малко несериозно ми се струва Признавам ,че има някакъв резон в думите ти. Дан да пробва и докладва.
|
| Пет Май 11, 2018 11:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Акми принципно е така, тръбите го играят ресийвър. Аз за спринклерите примерно не вземем компресори с ресийвъри, с най-малкия такъв или без, като имам 5-6 куб тръбна разводка самата тя си е ресеийвър, е няма е ексрата да напомпаш ресийвъра на 10 бара и от редуцила да дърпаш на 2 или 3 ама тя за случая няма и смисъл, ниакаъв ресийвър не може да компенсира такъв обем, има системи където всеки клон е по 3-4 кубика а имам 20-на клона, представш ли си ресийвър дето да може да поеме 60 кубика и да му остане въздух 
|
| Съб Май 12, 2018 1:12 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Тц, със съдомиялната е различно но също много интересно - някаква благородничка или друг вид богаташка я е измислила в яда си, че прислугата никога не измивала и полирала съдовете в имението ... т.е. класически пример защо бедните са бедни а богатите богати 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Май 12, 2018 5:09 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
баба я въоръжих още миналия век с един воден рейнбоу пълна комплектация - тупалки, перачки и т.н. всичко се събира в един килер. звяр си е. не помня колко вата е, но са истински. водния филтър си върши чудесно работата - като видиш каква сива боза изхвърляш в кенефа и ти става някак си по-жизнерадостно, че е станало по-чисто.
новите модели не знам как са. за оня се твърдеше, че е правен в щатите. и може би е така. за 20+ години един ремък на тупалката съм сменил. та, според мен е по-добре да хвърлиш парите в хубава водна смучка на колелца, вместо във инфраструктурна такава.
|
| Съб Май 12, 2018 6:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И ние имаме един, жената го е купувала може би в зората на демокрацията още не сме се познавали, поне на 20г е, може и на 30 да е, всичко му работи, някава декорация му се посчупи малко ама след товлкоа години нормално, иначе работи без грешка.
|
| Съб Май 12, 2018 11:46 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Виждал съм водни филтри, работещи на различни принципи, но този на rainbow наистина е доста добър. Преди време трябваше да правя такъв сепаратор на една машина за боядисване. Използвах същата идея и се получи доста добре.
|
| Нед Май 13, 2018 11:44 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е те рейбоу не са открили топлата вода, такива филтри има отдавна, въпро е че имат продукт и то работещ
|
| Нед Май 13, 2018 12:07 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не са открили топлата вода, но доколкото знам, този способ е измислен през 20 - те години на миналия век и е патентован от Rexair (Rainbow). https://en.wikipedia.org/wiki/Rexair
|
| Нед Май 13, 2018 12:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За прахосмукачки може би да, индустриално водни филтри се използват много отдавна, въпреки че чисто инерционните са по разпространени.
|
| Нед Май 13, 2018 8:12 pm |
|
|