Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Още едно чудо на китайското машиностроене 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами специално за клещи DIMOND или ккто там се пишеше, вече не помня и аз имам добри впечатления. Ако става въпрс за качетсвен инструмнт за рязан не съм виждал по добро от руски секчки, сравнително мали, малко по големи от тези на просит, с най-обикновенна тунка изолация на ръкохватките, което е кофти. С тия малки сечки съм рязал какво ли не, не са мръднали. Стоманата е оксидирана, няма и милиметър където да се е показал чист метал, дори и на острието, в момента нищо от западните марки не е токова качествено, последните години сум купувал какво ли не, вкл сечки за по 80 евро парчето, добри са ако ги позлваш точно по предназначение, не издържат на нищо повече, но то това пък си е култура на работа.
В момента не виждам мнго читав инструмент. Точно сгеа трябва д аоборудвам няколко монтажника, и е голяма тръпка, не ми се свидят пари за инструменти. Доста обикалях почти нищо читаво няма. Отверките които комет продавта не са лои но не става да се насилват. В кра яна краищата поръчак отвертки от Вюрт, малко по късно намерих и една фирма Емиро, които твърдят че техните са много качетсвени, другия път ще ги пробвам. Клещи ми е зор, след много мислене реших да взема тези на проскит, защото и тези които са 5 пъти по скъпи са със същото качество, ако янкой знае някъде по читави нека да каже.
Малки накрайници, също гледах къде ли не, еиднични много качествени намерих пак от тези Емиро, ковани абе перфектни, но нямат комплекти каквито ми трябвта, преди време бяхвзе едни китайкси но малко по скъпи, ако ги намеря ще взема такива. Гидориика, малка, по скоро не гидориика а комплект камъни, за малък квадрат, това е зор никъде не виждам читави, или са безумно скъпи с неясно качество, и за това бих приел съвети. Поялници мисля да ги оборудвам с тия булгарските черните, не са никак лоши, от много години купувам таквиа и съм страшно доволен. Газовите поялници.... има едни на Ersa, може би ще са такива. Мултимерите вече с еоплаках ....
Като цяло може би ако и направим една тема за инструменти няма да е лошо, къде има качествени и кое да не се купува.

Съб Мар 24, 2007 1:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тони,ако търсиш качествен инструмент за работа под напрежение - много съм доволен от отверките на IRAZOLA. Испански са,хром-молибденови с изолация издържаща 1000V.Цена - от 7,60 за 3-ка - нагоре.Малко са скъпи,но си струва особенно ако си нейде на обект из България и трябва да разчиташ на инструмента.За мултимери - на Щайнберг има доста модели.От там доставят Voltcraft - вършат добра работа а и цена/качество си заслужава. Иначе хубав инструмент - трудно се намира.За Вюрт - напоследък не съм доволен от накрайниците им - тези за акумолаторни дрелки - бързо се скапват.Ще се пробвам да купя от Бринко за проба.

Съб Мар 24, 2007 5:51 pm
Профил

Мнение 
Добре ама тия щайнберг кои са . как да си доставя от тях, вече взеха да ми се оплитта.
За накрайниците, не си губи времето с Брико, Емиро, това изглежда бетон, ковани, просто като го пипаш, като го гледаш, изглежда перфектно, купих вчера по 50 бр PZ и PH двойки, до видим, имат и добри държатели, на приемливи цени. Относно вюрт, нещо не ме радват много а са скъпи, само отверки поръчах от тях, клещит еим не ми харесват, скоро купувахме, освен сечките друго не става, но тия сечки големите, те са за рязане на стоманена тел :). Иначе обикновенно не работят под напрежени, обаче знаеш на обети дето има 10 специялности никой не знае кой какво е направил и кое е под напрежние и кое не :)

Съб Мар 24, 2007 6:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На Щайнберг адресите им в София са:
ул."Хан Аспарух" 1 - тел:(02)9525144 факс: (02)8527003
бул."Прага" 22 - тел:(02)9525144 факс: (02)8527003 - телефоните са еднакви - така ги дават в каталога дето имам.Във Варна са известни като дистрибутори на Конрад.Имат още магазини във:Пловдив,Русе,
Ст.Загора,Плевен - ако някой го интересува.От Voltcraft чрез тях съм копувал уред и амперклещи но преди година.

Съб Мар 24, 2007 7:14 pm
Профил

Мнение 
Е имаш в предвид магазините на конрад .. бях там ама нищо не азаха за друг, гледах едни но казаха че не могат да ги доставят, трябвало месец да чакам ....

Съб Мар 24, 2007 7:16 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Е имаш в предвид магазините на конрад .. бях там ама нищо не азаха за друг, гледах едни но казаха че не могат да ги доставят, трябвало месец да чакам ....

само да вмъкна че конрад са пълни с китаиски стоки :) :cry: :lol:

Съб Мар 24, 2007 8:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От Конрад купих тайванско двигателче с редуктор ( с метални зъбчатки) 12V/10 min-1 и опеделено не се държи като китайско с надпис 'правено в Тайван' :!: .Има и хубави неща,но трябва да се избира внимателно :wink:

Съб Мар 24, 2007 8:37 pm
Профил

Мнение 
Така е, купувал съм инструменти скъпи на които пише че са правени в германия,но не са се държали като такива. Като цяло за инструменти ако не са толквоа претенциозни на проскит не са чак толквоа лоши, дории отверките, въпреки че са мекички. Сечките които продават в Електронинвест не са никаклоши, ако не се презорват, в смисъл да се реже по дебело от предписаното, Piergiacomi имам в предвид, както и пинсетите.

Съб Мар 24, 2007 8:51 pm
Профил

Мнение 
Качествени инструменти за рязане и не много скъпи са Сандвик - срещу Св. Екатерина магазинчето ги предлага има ги разбира се и на други места. Който може да си позволи Facom - там няма лабаво, но и Сандвика не им отстъпва. Битовете или накрайниците както ги наричате се скапват най-вече от неправилно ползване. Дали PZ или PH хората не знаят нито разликите, нито много им дреме. За размера да не говорим. PZ2 ще се скапе много бързо на PZ1 или PZ3/4. А пък недай боже да напънеш PZ в PH - никакво коване няма да те спаси. Най-голямата гаранция за издръжливост на иснтрумента е в ръцете и главата на работещия. И най-здрав инструмент в ръцете на глупака се превръща в мъртво парче желязо.
В електрониката отвертката и нейното качество не е от толкова голямо значение - моментите са малки, главите и усилията също, хлабините са почти нулеви, а цените са неизмеримо надути. Хром-молибденови или ванадиеви стомани могат да се избягват ако се работи внимателно и с добре подбрани инструменти за съответната задача.
Моят опит сочи, че повечето хора си имат "любим" инструмент и се опитват с него да отварят и ремонтират всичко - няма начин.
При гаечните ключове и другите инструменти въпроса е съвсем различен. Скапана вложка може да ти погуби часове и много работа, а липса на гъвкав накрайник може и да ти спре работата. Но предполагам, че повечето колеги са специалисти по електроника и не ползват подобни инструменти.

Пон Мар 26, 2007 5:08 pm
Профил

Мнение 
Бе лично аз и таквиа позлвам като се наложи, и с фрезата и струга се оправям, въпреки че от 4-5 годинки не съм се занимавал с такива неща, иначе съм си един стругаро-фрезист ;)
На Сандвик не съм ги пробвал, коя Св. Екатерина имаш в предвид, болницата ли, че там не се сещам де има магазинче?

п.с. PZ ... PH .... ти накоя планета живееш, тук хората позлват звезда :D .....пък и с правата отверка се справят, само да влезе в шлица на звездата :) То мани ама аз видях как съсипаха съвсем нови прави отвертки опитвайки се да отвият звезда винтове с тях .... но тоя път всичко се зачислява и плаща на тройна цена, то си личи кога итверката е съсипана от неразвивщ се винт и кога от неправилния винт, да не говорим че когато се ползв аправилния инструмент вероятноста за скапване е минимална.

Пон Мар 26, 2007 7:23 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
В последните години в завода работим с отверки и различни видове клещи на САНДВИК (или САНДВИЧ-според "запознати" :oops: )Определено качеството е добро.Е,нормално е след 3-4 години върховете на отверките да се поизносят,особено както подчерта Гост,когато не се знае кога да се ползва PZ и кога -PH.И когато с една плоска отверка се действа по винтове от 3 до 6 мм.Битове обикновено купувам от КОНРАД-евтини и с прилично качество.Купувал съм и скъпи,но просто лесно ги губя и реших,че не си струва.Имам спомени от едни руски клещи...Преди години по липса на други ги взех от кашона с брак и малко ги "поглезих".Когато напусках,колеги се скараха кой да ги наследи.Бяха грозни,но железни.

Пон Мар 26, 2007 11:16 pm
Профил

Мнение 
Ами за битовете, тези дето ги взех са по 1.80 на бройка, за PZ2 и PH2, не мисля че цената е много висока, а сравнение вюрт ги продавта на 3.50 а в никакъв случай не са по-качествени.

Вто Мар 27, 2007 10:03 am
Профил

Мнение 
ToНи - битове профи по 1.10 за парче има в магазина за крепежни елементи на бул. Овча Купел, малко след пресечката с "Любляна" от лявата страна. Битовете са маркови, но са и здрави - години наред не са мръднали -проблема е че взех да ги губя нещо:) Да, срещу болницата Св. Екатерина е магазинчето на Сандвик, малко по диагонал се пада посока бул. Прага. Дано не са го затворили, но мисля че още е там.

Вто Мар 27, 2007 12:45 pm
Профил

Мнение 
Според този сайт Професионални инструменти доскоро известни под марката SANDVIK Saws and Tools вече се произвеждали под марката BAHCO :)

Сря Мар 28, 2007 4:53 pm
Профил ICQ

Мнение 
Истина е.Отверките,с които работя са маркирани като SANDVIK,а клещите-BAHCO.

Сря Мар 28, 2007 9:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща