|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
нещо много бдителни станаха катджиите напоследък
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Подобна история....
Някакъв пич бил обран. Подава жалба - почва следствие... Точи се години... Междувременно пича хваща за Англия и си остава там. Не информира никого от фоициалните власти естествено макар, че е длъжен по закон да си смени адресната регистрация. Междувременно хващат крадеца. Почва дело. Призовки за пича като свидетел. Естествено той не ги получава. Под сурдинка си призна че е знаел за тях, ама явно не му се е връщало от Англия. Така делото се отлага n на брой пъти, точи се, заседания, отлагания и накрая съдията яко се изнервя и пуска пича за общодържавно. Идва си той за Коледа май беше и я прекарва в ареста. После се появи да циври по медиите. Кой е виновния в случая?
По принцип от актове може да те обявят за общодържавно. Значи преди време течеше кампания за събирания на вземания към държавата. Ако минаваш определена сума ставаш интересен, следва предупреждение и ако си пас следва съдия изпълнител. Това вече е съдебно пройзводство и имат пълно право да те обявят за издирване.
Даже за неплатени сметки за парно, могат да те издирват съдебно. В което не виждам нищо лошо, във всяка нормална държава е така. Проблема е че се гонят само кокошкарските изпълнения.
А относно полицейското присъствие - колкото повече толкова по - добре. Така или иначе взимат заплати, поне да повисят малко на въздух.
А иначе отдавна минахме 1000 трупа на година от ПТП.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Сеп 01, 2007 11:13 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Съдия изпълнител мое да ти връчи призовка, но дали може да те обяви за издирване ... е ... най много да ме закопчаят  . само че има и нещо друго май, те не са ми връчили нито едно наазателно постановление, защото аз не съм отишъл да си го взема, а не съм отишл заюото съм имал нов акт, полицаите всеки ът миобесняват как да не ходя за стариа а да отида след още 40 дни и те ще ми дадът и двата ..... така че аз от къде да знам какво да плащам ..... 
|
| Съб Сеп 01, 2007 5:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Виж сега. Аз от приятелче в КАТ знам че за 2005 -2006, КАТ нямаха нито едно спечелено дело. Или са прекратени или са губеща страна. Обяснимо юристите им са ... за тия пари - толкова. Кой не се е явил на дело срещу КАТ той не го е спечелил. Просто разчитат, че на никой не му се разправя.
Присъствал съм на такова дела. Питат полицая - този човек караше ли преди 14 месеца без колан? Е човека сви рамене и вика - не мога да потвърдя, не помня. Е как да помни? Те така....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Сеп 02, 2007 4:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
затова вече тези дела (колан, телефон и т.н.) не подлежат на обжалване. но пък ти вземат по 10 точки и за 3 такива нарушения си фитка.
и те разкатават няколко дни, докато си вземеш картончето.
апропо, какво е наказанието ако си "загубиш" картончето?
и как ще ти напишат акт 
|
| Нед Сеп 02, 2007 5:05 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Имат, имат...  Поне едно имат...
@Дедо - за 'неносене' на документи по стария закон подлежиш на акт и глоба 10 (десет) лева.  По новия я вдигнаха, но не знам колко. Ама губиш разказването до КАТ - безценно... 
|
| Нед Сеп 02, 2007 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами може и да е преувеличил моя човек. Но за тенеденцията съм сигурен, понеже около мен има доста хора спечелили дела срещу кат, при явно нарушение от тяхна страна.
За да ти напишат акт, мисля е достатъчна и лична карта (без шофьорска книжка). Ако не носиш и лична карта имат право да те задържат до изясняване на самоличността. И после пак да ти напишат акта. Ако искат да ти правят проблеми.... възможности много.
Наистина в момента висенето в КАТ си е част от наказанието. Особенно от как въведоха изискването да си платиш и предишните задължения. И понеже народа масово симулира "изненада", се почва едно разтакаване по гишетата.
В тоя ред на мисли - не мога ли да си платя глобата по старомодния начин? В НАП? Или за 1 месец инфото няма да е стигнало до тази институция....
|
| Пон Сеп 03, 2007 8:26 am |
|
 |
|
gss
Ранг: Минаващ
|
Когато излязоха тези новите документи по медиите пишеха, че шофьорската
книжка като документ е равносилна на личната карта така че
би трябвало да може да си бръмчиш само с нея.
|
| Пет Сеп 14, 2007 12:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ако ми кажат как да си платиа глобите без да ходя до кат ое утре гиплащам, мога и авансово да си внеса нещичко,ама ще искам лихва, обаче не може, с мойте 30-на акта, ще си отвися сигурно два дена там, и като капак на всичко ще искат да ми вземат книжката сигурно .... да си помислият дали искат да си пълнят джоба или не ....
А аз и друго си мисля, реението в момента е супер недъгаво, изобщо варианта да ти вземат книжката не води до никъде, би трябвало да няма подобни наказания, безсмислени са и увеличават корупцията. Колкото повече точки вземат и по строг става закона, токвоа повече расте подкупа който полица иска, и понеже човек не иска д аму вземат кнжката не кара внимателно а дава подкуп. Да сложат едни хубави глоби, и който не си лаща губи правоспособност. Дори да не вдигат глобите, но парите нама да ходят в джоба на хиената с палката, а на КАТ, респективно джоба на некой голем шеф .. що са толква тъпи тия хора, вместо да пълнят своя си джоб, и малко да оправят нещата, те пълнят джоба на подчинените си и нищо не оправят ... както един клиент каза ".....да бе ще сложа охранта да продава билетчета та да съм му младши съдружник ...."
|
| Пет Сеп 14, 2007 10:34 pm |
|
 |
|
poolo
Ранг: Минаващ
|
 а и за горивата да кажа...
Във всяка нормална държава всички енергийни ресурси (вкл. горивата) са държавна политика и то не защото държавата е я грижа колко плаща Иван и Драган да си кара BMW-то а защото това е определящо за индустрия, селско стопанство, транспорт и т.н. Защото държавата ще спечели много повече от развита икономика и голямо производство и потребление (от много места) от колкото от данъците на един монополист (в случая Лукойл)
Тук обаче държавата (разбирай депутатите) е в пълно безхаберие и всеки си прави каквото си и ска с народа - е защо една мощна фирма като Лукойл да е по-назад?
Това не значи да си седим и да чакаме някой да ни "оправи" ама не го виждам просто как ще се получи Дано не съм голям песимист.
А иначе за съжаление Българина си е такъв:
Ако кажат утре всички да се явят на площада, че ще ни бесят той няма да се защитава а ще пита въжето ние ли да си го носим или ще ни го дадат на място  ------------------------ а ето и конкретно за - КАТ
Описание
Служители на КАТ, намиращи се на платното извън транспортното средство типа “луноход”. Характерна особеност - уверени са , че извършват на платното някаква работа. Това твърдение не съответства на истината, което позволява да причислим дадения подвид антропоморфни особи към ПЕШЕХОДЦИТЕ (Вж. определението в началото на класификацията). Снабдени с хранилки и радари.
Срещат се повсеместно, най-вероятни места за локализация - близо до сложни кръстовища, ЖП прелези, участъци от пътя с полуизтрита маркировка, участъци с немотивирано ограничение на скоростта, спорни или незабележими пътни знаци и т.н. Категория на опасност по 5-бална скала - 2.
Препоръчвани действия при среща
В момента на спиране бъдете трезвен, имайте подръка документи за използваното транспортно средство и шофьорска книжка със съответстваща категория, или адекватна на липсващите компоненти сума пари. По възможност заобикаляйте представителите на този подвид от племето на пешеходците, намирайки се извън зоната на визуален контакт (например, в лявото платно, скрит зад някой тежкотоварен автомобил, движещ се в дясното платно). След заобикалянето - предупредете насрещните транспортни средства за приближаващата се опасност с примигване с дългите светлини.
Методи за борба
а) в случай на противозаконни действия на служителя на КАТ - обърнете се към службата за собствена безопасност (по желание);
б) в случай на спорна ситуация - точно знание на съответстващи членове от ЗДвП, също така на законови и подзаконови актове, и тяхното цитиране - с равен, менторски тон на препил поп по задушница - (по възможност);
в) във всички останали случаи - давате на служителя на КАТ колкото може по-малка сума пари. 
_________________ въэхитен съм от възможностите на този мултистандартен аудио чип !!http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/S/P/3/MSP3410D.shtml
|
| Нед Сеп 23, 2007 10:41 pm |
|
 |
|
quad
|
 Re: а и за горивата да кажа...
Вчера вечерта около 23ч пътен полицай ми пише акт за неспазване на знак Б2 (СПРИ, пропусни движещите се по пътя с предимство). Ситуацията беше следната:
Спирам на знак стоп, макар и на около метър зад линията, която обаче не беше видима през нощта. На главния път се задава ТИР, на около 100м от мен и движещ с около 60км/ч. Преценявам, че мога да мина преди него безпроблемно и потеглям след което виждам стоппалката. Пътния полицай казва, че съм отнел предимството на тира и споменава за случай преди в който наскоро на същото място тир отнесъл кола. Обяснявам на полицая, че съм преценил ситуацията и имам достатъчно време да се изнеса безопасно, след което той заявява че с шкодата която карах не може да се ускори достатъчно бързо и това не било нов мерцедес с който такава маневра не би била опасна. Явно си мисли че познава по-добре от мен колата, която карам откакто съм се качил зад волана. Междувременно ми проверява документите, всичко и е наред, колата минала технически преглед преди по-малко от месец, не съм пил. Виждам го че вади да пише и го питам: "е сега искаш да кажеш, че ако бях с мерцедес нямаше да ме глобиш" и той " Да, ако караше нова кола нямаше да те глобя". Явно обаче реши че това е някак тъпо и ми написа, че не съм спрял на стопа. Вече свикнах да ме спират по 3 пъти на седмица, но да ме глобяват за нарушения, които не съм направил не съм съгласен. Затова днес подадох възражение. Консултирах се с инструктор по кормуване и според правилника никъде не пише че трябва да спра преди знака. Ще се съдим май...
Имайки впредвид особенностите на мястото, пътния полицай няма как да види дали съм минал стоплентата или не. Дори и да съм я застъпал обаче, това не е основание да ми пише акт, още повече при намалената видимост.
Та това е накратко, иначе полицая ме разпитва къде уча, къде ще работя, каква кола мисля да си купя(споменването на ауди явно го подразни)...все неща дето не му влизат в работата.
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Сря Окт 10, 2007 5:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Много зависи как си написал възражението. Ако си се обосновал добре - вероятността да падне без съде е голяма. Ако си имал и свидетел и си го написал изрично - още по добре. А като капак на всичко е добре ако си описал и диалога за мерцедеса. Едва ли ще посмеят да ходят на съд да се излагат.
Имам познат на който три акта му падат преди съд, защото на самия акт и във възраженията пише че полицая се отнасял явно тенденциозно към него, в състояние на с нищо непровокиран афект, с явни корупционни намеквания и др. такива. Човеко е адвокат и добре върти изреченията 
|
| Сря Окт 10, 2007 6:09 pm |
|
 |
|
quad
|
Свидетели 2-ма(написал съм кои са), диалога за мерцедеса не съм го описал, но явно съм сгрешил. Във възражението съм написал че пресичането на стоплентата не е основание да ми пишат акт за неспазване на пътен знак Б2, още повече че от позицията на полицая, условията на пътя там и лошата видимост е невъзможно да се определи дали съм пресякал лентата.
Интересно се получи в кат, отивам там и ми казват че ако искам възражението ми да има входящ номер мога да го дам в РПУ-то, ако не искам да го оставя при тях. Естествено го дадох в РПУ. Оттук нататък не съм съвсем наясно до колко време трябва да ми дадат отговор, все пак с акта мога да карам само месец. Ако решат да не отменят акта в РПУ-то, как точно се процедира, отива се в ДАИ или направо в съда?
|
| Чет Окт 11, 2007 12:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Значи по принцип при мен се получи следното - писаха ми акта. Аз написах възражение (в 3 дневен срок беше тогава) и го подадох (В КАТ - София се подаваха тогава). След месец като отидох да си взема постановлението - лелката на гишето ме изгледа злобно и ми подхвърли талончето. На въпроса - къде ми е постановлението отговори през зъби - няма постановление.
Та така - ако все пак ти дадат постановление, имаш няколко дневен срок да обжалваш (постановлението). Тука вече говорим за съдебна процедура - обжалваш наложено ти наказание. Отиваш си на съд и се съдите. Вероятността на съд да спечелиш е голяма, ама ако падне още на административно ниво си е по добре  Самата жалба е адресирана до съда, ама къде се подаваше не помня. Мисля че пак беше в КАТ. То някъде по стените го имаше описано.
По принцип лексиката на възраженията тежи много. Много е важно да е на строг, точен език, да се ползват термини и ясно да се фокусира проблема. По принцип падането на постановлението зависи от началника, който си е полицай и като прочете нещо сериозно го гледа по един начин, а като прочете нещо дето не се чете, с правописни грешки и пр. е друго. Самото падане на акта е чисто субективно - той просто взима акта и възражението и преценява - ще ли да го бъде или не. Та така. Мойто възражение, 2 пъти след това беше ползвано за мостра при писане на други възражения.
|
| Чет Окт 11, 2007 2:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
най добре в ДАЙ. после в НА. после във ВЗЕМИ. после в ДРЪЖ. и накрая в ЗАПОВЯДАЙ, ама като свърши стачката на учителите.
интересно защо възраженията се подават в РПУ. преди не беше така. баси идиотите са тия.
аз сериозно обмислям стратегията на тони. акт-след-акт. и така не можеш да отидеш да ти връчат наказателното постановление.
не знам ако не го връчат дали влиза в сила служебно?
|
| Чет Окт 11, 2007 3:03 pm |
|
 |
|
quad
|
Продължението на историята е следното. Отивам вчера в КАТ и оттам ми връчват НП с глоба от 20лв и 7 точки. При проверката излиза че съм имал да плащам и друго НП, което обаче отдавна платих, но не го били отчели в техните компютри. Добре че пазех бележката(естествено разкарване до вкъщи и обратно на опашката), защото сега ако не си си платил всичко не можеш да си вземеш талона, а с НП можеш да караш месец. Все още обаче съм им набрал, защото по новия закон за по-малко от 50лв не можеш да ги съдиш. Сега тактиката е пишат ти малки парични глоби, но ти вземат повече точки. Така хем в гърба, хем не можеш нищо да направиш.
|
| Пет Ное 09, 2007 3:02 pm |
|
|