Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Записване за детска градина .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз имам едно такова предложение за решаване на 75% от проблемите на София : софиянци да се приберат по родните места :D Хем и малко ще живнем в провинцията.
Все пак от 1 млн. на 2 млн. за 10 години едва ли е от раждаемост. Тази централизация е една бомба със закъснител дето съвсем скоро ще гръмне окончателно. Боклук, детски градини, дупки по пътищата. А за цените на всичко да не говорим.
Иначе бат Бойко детски градини няма да ви построи. Като няма дг - ми ще работите още повече и ще си наемате гледачки.

Чет Фев 07, 2008 7:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
ToHu написа:
С детските градини проблема има много лесно решение........

Тони знаем че си краен капиталист, ама и така не става. Ако я подкараме по твойта - утре и 8000лв. заплати да даваш, няма да намериш никого. Всичко читаво ще е зад границата. А тук ще има само пенсии, цигани, мутри ..... и виетнамци (така каза Масларката). Да те видя как ще си намериш някого да ти работи :)
тая логика не я схванах. какво точно в бруталния капитализъм е атрактивно за пенсиите и циганите? те точно се ползват най-здраво от социалните придобивки, а един брутален капитализъм ще ги издуха. но така или иначе бруталния капитализъм е утопия, засега. всяка демокрация оставена сама на себе си излевява все повече и повече. според мене колелото на историята се въртя до победата на комунизма почти, сега се върти назад до победата на робството.

Чет Фев 07, 2008 7:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
Аз имам едно такова предложение за решаване на 75% от проблемите на София : софиянци да се приберат по родните места :D

ще го направим, не се тревожи. време трябва :)

Чет Фев 07, 2008 7:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Цецо написа:
ToHu написа:
С детските градини проблема има много лесно решение........

Тони знаем че си краен капиталист, ама и така не става. Ако я подкараме по твойта - утре и 8000лв. заплати да даваш, няма да намериш никого. Всичко читаво ще е зад границата. А тук ще има само пенсии, цигани, мутри ..... и виетнамци (така каза Масларката). Да те видя как ще си намериш някого да ти работи :)
тая логика не я схванах. какво точно в бруталния капитализъм е атрактивно за пенсиите и циганите? те точно се ползват най-здраво от социалните придобивки, а един брутален капитализъм ще ги издуха. но така или иначе бруталния капитализъм е утопия, засега. всяка демокрация оставена сама на себе си излевява все повече и повече. според мене колелото на историята се въртя до победата на комунизма почти, сега се върти назад до победата на робството.

Ами връзката е следната - като няма читава детска градина за детето ми на нормална цена (не по 500 лв. на месец), ще отида там където има. Ако няма в БГ, ще отида извън БГ. Така разсъждават 99% от младите хора с деца.

Аз може да съм с десни убеждения, но не отричам и умерената социална функция на държавата. Само дето под социална функция, аз разбирам държавата да се грижи добре за децата ми и за мен (за което и плащам), а не за мангалите и мързелите. Пък то обратното се получава :)

Чет Фев 07, 2008 9:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
че защо да няма? бруталния капитализъм не вдига цените, сваля ги. в момента много трудно се отваря частна детска градина, затова и цените са сравнително високи.
а това дето го разбираш под социална функция е някакъв оксиморон. социалната функция е точно за мангалите и пенсиите, за тези които не могат да се грижат сами за себе си, а ти и сам можеш да се грижиш за себе си. аз виждам единствената функция на държавата във силовите структури - полиция и армия, може би и борба с бедствията. детски градини, училища, болници, това са неща които са идеални за стопанска дейност и държавните грижи само ги съсипват.

Чет Фев 07, 2008 9:57 pm
Профил

Мнение 
zaphod написа:
бруталния капитализъм не вдига цените, сваля ги.

Нали уж цените трябваше да са високи щото само така се ставало робовладелец...

Цитат:
детски градини, училища, болници, това са неща които са идеални за стопанска дейност и държавните грижи само ги съсипват.

Абсолютно си прав;-)
Напоследък се навъдиха много жертви от съсипването на тези три типа заведения :D

Чет Фев 07, 2008 10:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Значи цената на проекта може да се приеме че е ОК в определени случаи, но както и да го гледам не е ОК. Много по сложни проекти струват доста по малко и то в US, на съвсем пазарен принцип. Нито сървъра нито няккави други лицензи могат да струват тия пари. По горе писах че не съмв час със сървърите, ноотносно софтуер, от към хардуер ми е пределно ясно кое колко струва, и ще ме извиняват, но ако са дали 100 к за сървър/и и за локейшън .. трябваше да поема не по 5000 а по 50000 заявки, и да няма проблеми.
Значи подобна цена може да се плати, аок този на когото с еплати поеме всичко, от концепция до реализация, със съответните консултации аз сигурноста, хардуера и изискването към трансфера, а ако всичко това беше направнео нямаше да има проблем, само идиот може да си мисли че няма да им атаки ...
От страна за заплатите, ами във този сектор зплатите са по-ниски, 1500 е добра заплата, а 2500 е много добра заплата, виждам какво искат хората в момента, и то за да дойдат от големи фирми, та става ясно там колко получават. Тоя сайт не е нито Java /не че тия има защо да вземат тия пари но пазар/ нито изисква системно прогрмаиране. Това което са направили се прави за не повече от месец с 2-ма човека, единия от които ще си чопли в носа и ще въвежда информацията, детски градини, брой меса и др. такива. Точно това в-у което е трябвало да се постараят според мен изобщо не е направено, за да си заслужат парите, и се вижда резултата.

Аз се пробвах да му обясня почти същите работи. :) Ако достъп до търга за тоя проект имаха всички, а не само избрани шуреи/баджанаци, със сигурност щеше да струва 40-50 пъти по-малко. И че тая цена изобщо не е пазарна. Zaphod се опита да ме убеди, че цената си е напълно пазарна и нямало сериозна фирма дето щяла да се навие за по-малко. :) Мен не ми стана ясно от къв зор сайт с 5 страници трябва да го праи сериозна фирма, а той ми разправяше, че нямало "лесни проекти", че "лесен проект" било фикция на инженерчетата. :)

Чет Фев 07, 2008 10:44 pm
Профил

Мнение 
zmej написа:
...А понеже се спомена нещо за НОИ, ей на скрийншот от последната версия на ro2008 (досегашните бяха досовски). Аз останах безмълвен при вида му:

Трагедията е ,че работи по-зле отколкото изглежда. Всъщност според мене не работи въобще ... Най-кефското е ,че ти иска дискета. Уникат! Абе свършиха ли седмокласниците, че няма кой да им спретне нещо по-сносно да не се излагат .
Е-ГАВРАменти. :evil:

Пет Фев 08, 2008 1:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Мен не ми стана ясно от къв зор сайт с 5 страници трябва да го праи сериозна фирма, а той ми разправяше, че нямало "лесни проекти", че "лесен проект" било фикция на инженерчетата. :)

ами такава е нагласата на хората. вземи например компютърните продавачи. мазните угоени фирми често продават по-скъпо от мизерните гаражи, освен това вниманието което се обръща на клиента е по-ниско, но въпреки това хората предпочитат тях, а не гаражниците. гаражниците много ги е яд на това, но такива са законите на психиката, и бих казал не напразно са такива.

Пет Фев 08, 2008 3:07 pm
Профил

Мнение 
zaphod написа:
Реконструктор написа:
Мен не ми стана ясно от къв зор сайт с 5 страници трябва да го праи сериозна фирма, а той ми разправяше, че нямало "лесни проекти", че "лесен проект" било фикция на инженерчетата. :)

ами такава е нагласата на хората. вземи например компютърните продавачи. мазните угоени фирми често продават по-скъпо от мизерните гаражи, освен това вниманието което се обръща на клиента е по-ниско, но въпреки това хората предпочитат тях, а не гаражниците. гаражниците много ги е яд на това, но такива са законите на психиката, и бих казал не напразно са такива.

Абе тук си малко в грешка, нека първо да разделим сектора, първо има фирми които предлагат решения за бизнеса, офис и професионални компютри, под професионални разбирай сървъри иработни станци, масиви и т.н. После има фирми които продават домашни компютри и компютри за малки фирми. Сега , в първата група гаражни фирми почти няма, те не могат да оцелеят на този пазар тъй като изисква повече персонал, повече оборотни средства и доста повече познания. Фирмите ориентирани към корпоративният сектор не са само големите западни фирми. Когато клиент иска да си купи донмашен компютър от такава фирма не разбира защо е по-скъпо, ами първо защото там винаги има ДДС, после защото тази фирма има повече добавени разоди към стойноста на един продукт, съответно си го начислява в цената, после тази фирма може да предложи експертиза. Иситната е че тия фирми не пречат по никаъв начин на гаражните търговци, те рядко продават домашни компютри.
В другия сектор нещата са по хаотични, там освен сериозни фимри които продават тава техника се намесиха големи вериги, техномаркет, технополис и разни уж специализирани като мултирама. Тъй като те са големи, със сериозни финансови ресурси могат да си позволят да продават дори и на загуба, много чесо купуват големи количества и цените им са съвсем други, съответно ядът директно от паничката на малките. Хората предпочитат именно тях, изключваме мултирама, там е скъпо. Има ифирми които работят за домашния сектор но предлагат тъй да с екаже качествени компютри, те са някъде м-у двтаа пазара, имат добре обучен персонал, в час са с всичко ново, компютрите се тестват серизоно преди продажба и т.н. приличат на тези от корпоративния сектор. Честно казано гаражните фирмички не се вписват никъде за съжаление, за да привлекът какви да е клиенти се опитват да продава с малки маржове, обикновенно стока без ДДС. Директно от това следва резултата, обикновенно без ДДС са нискобюджетните решения, неможе да си купиш интел без ДДС дори и да ти казват че е така, нито процесор, нито дъно, ако някой ви каже че ви продава дъно на интел или процесор без начислен ДДС просот не е наясно че вносителя му го продава с начислен, напълно възможно на стойноста на която го е купил.
Та не е точно така. А относно въпроса на рек аз съм напълно съгласен с него, единствено тук в подобни извратени условия може да има такова надценяване на това което се прави, в страната с еидн от най-ниските стандартни, да направиш нещо струва 10 пъти повече от колкот да го направиш в САЩ ..... интересно нали. Ако това го бяха обявили публично и за външни фимри, като нищо можее да спечели американска фирма, която след това да наеме българска която да го направи за 5-6, макс 10 хил, да ги контролира и да им даде know how, и да прибере една сума от 30-40 чиста печалба, и да си гледа спокойствието .... мдааааа и щеше да работи може би. Както и да е.

п.с. ако някой иска мога да му монтирам звънец на вратата, имам сертификати, ще му струва само 10.000, 60% аванс ... аа ще г направя професионално, и ще ангажирма не по малко от 4-ма специалисти.

Пет Фев 08, 2008 4:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3