Отговори на тема  [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Майкрочип и ON наддават за Атмел... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
тия изкупувания в бранша май говорят за много излишни пари, с които да се правят поглъщанията (те му викат сливане).
от което следва, че силикона е много по-евтин, отколкото ни го продават. е, то и ние не го продаваме евтино на крайния клиент, ама май нямаме много излишни кинти, че да придобием комета.
атмел има-няма преди 3 месеца взеха куантум русърч, сега тях ги гълтаха. нещо съвсем на аквариум заприлича.

Пон Окт 06, 2008 9:46 am
Профил

Мнение 
Е те quantum ... освен патенти не знам какво друго са им изкупили, а и едни чипове имат ......
Иначе ... логично е да имат свободни пари, силикона не е никак скъп, едва ли има смисъл да се обеснява, а атмел куц им е маркетинга какво да се прави, не напразно пиковете са толкова популярни, дали са добри или не няма никакво значение, важното е да се продават.

Пон Окт 06, 2008 8:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами горе долу е така - Атмел с куци чорбаджии и читави индженери го окъсаха. Микрочип с куци индженери, но с читави чорбаджии - ще вземат да ги купят. Това е то търговеца....

Пон Окт 06, 2008 10:37 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ами горе долу е така - Атмел с куци чорбаджии и читави индженери го окъсаха. Микрочип с куци индженери, но с читави чорбаджии - ще вземат да ги купят. Това е то търговеца....

Нормално е. Едно време за да купиш нещо почваха едни консултации с приятели и познати. А сега отваряш интернет и която първа страница ти излезе в Гугъл, лепваш се за нея. А контролерите не са вафла, да купиш една и ако не ти хареса да пробваш друга. Докато разбереш дали са по-лоши от други, вече си инвестирал време и средства и не ти се почва отначало. А пък като гледаш как една фирма с история си отива като овца без история, почваш да си мислиш- какво пък толкова-нека ти върши работа, пък ако ще и в Заир да е правено. Направо взех да се плаша напоследък. Жизнения цикъл на всичко се скъсява все повече. Няма да се учудя, ако за в бъдеще почнат да пускат програмирани контролери по каталог за различни задачи: Трябва ти да мига светодиод на портА-купуваш изделие No 12345-0.5(период 1/2 секунди) :D

Пон Окт 06, 2008 11:55 pm
Профил

Мнение Мда ама не
Цецо написа:

Ако са толкова читави инженерите защо са го закъсали ?
Нещата са комплексни всичко е свързано, малко да има нещо такова като финансовата криза и се вижда кой с какви ресурси разполага и какво му е положението на пазара. Ако бяха с добри финансови резултати щяха да се задържат, но те просто са си били с лоши финансови резултати породени от калпавата продукция, явно не се котират толкова колкото някой тук им се иска да бъдат :roll: :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Окт 07, 2008 1:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене. С тоя коментар показваш само колко много си далеч от реалния живот.

В реалния живот рядко по добрия печели. Търговията определя нещата а тя не е особенно свързана с качеството на това което се продава. Някога когато света не е бил толкова комерсиален и е имало повече идеалисти е имало по силна връзка между качеството и търговията. Сега такава връзка има в много малко области. Тариката навсякъде печели :)

В последно време и Atmel имат проблеми с качеството. Аз лично съм се сблъсквал с такива. Най вероятно пак по вина на калпаво управление. Прекалено много продукти се опитват да изкарват в кратки срокове. Няма начин да не се отрази на качеството. Всички тук сме се сблъсквали с несъвместимоста на качеството с много кратки срокове :)

Тъпаците от мокрочип искат да убият конкуренцията с типичните методи на фирмите които започват с микро :) Не е болка за умирачка че Atmel ще умре,има и други читави фирми :) Дано да им приседне лапачката :)

А ти Пламенчо можеш само да си злорадстваш,това е една от малкото радости на дребните душички :)

Вто Окт 07, 2008 2:29 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Мда ама не
plameniv написа:
Цецо написа:

Ако са толкова читави инженерите защо са го закъсали ?
....

Най-честата причина за тая нерядка ситуация е фактът, че инженерите правят
каквото им наредят ония от "мениджмънта"; а там в техническия сектор обикновено отиват
тия, дето не им е стигнал я акъл, я упоритост да бъдат баш инженери, а са имали
други качества - най-често връзки, привлекателна външност и т.н.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Окт 07, 2008 2:33 am
Профил WWW

Мнение 
Цитат:
Не е болка за умирачка че Atmel ще умре,има и други читави фирми

Я дай пример, бе Никола. Кои ги наричаш "читава фирма"? :)

Вто Окт 07, 2008 8:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
няма читави фирми. В момента се делят на:

1. Непоносимо бъгави.
2. Поносимо бъгави.
3. А стига бе, само 20 бъга.

:)

Вто Окт 07, 2008 10:33 am
Профил ICQ

Мнение Хъх
Nikola Kirov написа:
Пламене. С тоя коментар показваш само колко много си далеч от реалния живот.

В реалния живот рядко по добрия печели. Търговията определя нещата а тя не е особенно свързана с качеството на това което се продава. Някога когато света не е бил толкова комерсиален и е имало повече идеалисти е имало по силна връзка между качеството и търговията. Сега такава връзка има в много малко области. Тариката навсякъде печели :)

В последно време и Atmel имат проблеми с качеството. Аз лично съм се сблъсквал с такива. Най вероятно пак по вина на калпаво управление. Прекалено много продукти се опитват да изкарват в кратки срокове. Няма начин да не се отрази на качеството. Всички тук сме се сблъсквали с несъвместимоста на качеството с много кратки срокове :)

Тъпаците от мокрочип искат да убият конкуренцията с типичните методи на фирмите които започват с микро :) Не е болка за умирачка че Atmel ще умре,има и други читави фирми :) Дано да им приседне лапачката :)

А ти Пламенчо можеш само да си злорадстваш,това е една от малкото радости на дребните душички :)

Иска ти се ама реалноста не си я усетил още. Ми като са толкова бъгави за какво се препираме не ми става ясно :o
Орйентирай се овреме, живота ти няма да спре с атмел, тъкмо ще видиш и при другите как е, току виж ти харесат :wink:
Аз си мисля че по скоро се опитват да влязат във чужди води, ама както и да е да не разваляме пак темата с кой е по по най :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Окт 07, 2008 3:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
kiiid написа:
Цитат:
Не е болка за умирачка че Atmel ще умре,има и други читави фирми

Я дай пример, бе Никола. Кои ги наричаш "читава фирма"? :)

Вече явно не може човек да се надява на нови процесори без бъгове :( Но поне да си остава удоволствието да работиш с нещо което по концепция е добре организирано и осмислено. То не е само ядрото на съответната сметалка. Периферия,дебъг,развойни средства ......

Много жалко ще е фирма която вкарва толкова добри идеи в продукцията си като ATmel да бъде погълната от пълния комерс на Мокрочип.

Пламене. Не всички са малоумни създания като теб и мозъчето им да стига колкото за едни пикове.
Мен не ме мисли. Работя с повечето по популярни платформи и това че AVR и АVR32 щели да умрат няма да ми пречи особенно много на работата.
AVR е платформата с която се прави най бърз развой на дребна автоматика. Последните AVR на 32 Mhz изглеждат много обещаващи също и ще е тъпо ако ги унищожат. Ако имаше малко мозък в това дето е на раменете нямаше да ти хареса да унищожат еднин от основните си конкуренти. Намалянето на конкуренцията ще доведе до повече бъгове на любимите ти пикльовци и повече безсънни нощи в жалкия ти пикоборски животец. Продължавай да злорадстваш но ако може по тихо :):):)

Сря Окт 08, 2008 7:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Другари не се карайте проблема не е в Атмел.
Проблема е в клиентите на Атмел :D

Сря Окт 08, 2008 9:30 pm
Профил

Мнение 
Цитат:
AVR е платформата с която се прави най бърз развой на дребна автоматика

Това не е съвсем вярно. Ако си работил със Cypress PSoC би трябвало да ти направи впечатление средата за разработка PSoC Designer. За 5-10 минути може да се направят неща които иначе отнемат дни и седмици борба

Чет Окт 09, 2008 12:40 am
Профил

Мнение 
kiiid написа:
Това не е съвсем вярно. Ако си работил със Cypress PSoC би трябвало да ти направи впечатление средата за разработка PSoC Designer. За 5-10 минути може да се направят неща които иначе отнемат дни и седмици борба

Ровил съм много време в интернет но незнайно как ми е убягнало да забележа че е имало такива контролери, и на мен биха ми спестили доста време труд, с тези възможности!

Как досега не си се изпуснал да споделиш в толкова други теми за спорове кой е по-добър процесор :)

Чет Окт 09, 2008 2:19 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
AT91SAM7S Overview
After decapsulating the die from inside the QFP, we find a beautifully layed out 210nm 5 metal design!
In summary, this is a very well secured device. Fuses buried in a 5 metal layer design make the Microchip DSPIC’s look like a piece of cake in comparision (They are 350nm 4 metal).

http://www.flylogic.net/blog/

Чет Окт 09, 2008 9:57 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща