Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
За българската ЕЛКА 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Човек трябва да се радва и на малкото (сравнено със света), което е успял да постигне или да създаде, за да може да направи следващата по-голяма крачка напред.

аз това и правя. но радвайки се на малкото не го наричам голямо, както поне половината тук правят.

Вто Дек 09, 2008 12:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zaphod просто ви върти на малкия си пръст, а вие му се връзвате като пубери.

Той просто изпитва остра нужда да провокира. Болест ли е или просто се забавлява - незнам. На мен ми изглежда напълно съзнателно, ама може и да бъркам :) Ама ако не му подавате топката - той няма как да я хвърли обратно по вас :)

Вто Дек 09, 2008 12:28 pm
Профил ICQ

Мнение 
zaphod написа:
тоя синдром вероятно го има във всички нелидерски нации

Тука го избиваш на расизъм... Хората по света се раждат с относително равни интелектуални и други способности. "Лидерството" и всичко останало се постига с действия.
И то действия не само на отделни индивиди но на достатъчно голяма част от нацията. Нещо повече действията трябва да се пологат и натрупват през поколенията. Всяко поколение прави нещо, следващото стъпва върху това и трябва да строи нагоре.
Нации, при които всяко поколение оплюва предишното и разрушава всичко до основи не могат да израстнат до "лидери". Затова не плюй, а виж какво другите преди теб са постигнали и се опитай да постигнеш повече!
Ние имаме много провали в много области. Там можем само да наваксваме, но трудно ще станем лидери в такива области. Илюзия е, че от последни можем да станем първи за нула време. Изобщо не е толкова лесно.
Но имаме и области в коието сме постигали някакви успехи. Специално нашата област е една от тях. Като започнеш от Джон Атанасов минеш през калкулаторите и стигнеш до компютрите - хората са чували, че има нещо българско в тая област! Демек не сме гола вода.
И макар и малко, това което сме имали ни е носило позитиви. Примерно ние сме 8-та (осмата) нация в света която праща човек в космоса. Вари го печи го, това си е факт, част който се дължи именно на постиженията на родната ни електроника, а не само на буйната причееска на Бай Тошо.
Ние изпреварваме големи нации като Франция с цели 4 години. И когато първия френски космонавт излита данните от полета се обработват от български компютри. Не че корабът не е руски и автоматиката не отказва, но това е друга тема. Въпросът е че американците отрязват франсетата и те идват и ползват нашите услуги. На Митерен му се налага да прави четки на българската електроника.
Тук не става въпрос да се гордеем или не. Въпросът е, че това е РЕКЛАМА. Така както шотландците могат с право да твърдят че имат 200 години традиции в правенето уйски, така и ние можем с пълно основание днес да правим електроника и да твърдим че имаме много стара ТРАДИЦИЯ. Това е предимство, постигнато от колегите преди нас.
Няма от какво да се срамуваме! Ако искат да се срамуват французите, че първият им космонавт е летял с български компютри. Не че трябва да се срамуват де... те ако са искали можеха да си направят собствени компютри. Даже после си правят... и ракети и космодруми и какво ли не.

Вто Дек 09, 2008 1:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
уааа, ние сме били четвъртата нация пратила човек в космоса, направо се разтресох от гордост! като отчетем че сме и втория биологичен вид (след кучетата) няма как да не призная българското величие! :lol: :lol: :lol:
ето за това си говорим драги зрители, не дали е лесно или трудно да се сложи чип в кутия (както погрешно си помислиха някои) а за това дали сме втория вид пратил представител в космоса.

Вто Дек 09, 2008 3:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Тука го избиваш на расизъм... Хората по света се раждат с относително равни интелектуални и други способности.

Тва пък е смешно да се твърди.

Вто Дек 09, 2008 3:42 pm
Профил

Мнение 
Реконструктор написа:
miro_atc написа:
Тука го избиваш на расизъм... Хората по света се раждат с относително равни интелектуални и други способности.

Тва пък е смешно да се твърди.

Кое е смешното? Смяташ че има по-висши раси?

Вто Дек 09, 2008 5:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
а самооплюването не е нещо срамно, ако някой каже "ех че съм тъп, не ставам за чеп за зеле" това не води до загуба на престиж, дори обратното.

Имаш една голяма сочна плюнка от мен :lol: , надявам се така да си вдигнеш престижа.

Вто Дек 09, 2008 5:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
о, пиреф, как е в америката, еврейските господари доволни ли са от тебе? :lol: :lol:

Вто Дек 09, 2008 5:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
о, пиреф, как е в америката, еврейските господари доволни ли са от тебе? :lol: :lol:

При мен е супер, ама като гледам ти как си се надупил на туй буре със свалени гащи, явно много си я окъсал :D

Вто Дек 09, 2008 5:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
zaphod написа:

При мен е супер, ама като гледам ти как си се надупил на туй буре със свалени гащи, явно много си я окъсал :D

не е буре, ти си това, вгледай се отблизо :lol: :lol:

Вто Дек 09, 2008 6:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аре стига сте се дърлили.
Забравете елките, тия същите хора дето са правили елката са направили и много други неща, и то не такива дето само сме ги чували, че били летели в космоса.
Точно оргтехника преди около 30 години направиха в едно тукашно предприятие система за управление на тунелни пещи - почти всичко беше с български компоненти, абсолютно целия дизайн на системата беше нашенски, та даже някъде пазя и графичните оригинали на платките. По старите тук сигурно помнят на едни чаршафи с едни лентички като тиксо. На всичко отгоре цялото управление на по 40 горелки във всяка от четирите пещи + обработването на данните от всичките 80х4 термодвойки ставаше в ЕДИН Правец 82.
Преди 15-тина години решиха да сменят системата с по съвременна - Siemens - ония като видяха и припаднаха - не можаха да повярват на очите си. Въпреки че сега цялото това "постижение" изглежда като ТНТМ, за времето си беше техническо постижение. Шапка им свалям на предците, и съжалявам че няма да имаме възможността да сме като тях.
И най-неприятното е че същите тия хора сега са забравени. Само ще им се пише по някой помен от време на време.

Вто Дек 09, 2008 7:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
zaphod, мога само да те съжалявам моето момченце :D , аз още пред година и нещо ти дадох диагнозата, други сега ти я дават. Ако не ти харесва какво сме имали, твой си проблем. Айде ся моето момченце, изприпкай при мама да ти сипе лимонада в гъза и да се поохладиш малко :D

Вто Дек 09, 2008 7:39 pm
Профил WWW

Мнение 
Когато има възможност българинът прави и уникални неща. Това може би не е чак такова предимство, в смисъл изхвърляме се правим нещо твърде голямо и сложно като за нашата уста и после не можем да го изпипаме и да го наложим на пазара. Като че ли сме много, ама много луди глави...
Надявам се да узреем, аз поне гледам вече да правя по-земни неща, щото имам зад гърба си много "успешни провали" дето стават да се фукам, ама не пълнят банковата ми сметка :(

Вто Дек 09, 2008 7:43 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Миро, че кой си е напълнил банковата сметка с бачкане :D . Аз поне не знам такъв.
Ама знам много колеги дето с малко по друго бачкане си ги напълниха. Но то и за това се иска сърце ли, дупе ли и аз не знам кое от двете.

Вто Дек 09, 2008 8:22 pm
Профил

Мнение 
Ех .... какво да кажа, да кажеш ех какво съм говоде е едно, аз даже не съм против като българин на българин да си кажем ех какво тъпо племе сме, и не го спестявам на някого, но .... просто сме си такива, затова и е трудно да продадеш нещо българско, макар и да е наистина добро, ще се намерят 100 българи които да го оплют и изкарат боклу, ми как да го купи някой. Ако питаш някой французин кои са най хубавите коли ще каже пежо, рено ситроен, макар да е съвсем наясно че са боклуци, питай някой американец кои са хубавите коли, или чии продукти са по добри на хъниуел или на сименс .. абе лошо племе.
Бих казал много неща, ама няма смисъл, просто ми е тъпо че хората така принизяват нещата, имаш ли предсава на кого се дължи технологията която се ползва да ти отлее буталата, джантите и сигурно един куп още части на колата която те вози ? Дали си се поинтересувал колко от нашите проучвания се ползват във световната медицина и спасяват милиони, дали изобщо имаш идея че съвсем реално българската медицина е не само на световно ниво, ами нашите медици са едни от лидерите .. или съди по това което ти се случва в болницата, защото двете неща нямат нищо общо едно с друго. Сигурно не се гордееш с факта че единствено ние сме се опънали на хитлер и не сме му пратили евреи, което лично за мен е грешка, но е факт, или че българската армия е превзела одрин, сигурно и от това не се гордееш. Едва ли за теб има значение че преди 1000 години е нямало световна сила която да не се е съобразявала с България. За теб всичко от социализма е лошо, не си се замислял дали всъщност тези 45 години е можело да бъдат предотвратени и на кава цена, дали нашите политици не са избрали по-добрия начин. За теб нищо и не значи това че сме изнасяли и продавали на пазар от около 500 млн човека, провери какви са били нашите пазари по соц време, и ако кажеш че това партията го е диктувала помисли защо пък партията на румъни не е докарала тяхната икономика до такива пазари.
Да се отрича е много лесно, в това нас много ни бива, затова сме и на това деридже. Българина е животно което не само не се учи от грешките си, то не се учи и от постиженията си, не се учи от нищо, ние сме нация на 50 години, и след 200 години пак ще си останем нация на 50 години, жалко е но е факт.

Вто Дек 09, 2008 8:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща