Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
TME... Винаги ли се държат странно?? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Цените за европа не са като за САЩ, София - Париж ми бяха взели 290 лв, за същото нещо пращано София - Рейли US цената е на половина. Съвсем друг въпрос е когато го пращах на акаунт, тгава цената беше още по добра, въпреки че акаунта е в DHL, които по принцип са по скъпи от Fedex. Редовно получавма разни пратки, напоследък все объркани :), и определено е по евтино да си плаам трнаспорта навън от колкото тука. И друго има, в момента едно китайче ми праща стока с Федекс на цена по ниска от тази която тук ми дават за карго, и то с един кош отстъпки, по акаунта има постоянен внос от китай и тайван та ... какво да говорим.

Сря Фев 03, 2010 4:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мдааа...
След като разследваха два дни ми казаха, че грешката е тяхна(което аз го видях за две минути). Да съм опаковал нещата и те щели да пратят куриер който да ги вземе. Това беше миналата седмица, надявам се до началото на март куриера да пристигне...
Добре че точно тези неща не са ми спешни. :?

За коректност не мога да споря, но за това, че явно при тях бюрокрацията е достигнала нови и невиждани висоти си е факт...

Пон Фев 08, 2010 6:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Самият факт, че толкова дълго те моткат вече ги определя като некоректни.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Фев 08, 2010 7:28 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен

Мнение 
Здравейте,
Реших да пиша тук ,че и аз имам проблеми с TME. Това ми е втора поръчка.Първата беше с UPS и нямаше проблеми ( поне до като стигна България), а сега с някакви GLS са я пратили.Проблемът е че не ми пратиха тракинг номер ( има там някаква цифра 33 колкото да не е без хич ама не върши работа.Става вече две седмици - нищо , а съм си платил и всички позиции бяха налични.Първият път не съм се обаждал и сега също понеже е дребна поръчка . От TME пък никой не оговаря нито на e-mail нито по телефона.Чудя се ако се е изгубила и без тракинг номер, как ли ще ми върнат парите, пък не знам и от кого да ги търся ? Дано да дойде.

Вто Авг 03, 2010 6:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз мога да ти дам една идея занапред как да практикуваш : обаждаш се на Анатоли от Разград, казваш му какво ти трябва от там и то като пристигне ще ти го прати с местни куриери. Напоследък си зарежда магазина от там и като му се заръчат разни екзотики идват за около седмица. Явно и при тях нещата са : големите с предимство, дребните когато стане ... Друг е въпроса, че като се логне, му се появяват малко по-различни цени и като си сложи печалбата и транспорта ще ти излезе ако не по-тънко то поне на цена без транспортните от Полша. Сайта му е www.proton-bg.com.

Вто Авг 03, 2010 7:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Ами аз мога да ти дам една идея занапред как да практикуваш : обаждаш се на Анатоли от Разград, казваш му какво ти трябва от там и то като пристигне ще ти го прати с местни куриери. Напоследък си зарежда магазина от там и като му се заръчат разни екзотики идват за около седмица. Явно и при тях нещата са : големите с предимство, дребните когато стане ... Друг е въпроса, че като се логне, му се появяват малко по-различни цени и като си сложи печалбата и транспорта ще ти излезе ако не по-тънко то поне на цена без транспортните от Полша. Сайта му е www.proton-bg.com.

Този сайт изглежда интересен , не съм го срещал до сега. Мерси :). А аз едва ли ще пазаря и за напред.Това е с любителска цел , не съм фирма .

Вто Авг 03, 2010 9:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имено за дребни неща ще ти е по удобно може би. Аз по принцип го ръчкам да позареди някой по-екзотични стоки. Примерно до оня ден нямаше откъде да си намеря дистанционни втулки - сега има от 10 до 32мм, 2-3-4 мм болтчета и гайки ;) Абе има какво да си купи човек от там. Той до скоро беше основно насочен към телевизионните техници с резервни части предимно за тях, ама вече има и по суров материал.

Вто Авг 03, 2010 10:16 pm
Профил ICQ

Мнение и аз да се оплача, от Фарнел
Поръчах от Фарнел разни чаркалъци и един маркер със флюс. Всичко според сайта беше налично. След няколко дни компонентите пристигнаха. Айде, аз не съм в София, та нормално малко повече да отнеме. Обаче маркера никакъв го няма.

Получавам след това в email-a известие, че от друг склад било, не знам какво си, маркера пътувал с отделна пратка. Хубаво. Мина повече от седмица - нищо.

Пращам писмо и питам какво става - никакъв отговор. След още няколко дни се опитвам да се обадя по телефона да питам, ама навсякъде нацвъкан един 0800 номер дето само от UK може да се избира. С много зор намирам нормален телефон и звъня. Любезен господин вдига, обяснявам му че ми го няма маркера, давам номера на поръчки и т. н. Той обещава, че ще се свърже с отдела по доставките и ще ми прати на пощата какъв е статуса на поръчката. Получавам на пощата - нищо!

След още 2-3 дни пак звъня, тоя път някаква жена вдига. Пак питам какво става с маркера, а тя след кратка справка ми казва - ама то го нямало при тях, не знам къде си бил в какъв склад, нещо за Турция спомена, ама не разбрах. В крайна сметка, ако съм искал да платя към 100 ПАУНДА! за доставка, нямало проблем да ми го изпратят. Естествено се отказах от поръчката въобще. Тя обеща, че щяли да ми върнат в кредитната карта парите, ама да видим като излезне извлечението след няколко дни.

Та като цяло дребни работи, ама много дразнещо. Да бяха казали още в началото, няма го тук и да се приключи.

Вто Авг 03, 2010 11:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ей не ви увряха главите. Нямам никакво отношение към Комет, ама за чии се мъчите да ползвате Фарнел самосиндикално?

Сря Авг 04, 2010 10:22 am
Профил ICQ

Мнение 
В интерес на истината за първи (и може би последен) път поръчвам директно от Фарнел. Явно се опитват да работят директно - направиха превод на сайта, даже преди време ми се обадиха по телефона, говорейки на български език. Видяли, че съм се бил регистрирал, та ако съм имал някакви въпроси проблеми да се обаждам да питам. Тогава приятно впечатление ми направи това и реших да пробвам, но ...

Иначе Комет винаги са имали добро отношение, въпреки че аз пазарувам почти единични бройки и съм сигурно най-дребния клиент. Та като цяло съм много доволен от тях, но ... този сайт да го бяха пооправили малко. За мен е пълна излагация, не е да нямат пари - грандиозна сграда си построиха, а на сайта им не можеш да филтрираш само неща в наличност или да сортираш по цена примерно. За търсенето да не говорим.

По едно време чак си мислех да издъмпя всичко от базата им и да направя сайт с читаво търсене и сортиране в каталога на Комет.

Сря Авг 04, 2010 10:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
Един момък от ТМЕ ме посети преди месец-два някъде с цел да ни ухажва да си поръчваме от тях неща. Дори порцеланова чаша ми подари и т.н.
Както и да е де - каза че щели да откриват дистрибуторска мрежа в БГ - във всеки от по-големите градове да има магазин от който да можеш да си купуваш неща от тях.
Другото което каза е че пробвали нов куриер, тъй като по стария начин доставката струвала 15e и било скъпо, и не идвали директно ами обикаляли из европата по стандартни маршрути. За по-нататък щели да организират собствени доставки (това май като си направят мрежата магазинчета).

Ще поживеем, ще видим...

Хвали там някакви собствени марки поялници, измервателни уреди и други простотии - правени по тяхна поръчка и спецификация, от някой китаец де, ама държали на определени параметри...
И каталози остави.

Чет Авг 05, 2010 3:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами те натам отиват нещата. Те още на втората по-крупна поръчка взеха да му правят сериозни отстъпки, дори и на единични бройки. Примерно цена от 15Е за SHT71, при положение че във Farnell е 30-тина ... Те явно са си направили сметката, щото като си заръчам нещо ми излиза на същата цена която се вижда в сайта им - само дето посредника може да си сложи печалбата, транспорта и ядовете. Примерно скоро един си поръча суперкапове - цената им беше около 2Е, на клиента му излязоха по 4 лв. Още не са водили преговори за представителство, ама те дефакто вече го имат. Явно скоро ще стане документално :)

Чет Авг 05, 2010 5:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Пък аз гледах, гледааах сайта на ТМЕ и 8O К'во му харесвате толкова? В България ли е толкова зле или вие си нямате на хабер от света :cry: :-({|=

За електронните елементи не говоря защото тук няма пазар на такива. Обаче всичко останало тук си го намирам или на същата или в пъти по-евтина цена даже и в местния магазин. Говоря за качествена марка със същите параметри, че понякога и за точно същото. Тогава що да ручам жабетата от капризници по интернет?!

И колко пъти ви молих да пуснете някой БГ линк за чаркалак и все на мезе ме вземахте. Последно си пазарих 0.5W резисторчета по 10 евроцента парчето - бяс ме хвана, ама иначе от стари платки трябва да ги свалям.

Чет Авг 05, 2010 10:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго, колко пъти ?

http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=122

виж му датата :wink:

Пък защо да не пазаруваме и от ТМЕ. Сега поне е лесно : поръчваш и ти идва на крака, пък било то от Фарнел, ТМЕ или Комет.

Избираш си от къде ще ти излезе изгодно и джариш ...

Пет Авг 06, 2010 9:28 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ай ся Cekins да не се заяждаме. Питал съм точно защото не ме е интересувало положението в Русе през 2005г.
А как си поръчвам тук от интернет (не броя специалните телефони): отивам в магазинчето на местния представител, отварям табчета във Firefox-а, викам най-близкият персонал и казвам: от това n бройки и т.н и си тръгвам След 2-а дена отивам, плащам (без транспорта) и го вземам.

Пет Авг 06, 2010 11:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща