Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Лицензи на Луминари ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
не съм 100% сигурен, но мисля, че с GPL не си длъжен да публикуваш сорсовете.
длъжен си да осигуриш достъп до тях на всички, които ги поискат.

т.е. правиш си бинарна краварска библиотека за твоя проект и я разпространяваш бинарно (ако имаш право от лиценза им)
като прецизно посочваш точно кои краварски библиотеки ползваш, кои версии и от къде могат хората да си ги дръпнат - те нали все пак са публични, просто не то дават на ТЕБ да ги разпространяваш?

на мен GPL-а не ми харесва, прекалено талибански е. всичко, което е правено с GPL, съдържа GPL или излиза под GPL, трябва да е отворено.
затова BSD лиценза ми харесва повече - смисъла е ако искаш давай сорсове, ако искаш само бинарно. обаче е без пари и създателя не носи отговорност. само трябва точно да цитираш лицензоносителя.
има няколко варианта, прочети ги - по една педя са http://en.wikipedia.org/wiki/BSD_licenses
варианта с 4 клаузи НЕ се признава от OSF за OpenSource, тъй че може би е подходящ за твоя случай.

Сря Май 25, 2011 9:14 pm
Профил

Мнение 
E... разбирам, че на вас GPL не ви харесва, но вие не ползвате ОС-а и едва ли причината е свързана с лиценза ми ;-)

Ако пожелаете да го ползвате ще ви дам какъвто лиценз кажете (стига да е персонален), отделно бирата и кебапчетата са от мен!

А междувременно трябва да се съобразявам с тия които наистина ползват щото както казва пирев от тях си изкарвам "торбите с парите" :D

Сря Май 25, 2011 10:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3