| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
За цена до 30 евро не се плаща нищо(не съм сигурен дали не беше 30 лв.). Обикновено ви ги носят до вратата защото се освобождават без проблеми. Ако имат съмнения ви викат на митницата да го отворят пред вас и накрая се почва ама как така толкова евтино.
За цена на пратката до 150 евро се плаща ДДС.
За цена над 150 евро се плаща ДДС и митническа такса според техните каталози.
Няма значение какво е включено в цената се гледа крайната стойност която плащаме. Върху тая стойност се оформя и ДДС и мито и т.н.
Ако изпращащият се съгласи да го пише като подарък и с доставка за негова сметка не се дължат такси и ДДС.
|
| Пет Мар 26, 2010 10:58 am |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Освободих си го. Вече е при мен и цялата сага приключи. Осцилоскопа е страшен! Много ми хареса, а екрана му е убииствен всичко се вижда невероятно... Вече и аз мисля, че е било правилния избор след като видях резолюцията на това екранче и детаилите. Има доста памет и мога да се разхождам по запаметения сигнал напред назад (не е МЕГАЗУУМ) но пак ми хареса много - толкова бързо опреснява този екран нямам думи струваше си 3-те часа сумарно раправии из митницата. Накрая не платих ДДС на доставката и нямаше мито - само ДДС на реалната сума по EBAY документа за което благодаря на малкото разбрани служители които срещнах в митницата (имаше и свестни ХОРА). Довечера ако има желаещи мога и снимки да кача от цялата епопея + осцилоскопа (точно като от статията) http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/
П.С. Работил съм с един lecroy с WINDOWS този има повечето му функции който съм ползвал и са ми трябвали, а е правен 90-те на миналия век  (толкова се ентусиазирах, че вече си и вярвам  )
|
| Пет Мар 26, 2010 4:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми честито. Както ти казах, това поколение на HP са си просто инструмент. Нищо шарено, нищо глезливо - просто инструмент, който като ти потрябва си върши работата както трябва. Дано бързо да ти върне финансовите затруднения които ти причини. Макар че от мен да го знаеш - пари които съм дал за качествен инструмент - никога не съм съжалявал за тях. Не така стои въпроса с новото говно на Agilent което ми шаренее тук на масата 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 26, 2010 5:07 pm |
|
 |
|
HIFI
|
Цецо само от теб срещнах добра дума, другите даже ме пооплюха. Като се има предвид колко си ми помагал и че даже предната ми сонда е подарък от теб (IWATSU) трябва да се видим да те черпя  сериозно
|
| Пет Мар 26, 2010 5:10 pm |
|
 |
|
HIFI
|
Това е скопа който иска да го види  . Сондите още не съм ги отворил, ама са 10:1 фиксирани и за теста ползвах старата си.
може да се променят деленията с произволни стойности - например 134.6ms/div или 1,334V/div задава се делителя на сондата с произволен какъвто му скимне на юзъра просто навсякъде където има полета се попълват с клавиатурата или с врътката... Много юзър френдли  а и 22-3см екран си е направо телевизор 
|
| Пет Мар 26, 2010 8:21 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Красота! 
|
| Пет Мар 26, 2010 8:52 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Желая ти успех и приятна работа с осцилоскопа!
И на мен ми допадна 
|
| Пет Мар 26, 2010 11:35 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
имам един въпрос относно тия митници - не ми се чете целият текст на закона  , а предполагам че след толкова сблъсъци все някой знае: Да кажем че поръчам множество дреболии от страна извън ЕС, всяка по отделно с цена под 15 Е (с документ, разбира се), но в общ колет - предполагам ще бъде декларирана общата стойност. това предполагам че ще се получи нещо което е облагаемо и с мито / ддс. лошо. обаче ако въпрсните дреболии се изпратят в отделни пакет със стойност на всеки под 15 Е, т.е. не подлежат на сеч от страна на държавата - на никой ли няма да му направи впечатление, че едно лице получава кошница с малки пратки? то реално ако напазарувам някакви неща от http://www.dealextreme.com/ (или подобен сайт) би се получила сходната ситуация - само дето не знам как ще ги пакетират, но е логично да са заедно. 
|
| Съб Мар 27, 2010 2:18 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Прочети точно закона, там изрично е записано.
Поръчките от ДХ ги прави през една седмица.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Мар 27, 2010 7:53 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
А може ли да си поръчаш нещо от DX-а за 14 euro и след малко от ebay пак за 14 euro. Тогава плащат ли са ДДС-тата и другите простотии? 
_________________ Ангел Димитров 95
|
| Съб Мар 27, 2010 8:58 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Взима се цената на всичко общо без значение колко неща са. Но има една подробност. При изготвянето на митническата декларация се плаща 9 лв. на формуляр. Ако в пакета има различни стоки обаче се прави отделен формуляр за всяка стока - всеки от които по 9 лв. Ако си поръчал няколко интегрални схеми и диоди пишат само електронни компоненти и минават с една декларация. Но ако има интегрални схеми + LCD + програматор се попълват три отделни декларации за скромната цена от 27 лв. Номерът е да не стигаш до попълването на такива декларации.
|
| Нед Мар 28, 2010 1:08 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Това е извадка от регламент (ЕО) 274/2008
Освобождаване от данък при внос Чл.58. (1) Освободен от данък е вносът на:
- т.12. стоки в рамките на разрешения безмитен внос, когато се:
а) получават международни пощенски и други пратки или се внасят стоки с незначителна стойност по смисъла на митническото законодателство;
За да се определи една пратка като "стока с незначителна стойност" трябва цената и да не надвишава 150 евро и задължително поне едно от лицата участващи в сделката (изпращач и получател), трябва да е юридическо лице. Ако като физическо лице си поръчаме стока от фирма на стойност по-ниска от 150 евро(включително доставката), то не дължиме мито и ДДС.
|
| Нед Мар 28, 2010 1:24 am |
|
|