Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
21/12/2012 година? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
За глобална война, трябва глобална идеология, а такава май не се вижда. Фашизма и комунизма си изгърмяха патроните, религиите поовехтяха, а демокрацията "демократично" се самоотказва да се налага (само тук-таме, за икономическа изгода). Остава вечния хит - империализма, но за там е нужна сила с критична маса.

Сря Май 26, 2010 1:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Календарът на маите е с начална дата 13 август 3113 г. пр.Хр. В техния календар тая дата е 0.0.0.0.0. Т.Е. началото. С техния календар те отброяват огромни цикли от време свеждайки ги до цикли от 104 000 години, които съдържат 4 по-малки цикъла от по 26 000 години. Те от своя страна се делят на 5 цикъла от по 5200 години, които се състоят от 13 цикъла от по 400 години, наречени бактуни. Един бактун има 20 цикъла, или катуна, от по 20 години и т.н., докато се достигне един ден. Проблемът им е, че всичките тия периоди са изобразени в кръг. Като тръгнеш от 0 и се направи една обиколка по кръга и се стига до датата 12.12.2012. Просто им е свършило мястото по кръга на хорицата а и вече ги няма за да си направят друг календар. И нашите календари имат край по нова година, но светът не свършва а става купон.

Последна промяна CarBeta на Сря Май 26, 2010 1:35 pm, променена общо 1 път

Сря Май 26, 2010 1:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
tgi написа:
Много по-наивно и 1:1 преписано от ежедневната пропаганда май не бих могъл да го измисля.
Как ще накараш тоя да се бие с оня - бе кой ще пита тоя или оня, кой ги е питал някога.
Мобилизация, в строя и марш там. По тебе стрелят, ти обяснявай колко безсмислена е
войната. Зад тебе стои командир с пистолет в ръка именно за да те очисти, ако почнеш
да му разваляш дисциплината. Колко лесно ти се виждаше да стане война вътре в Югославия
през 80-та година.

Глупостите за командира зад строя дето застрелвал дезертьори - това може да се случи ако 99% са фанатични патриоти и 1% дезертьори. При 99% процента дезертьори какъвто би бил случая при една безмислена война (изключвам на верска основа, там е страшно) - кой командир ще стреля? Всъщност командира ще първия застрелян бе. Аз лично ако ме накарат да воювам на сила - чистосърдечно си признавам, че ще дезертирам и ще очистя първо всеки който се опитва да ми попречи да го направя. :)

tgi написа:
Основа... Каква основа бе, кой е вярващ в днешно време. Просто номерът с религиите отдавна
не беше публично харчен та като тебе са го позабравили милиардите и му вярват. Тия, дето
ходят да се бият на "верска" основа отиват, щото са ги мобилизирали и закарали там или
са ги нападнали мобилизираните та се отбраняват.

Абсолютни глупости - в Югославия нямаше насилствена мобилизация. Имаше едни идиоти дето мразеха мюсюлмани и едни идиоти от другата страна дето мразеха християни. И се изклаха само и единствено заради това. Никакви организирани военни действия не е имало при вътрешната война. Виж когато НАТО пусна бомбите та да мирясат - се опитваха организирано да дават отпор, но се видя колко бързо се приключи тая "истинска" война. Докато конфликта на верска основа все още тлее и чака някой да драсне фитила.

Така че точно Югославия е типичния пример за война на верска основа. Както и войната в близкия Изток. Никакви мобилизации - всичко е доброволно рязане на глави на едни хора които са убедени че другите са грешници. Просто трябва някой хитрец да палне огънчето и да се одръпне да гледа сеир.

Всъщност за да водиш "народна" в смисъл на междудържавническа война ти трябва стимул за народа да ходи добровлно да го пречукват. Няма такъв филм насилствено да ги караш да воюват. Никога не е имало. Даже и ония легенди за Сталинските методи да разстрелват последните изостанали в атаката са работили просто, защото 99% от предните са били крайно убедени, че трябва да умрат за каузата. А за да се случи това трябва поне едните да са убедени че си струва да мрат, а другите щат-нещат да се бранят. И към ден днешен единствените фанатични идиоти които организирано биха тръгнали да мрат са разни вярващи.

Мдаа. Не би ли било прекрасно.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Май 26, 2010 1:34 pm
Профил WWW

Мнение 
kiiid написа:
..А и тая работа с календарите - чудно ми е откъде маите ще знаят че една година е 365.25 дни, а не точно 365? Ами ако не бяхме минали на Грегориански календар, тогава тая дата щеше да е съвсем различна (някъде през януари 2013). Това и с египтяните, при тях даже има и "начало на света" което май съвпада с предходния подобен цикъл. Откъде биха могли да знаят такива неща тия древни диваци, като аз например, обучен по последната мода на 20/21 век изобщо си нямам представа?
Ето това ми е чудно на мене. Ако например се окаже че им е било "казано" това тогава да, ама от кого?

Може и да си обучен ,но не и в календаростроенето. :) За маите годината не е била 365.25 дни защото са нямали часовници - синхронизирали са се по слънцестоенето или по луната, а "клока" им е бил винаги цял ден. Забелязването на подобни космически цикли хич не е толкова трудно, колкото си мислим. Ето например сега слънцето е високо, а зимата е ниско - съвсем забележимо явление. Да не говорим ,че едно време хората са били много по-зависими от природата и просто им се е налагало да я познават. И като се добави естествената склонност на човешкия мозък да вкарва всичко повтарящо се в някаква проста схема - ето ти календар. Връзката между различните календари се прави посредством "засечки" на глобални събития - затъмнения, комети, свръхнови, вулкани, нашествия и т.н.

Сря Май 26, 2010 2:00 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
dan написа:
...
Може би трябваше да питам и какво точно си разбрал.
...

Абсолютно те подкрепям :)
Аз ще пусна друг цитат , пък вие ми се смейте ако искате , все ми е тая :)

Ис. 6:8-10: Пророк Исая:

"И Господ му казал: Иди и кажи на тоя народ: С уши ще чуете – и не ще разберете, и с очи ще гледате – и не ще видите. Защото сърцето на тоя народ е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, да не би с очи да видят, с уши да чуят и със сърце да разберат, та да се обърнат, за да ги изцеря"

Последна промяна amdatlon на Сря Май 26, 2010 8:24 pm, променена общо 1 път

Сря Май 26, 2010 8:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
amdatlon написа:
...
...

О да, смехът е оръжие за масово поразяване :D :D :D

Сря Май 26, 2010 8:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
amdatlon написа:
dan написа:
...
Може би трябваше да питам и какво точно си разбрал.
...

Абсолютно те подкрепям :)

Ис. 6:8-10: Пророк Исая:

"И Господ му казал: Иди и кажи на тоя народ: С уши ще чуете – и не ще разберете, и с очи ще гледате – и не ще видите. Защото сърцето на тоя народ е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, да не би с очи да видят, с уши да чуят и със сърце да разберат, та да се обърнат, за да ги изцеря"

Виж пич, тая книга е писана близо 1400 - 1500 години. Няма начин в нея да няма някакви неостаряващи мъдрости и истини (каквито всъщност има и в светите писания на другите религии). Каквито всъщност ги има и в много други четива, само че поднесени под съвсем различна форма.

Исляма обаче сега е на етап "Кръстоносни походи" и ако гледаш по-честичко новини можеш да видиш как "Библията" им се пренаписва според нуждите.

Сря Май 26, 2010 8:57 pm
Профил ICQ

Мнение 
Писани има много работи, понякога и противоречиви. Е, писали са тези , които са имали писменост, а не като маите. А тълкуванията са много повече от тогавашните писания. Такава е и смешката с календара на маите. Направили са си хората нещо, което да им върши работа, а сега се намират безработни мозъци, които се опитват да ни обяснят, какво всъщност са искали да ни кажат. Според мене това въобще не си заслужава коментарите.

Сря Май 26, 2010 11:19 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
А може би:
1 - датата е просто препълване на разрядната мрежа :)
2 - някои хора направиха добри парички покрай проблем Y2K
3 - тези от т. 2 си искат пак т. 1

Пет Май 28, 2010 10:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе вярно че ставаше дума за датата, аз да се обадя, че в моите постове
никъде не я мисля нито визирам - очевидно това с датите е бабини деветини.
Кой знае кой какво е мислил и ковал по камъни кой знае кога, ква връзка може да има.

Пет Май 28, 2010 10:25 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 21-12-2012 г.
Здравейте приятели,
И аз бих искал да кажа нещо.
21-12-2012 г. се пада в петък. Както е известно петък е ден на майстора :) по стар стил. Щото по нов стил деня на майстора е четвъртък /20-12-2012 г./ , майстора в петък /21-12-2012 г./ почива. :) Така че спете спокойно , не се коркайте света до сега се е свършвал много пъти, та и тоя път!

Поздрави

П.С.: Ще си пишем на 22-12-2012 г. обещавам Ви на всички.
Айде до скоро /22-12-2012 г./
П.С.: Вярвам , че има Господ ама чак пък да мисли да ни затрива!?

Пет Май 28, 2010 11:23 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не искам да разочаровам вярващите, но "когато фактите говорят и боговете мълчат". Относно религията, дали е вярно или не всеки да прецени сам за себе си http://www.youtube.com/watch?v=BNf-P_5u_Hw Това е първата част от филма.
Не е лошо да се изгледа целия филм. Казва се zeitgeist. Във втората част има интересни факти за 11 септември.

Съб Май 29, 2010 12:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Стига смешки - тоя конспиративен филм стана баси и баналния вече. Всеки го вади за щяло и за нещяло. Те, както и оная дебела, комунистическа свиня Майкъл Мур ползват всеизвестния (явно обаче не е известен на доста хора :D ) похват да хвърлят на зяпачите 5-6 верни сами по себе си факти, за да ги накарат да налапат въдицата и после си правят една камара угодни само на тях изводи. Вече се напълни с такива филми и книги и всеки що годе интелигентен човек би трябвало да ги отсява много бързо :) .

Съб Май 29, 2010 1:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Според мене такива филми (и споменатият включително, гледах го...) ги правят
именно с цел да дресират публиката, че който мисли за конспирация е параноичен
загубеняк.

Всъщност хващащи се на такива примитивни бози като в цайтгайст примерно съм виждал
да са само или много тъпи хора или с диагноза шизофрения.

Но методът работи чудесно, той се цели именно в средностатистическия ммм .. ами
добре де, да го кажа направо - тъФанар - който вече първосигнално избухва в смях
при всяко съмнение във верността на текущата "официална" версия за каквото и
да е (както го е правил и преди не толкова много години като е чуел, че земята
била кръгла).

Съб Май 29, 2010 1:19 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Я, как наскачахте :lol:
Друго си е да си БОГ :prayer: . Та дори само... форумен :D

Съб Май 29, 2010 1:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща