Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Apple vs Microsoft 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами за Мак-а, tgi някога хардеура им беше здрав, в момента не много, батериите умират, CD не е върхъ на сладоледа но общо взето това от към хардуерни збележки.
Относно цената, току що сметнах конфигурация на HP аналогична на ябълковата, 2199$ за MAC срещу 1819$ за HP, само не съм сигурен процесора в ябълката дали отговаря на този в HP, то е с най-евтиния за тази версия, дават го 1.6, по съпия е 1.73, в същото време ябълата я пишат 2.66, но там има някакви турбота и др. такива. а разликта от 300$ не е голяма, още повече че НР идва с външно CD ..

Абе нещата са малко като с колите, ако искаш бърза кола доста могат да ти свършат работа, примерно лексъс, BMW, Mercedes в същото време обаче се продават и Mazerati, и McLaran ... въпреки че нещата не са толкова фрапантни от към цена.

Нед Юни 27, 2010 9:53 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
AU GSM ...

Няма спор че тук са зле във всяко отношение.

Dimitar написа:
пп. Забравих да допълня - Вирайзън

С нещата който се занимавам са определено доста свързани с маркетинг по СМС и бих казал че точно Вирайзън е най голямата мрежа там, AT&T нямат и 1/4 от мрежата на Вирайзън. И най големите ни проблеми са точно с AT&T добре че договора им свършва скоро с Apple че да спрат да се правят на интересни.

ToHu написа:
Ами за Мак-а, tgi някога хардеура им беше здрав, в момента не много, батериите умират, CD не е върхъ на сладоледа но общо взето това от към хардуерни збележки.
Относно цената, току що сметнах конфигурация на HP аналогична на ябълковата, 2199$ за MAC срещу 1819$ за HP, само не съм сигурен процесора в ябълката дали отговаря на този в HP, то е с най-евтиния за тази версия, дават го 1.6, по съпия е 1.73, в същото време ябълата я пишат 2.66, но там има някакви турбота и др. такива. а разликта от 300$ не е голяма, още повече че НР идва с външно CD ..

Абе нещата са малко като с колите, ако искаш бърза кола доста могат да ти свършат работа, примерно лексъс, BMW, Mercedes в същото време обаче се продават и Mazerati, и McLaran ... въпреки че нещата не са толкова фрапантни от към цена.

Дел & HP не бих си взел и да ми го подаряваш.
http://cgi.ebay.com.au/ASUS-N71JQ-Quad- ... 255b64c346
Quad Core i7 2.8GHz 4G/640G 17" ATI GAMING = AU $1,748.00 = $1520USD Buy it Now.
И с какво ще се похвали ябълката по цена и параметри с този дето я казваш че нещо не вдявам :?:
На жената и взех по слаба версия ASUS за 480 пари от същия продавач, нито шуми нито грее Win 7 върви на пушка без забележки.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Юни 28, 2010 6:02 pm
Профил

Мнение 
Ами не сравнявам с асус или айсър, с какво мазерати е по добро от BMW ... има хора които немогат да си позволят да използват асус, дали заради имидж или нещо друго но се налага. Други пък просто не си падат по асус ... хора всякакви. Лично на мен ми е все тая каква кола карам, само да не е френска или голф, или какъв лаптоп изпозлвам, но не всички са така.
Има хора робуващи на марки, примерно имам колега който цял живот е изпозлвал само сони лаптопи, е сега смени сонито с айпъл, едва ли щеше да го смени с асус ....

Та въпроса не е кое е по добро, за теб е асус, или айпъл, всичко зависи от това кое какво харесва, аз примерно харесвам алфи, и определено ги предпочитам пред почти всички коли, па били те и за по 500.000, та ..... за всеки влак си има пътници.

Пон Юни 28, 2010 10:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Много продукти са просто символ на статус и нищо повече и за някои хора това си е напълно достатъчно :) . Ако отидеш в един фирмен магазин на Епъл това много лесно се вижда - има десетки мотаещи се като свободни електрони "специалисти" (така казват на продавачите там), които с удоволствие ще ти обясняват 2 часа какви са предимствата на калъфчето за iPad, произведено от Епъл спрямо това, произведено от друг преди да ти го продадат. И като им кажеш бе дай ми калъфа и стига си ми дрънкал глупости, че бързам и той те гледа като насран, защото на него са му казали, че всички потребители на Епъл са специални хора и трябва да се отнасят с тях специално, за да им се гъделичка самочувствието и на края да платят с кеф по-високата цена :) .
Аз отивам и му викам конкретно "дай ми един iPad 3G 16Gb", а оня почва да ми развива 3 часа теории каква супер джаджа бил iPad, все едно аз още се чудя какво да си купя. И на края ми вика сега трябва да те запишем в един списък и да чакаш, докато ти дойде реда да си го купиш (около 3 седмици за айпада и 1.5 месеца за калъфа за него) . Та трябваше да му обяснявам, че времето когато съм се записвал в списъци за телевизори Велико Търново одавна е минало и повече нямам желание да го правя :D . Това е, дето вика tgi - фирма за дрънкулки :) .

Пон Юни 28, 2010 11:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе едно със сигурност можем да кажем - "Евала на Джобс"! Света е пълен с балъци и трябва да бъдат ловени, че е грехота :)

Вто Юни 29, 2010 10:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Съгласен съм, че Джобс е дяволски успешен в доенето на масовия балък.

Но нещо не си представям, че бих искал да мисля за себе си като за тарикат, който
богатее от тъпотията на другите та чак до евала не бих стигнал, тоя тип хора
са ми антипатични.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Юни 29, 2010 5:37 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е че за него потребителите на епъл не са балъци :)

За него те са същества възвишени до там да разберат посланието което той им изпраща с неземното си творение :):):)

Секта братче, класическа форма. :):):)

Вто Юни 29, 2010 6:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Секта братче, класическа форма. :):):)

Първо зарибява с лъскава дрънкулка, после смъква яко кожата. Ожениш ли се за тая лъскава дрънкулка ти излиза 10торно с времето като си купиш разни безполезни неща в техния магазин. Всичко е с умисъл и магазинчето зад борда да върти парички :twisted:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Юни 30, 2010 4:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе мамка им балъци дето развалят пазара! Днес побеснях:
От един яко почистващ препарат ми се отлепи подметката на старите летни обувки които ползвам за работни. Е нищо, тъкмо е време да минавам на сандали. Отскочих до китайския магазин и: за 15 евро си купих платнени сандали с "храц" лепенки. Ако не бързах щях да овикам китайчето (можеше и врата му да извия) и да си купя от друго място, и то по-евтини.

Сря Юни 30, 2010 9:33 pm
Профил

Мнение 
бонго ако си вемеш сандали от айпъл нема да е така ;)

А иначе айпъл да ги сравняваме с микромек няма смисъл, двете компании са коренно различни, бате били продава софтуери и не се натиска мнго при хардуера, верно че имат конзола, и няколко мишки н май почти нищо друго смислено. Джобс продава желязо, дали вътре е мак ос или боза все му е тая, току виж утре ги пуснал с бози, той продава продукта макбук, айфон, айппод ..... разликата не е малка, все едно да сравняваме шел с бентли.

Сря Юни 30, 2010 10:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
К'ва е разликата бе, Тони? Ейпъл е марка а китайското е евтино и балъците лапат ли, лапат, пречейки на хората с мозък в главата.
А то ябълката напоследък и желязо не продава а украшения както бе подчертано. Пак стигаме до мамка им балъшка!

Аз и тук съм бесен: познатите ми като си купуваха компове ми изгубиха по дни да им обяснявам какво и откъде да си купят. И накрая си го купуват от съседния магазин щото фирмата била по-голяма. След около месец почват да плачат, оправих няколко и ми писна, казах: "да ме бяхте послушали - човекът поддържа 3-ма майстори. Сега ще чакате докато компа ходи по ремонти и всекидневно палете свещ да работи като се върне."

Сря Юни 30, 2010 10:57 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
К'ва е разликата бе, Тони? Ейпъл е марка а китайското е евтино и балъците лапат ли, лапат, пречейки на хората с мозък в главата.
А то ябълката напоследък и желязо не продава а украшения както бе подчертано. Пак стигаме до мамка им балъшка!

Аз и тук съм бесен: познатите ми като си купуваха компове ми изгубиха по дни да им обяснявам какво и откъде да си купят. И накрая си го купуват от съседния магазин щото фирмата била по-голяма. След около месец почват да плачат, оправих няколко и ми писна, казах: "да ме бяхте послушали - човекът поддържа 3-ма майстори. Сега ще чакате докато компа ходи по ремонти и всекидневно палете свещ да работи като се върне."

Абе супер си е работата, щом има кой да купува лошо няма, сега няма какво да му завиждаме на Джобс, тука не е ли същото, иди да видиш как гъзарите си купуват дънки за по 500 лв и обувки от по 1000, нищо че те са толкова китайски колкото и тия за по 20 лв. От този тип клиенти живеят много хора по света, да има такива не е лошо ... а друг въпрос, как си избирате часовниците, щото там нещата са сходни, има casio и citizen, не лоши, точни и шир потреба, има малко по висок клас като Tissot i swatch, после идват малко по скъпи от сорта на Certina и от там нагоре какво ли не, от 2 до 500 хил за стоки в магазина, за ювелирните няма да говорим. Аз лично предпочитам Certina, може да струва 3 пъти колкото Citizen или 2-на на Tissot но я предпочитам, пък като трябва да се облече нещо по така предпочитам IWC пък той по четери на Certina, защото се налага .... интересно ми е тук какви са ви вижданията. Има хора които прилагат същата логика за коли, за компютри , телефони .....това са аксесоари

Сря Юни 30, 2010 11:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2010/0 ... _v_noviia/

Хм, шантави американци. Умрат да се съдят за глупости.

Аз лично бих захвърлил телефона в кофата и повече не бих си купил същата марка. От това по голямо наказание.... нема.

Чет Юли 01, 2010 10:35 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, последно време страшни заключения правиш :D .

Чет Юли 01, 2010 2:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо, ще им снесеш няколко стотачки и като видиш, че не работи - в кофата и толкова?

Не знам за тебе, ама аз бих си искал парите обратно. Ако се намери адвокат, дето
иска да спечели покрай такава история, бих участвал с един подпис (естествено
и аз не бих си загубил дни и седмици в битки лично, но бих го връщал за ремонт
колкото пъти се наложи докато е в гаранция).
Не ми харесва идеята да финасирам лъскавия живот на разни гявол продавачи
на дрънкулки, та и да ме прекарат с неработеща дрънкулка на всичкото отгоре.

Инак истинското наказание действително ще дойде, като (ако) им излезе име, че не работят;
което я станало в резултат на подобни процеси, я обратното ("няма лоша реклама"
е тъпо клише, но може би приложимо в случая).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 01, 2010 4:29 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща