|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:07 am
Индийска IT фирма в БГ???
| Автор |
Съобщение |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
@Цецо: Точно!
А то не само в БГ е така - така е навсякъде. На много хора не им изнася и в други държави по света и правят по нещо - я ще се дигнат на бунт, я ще се помрънкат малко па ще се нагодят, я ще се преместят другаде. И от 'развитите' страни много хората мигрират защото не им харесва нещо. Това е нормално.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Юни 21, 2010 10:53 am |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не знам за теорията за ония с пушките, ама как ще тълкуваш ето това:
Наказание за политически клевети в блогове и “Фейсбук”
http://www.monitor.bg/article?id=249065
|
| Пон Юни 21, 2010 7:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Добре, че нищо не пише за форумите иначе всичките сме за затвора.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юни 21, 2010 7:45 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Докато има кой да го крепи с пушки срещу голото мнозинство ще е така, да.
Това, че някому харесва да е така може да бъде само защото е от рода на тия с пушките, дето
тероризират цялото село. Докато те имат пушки и/или докато другите са голи.
На тебе харесва ли ти да е "ТАКА"?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Юни 21, 2010 9:14 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Кво да му тълкувам? Ти сериозно ли мислиш, че на някой му пука?
Да им таковам - таковата и на тия с пушките и на Фидосова и на Боко и на Гея и на Доган и на всичките подред отзад и отпред!
Ако слухтят у форума, да дойдат да ме арестуват. Щото и на тях ..... майките.  :):)
Апропо - никой няма право да ти забрани да изказваш лично мнение. Никой не може да ми забрани да наричаме ония отгоре - грозни педали. Аз не съм официален орган и никого не клеветя - аз просто изказвам моето лично мнение.
@tqi - дали ми харесва е съвсем друг въпрос и едва ли има някакво значение.... за когото и да било.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 21, 2010 10:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти май не разбираш - никой не те пита ти какви права смяташ, че имаш, нито пък на някой му пука. Ако приемат подобен закон, то това ще е новата реалност, с която ще трябва да се съобразяваш без значение какви права смяташ, че имаш  .
|
| Пон Юни 21, 2010 11:12 pm |
|
 |
|
sthx
|
Няма да го приемат. В последния момент Нашият спасител ще се намеси и справедливостта ще възтържествува. Това е само начин да видим какво би било без Него и колко добър е Той.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Юни 21, 2010 11:17 pm |
|
 |
|
tgi
|
Разбира се, че има значение кой от коя страна на барикадата е, кому стиска да го заяви и т.н.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Юни 21, 2010 11:19 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Много ще се накефя някой американец да излезне и да наклевети на всеослушание примерно Бурак Убама  , да речем че е вземал подкупи от БиПи и затова се случила случката в залива на мексиканците
Някой досеща ли се какво ще му се случи в страната на демокрацията  ( не на Убама-та , на клеветника убамски )
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Юни 21, 2010 11:35 pm |
|
 |
|
tgi
|
Стига бе, Пи, за колко осъдени за клевета блогъра в щатите си чул.
|
| Пон Юни 21, 2010 11:46 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
tgi, разликата между българските блогове и американските е огромна. В българските всеки може да оклевети
всеки, без последствия, тук ела и го направи ако ти стиска. Ние криво разбрахме шибаната демокрация,
Добри Войников ако беше жив щеше да напише книгата "Криворазбраната демокрация" , но уви, по негово
време, преди 140г. криво сме разбирали цивилизацията. Тук можеш да си позволиш да критикуваш някого си на
каквато тема си пожелаеш, но без да употребяваш цинизми, а пък ако решиш да клеветиш, честно жална ти майка.
Отиде коня в ряката, тва съдилища, парички, пандели, системата ще те смачка. Машината е изключително добре
смазана и затова се грижи армия от добре платени адвокати, които само това търсят, щото така си печелят
"кУравия хлебец". Честно казано, не искам да следваме Хамерика за модел, защото тук ценностната система е
извратена, но при нашата пълна слободия, малко озаптяване на раята ще дойде в плюс за страната ни.
И не само озаптяване в изказванията, озаптяване на пътя, в училищата, в културата, в бизнеса. Въвеждането на
едни такива мерки не го приемам като ограничаване на правата и свободите, напротив възприемам ги като
гарантирането им. Така всеки ще си прави сметката какви ги говори, пък като не си я прави сатъра и толкоз.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 22, 2010 4:58 am |
|
 |
|
tgi
|
Не става така. Закони срещу клевета има и тук. Това озаптяване, дето го искаш, ще има единственият
ефект да пази спокойствието на дебелосерковците, просто обществото е развито на ниво
циганска махала. Единственият път е чрез *повече* свободи, не чрез по-малко. Т.е. както
в дивия запад - който може да се погрижи за себе си да го направи. Всичко друго е само в
услуга на системата от оядени мангали (дето много им се ще и те да са "европейци" и току шетат напред-назад,
упражняват нескопосания си английски с още по-нескопосани и гротескни изказвания дето езикът да
им беше проблемът), които с жестока битка с лакти са се докопали до позиция "много високопоставен слуга".
Това, че не ти харесват имащите право на глас тъпанари е разбираемо, и на мене не ми
харесват, ествествено, но вземи им го това право и гледай какво става с гласа и на тези, дето
имат какво да кажат (ако и да са само няколко души за цялата нация). Единственият път
напред е през разбиване на окопалата се власт, именно тя е главният саботьор на
обществото (основната разлика между БГ и подобни недоразвити СССР сателити и
цивилизованите държави).
Към засилване и централизация на властта може да се премине ***чак*** след като всички
безобразия на сегашната върхушка бъдат разсекретени и публикувани (което ще ги
прати 100% в затвора до живот всичките). Това за жалост не може да стане отвътре
и като така махленското вегетиране в цялата тая смрад ще си продължава.
|
| Вто Юни 22, 2010 5:32 am |
|
 |
|
zaphod
|
tgi, ей затова свободата не изкарва дълго (което не е зле де), щото такива като тебе колкото и свобода да им дават, все им е малко. аз пък да ти кажа че като те гледам точно ти не си за свобода, ама не познаваш себе си. както и да е.
мене лично тая новина за белите роби ме развесели. честно казано евала на индиеца. не за пари или нещо друго, а защото знам че индийците още имат комплекс пред белите, бил съм в индия и съм забелязал това онова. сигурен съм че тоя мангал е спечелил повече престиж от далеч по-богати мангали, защото е господар на бели. за индиеца е много престижно дори ако си намери бяла жена, а ако си намери бели роби вероятно му издигат паметник в родното село. а за самите роби не ми е жал, ако тръгна да жаля всеки неудачник няма да ми остане време за живеене. а тия дори не са неудачници по българските стандарти, понеже бачкат за 1000-1500 лева, повечето българи бачкат в същите условия но за 500.
|
| Вто Юни 22, 2010 8:08 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Много добре разбирам. Все пак аз живея в тая реалност.... Затова ти казвам, че това няма да стане, а ако стане - никой няма да се съобразява с него.
Представи си например, че аз нарека Яне Янев - "долен мазен педераст". Ако се опита да ме осъди, ще си направи такава антиреклама, че повече няма да помирише парламент. Че те го направиха по телевизията и той освен да мрънка - друго нищо не посмя да стори. Защото знае, че дело за такова нещо ще го направи още по смешен.
Тая нова реалност може и да е приложима при вас, може и да е факт. Но тук още си мятаме боклука през прозореца - ти искаш уважение към институциите да налагаш със закон.
Единственото което ще направят ако приемат подобен закон, е да си смъкнат рейтинга главоломно. И царя - слънце няма да го позволи, защото за него рейтинга е жизнено-необходим.
Пак ти казвам - не бъркай Америка и България - тук живеем в друго измерение  Тук в жълтия вестник може да пише, че депутат чука 9 секретарки и оня ще си трае, защото всеки шум около него е анти-реклама, те са толкова оваляни в лай.на, че не мърдат да не се размирише. Ще псуваме политиците колкото си искаме и те ще са доволни, защото знаят, че ще попсуваме и ще ни мине. По добре да псуваме, отколкото да ги накачим да висят по дърветата, така, че и за тях добре и за нас.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 22, 2010 10:34 am |
|
 |
|
tgi
|
Вярното в това изречение е, че свободата все е малко, ако я "дават". Като престане да има нещо, дето
да изглежда като даване, значи е станала достатъчна.
Не познавам себе си, брей, Зейфоде, ми разкажи ми малко за мене бе  .
Що не съм за свобода и т.н., не знаех, че не съм, има толкова мноого
свободи, дето бих искал да ги имам та ми е любопитно какви са те - поне да не се хабя
в неразумни желания  .
|
| Вто Юни 22, 2010 11:06 am |
|
|