Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Яки промени в някои латентности на ISP - само тия ли? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Пламене, lease time е 12230 секунди, над 3 часа е. А бе и неголямо MCU би му стигнал
ресурсът. Не знам колко са им клиентите, но subnet mask им е $ffffc000, което значи
до 16к адреси имат за раздаване.

Тишо, ами не, няма друга жица по улицата. То добре, че я има и тая, инак имаше един БТК
телефон през който 14400 bps беше постижение - а като се развали последно март тая
година хич и не дойдоха да го оправят, прехвълих и него на Евроком. Не е да съм толкова
недоволен от тях, за 5 години е имало малко моменти да трябва да се занимавам с нещо
неработещо от тях. Това сега прилича на гадост, която така и ще остане обаче, та алтернатива
не би било зле да имаше, ама няма.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Авг 03, 2010 12:33 pm
Профил WWW

Мнение 
tgi написа:
Пламене, lease time е 12230 секунди, над 3 часа е. А бе и неголямо MCU би му стигнал
ресурсът. Не знам колко са им клиентите, но subnet mask им е $ffffc000, което значи
до 16к адреси имат за раздаване.

Е това не означчава че са толкова клиентите, просто е някакъв сегмент от платена на ripe мрежа която отива към твоя квартал и вероятно още някои квартал, но е добре че lease time е 12230.
Има още нещо че DHCP сървъра им е свързан с някакъв софтуер за плащане, и ако и там нещо се е замотало кой знае къде се чупи, всичко е навързано като свински черва. Скоро и персонал изпосмениха, може да има нови да се учат :)
tgi написа:
Тишо, ами не, няма друга жица по улицата. То добре, че я има и тая, инак имаше един БТК
телефон през който 14400 bps беше постижение - а като се развали последно март тая
година хич и не дойдоха да го оправят, прехвълих и него на Евроком. Не е да съм толкова
недоволен от тях, за 5 години е имало малко моменти да трябва да се занимавам с нещо
неработещо от тях. Това сега прилича на гадост, която така и ще остане обаче, та алтернатива
не би било зле да имаше, ама няма.

Винаги има решение затова са измислили и безжините връзки, ако имаш видимост до някой по стабилен LAN и се пазариш с него да ти пусне по WIFI с 2 насочени антени, едва ли ще е по зле от Близууо-то.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Авг 03, 2010 2:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
OpenDNS : 208.67.222.222 , 208.67.220.220
Казват, че са по-бързи от повечето останали. Нашляпал съм ги навсякъде, дори на компа на работата и засега съм доволен. На колегите прави впечатление, че на моя комп. интернета е по-бърз, но това може да се дължи и на друго.

Вто Авг 03, 2010 3:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И аз ги ползвам чат-пат. Всъщност ти ги беше постнал някъде та ги видях, оттогава
ги ползвам - даже устройствата ми като не им провърви с dhcp-то падат назад до тях
като dns сървъри.
Но тук ползвам ddns-и от евроком, то всичко и работеше като хората с години та и съм
ги ползвал. Тия ddns-и и opendns, и google (8.8.8.8 , 8.8.4.4 май бяха техните публични
dns сървъри) ги виждат твърде късно и ми връщат стари адреси, каквито са били вчера
примерно.

Вто Авг 03, 2010 3:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Стига със шизофренията на tgi! Човекът явно си разбира от работата. А доколкото си спомням задължението на БГ ISP да ти логва всичкото не само не се отмени а се усложни. Що си мислите, че ISP-тата ползват истински сървър-компютри на по-малко от 2-е години?!
Дори tgi да бе шизофреник с книжка пак бих го подкрепил защото аз съм си патил от БГ цензурата нееднократно. То нали истината от луд и дете можеш да я чуеш. Да преразкажа пак най-доказаното ми патило: във времето на чагърташите модеми (година-две преди DSL-то да стане достъпно за тукашния народ), когато можеха да те локализират с точност най-близкия град, аз написах в един много популярен БГ форум РЕАЛНО предложение как да се разкара съществуващата политическа върхушка. В резултат цялата околия беше банвана от достъп до БГ интернет обаче през TOR си влизах - оттогава си го обичам.

@ Tisho: "От опит знам, че интернет доставчиците и да им звъниш и да ги увикваш и т.н. - полза никаква.". Има освен ако не са последните задръстеняци и тогава няма к'во да съжаляваш че си ги сменил. Мен тук ISP-то ме държи с безплатните и неограничени телефонни разговори с БГ в които е монополист. От около половин година обаче ги псувам заради интернета, на всички познати подчертавам недостатъците, обсъждам нашироко с конкурентите им възможности за прехвърляне (номерата излизат в телефонната сметка) и т.н. Днес във връзка с темата взех, че си замерих интернета на когото отдавна не разчитам и о, Боже, имам го!

@ tgi : аз не съм спец а потребител. Обаче DDNS не го препоръчват никъде (ако първото "D" означава "динамичен"). И с DHCP имаше нещо дето не си го спомням, май беше да не се поддържа постоянен кеш в компа, за бозата де, ама кое да помня...
Обаче ако мога да ти помогна с нещо - с удоволствие. Просто ми обясни как.

Вто Авг 03, 2010 10:08 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Може да работят по този случай :)

Изображение

Вто Авг 03, 2010 10:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ROFL, поне и последното да беше FF.... :D :D :D

Бонго, това с ddns-а е дребно удобство, ама ми беше добре докато работеше.
Кво бях направил - ами за 5 от MAC адресите оттук имам по един ddns запис при
евроком, който е постоянен като име и го връзва към последния IP адрес, който
съответният MAC е получил. Това име е дълго и неудобно, но моят hosting
доставчик пък ми дава да си дефинирам DNS неща и там слагам свестни имена
водещи към ddns-ите на евроком. Например nukeman.tgi-sci.com -> diditgi1.ddns.cablebg.net -> 85.130.xx.xx
(или нещо подобно). И понеже доста неща премятам от клавиатурата това е
някакво удобство, лесно заменимо с някаква алтернатива разбира се.

И понеже това сега ту работи ту не работи, изглежда става дума именно за чакане на някакво
ченгарие да стане готово да записва или кой знае какво, сума ти време го търпя с надеждата
да го оправят и взе да ми писва.
За помощта дето предлагаш - ами събери достатъчно голяма армия и ела да изринеш тия
по кабинетите оттук, след това назначи губернатор - за предпочитане английски :D :D :D
Сто - двеста години по-късно той ще си отиде а тук ще се е цивилизовало и вече ще
зависи само от тукашните дали пак ще се качат на клона :D :D

Вто Авг 03, 2010 10:54 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
R2D2 написа:
Може да работят по този случай :)

R2D2 - другаря тъп полицай много як мак адрес е написал FF:FF:FF:C0 - да оставим на страна, че цифрите са странни, ами и цели два байта още му липсват :D .

Бонго, не знам що си мисля, че на времето с чагъркащите модеми са могли да те проследят не до най-близкия голям град, а точно до твоето бюро :D .

Вто Авг 03, 2010 11:22 pm
Профил

Мнение 
За такива дреболии като липсващи цифри недей да ги ядеш, изгубили са една част при прехода Hex-->Dec (понеже нямат пишеща машина с латиница).

Сря Авг 04, 2010 12:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
OK, да приемем, че е така както казваш. А кое на пишещата машина пък обяснява трите байта 255 :) ?

Сря Авг 04, 2010 1:02 am
Профил

Мнение 
Това което пише там най-вероятно е netmask (Subnet Mask). Сигурно са го преписали от листчето с настройките, което потърпевшия е получил от ISP-то :)

Лошото е, че въпреки очевидната абсурдност на този "документ" аз лично не мога да отхвърля напълно възможността да не е само бъзик, а истина. Даже си ги представям в процеса на съставяне :D

Сря Авг 04, 2010 1:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Наистина навярно е subnet mask. Някой е чул "адрес" и "МАК" и е решил, че е това.
Едва ли някой може да измисли такава история. А аз в първия момент не забелязах, че
са само 32 бита, помислих, че някой е гледал някакъв broadcast адрес и нещо го е
променил на края - от много гледане на такива пакети вече им реагирам първосигнално,
превключвам в debug mode безконтролно :D .

Но то това да им беше проблемът, баш тия дето са го сбъркали навярно са полицаи, дето
вършат малкото реална полицейска работа дето се върши...

Сря Авг 04, 2010 2:39 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами ще излезе, че все пак чакам някоя леля да си седне на стола в готовност
да гледа какво правя та да получа адрес.

Днес 10-ина минути wintel телевизорът не получаваше адрес; пуснах wireshark да гледам какво
става, ами заявката излизаше и дотам. Обадих се на Евроком и мацката отсреща беше грамотна
но видимо нова та даде още малко информация - виждаше и тя лога, който виждах аз с
wireshark.

Докато си говорехме и потръгна (може би лелята на телефона е отделна от тая, дето ми гледа
екрана и я е извикала....).

Та параноя, да бе. 10-15 минути не ми дават адрес на телевизора (а веднага дадоха на DPS
системата, едновременно ги бутнах, така че сърсърът им работеше). Повече от седмица вече им
се обаждам и все не знаят какво става, виждали, че сървърът им работи и т.н. - абсолютни
лъжи, виждали са лога през цялото време и са знаели, че е вярно каквото им казвам.
Когато е било така и проблемът е бил технически реакцията им е била съвсем различна,
"ами да явно имаме проблем, ще го предам нататък".
Очевидно не всекиму прикачат лели да му дебнат комуникацията, оттам и това, че няма
други с такива симптоми поне тоук.
Мамицата им, ей, без войска да влезе да ги извади от дупките им няма да стане.

Пет Авг 06, 2010 12:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Мии, tgi, ти мноо културно псуваш и мноо нарядко. Затова ти давам акъл: за всеки проблем да ги вдигаш на балон поне 5 пъти. Само за месец ще влезеш в графата "наш'те луди" и след това всяко твое обаждане ще се брои. Иначе... знаят си. То отдавна не е лошо да се прайш на луд.

Работил съм в подобни услуги, че знам.

Пет Авг 06, 2010 8:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ех че забава, добре че ме светнаха какво ставало тука, щях да изтърва купона! :D :D

Съб Авг 07, 2010 3:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща