Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
ebook reader 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@paregov - мерси, такава информация търсех. Въпреки всичко ще взема и аз един, най-малкото щото искам да го видя това електронно мастило как се държи.

@Пирев - То Nook и аз го гледах, ама това мисля че е TFT. Което значи първо консумация и второ колкото и контрастно да е, надали ще дава такъв отпечатък като електронното мастило. Аз лично на TFT трудно чета продължително време. Смисъл подсъзнателно ме натоварва. Най си ми е хубаво като си го гледам на хартия.

Пон Ное 08, 2010 8:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ми мастилото се държи много добре :-) , един-два пъти попрегледах www.mcu-bg.com чрез вградения браузер, общо взето ала-бала, но ако нямаш друго и с това става.

Пон Ное 08, 2010 9:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Леко страничен въпрос:
Тези джаджи изобщо стават ли за четене на книги?
Имам предвид традиционната книжка преди заспиване. Екранчето не е ли за лупа?

Щото с парите изхарчени за хартиени книги миналата година спокойно можем да си купим такава джаджа. Ресурсът им вече се изчерпва въпреки пускането им на обменни начала и жената взе да ме врънка за лаптоп (нетбук) гледайки как блажено заспивам на канапето в хола пред някой pdf на екрана :D

Вто Ное 09, 2010 12:24 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
За четене на книги си е супер. Аз така вечер преди заспиване прочетох "Пътеводител на галактическия стопаджия" за 2-3 вечери. Почти същото е като да си четеш нормална книга. Когато четеш текстов файл можеш да си нагласяш големината на буквите както ти харесва. Приятно е за четене като цяло.

Последна промяна paregov на Вто Ное 09, 2010 12:33 am, променена общо 1 път

Вто Ное 09, 2010 12:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми като се има предвид, че пътеводителя във всичките му части е с габарит на тухла четворка, май си има смисъл от електронни книжки :)

А книги от къде се теглят? Тия от Амазон ги изключваме :) Нали разтуриха свърталището на злото (читанката де), сега отде се тегли литература. И после как се конвертира до смилаем формат?

Вто Ное 09, 2010 12:31 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Нали разтуриха свърталището на злото (читанката де)

Как бе - жената всеки ден тук чете от http://chitanka.info - даже сега пак го пробвах и си работи.
Сваляме ги на текстов файл, правя и ги на pdf и тя после чете. Само че на нетбука - още не съм се наканил да ги пробвам тия джаджи, че нещо 6" дисплей ми се струва малък, а пък 10" - скъп :D .

Вто Ное 09, 2010 12:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Работи си читанката, и аз неотдавна рових. Ей ти едно от предимствата на българския език - достатъчно
добър за всякакви цели, но с пренебрежимо малка платежоспособна база та никой не проявява
особен интерес да си гони авторските права. Що нямаше такава читанка за книги на английски... :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Ное 09, 2010 2:20 am
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Що нямаше такава читанка за книги на английски... :D

Има даже няколко читанки, само че само за книги с изтекло авторско право (вкл. на превод). Те са си идеален източник на класическа литература.

Wikisource:

http://en.wikisource.org/wiki/Main_Page

ManyBooks.net

http://manybooks.net/

Project Gutenberg:

http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page

По-нови (copyrighted) неща се намират по торенти, rapidshare и подобни.

Вто Ное 09, 2010 9:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
А бе такива съм намирал, неотдавна попаднах на съчиненията на По онлайн примерно.
Ама аз ги имам и на хартия купувани преди десетилетия (като живеех в Германия книгите
си ги купувах на английски, немският ми е добър но за четене на книги така и не го обикнах).

То май това са си само брътвежи от моя страна де, хубавите книги, на които държа отдавна
или ги имам, или съм ги чел толкова пъти, че няма да ги потърся скоро. Засега основният недостатък
на повечкото изминали години, който усещам - просто интересните неща, правени/писани и т.н. от
хора са краен обем и човек в един момент ги е изчел/изслушал... Е, може и да е предимство - остава
повече време за работа :D .

Вто Ное 09, 2010 6:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Блазя ти tgi, че си достигнал такова високо ниво на SNR. :D

Вто Ное 09, 2010 10:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А, достигнал съм аз, ветрища. Като се умори тиквата и си търси разсейване, май единствената
разлика е, че качествените разсейвания са поизчерпани :D :D :D .

Вто Ное 09, 2010 11:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение PocketBook Pro 902
Дълго се колебаех между PocketBook Pro 902/903 и Kindle DX. В крайна сметка надделя
PocketBook-a и си го подарих по случай 8-ми март :-).

Определено е доста добро като изделие, пристига си с хубав черен калъф, който да пази
книгата от надраскване. Като че ли е малко по-тромав при стартиране от Kindle, има поддръжка
на до 32GB SD карта, така че моята колекция от 15GB преспокойно ще влезне. Документацията
му е малко бедна, но общо взето не се налага да се използва.

Вече е голям кеф да четеш PDF-ите :-) , на малкия Kindle не ставаше. Сайта за книги Bookland на
PocketBook е гола вода, пък и книгите с едни цени...

Тук излезна $350 с доставката, гледам го в БГ е 685лв., доста голяма разлика...

Сря Мар 09, 2011 8:25 pm
Профил WWW

Мнение 
Ха честито, и аз се оглеждам но засега пасувам. Нормално е отвъд голямата вода да е по евтино, имате доста хляб да ядете докато ни стигнете стандарта, ако някой не му се вярва - да свери цените на бензина ;)

Сря Мар 09, 2011 9:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сори за офтопика, ама бензина и тук и при вас излиза на почти еднакви цени от рафинерията. Това, което го прави по-скъп при вас е огромния акциз и 20% ДДС. Не може хем да искате да сте социална държава и всичко да ви е "безплатно" хем данъците, акцизите и цените ниски :) . Ако някога пък дойдеш тук може би с изненада ще установиш, че детската градина за новородената ти дъщеря е около 1000$ на месец и то само до 3 следобед :D .

Сря Мар 09, 2011 10:31 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Така и така си говорим за е-бооци , да му се намира на някой дисплей за Kindle-DX че счупих моя :(.

Сря Мар 09, 2011 11:24 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща