|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:11 am
Кога ще ги стигнем или по-добре да не ги стигаме...?
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
точно това се опитвам и аз да обясня че е на ниво човек, и тези горе са работници и че всички хора трябва да си гледат работниците и да ги контролират, това е гражданския дълг, те не виждат тояга в населението за това си правят каквото искат
един приятел отиде да учи в германия, и като пътувал напред назад му направило впечатление че още има разлика между източна и западна германия, и тук аз си развивам една теория че това е генетично заложено - примерно в БГ 50 години добре живеят и се множат най вече паразитите, съответно техния ген започва да доминира, нормално е още поне 100 години да минат докато този ген изчезне
сега най плодовити са циганите.... не ми се мисли какво ще е след 20 години
|
| Пон Дек 20, 2010 8:11 pm |
|
 |
|
nik
|
те за това топлофикация ги е сложила тия измислените топломери щото знаят че хората ще лъжат, за това на входа на жилището има истински метър на енергията по него става плащането пък останалите да лъжат колкото си искат, мамят тях си, топлофикация си взема тяхното, добре че и енергото не направят така - един електромер на квартала и по него да се плаща, тогава ще се избием вече
и това е от пасивността на българина щото позволява да ни цакат отвсякъде и после още веднъж и ние сами се цакаме
между другото това беше една от точките по която са осъдили топлофикация, щото еднолично отговаряш за плащането на сметката на жилището а нямаш истински индивидуален метър на енергията а само някякво утройство което няма мерни единици а някакви относителни
другата точка беше за тръбите които минават, ако не са упоменати изрично в документите на сградата че са част от сградата и че купуваш апартамента със съществуващата инсталация собственост на топлофикация не си длъжен да плащаш никакъв процент
друго което казаха е че ако 2 месеца не плащаш и продължат да ти доставят услугата по закон не дължиш за третия месец нищо. щом продължават значи са съгласни да я доставят безвъзмездно
ако не платена сметка не е потърсена повече от 6 месеца значи са се отказват от парите, и нямат законно право да искат пари за повече от 6 месеца назад, а имам познати които енергото им искало пари за някакъв си измислен месец от преди 2 години, ако занесеш квитанция ще я приемат, но ако не пазиш квитанцията от преди 2 години искат парите още веднъж
но хората пак от пасивност не са информирани
|
| Пон Дек 20, 2010 8:52 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тук по селата ( по градовете не знам как е ), с изключение на еднофамилните къщи, всичко е организирано по асоциации ( по нашенски трябва да се разбира като домсъвет ). Та въпросните асоциации още при построяването на даден жилищен блок, или група от блокове, взема решения, касаещи всички настоящи и бъдещи собственици. В много случаи няма индивидуални партиди за газ, ток и/или вода. Веднъж годишно асоциацията подписва договор с всички собственици колко ще се плаща месечно, примерно по $200 на с-во, в която сума е включено всичко. Ако нещо артиса мисля се вкарва по банкова сметка на асоциацията, която за какво се използва не ми е ясно. Членовете на асоциацията се избират на определено време измежду собствениците. Веднъж годишно или по-често се правят общи събрания, които са задължителни, и мисля ако някой отсъства се глобява. Ако някой откаже да плати дължимото на асоциацията процедурата е изключително бърза, до 1 месец си в съда и там си плащаш като поп. Понеже американците живеят изолирано и не познават съседите си, много често хората могат да живеят по 20г. в един блок и дори да не знаят кои са от домсъвета.
Та май не е от пасивността на българина, всички хватки и чалъми, които се прилагат в лелеяната ни дУпИкрация са отдавна измислени някъде другаде и се прилагат от години по света.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 20, 2010 9:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Така е Пирев, ама там под една или друга форма, хората имат страх от закона/съда. А тука, идва домсъвета и решава да се разправя с некоректните съседи. Почват се едни дела, майко мила. Накрая се оказва, че нищо не можеш да му направиш, защото той легални доходи нема (нищо че има телефон за 1000лв.). Съдия-изпълнител не можеш му прати, защото му било единствено жилище. На делата не се явява, щото болен. После адвоката и той. И след 20 години, може и да го осъдиш.
То и при вас го има това. Негрите го практикуват масово и паразитират на гърба на обществото. Ама тук е повсеместна болест.
Циганизация пълна има в БГ. Ама не са виновни циганите, щото носители на мангалския манталитет са си чистокръвни българи.
Иначе това с топломерите беше страшно кретенска маневра. Соц. блоковете просто не са мислени за дялово разпределение на топлината, те са правени парното да е на макс и толкова. Както и да се опитваш да въведеш ред е невъзможно заради вертикалното захранване с топла вода. Най разумното би било да се разкарат топломерите и всички да се задължат да плащат на база кубатура. Няма искаш, няма не искаш. Ама няма управник с топки който да го въведе.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 20, 2010 11:10 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ами Цецо то няма как да е иначе, Висшия съдебен съвет от 1990г. е доминиран от комунистите, ръководните постове в цялата съдебна система - съд, следствие, прокуратура + полиция са заети от братя, сестри, братчеди и нам си още какви близки и далечни роднини на комунистически величия от преди 1990г. Така са се бетонирали, че с топ не можеш да ги поместиш. И как да искаш да работи съдебната система ? Ами погледни само какъв цирк се разиграва с дипломатите ни в чужбина, близо половината бивши сътрудници на Държавна Сигурност, че и президента ни и той такъв, даже го удари на засегнато самолюбие и ги брани като кокошка полога си. Бойко колкото и да се опитва голям да го извади, всяко едно действие от негова страна, което евентуално ще засегне бетонираните комунисти бива стопирано директно от президента и от Висшия съдебен съвет. Няма и достатъчно мнозинство в парламента, така че да се променят законите. СДС го усукват, ДПС-то се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, Янето с лявата китка е в душата си червен, половината гербери дето са в парламента са шмекерчета на дребно ( справка случката с мобилните телефони ), или да речем от 240 дупетата я има 30-40 дето наистина искат и могат да променят законите, я няма.
Бат'Бойко и той от подземния свят дойде. Явно това е най-доброто с което разполагаме като политици. Най-вероятно ако не направят някоя хептен голяма издънка ГЕРБ ще завърши този мандат, че биля и втори ще спечели. Нямам против да спечелят, но да размахат голямата секира и разчистят ВС, съдебна система, полиция, БАН, БТА и университетите до девето коляно от комунистическите филизи. Икономиката ще потръгне от само себе си, след като няма кой да спъва всеки опит да се изплува.
Тва е, кофти материал, както и да го погледнеш.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 20, 2010 11:45 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Единствено това би свършило работа, само дето както си забелязал няма кой да го направи
защото всички допускани до "избори" са все от контингента на КГБ слугите. Които че са кофти
материал кофти са и не биха стигнали доникъде ако не бяха част от организацията, натресена
в БГ от 40-те насам.
Свестният материал е поддържан гологъз (от 70-те насам някъде са поспрели да го избиват),
не е да го няма ама гол срещу цяла армия с едната смелост никой не е постигнал нищо
в историята досега.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 20, 2010 11:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това НИКОГА не може да се случи, поради простата причини, че изброихте 30% от активното население на БГ. Като включим и семейства, роднини и прочие, над половината от народа трябва да бъде разчистен. Като прибавим и мангали и пенсии, които по дефоулт са подръжници на тая система, като махнем и децата, то излезе, че разчистащите 20% трябва да разчистят 80%.
Което значи едно - българина си подържа това статукво и не желае да се промени. Дали е съзнателно, дали е подсъзнателно... незнам. Но не можете да ме убедите, че 5% лош материал сговнясва 95% качествен.
При мен тезата за добрия народ и лошите управници не върви.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 21, 2010 12:22 pm |
|
 |
|
nik
|
хахахаха
да, най лесно е като в детската градина всеки да се оправдава с другия
а някой помни ли един от най лошия материал каза много правилни думи, спомням си го все едно беше вчера
когато иван костов спечели, излезе на микрофона и каза "комунизма си отиде комунистите останаха" - бурни аплодисменти....
не съм очаквал че чак толкова прав ще се окаже.... такъв пророк излезе да знае 20 години напред... а може и повече....
|
| Вто Дек 21, 2010 2:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе то и комунистите ни са едни комунисти, майко мила  Каквито са ни и антикомунистите  Каквито са ни и капиталистите. Каквито и демократите. Каквито сме всички ние - ГАНЬОВЦИ.
Освен това ми е много смешна тезата, че едно време сме били много по стойностен народ, ама видиш ли комунизма ни бил развалил. Той Ганьо и Андрешко са герои от ония времена. "Не народ, а мърша", е казано пак доста отдавна. Комунизъм просто беше поредния неуспешен строй в БГ, както всички предишни.
Колкото и страшно да звучи, един поглед назад в историята, показва, че в БГ дисциплинарана и законова държава за най-продължително време е имало по времето, когато ни е управлявал .... султан. Но и Османската империя сме съсипали.  Въобще принципен и интегрален поглед назад в историята, не ни дава много поводи за гордост. Което говори ужасно зле за нас като генофонд.
|
| Вто Дек 21, 2010 3:12 pm |
|
 |
|
nik
|
все пак половината ако не и повечето от генофонда ни е дошъл от земи които сега наричаме третия свят....
колкото до онези времена преди комунизма повече хубави неща съм слушал от колкото лоши, но пък от къде ще се вземат толкова комунисти и паразити изведнъж... не вярвам от марс да са паднали
|
| Вто Дек 21, 2010 3:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Празни приказки с 0 покритие.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 21, 2010 5:37 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Дали?
Картинката не е сочене с пръст, а повод за замисляне, самооценка и евентуални действия към промяна.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Дек 22, 2010 12:11 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
добре де... няма да удрям вече солницата в масата
ще гепя някоя и ще си я нося в джоба
днес се сблъсках с феномена 'сделка от разстояние' на виваком и все още съм в людоедско състояние.
за първи път днес научих, че ако кажеш 'да' по телефона това вече е сделка и няма нужда от формалности като договори, печати и подписи. при това май е напълно законно.
 баси  шибаната  държава 
|
| Сря Дек 22, 2010 12:19 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Ами променяй се ,след като не се харесваш такъв, а ние ще помагаме с каквото можем. 
|
| Сря Дек 22, 2010 12:25 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Доста хора има изгорели от това: http://www.google.com/search?hl=en&q=%2 ... 8%D0%B5%27
Ако не са минали 7 дена от телефония разговор веднага се свържи с тях: http://blog.chiliev.com/?p=6170
Аз лично нямам стационарен телефон и не са ми достаждали, но ако имах, щях да взема мп3 плеър и като се свържат с мен за това, ще им искам имената и ЕГН-то на оператора(които ще провера дали съвпадат на сайта на здравната каса), който се е свързал с мен и той ще сключи с мен договор от разстояние.
Разбира се проблем са възрастните хора, които не чуват и не разбират добре и остават с впечатлението, че са спечелили безплатен телефон(който се оказва, че си го плащаш след това с таксите).
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Дек 22, 2010 5:30 am |
|
|