Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Last Flight 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аре поредния пророк :)

Абе все съм се чудил, като сте такива прекрасни икономически и политически пророци, що не правите пари от това. Аз ако съм толкова сигурен в прогнозите си - отдавна да съм станал милиардер. Ако си толкова сигурен, в разпада на еврозоната до 5 години - залагай имота, тегли 100 бона кредит и играй срещу еврото. Ако си толкова добър - скоро ще си имаме български Джордж Сорос. Ама съм сигурен, че не ти стиска, просто си плямпаме, а?

Аз все питам и тия дето са убедени, че Китай ще е новия световен господар, що не си заложите имотите и не си обърнете парите в юани. Ако сте толкоз убедени, яко печалби ще направите :):):)

Чет Юли 28, 2011 9:49 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
А турците ще го вземат веднага. Хем пари имат, хем мерак :)

:D :D
На тях не биха го продали (ако някой ги пита де) поради насадените през медии/образование стереотипи.

Ама инак точно това правят, имат явно типичен колониален манталитет - "който ще каквото ще
да купува и притежава тука и да ми важничи колкото иска, само да не ме кара да работя..." :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 28, 2011 10:26 am
Профил WWW

Мнение 
Цецо написа:
Аре поредния пророк :)

Абе все съм се чудил, като сте такива прекрасни икономически и политически пророци, що не правите пари от това. Аз ако съм толкова сигурен в прогнозите си - отдавна да съм станал милиардер. Ако си толкова сигурен, в разпада на еврозоната до 5 години - залагай имота, тегли 100 бона кредит и играй срещу еврото. Ако си толкова добър - скоро ще си имаме български Джордж Сорос. Ама съм сигурен, че не ти стиска, просто си плямпаме, а?

Аз все питам и тия дето са убедени, че Китай ще е новия световен господар, що не си заложите имотите и не си обърнете парите в юани. Ако сте толкоз убедени, яко печалби ще направите :):):)

Е, Цецо, не обичам да дърдоря празни приказки. И всъщност не разбирам много от икономика. И това човек да разбира предварително какво ще стане и да знае как да извлече икономическа изгода от него са две различни неща.

А аз имоти нямам. Икономическото ми състояние в момента е такова, че търся банка, от която да изтегля 5000 лв за операция на баща ми. (Държавата после щяла да върне 1000 ). Все пак аз съм на 26 години, работя в неголяма фирма като самообучаващ се инженер. Инвестициите ми в момента са насочени към развиването ми в RF областта. Просто нямам икономическия бекграунд, за да стана българсия Джорж Сорос. Освен това силно се съмнявам, че ако стана бг. Дж. Сорос ще оживея дълго в България- или ще ме убият или ще трябва да се съобразя с мутренската конюнктура(бих предпочел да е първото).

Та за момента така ми е добре. Жив съм и със чиста съвест :)

Чет Юли 28, 2011 11:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е тогава не ти е работа да вещаеш края на това или онова. Може и да познаеш, де, ама не е щото си разбирал какво пишеш, а защото си го улучил по случайност.....

Ако някой е сигурен, че след 5 години еврото няма да съществува и е готов да си заложи задника за това, аз ще ми кажа какво да предприеме икономически, така, че да извлече поне 200-300% процента печалба.... ако е прав де :) Щото те методите ги пише в книгите. Това което не пише е как да познаеш бъдещето :)

Чет Юли 28, 2011 12:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...Това което не пише е как да познаеш бъдещето :)

То преуспелите не "познават" буфещето. Те просто се събират, разбират се, и го правят такова, каквото им трябва.

Чет Юли 28, 2011 12:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Цецо написа:

На тях не биха го продали (ако някой ги пита де) поради насадените през медии/образование стереотипи.

Ама инак точно това правят, имат явно типичен колониален манталитет - "който ще каквото ще
да купува и притежава тука и да ми важничи колкото иска, само да не ме кара да работя..." :D :D :D

Хм, дали? Как виждаш ти мързеливи гърци да бъхтят в немска компания за 1/4 от сегашните пари :)

http://www.darikfinance.bg/novini/59679 ... 2%E8%ED%EE

Чет Юли 28, 2011 12:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
.
Цитат:
Ако Германия се усети по-рано на къде духа вятъра може и 5те годинки да са много

Германците правят, каквото правят в момента, защото така им отърва. Без война сложиха цяла Европа в джоба си и си налагат интересите на всякъде - Гърция например вече не е суверена държава. Та не си мисли, че те не виждат какво става и не знаят какво правят, а ти си единствения, дето вижда и им го казва. По-добре наблегни на RF, дето уж ти бил специалността, че като гледам и там имаш доста бели петна, щом не знаеш колко е разрешената мощност на това, дето си вадиш хляба с него. За анализ на политиките и икономиките имаш още бая време пред теб :D .

Чет Юли 28, 2011 3:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:

Че откъде на къде ? Аз откога си мечатя за Солунската митница... той за турци мераклия :)

Цецо написа:
Аз все питам и тия дето са убедени, че Китай ще е новия световен господар, що не си заложите имотите и не си обърнете парите в юани. Ако сте толкоз убедени, яко печалби ще направите.

Ти серозно ли все това питаш ?? Ако си прочетеш поста ще намериш отговора на въпроса си :)

bateAz написа:
То преуспелите не "познават" буфещето. Те просто се събират, разбират се, и го правят такова, каквото им трябва.
:finga:

Тъй като сте рекнали темата за Гърция, снощи гледах едно гръцко филмче, казва се Debtocracy, може да се дръпне от www.p2pbg.com . От филма става ясно, че гърците вероятно нищо няма да върнат ( тук казвам на колегите, че когато се здрависваш с грък трябва веднага след това да си провериш колко пръста имаш на ръката ), както щатите през 1898г. при
завладяването на Куба (цент не са върнали), Русия след 1917г., Ирак 2001г., Еквадор 2004г., Исландия 2009г., за Аржентина не ми стана ясно още ли играят по сФирката на МВФ. С други думи кой бал бал , освен ако Германия не събере кураж да изпрати армията си през цяла Европа... което ще потвърди неписаното правило, че световните патаклами възникват заради Балканите. Единственото кофти е, че са ни съседи, а когато гори къщата на съседа лесно прехвръкват въгленчетата. Ама кой квото си е надробил това сърба, те изпускат златния си шанс през 1922г, а ние през 1913г.

Чет Юли 28, 2011 9:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
tgi написа:
Цецо написа:

Хм, дали? Как виждаш ти мързеливи гърци да бъхтят в немска компания за 1/4 от сегашните пари :)
...

Как ги виждам, ами никак. И за 10/4 от сегашните пари. Парите ще вземат ако им ги дадат де, за работата не ги
търси. То това беше и смисълът на първия ми пост де, май не личи особено
:D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 28, 2011 11:12 pm
Профил WWW

Мнение 
Dimitar написа:
Германците правят, каквото правят в момента, защото така им отърва. Без война сложиха цяла Европа в джоба си и си налагат интересите на всякъде - Гърция например вече не е суверена държава. Та не си мисли, че те не виждат какво става и не знаят какво правят, а ти си единствения, дето вижда и им го казва.

Това не е само мое мнение. В Германия се води сериозен дебат по отношение на наливането на немски пари в Гърция. А и няма да е първия път, в който Германия изглежда да е ударила кьоравото, пък после да трябва да се възстановява.

Dimitar написа:
. По-добре наблегни на RF, дето уж ти бил специалността, че като гледам и там имаш доста бели петна, щом не знаеш колко е разрешената мощност на това, дето си вадиш хляба с него.

Хляба си изкарвам с доста простички работи, а незнанието ми (не се оправдавам) за допустимите мощности е следствие на това, че чета все западни книги и форуми (оттатък океана). Но съвета ти съм го взел присърце вече :)

Пет Юли 29, 2011 9:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Ти серозно ли все това питаш ?? Ако си прочетеш поста ще намериш отговора на въпроса си :)

Естествено, че не питам сериозно, то нещата са ясни, пишман пророци, дето не им стиска да заложат на пророкуванията си, щото сами не си вярват :):):)

¶ написа:
Тъй като сте рекнали темата за Гърция, снощи гледах едно гръцко филмче, казва се Debtocracy, може да се дръпне от www.p2pbg.com . От филма става ясно, че гърците вероятно нищо няма да върнат ( тук казвам на колегите, че когато се здрависваш с грък трябва веднага след това да си провериш колко пръста имаш на ръката ), както щатите през 1898г. при
завладяването на Куба (цент не са върнали), Русия след 1917г., Ирак 2001г., Еквадор 2004г., Исландия 2009г., за Аржентина не ми стана ясно още ли играят по сФирката на МВФ. С други думи кой бал бал , освен ако Германия не събере кураж да изпрати армията си през цяла Европа... което ще потвърди неписаното правило, че световните патаклами възникват заради Балканите. Единственото кофти е, че са ни съседи, а когато гори къщата на съседа лесно прехвръкват въгленчетата. Ама кой квото си е надробил това сърба, те изпускат златния си шанс през 1922г, а ние през 1913г.

Гърция пари няма да връща. Но и никой няма да и ги търси. Механизма е маааалко по-различен. Сухата пара не е интересна, това са просто пачки тоалетна хартия. :):):)

Пет Юли 29, 2011 10:01 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Гърция пари няма да връща. Но и никой няма да и ги търси. Механизма е маааалко по-различен. Сухата пара не е интересна, това са просто пачки тоалетна хартия. :):):)

Че ще връща е от ясно по ясно ама от тези дето ги приказват не се знае дали отиват в гърция директно някакви пачки, по скоро им погасяват старите задължения и лихвите :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Юли 29, 2011 12:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
пари няма да връща :) Защото физически е невъзможно.

Пет Юли 29, 2011 12:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Абе вие Гърция я оставете, тя вече така или иначе е изпята песен, ама ако Манго не намери малко сухо за щатите тогава вече лошо. А на ЕС и аз не му давам още много в тоя си формат. Не съм спец де но има някои неща дето са очевидни.
Я там "американците" кажете къв точно е проблема от първа ръка?

Пет Юли 29, 2011 1:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Айде пак пророците почнаха да ни заливат с прогнози. :)

Баси как спите спокойно, като сте толкоз наясно с бъдещето?

Пет Юли 29, 2011 1:55 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща