|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:06 am
Бунта в Катуница - началото?
Бунта в Катуница - началото?
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Бунта в Катуница - началото?
Аз не виждам никакво "пробуждане". Някакви ходят някъде, други наливат масло в огъня, трети псуват или само гледат сеир пред телевизора. Няма как да е пробуждане нещо, което не е свързано с разум. За протокола - беше редно да има и графа "друго"...
|
| Пон Сеп 26, 2011 10:20 pm |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
За протокола, в момента живея в изключително сигурен квартал. Пълно е с патрулки и полицаи!
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Пон Сеп 26, 2011 11:17 pm |
|
 |
|
zaphod
|
не виждам никакво пробуждане, не мога да нарека пробуден някой който търси проблемите извън себе си, в случая в мангалите. има редки случаи когато наистина проблемите са външни, но тоя не е от тях. всеки предполагам познава някой, който не може да си намери работа, и разбира се обвинява работодателите, държавата, или който се сетиш но не и себе си. ако някой такъв му писне и почне да троши автобусни спирки, това пробуждане ли е? ето така изглеждат протестиращите в моите очи.
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:13 am |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
zaphod тук не става дума да търсиш проблемите извън себе си. Просто на един куп хора ни писна от двойния аршин. Защото ти ако не си платиш тока на 25-то число, на 1-во ти го спират. И после такса за пускане и прочие. Обаче ако един манго от гетото не го плаща в продължение на години? Мислиш ли че му го спират? Да, бе да, почти. И това е само мъъъничък пример. Те са нагли паразити, които вилнеят безнаказано, в случая убиват и родната полиция ги пази. Затова е всичко.
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:32 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Недей да забравяш, че извършителите са българи !
_________________ Хайде де!
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:59 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Живял съм почти 20г в цигански квартал и не мога да кажа че са "елита на нацията", но да се отнасяш към тях като към паразити няма да реши нито един проблем. Всъщност до повечето проблеми се стига точно благодарение на това отношение. Българите сме не по-малки цигани...
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:09 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми те ВСИЧКИ са нагни паразити... Мента Стоянчова работи в данъчното в пловдив от 1991 до 2006. баш когато "царя" трупа богатствата. сега е шеф на икономическата комисия. царя се покри в хотел, за който всички в района твърдят че е на Командирина. като знам, че рила е на червените, нормално е въпросния хотел да е посинял. пък и му личи по разрухата - с такава скръдза собственик ... предишен председател на икономическата комисия по командирско време бе данчо ментата. политически "барон" и гьонсурат, който си откупва успешно достъпа до софрата вече 20 години. може да се изброява много дълго...
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:20 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Тя правилно ти го написа! И нека ти кажат хората от селата за обраната реколта, за откраднатия инвентар, за пребитите и убити пенсионери за 20лв или няколко шишета ракия и буркан краставици и тогава се надявам да схванеш за какво иде реч. Гледам, че сега се мъчат да неглижират проблема до взаимоотношения между частни лица и хулигански прояви на групи фенове. Само че доста странно - протестите вместо да затихват се разрастват из цялата страна. Прегледайте пресата за събития от снощи!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:20 am |
|
 |
|
miro_atc
|
я колко интересно се получава, когато човек си формира мнението от пресата... Само че те тия проблеми не възникнаха "снощи", те са резултат от действия на *българи* в продължение на десетки години. Не знам какво сте очаквали да се случи? Да стане чудо? Е няма как да стане... става това, което самите ние сме предизвикали. Ето примерно аз съм от Добрич и за миналата година статистиката показва, че като махнеш "големите" градове в нашата област само 9% от учениците са българчета. При това тук в Добруджа населението по принцип винаги е било основно българско, не сме като Кърджали да речеш. По селата закриха болниците и медицинските пунктове, закриват се училищата, политика за земеделието е... ебало си и мамата. Е какво по дяволите очаквате да се случи с тия села? Да станат академични общности? Да се правят фестивали и да се развива култура? Още нищо не е станало, тепърва ще се жънат плодовете на посятото...
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:49 am |
|
 |
|
Lupus
|
И от какво, ако не от радиата, телевизиите и пресата трябва според теб да се информира човек за текущите събития в страната? Да ходи сутрин на "Женски пазар" ли? Колкото до останалото народа казва: "Къде го чукаш, къде се пука!" Кой ти говори за академични общности в селата??? Става дума да се спрат обирите на селскостопанска продукция от полето, на зимнина и инвентар от домовете на хората, от побои над пенсионери и изнасилване на старици! За това иде реч!
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:03 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
На тия протестиращите от снощи, ако зависеше от мен, щеше да им се случи нещо доста неприятно. Час и половина не мога да мина през центъра, защото група лумпени с брънасти тикви вилнееха под вещото ръководство на някакви "националистически" партии. Пълни ОЛИГОФРЕНИ! Ако тия пъпчиви пубери ще ни решават циганския проблем, то значи със сигурност държавата ни е тотален кенеф, а ние сме съдържанието му!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:46 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ако мислиш, че така получаваш коректна престава... ОК. Аз няма какво да ти кажа... В случая се пука точно там където се чука. Но явно са пропуснали да ви го кажат в новините. Десетки години го начукваме на селяните и после се учудваме, че там "пука" престъпност и мизерия. Както и да е, не ми се говори повече по темата, още по-малко ми се спори с "новините". Ще кажа само, че има две неща които са типични за циганите. Първо циганите нямат разбиране за държава. И не случайно нямат такава, всъщност има и друга причина - самите те се делят на безброй касти и етноси, че за тях няма голяма граница между Индия и България (все цигания). Второто нещо, е че за сметка на липсата усещане на държава имат много силно развито чувство за общност. Не че не се различават помежду си, даже напротив. Но въпреки всичките си различия си остават единни в много отношения. Примерно не знам колко хора знаят, но по време на комунизма не им позволяваха чисто цигански квартали. Ако останат само цигани, идват багерите. В последствие обаче, който българин можеше да си позволи се изнасяше. Докато циганина колкото и да забогатее, той си остава там. Може палат за милиони да построи, но го строи *там* в квартала при другите цигани, въпреки цялата мизерия наоколо. Това са двете неща, над които ние българите има какво да помислим. Ние все още не сме си изградили чувството за държавност. Има много цигански души когато стане дума за държава. А от друга страна почти сме загубили чувството за общност. И точно в момента сме на кръстопът. Ако продължим все така да рушим общностите си, ще загубим и държавата и ще стане по-зле и от циганите. Ако се върнем (както тия протести) да правим измислени анти-общности пак ще станем по-зле от циганите.
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:58 am |
|
 |
|
Lupus
|
То май така го е описал и дядо Вазов - само селския идиот Мунчо е имал смелостта да каже истината - по неговия си начин! До колкото разбирам от написаното от теб и от Миро, трябва да си налягаме парцалите и да търпим!
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:08 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
добър ден това е бъщия "трудов потенциал" на територията. учения потенциал е ходил поне на училище за директори - 30 годишни министърки, зам. министри, шефки на съдилища и т.н. общото между двата потенциала е, че никога не са произвели нищо. само далаверки, цоцане и усвояване. ма това е в световната тенденция 
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:11 am |
|
 |
|
miro_atc
|
не съм казвал това... казах, че тая анкета трябва да има още една точка "друго" 
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:13 am |
|
|