| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Как да си направим A-бомба
Или просто можеш да си купуш. Сигурен съм, че срещу съотвената сума човек може доста неща да си напазарува от Русия. През Каспийско море, стига да имат желание иранците, могат един контерйнеровоз атомни бомби(сглобени и тествани) да си докарат.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 06, 2012 4:51 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не може, забрави. 
|
| Вто Мар 06, 2012 4:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Чел съм само да говорят и за някакви калутрони (не съм си правил труда да разбера какво са  ), май това е по-примитивният начин от тоя с центрофугите. Май по Манхатънския проект в Оук Ридж така са ги правили (ама никак никак не съм сигурен, това по спомени от приказки главно в radsafe mailing list-а).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 06, 2012 5:03 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Manhatаn Project не е ли с уран? Тука все пак се говори за плутониеви бомбички. ike - най-вече тествани ще да са 
|
| Вто Мар 06, 2012 5:28 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми май е с уран, ама нали е с технология от 40-те, едва ли е толкова непосилно в днешно време. Нямам представа от обема обработка, може да се окаже и по-ресурсоемко от това с центрофугите (сигурно е така, инак не биха влезли в употреба по-късно), но пък може би трябват по-леснодостъпни ресурси, макар в голямо количество. Ама не знам де, никога не съм се интересувал истински (последното и за тия от агенциите и бюрата  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 06, 2012 5:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не се притеснявай - като ходиш в свободно Зимбабве никой няма да те спре на границата за такова нещо  .
|
| Вто Мар 06, 2012 6:04 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе те и в недотам свободна Европа не ме спират ама знам ли кога как може да се обърка работата  . В щатите никога не съм бил та не знам за доколко благонадежден ме водят по списъците си, може и отдавна да съм стигнал червен статус  .
|
| Вто Мар 06, 2012 6:47 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ааа ти сигурно си в синия списък - като върл анти кгб, анти комунист и т.н.
|
| Вто Мар 06, 2012 7:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аааа точно за това е в най-червения, то където КГБ там и ЦРУ където комунизма на тма отива и хамериканския капитализъм, та той е отявлен враг на амриканската демокрация и свобода.
Аз пък се чудя кога ли ще ме закопчаят на летището да питат какво правя аз да обикалям по цял свят и що само внасям по хамериканските си сметки и то в брой .. и после .. гуантанамо ... върви обеснявай че нямаш сестра
|
| Вто Мар 06, 2012 7:40 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе сигурно ще се намерят достатъчно и от едните и от другите да ме смятат за враг  . Не че съм де ама някак всичките тия от типа дето им се живее под строй в колкото редици кажат от началството открай време са ме мразели още преди да разберат кой съм и защо съм, инстинктивно става явно. Има някакво разпознаване на определен ген ли, какво ли, ама почти няма грешка в това - като по-млад въобще не разбирах какво става и се чудех какво толкова съм направил, над 40 бях май когато си дадох сметка, че не е за това което правя а за това, което съм... Та и тамошните глави по агенциите едва ли с много различна генетична постройка, не храня много надежди  .
|
| Вто Мар 06, 2012 7:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами освен да ти пратя една покана и да видим какво знаят за теб, като кацнеш тук  . Ако не те арестуват поне може да изпием по една бира на покрива на някой небостъргач  .
|
| Вто Мар 06, 2012 7:55 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе и това с пиенето на бирите по небостъргачите може да го докараме някой ден, още не съм стигнал до пробиване на пазара там ама съм близко до такова начало. Ама не съм още там, тая година белким стигна и до това. Де да ме спираха притесненията за арест на летището, отдавна да съм там  .
|
| Вто Мар 06, 2012 8:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Демек, ако нямаш пазар в САЩ няма шанс да дойдеш даже и на екскурзия ли бе  ?
|
| Вто Мар 06, 2012 8:43 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми практически нямам, ти как мислиш, че битката дето я водя ми оставя някакво време за поемане на дъх ли... То така едвам оцелях дотук та полека да мога да мисля и за прекосяване на океана а ако го дам накъсо и за седмица отиде тя, де да можех да си го позволя.
|
| Вто Мар 06, 2012 9:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ти все едно гледаш крави (или някакви други животни) - не можеш да си позволиш и ден почивка  . Ей затова не е хубаво човек всичко сам да си прави - трябва да се експлоатира чуждия труд, защото иначе ставаш роб  .
|
| Вто Мар 06, 2012 10:16 pm |
|
|