|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Предполагам си забелязал, че не съм от мрънкащите за всяка дреболия. Щом съм го споменал, може пък наистина да има проблем и да е на зле работата!?
|
| Съб Юли 04, 2020 8:20 am |
|
 |
|
ilkor
|
Миро, изобщо не ми дреме как и защо го наричат. Според мен е малоумно да въвеждаш мерки от които няма смисъл. Все едно да излезе МВР шефът и да каже до днес е имало кражби, ок, но от утре - край, никакви кражби повече. Даже не ме притесняват толкова мерките колкото тяхното влияние на живота в страната. Наесен ще видим какви ще са резултатите.
Едно нещо явно ти не можеш да разбереш и това нещо се е доказало през годините и всички световни и локални епидемии - не можеш да ограничиш разпространението на подобна болест. Разбери - няма практически начин чрез изолация да премахнеш който и да е вирус!!! Хората се движат и ще продължат да се движат каквато и изолация да им наложиш. Няма как да затвориш всички за 2 седмици. Първоначално ни обясняваха как с изолацията щяло да да се забави пикът. Даже предвиждаха, чертаеха графики, вадиха някакви данни. Сега погледнати исторически тези данни изглеждат по следния начин - съотношение тествани/заразени 3-4% през целия период . Миро това са цифри а не прогнози или интерпретации. Не казвам че наистина изолацията е ограничила част от случаите на заразяване но казвам че бяха предприети изключително малоумни действия - затвориха цял град за 2 седмици - после след като не намериха заразени дори обвиниха местните лекари че прикривали случаи. Колко случайни проучвания правиха и вадиха едни и същи резултати които потвърждават горното съотношение?
И да стигнем до днешните мерки които ти явно няма как да коментираш защото си логичен човек - как удължаваш ограниченията, маски и т.н и пускаш самолетите с туристи от цяла Европа да кацат в България. Или футболен мач с 12 000 зрители?
Запомни едно нещо в което аз съм убеден - този вирус ще отслабне едва след като премине през повечето население - коментират се 70% защото при тези проценти подобни вируси са затихвали в миналото. Или след като успеят да направят ваксина.
Нищо по различно не се случва от всяка една епидемия през която човечеството е минало през годините! Просто в 21 век ние сме изключително мобилни и развитието е по-бурно. И преди са умирали хора, и преди са умирали доктори.
Отново публикувам официалните данни за смъртните случаи в България с причина инфекциозни и паразитни болести
2018 - 599 (108526) 2017 - 701 (109791) 2016 - 661 (107580) 2015 - 602 (110117) 2014 - 458 (108952) 2013 - 518 (104345) 2012 - 626 (109281) 2012 - 520 (108258) 2010 - 602 (110165)
|
| Съб Юли 04, 2020 9:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Има някаква илюзия, че ако се изолирме и опазим ще ни се размине, едва ли ...рано или късно всеки ще го преболедува най-вероятно, в една или друга форма. В случая нещата твърде много се преекспонират, както със всичко последните години, в САЩ за един миризлив негър разпускат полицейски управления, цял свят е настръхнал да не би някой да се обиди ако го наречеш мъж пък той се окаже педал, една 14 годишна пикла обикаля света и се кара на политици на които може да им е внучка и всички и ръкопляскат, демократите опитват да направят преврат и никой не посмя да каже че това е държавна измяна и се наказва със смърт ....ако ги нямаше социалните медии никой нямаше да разбере за тоя вирус, и никой нямаше да му дреме, щяхме да го изкараме и вече да сме забравили.
|
| Съб Юли 04, 2020 10:46 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Илюзия е, че вирусът ще изчезне, ако населението преболедува или ако се открият ваксини.
Реалността говори, че той вече е влязал в арсенала от фактори, които влияят върху смъртността. Следват адекватни и постоянни мерки за минимизиране на действието му.
Също, както е при пътните инциденти.
|
| Съб Юли 04, 2020 11:59 am |
|
 |
|
ilkor
|
Няма да изчезне както всеки един друг вирус който се е появявал преди него и ще се появи след него. Просто ще бъдем много по резистентни и ако има пак някакво събитие с него то ще бъде много по ограничено. Миналата седмица китайците вече бяха идентифицирали нов свински грип който е по-различен от досегашните. Пак ли ще се затваряме в къщи?
Четете фактите и мислете!
|
| Съб Юли 04, 2020 12:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нищо не изчезва, просто хората предпочитат да загърбят 12хил год история и да вярват в дядо Коледа. Живей те си нормално, и каквото такова, тревогите за тия вирус вече избиват повече от самият вирус.... последните 80 години мир са ни се отразили много зле, война си трябва и тоя път по-сериозна, с поне 500 млн жертви, нещо много се изнежиха всички.
|
| Съб Юли 04, 2020 1:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Това дето твърдиш го разбирам много добре... само че не е истина. Точно този вирус беше спрян и то вече в доста държави. А за историческата страна още в началото мисля давах линкове за това как са преборени десетки зарази. И почти всички са спрени активно, т.е. с действия на хора. Включително и такива за които е имало ваксини като едрата шарка примерно. Обясних го тогава, защото много хора си мислят, че ако се измисли ваксина това ще унищожи вируса. Само мерки или късмет ликвидират заразите, макар че за късмета не е много сигурно, понеже като изключим обикновения грип хората едно време са вземали мерки. Интересно е също, че макар и без медицина в повечето случаи са вземали адекватни мерки. Примерно може да провериш какви са били мерките по време на исканския грип преди 100г. Ще се изненадаш може би - маски, дистанция и хигиена. Да ти звучи познато? Това си е съвсем нормално. Всъщност нормално щеше да е сега положителните тестове да са 0.00% но това е друга бира. Тестове не се правят на случаен принцип и случайно количестово, не се бъркай като Мангъра или другите идеоти. Това не са скрийнинг тестове, че да си правите аритметики с тях. Не знам за кой град говориш... ако е у нас, то мерките не бяха малоумни. Добри си бяха, но както казах още тогава сбъркана ни беше целта. Имахме шанс бързо и лесно да приключим, но го пропиляхме, В момента не знам какви мерки имаме и какво се цели с тях. Не мисля, че някой в правителството си има идея какво прави и защо. То обикновените хора са разделени, някой като теб си вярват, че трябва и че ще го изкарат тоя бацил. Аз още в самото начало спорех с Цецо, че не трябва да се заразяваме всички. Няма никаква логика или причина да го правим, но както и други простотии винаги можем да го направим, Наистина вземи прочети малко повече медицинска история. Стадния имунитет, както и ваксините помагат срещу епидемии. Но те не премахват самите зарази. Особено при гриповете, голямата бройка заразени води само до задържането на бацила сред нас. Буквално се абонираме за него. Просто това са фактите и си струва да ги прочиш. Минали сме вече сигурно над 100 зарази. Не всички от тях са изчезнали напълно, но от тези, които са изчезнали НИТО една не е изчезнала поради стаден имунитет или поради ваксина. Всъщност стадният имунитет е пълна простотия и не си заслужава коментара. Въпросът е използването на евентуална ваксина. Една добра ваксина ще премахне нуждата от локдоуни, но аз очаквам, че повечето държави няма да разчитат на ваксина. Ще я използват точно както използваха карантините и после ще си изолират случаите така че бацила да изчезне, И не. Привнесените случаи не са проблем за държавите, които знаят какво правят... а другите като нашата по един или друг начин ще им се обясни. Това че естонци и хървати ни сложиха в черния си списък го разбирам, ама англичаните е интересно, а тепърва ще става интересно... Ша ни дойде акъла, вЕрвайте ми 
|
| Съб Юли 04, 2020 4:58 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Юли 04, 2020 5:42 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ами Миро, нито ти ще убедиш мен, нито аз теб. Аз не се и опитвам - споделих факти с официални числа, които всеки може да тълкува както си иска  А ето и данните за 2019 са публикувани в сайта на НСИ: причина инфекциозни и паразитни болести (общо починали) 2019 - 444 (108083) 2018 - 599 (108526) 2017 - 701 (109791) 2016 - 661 (107580) 2015 - 602 (110117) 2014 - 458 (108952) 2013 - 518 (104345) 2012 - 626 (109281) 2012 - 520 (108258) 2010 - 602 (110165)
|
| Съб Юли 04, 2020 6:45 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Глупости. Играят пред празни стадиони. Само БГ и още няколко са пуснали публика, което е безмислено, щото БГ футбола кога и да го закриеш, все ще е късно. Ако трябва да сме честни и според мен пускането на стадиони и чалготеки си беше глупост. От друга страна, това ще покаже, какъв е потенциала на вируса и сега е прекрасния момент за тая проверка, а не през зимата. Сега е момента да се учат докторите как да го лекуват. Първоначалната блокада в България имаше огромен смисъл, за мен по една случайност ни се получи добре. Дали беше направена по -най добрия начин - естествено, че не беше. Но важен е крайния резултат. Тц. Ти твърдеше, че вируса може да бъде спрян, аз твърдях, ЧЕ НЯМА да бъде спрян. И двете са верни. Никога не съм казвал, че с крути мерки не можеше вируса да се заличи напълно. Но тези мерки трябваше да се вземат при жълтеницата. Тук (във белия свят) е невъзможно. Ще си живеем с него. И ние и тия дето са се окопали. Въпрос на избор ще е, коя страна да заемеш, но вируса ще е на дневен ред и за двете страни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 06, 2020 9:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ходя си днес по улицата и гледам един вирус дебне в сенките... а миналата седмица по магистралата колко вируси видях... живейте бе хора, стига го мислите тоя вирус, толкова ли нямате други грижи и проблеми.
|
| Пон Юли 06, 2020 12:21 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
И аз мислех така,ама ме стигна!Жена ми е в болница и едвам скочи трапа. Та покрито мляко котка не го лочи!
|
| Пон Юли 06, 2020 1:18 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ценков, стискаме палци! Да се оправяте и се пазете!
|
| Пон Юли 06, 2020 1:34 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ценков, дано се оправи дълготрайно жена ти. а иначе то си е като раковите заболявания, инфаркта диабета и прочие, всичко изглежда много абстрактно, всеки си мисли че на другите се случва а не него никога няма да се случи - докато се случи..... и тогава се почва ама на мен никой не ми каза, защо никой нищо не направи, ....... демек все някой друг ще е виновен абе лоша работа, трябва да гледаме да не сме в сатистиката....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Юли 06, 2020 1:35 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Единственото разумно действие при заразяване е да се действа адекватно при появата на симптоми и веднага да се пристъпи към лечение. И другото което е обща препоръка да се поддържаме в добро здравно състояние защото при отслабване на организма всичко се стоварва наведнъж.
Иначе ако ти е писано да се заразиш - ще се заразиш. Както се заразяваме и с грип. Но никой не е тръгнал да прави панаири от това. А и от грип се умира. (не по малко яко)
|
| Пон Юли 06, 2020 3:36 pm |
|
|