Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Само ми кажи какво точно ще постигнеш с въстанието?

Чет Мар 06, 2008 9:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1171674

Пон Мар 10, 2008 4:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Търговския баланс на ЕС ( включая и наша милост ), САЩ и Япония за последните 10-тина години:
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta ... e=dab13072

Като цяло сайта http://epp.eurostat.ec.europa.eu предлага доста богата икономическа информация, добре подредена и класифицирана, за разлика от сайтовете на българското правителство, където не може да се намери лесно и в добре предложен вид нужната информация. Прави впечатление силните позиции на Германия, която просто смачква всички, включително Япония, както и изключително слабите позиции на редица големи държави: САЩ, Велика Британия, Франция, Италия, Испания. За мен голяма изненеда е Норвегия, която има + търговски баланс колкото Япония, а пък са 24 пъти по-малка държава ( като население ).

Чудя се, защо не са включени показателите на Китай и Индия, много ми е интересно да направя сравнение.

А ние последно сме имали + търговски баланс по времето на бат Ваньо :cry:

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 5:10 am, променена общо 1 път

Чет Апр 17, 2008 10:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
През 98-ма сме били на +? :?

Пет Апр 18, 2008 12:32 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение баси.. това е направо от "дневника на един талибан"
абе днес попаднах на това филмче...
малко е гадно, ама ако ви издържат нервите да изгледате тези 6 минути... едва ли ще остане някой дето вярва, че х'американските сили са дали 3000 жертви в иракската кампания(поне пентагонците толкова официално казват, че са )... [-(
http://rutube.ru/tracks/19666.html?v=01 ... 01ba401a22

Чет Апр 24, 2008 9:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Няма някои от най-интересните клипчета. Примерно има едно, дето първо думват някъв танк. И веднага към тоя танк се насочват няколко хъмвита и доста войници и се мъчат да видят вътре дали е останало нещо. И както са скупчени около танка гърмят още няколко взрива и всичко става на кайма.

Иначе относно официалната статистика най-весело беше в началото. :D Гледаш клипчета в някви ислямски сайтове, как някво хъмви се разхвърчава на милиони парченца и остава само половин обгоряло купе. А на другия ден официалната информация е, че в резултат на нападението има 2-ма леко ранени. :D За сметка на това имаше доста "умрели в съня си" (буквално така пишеха), паднали от високи сгради, убити в ПТП и други смешки (за които вече едва ли някой си спомня). Естествено, когато жертвите почнаха да нарастват в геометрична прогресия, вече нямаше как да ги покриват с подобни малоумни обяснения. В момента новия хит, който тече е, че се самоубиват като се върнат. :)

Пет Апр 25, 2008 2:43 am
Профил
Аватар

Мнение Re: баси.. това е направо от "дневника на един талибан&
Реконструктор написа:
През 98-ма сме били на +? :?

Тук нещо мнооого ме съмнява. Защото е 100% сигурно, че не сме имали по голям износ по това време. Няма от къде да дойде. Ако не броим изнесените горива за Сърбия де, ама те не влизат в официалната статистика, така че не е от тях. Е може повечко ток да сме изнасяли, ама и стотина милиона едва ли могат да обърнат баланса.

Може би се дължи на по-ниско потребление (респективно внос). Щото какво да си говорим - 98 година заплата от 100$ си беше постижение за София. Та с какво да купиш вносна стока? Колите бяха наполовина, а и по малко се караше, т.е. вноса откъм Русия също е бил доста по малък. Отделно семейното селско стопанство беше все още развито - т.е. не купувахме домати от Македония, а баба и дядо захранваха откъм село, та и тоя внос го нямаше.

Та ако въобще сме били на + тогава, се дължи не на бат ти Ваньо, а по скоро на мизерията до която ни докара предния хубостник :)

Последна промяна Цецо на Пет Апр 25, 2008 8:13 am, променена общо 1 път

Пет Апр 25, 2008 8:05 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение Първомайски куцуз:
И днес бях на работа - начало на туристическия сезон, к'во да правиш. Обаче отидох с червена блуза и още с пристигането изрових от интернет Интернационала и го пуснах. Шефът уж има чувство за хумор обаче се уплаши и духна нанякъде. Така и не можах да му кажа, че очаквам априлската си заплата с прилично увеличение щото 1-а година отдавна мина. Ама и утре е ден :)
Честит празник на пролетариите от всички страни и да се съединяват!
И по-близо до масите!

Чет Май 01, 2008 6:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://fishki.net/comment.php?id=35050

Пон Май 12, 2008 5:25 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами да, е заова германците и най-здраво гоотнася от всички в ЕС, хранят половината съюз ....

Сря Май 14, 2008 9:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
TheWizard написа:

Гледал съм го... определено те кара да се замислиш... най-малкото. Препоръчвам го и аз. Обаче...

Материал фильма содержит в себе немало грубых ошибок, касающихся как египетской так и других мифологий. При просмотре рекомендуется сверять в других источниках (желательно в первоисточниках) утверждение о непорочном зачатии Гора, Кришны, и др., а также даты рождений.

Така си е. Какво ли остава за нещата, които са непроверими :idea:

Чет Май 15, 2008 11:44 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
setoy написа:
TheWizard написа:

Гледал съм го... определено те кара да се замислиш... най-малкото. Препоръчвам го и аз. Обаче...

Материал фильма содержит в себе немало грубых ошибок, касающихся как египетской так и других мифологий. При просмотре рекомендуется сверять в других источниках (желательно в первоисточниках) утверждение о непорочном зачатии Гора, Кришны, и др., а также даты рождений.

Така си е. Какво ли остава за нещата, които са непроверими :idea:

Това е без значение.
Филмът изключително точно съответства на моето мислене и моите идеи. Той не разглежда религиите, както повечето ги възприемат. Филма прави паралел между тях и съвремнния живот, за да осъзнае зрителя, че вярата в Исус, в Кришна или във Великата Заплаха от Иракските ОМП са едно и също нещо. Религия. Изкуствено създадена идеологическа платформа, която под прикритието на безкористни цели, е предназначена да задоволи користните цели на проповедниците. Най-сигурният начин да поробиш хората си остава религията. Религията не конкретно като поклонение пред някакво божество, ами като събирателно понятие за безмозъчна вяра в някакви ирационални идеи.
....
Самият аз мислех да седна да напиша едно философско есе по въпроса, но май ще е преразказ на филма....

Чет Май 15, 2008 12:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Това е без значение.
Филмът изключително точно съответства на моето мислене и моите идеи...

Всъщност и за мен важи същото.
Но ми прави впечатление когато се цитират неверни факти. И ме кара да се отнасям и към останалото малко по-предубедено.

Пет Май 16, 2008 9:53 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Предвид основната тема - новини от света:

http://www.latimes.com/news/local/la-me ... full.story

Съб Май 17, 2008 11:00 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Цивилизация :?: - Да-Да :!:
Винаги съм смятал, че белгийците са извратени копеленца но това ме вкамени :!:
http://www.dnes.bg/article.php?id=52018

прочетете коментар номер 4 ;)

Пон Май 26, 2008 1:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 1194  Следваща