Отговори на тема  [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Следваща
Лично оръжие - дискусия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Лично оръжие - дискусия
според мен главно такава дискусия се дъни заради личните и обществени възгледи, и по точно защото за голяма част от дискутиращите вторите не съществуват - за димитър :) това е теза, която мога да защитавам, придържайките се към темата, но извинявай предварително - глупости не ми се слушат :)

типичен пример за хора които им липсват обществени възгледи - циганите - ражда се циганчето, и започват да му се плащат детски, при условие че родителите му никога не са платили стотинка, това циганче расте, от детски минава на помощи, и пак никога нищо не е дало, само получава
е, питам аз, нормално ли е да се толерират такива индивиди, които никога не са дали нищо на обществото в което живеят, само да искат да получават?
а сега каква е връзката с оръжията? ами изречението на цецо:
Цитат:
Не е проблема в това, че бабичката ще пречука мангала, а че въобще има предпоставка двамата да се срещнат в тази ситуация. Третираш симптомите, а не болестта!

цигански манталитет - въоръжаваме бабичката да се оправя (без да си задава въпроси, защо да се напъва да мисли)
манталитет с малко обществени възгледи - задава си въпроса - защо бабата има въобще допирна точка с мангала?
за това и аз не искам да толерирам индивиди с цигански манталитет, които мислят само за себе си по единично, а искат обществото винаги да е толерантно с тях

Последна промяна nik на Чет Дек 20, 2012 6:51 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 20, 2012 6:31 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
.....
Lupus написа:
Когато има симптоми, има и болест! Предложи ти твоята рецепта за лечение, преди още много от болните да измрат.

Е поне се съгласи, че проблема е по-дълбок... Сега остава да приемеш и че с обезболяващ крем, фрактури не се лекуват...

Рецепта сигурна и бърза няма. Имам известни съмнения, че въобще е възможно лечение, но даже и да е възможно, процеса ще през няколко поколения. Обаче тук вече пак ще влезнем във фундаментилния спор, който сме водили и няма смисъл.

Проблема го знам - не е хрема а рак! И не се лекува с аспиринче, а с нож!
А пък с баене въобще не става! То за това от интелектуалец не става управленец. Вместо да вземе бързо и ефикасно решение в зависимост от обстановката, той изпада в дълбоки философски размишления и душевни терзания. И какво - двадесет години копане към дъното и от ден на ден все по-зле. А ние си чешем тука пръстите в клавиатурите!

Последна промяна Lupus на Чет Дек 20, 2012 7:28 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 20, 2012 6:49 pm
Профил WWW
Аватар

Интелектуалци? Там горе??? В последните 20 години??? Де ги видя???

Ей са поне имаме един дето е гарантирано излекуван от интелект, да видим дали ще си допаднете.

Чет Дек 20, 2012 7:16 pm
Профил ICQ
Аватар

nik написа:
типичен пример за хора които им липсват обществени възгледи - циганите - ражда се циганчето, и започват да му се плащат детски, при условие че родителите му никога не са платили стотинка, това циганче расте, от детски минава на помощи, и пак никога нищо не е дало, само получава
е, питам аз, нормално ли е да се толерират такива индивиди, които никога не са дали нищо на обществото в което живеят, само да искат да получават?
а сега каква е връзката с оръжията? ами изречението на цецо:
Цитат:
Не е проблема в това, че бабичката ще пречука мангала, а че въобще има предпоставка двамата да се срещнат в тази ситуация. Третираш симптомите, а не болестта!

цигански манталитет - въоръжаваме бабичката да се оправя (без да си задава въпроси, защо да се напъва да мисли)
манталитет с малко обществени възгледи - задава си въпроса - защо бабата има въобще допирна точка с мангала?
за това и аз не искам да толерирам индивиди с цигански манталитет, които мислят само за себе си по единично, а искат обществото винаги да е толерантно с тях

Много интересно разсъждение - дай да забраним оръжията, защото живеем в общество и времената на дивия запад са безвъзвратно заминали, но в същото време дай да не даваме на бедните, безработните и социално слабите помощи и забележи, пак със същото оправдание - защото живеем в общество. Дай сега да се раберем веднъж за винаги какво точно значи за теб да се живее в общество, щото според мен си ги тълкуваш нещата както ти оттърва на теб лично, без въобще да се съобразяваш с обществото :) .

Чет Дек 20, 2012 7:33 pm
Профил

айде поредната глупост ..... не съм казал да не се дава на бедните, това е съвсем друга тема, вадиш си панделки изодзад вместо да четеш по внимателно
циганите не са нито бедни, нито безработни, нито слаби, те са паразити, за тях обществото съществува само за да им дава
много от тях нарочно живеят така, защото така им харесва, доходите на много цигани са по големи от тези на някои българи, т.е. редовните данъкоплатци, така че дай да не бъркаме нагли и бедни
едни като нямат пари не си позволяват второ дете, други - правят още 5 деца
едни като нямат пари - пестят, други като падне някой лев - уиски с луканка, и на другия ден - дай бате гладни сме

за това толерантността излезе извън контрол, защото наглите се оказаха повече от нуждаещите се, защото наглите мислят само за себе си, и всички трябва да са толерантни с тях, но не и те с останалите

за това и сега този спор има такъв вид.... и не знам има ли смисъл да пиша след като се плещят още глупости без да се чете....

Чет Дек 20, 2012 7:52 pm
Профил
Аватар

Цитат:
циганите не са нито бедни, нито безработни, нито слаби, те са паразити, за тях обществото съществува само за да им дава

Ти си абсолютно същото нещо в очите на някой, който плаща по милион лева данъци на година.
А иначе ти написа следното:
Цитат:
ражда се циганчето, и започват да му се плащат детски

Т.е. ставаше въпрос за детските, които специално не се плащат на основа на това, че си беден или социално слаб - получават ги до колкото ми е известно (ако не са променили междувременно закона) всички деца, които са български граждани. Т.е. тези плащания на са на основа на това дали си плащал някога данъци или не. Същото е и за социалната пенсия - не зависи от това, дали някой е работил и един ден през живота си. Това е право гарантирано им от закона и няма значение цигани ли са или марсианци, плащали ли са данъци или не - единственото изискване е да са български граждани.
Цитат:
и не знам има ли смисъл да пиша след като се плещят още глупости без да се чете....

Мога ли да те питам нещо лично - бе ти малоумен ли си та не можеш да разбереш от няколко пъти като ти се каже нещо. Явно си, след като продължаваш да пишеш едни и същи неща.

Чет Дек 20, 2012 8:20 pm
Профил

Dimitar написа:
..... Това е право гарантирано им от закона и няма значение цигани ли са или марсианци, плащали ли са данъци или не - единственото изискване е да са български граждани......

ето за това го повдигнах на въпрос - наглите са повече от нуждаещите се, и системата не може да ги изхрани работейки по този начин, без да отчита злоупотребите

иначе по въпроса за малоумието - със същата сила мога и аз да го задам.... и аз казах по малко глупости, но ти продължаваш по същия начин
явно положението е по зле от колкото изглежда
неспасяем случай си... айде със здраве

Чет Дек 20, 2012 8:32 pm
Профил
Аватар

@Dimitar,
Аз съм съгласен, че българските граждани са равни пред закона, но тази етническа група е превърнала раждането и "гледането" на деца в доходен бизнес! Започва се с помощите за раждане на дете, минава се през детските, социалните помощи и като черешка на тортата - търговията с деца, за бездетни семейства и за просия. Тези хора не внасят социални и здравни осигуровки, а смучат една огромна сума от бюджета на социалните фондове. Отделно, че това масово раждане на деца, без те да се обучават, социализират и приучават към труд и отговорност към обществото постепенно превръщат държавата ни в една огромна "цигания". Как мислиш, до кога може да се търпи това? И в кой момент трябва да се вземат някакви радикални мерки, защото палиативните не действат?
Тази политика, както и почти пълната им безнаказаност ги превърна в най-наглата и безогледна маса дребни престъпници в БГ. Това породи и проблема с обирите и убийствата по селата. Там даже и полицай или горски, ако е сам или двама-трима не смеят да направят нещо. В следващия момент с помощта на GSM връзката се събира тълпа от 20-30-40 мангала, въоръжени със сопи и брадви, че и с огнестрелни оръжия и става страшно. Много пъти едва вкарването на тежко въоръжени жандармеристи успокоява положението.

Чет Дек 20, 2012 9:45 pm
Профил WWW
Аватар

Lupus, аз всичките тези неща ги разбирам и са ми ясни. Това е и една от причините да се намирам, където се намирам и да знам, че много от нещата в живота ми зависят единствено и само от мен си. Но идеята ми беше, че не може да се ползва обществото като оправдание на две коренно различни, даже противоположни тези - дай да забраним пушките, защото сме в общество и дай да премахнем помощите за цигани, защото пак сме в общество. Само че сме почнали да даваме помощи на циганите точно със същото оправдание - защото живеем в общество. В обществото не всичко е честно и справедливо. Едни хора плащат 40% данъци, други 20%, а трети николко и даже тези дето плащат николко получават най-много от обществото. Хората са започнали да живеят в общества, за да няма аутсайдери и за да може шансовете за оцеляване на всички да са изравнени. Преди това не е било така и всеки се е спасявал поединично. Така че честно не разборам как сега ми се излиза с едно и също оправдание за две различни неща. Който не харесва толкова социалното общество може да дойде тук - не е толкова трудно. Само че за толкова години тук съм забелязал едно нещо - тези които най-много реват против социалното общество в БГ като дойдат тук са първите пък които почват да реват как тук нямало социална система и като те вкарат в болницата без застраховка и ти се разказва играта. Т.е. когато другите консумират те са против тях, но като им се наложи на тях да консумират без да са платили преди това и вече са ОК и не им харесва да не могат да го правят. Така че в БГ има социална мрежа, която да те поеме и да не ти позволи да паднеш, но пък и се плаща за това с цената, че системата се муфти. Тук пък няма такава система (не и в такава степен като в социалните държави), системата се муфти значително по-малко, но пък я няма и мрежата, която да те поеме и да не ти позволи да се размажеш долу в ниското. До колкото на мен ми е известно перфектна система, дето да се харесва на абсолютно всеки още не е измислена :D .

Чет Дек 20, 2012 9:58 pm
Профил
Аватар

Димитре, съгласен съм с това, което казваш - няма перфектна система и за всеки системата е различно справедлива- в зависимост от гледната точка. Проблемът при нас, а може би и в цяла Европа е друг - че тази система е по-социална отколкото може да понесе обществото и съответно - влачи цялото общество към дъното. А всички "отговорни фактори" са си заровили главата в задни....опс, в пясъка и се правят, че не виждат какво се случва , защото и те са облагодетелствани .
Относно детските - дават само за деца, при които доходът на член от семейството е под определена сума. Всичко е така изчислено , че да ги взема само бай мангал. Те затова и не се женят, за да са със статут на "самотни майки" - тогава вземат повече пари. Има даже специални "правозащитни" организации, които ги обучават как да изсмукват най-много.
А равенството пред закона е само теоретично.

Чет Дек 20, 2012 10:44 pm
Профил

съжалявам че обърнах темата за циганите, но имах предвид основно паразити, има ги от всяка националност, всякакъв цвят на кожата и религия, бедни и богати, всички ги обединява едно - манталитета на паразит

е тия паразити товарят всяка една система както социална така и друга, те искат само облаги, без никакъв принос за нищо, мисли се ден за ден, без да се съобразяват с никой и нищо, ето защо оръжията няма да ни предпазят от този "манталитет"

много добра илюстрация са направили във филма "идиокрация" е натам се движим.... по света се множат идиоти и ръсят само глупости, а в бг се множат идиоти и още повече цигани, сещайте се какво ни чака (който е гледал филма)

ако ще раздаваме оръжия за самозащита и да отстрелваме всички паразити които са обрали бабата на село, ми тогава трябва освен циганите да отстреляме и минимум 240 човека в софия... ако не и повече.... те също я обират всеки месец...

Чет Дек 20, 2012 11:02 pm
Профил
Аватар

Е, като че ли започваме да слизаме на земята...
Ако нещата продължават така и продължаваме да си завираме като щрауса главите в г*за (пардон, в пясъка) те в един момент ще експлодират. Както в Катуница! И пак ще има:
Баста!
No more!
No pasarán!
On ne pass pas!
Ни шагу назад!
Това ли искаме? Нали след това идва фашизъм (или комунизъм)!

Чет Дек 20, 2012 11:20 pm
Профил WWW
Аватар

Всъщност аз съм го писал и по-рано.

Циганите ли изнесоха България в куфарчета? Цигани ли правят далавери за милиарди с власт? От едрите престъпници в БГ, цигани са не повече от 5%. Всичките ни управници, те цигани ли са? Ако се извади статистика на убийствата, изнасилванията и т.н. тежки престъпления срещу личността, сигурен съм, се статистически, ще са горе долу колкото е представителството им като етнос. Само в битовата престъпност са по-сериозно представени и то в определени региони, защото в София, поне по мои впечатления имотните и авто кражбите се държат пак от бял контингент.

Всъщност циганите са проблем за България, колкото комар за човек. Просто проблема е от такова естество, че е досаден и се навира в очите.

Големия проблем на българия, са българите, та ако ще трепете и искате да вършите ефективна работа, ще трябва от там да почнете :)

Чет Дек 20, 2012 11:32 pm
Профил ICQ
Аватар

@Цецо,
Я стига си демагогствал! Опитваш се да ни наливаш в гъза лимонада! Обикновените хора не се интересуват от изнесените милиарди. Никой от нас не ги е виждал на куп за да се ядосва, че не са вече в негова ползва, а в нечий друг джоб. Социализма и "равенството" свършиха! Хората искат простички неща - работа, дом, спокойно да ходят по улицата и да си живеят в къщи, майките и бащите им да си живеят също така спокойни по селата и те когато отидат в събота и неделя на виличката си да не я намерят разкостена. Дрънкаш ги едни, като че ли срещу себе си имаш деца, а не зрели хора, някои живели с по 20-30 години повече от теб и доста по-препатили! :finga:
Хайде засрами се!

Чет Дек 20, 2012 11:43 pm
Профил WWW

Абе стига с тва оръжие бре, ясно тука до консенсус няма да се стигне, дайте да видим по-належащия въпрос с пипера и чушката.

Пет Дек 21, 2012 12:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Следваща