|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Лично оръжие - дискусия
Не ставай смешен, това горното е рядка глупост, присъща за тинейджър, а не за зрял човек.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 21, 2012 1:14 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не е смешен. И според мен 99% от хората просто искат да живеят спокойно и да имат сигурност. Останалия един процент може да се разпредели между такива дето искат да жертват всичко това в замяна на повече "фън", и такива дето просто не са в час с нещата.
Едит: не съм чел предишните постове от последните 10-на страници (тая тема стана безумно дълга и разводнена), само правя коментар на базата на тоя последния
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Дек 21, 2012 3:50 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Не можах да намеря статистика за престъпленията в България- каква част от тях са извършени с оръжие (хладно или огнестрелно). Някой има ли поне ориентировъчни данни?
_________________ Хайде де!
|
| Пет Дек 21, 2012 10:01 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Още на втората страница на дискусията дадох един линк, но явно не си чел материала. Много добър и пространен анализ! Пускам го пак: http://www.seesac.org/uploads/studyrep/ ... lg_Web.pdfОбърни внимание на гл.2.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Дек 21, 2012 10:20 am |
|
 |
|
Цецо
|
И според теб 99% от хората не искат да знаят, кой изнесе пенсионните фондове. Вероятно не искат, ама реват, че са им ниски пенсиите. Сигурно не искат и да знаят какви далавери стават непрекъснато във властта. Ама реват, че са им ниски заплатите, малки майчинските, пари за лечение на децата им няма и т.н. . Не искат да знаят какви далавери стават в съдебната система. Ама реват, че няма правосъдие. Не искат да знаят, какви далавери се въртят с ДДС и акциз, ама искат да има пари за учителите и лекарите. Не искат да знаят какви са реалните проблеми на тая шибана държава, а ги интересуват дребните ежедневни свинщинки в собствената им кочинка, между 4те стени??? Ако обикновенните хора са толкова прости колкото ги изкарвате и ги интересува единствено това кога циганите ще станат на сапун, то спокойно мога да заявя - майната им на обикновенните хора и на тая държава съставена от подобни примати, заслужават си цялата мизерия дето им се струпва на главата, сега и за в бъдеще. Ако е така, прав е Lupus, че тая държава няма и никога няма да има граждани и вероятно никога няма да се оправи. Ако е така наистина - давайте им по една пушка, ако са наистина толкова прости, вероятно за отрицателно време ще се избият и ще освободят територията, за нещо по-стойностно като племе. То такова стадо, няма право да хаби ресурс да съществува. Все се надявам, че обикновенните хора не са чак толкова прости, де. И гледайки около себе си - не е така... Поне при хората на средна и млада възраст. При възрастните, поне при голяма част, явно промивката на мозъка е необратима, те са възпитани да бъдат овсе.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 21, 2012 1:08 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Промивката на старите хора нали се сещаш от коя политическа сила се провежда... но това е друга тема. Не бива да се противопоставят двете неща- големите далавери и обикновените свинщини. Едното обаче се бори с едни средства (а именно политическа активност и активна гражданска позиция), а другото - с други ( с бой ). Вчера ме нападнаха 4 доста зли кучета, едвам се оттървах. Излезнаха от циганските бараки на "К. Величков" и "Възкресение". Покрай мен мина патрулка, изсвири ми, за да се кача на тротоара, но не спря да ми помогне. Утре ще отида да подам писмено оплакване. Работата е там, че тези кучета са там редовно. Хранят ги циганите. Аз обаче няма как да се защитя от тях(от кучетата)- нямам някоя хубава тояга, нито верига (виж това е лесно да се промени), но дори и да се справя с кучетата, което не е моя работа, как да се справя с циганите, ако наизлезат? вън от темата: Брей, това кучето много пъргаво животно. Вчера получих най-сетне едни железа за магнитопроводи и чантата ми тежеше около 3 кг. Развъртях я хубаво, но не можах да цапардосам нито едно куче.
_________________ Хайде де!
Последна промяна dan на Пет Дек 21, 2012 1:32 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Дек 21, 2012 1:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Цецо бе, кво правиш още в тая дискусия. От няколко страници тя слезе на подкръчмарско ниво, казахме си каквото имаше да се казва и отгоре преди това. Хората искали просто спокойно да си блеят и да не мислят за нищо, ала бала, от тия дразнещо тъпи приказки все дето човек ги знае преди да ги е измислил тоя дето ги казва, ти (че и адашът и той до неотдавна) обясняваш. По-добре се концентрирай над чушковия проблем, много по-значими неща бихме могли да изприказваме по него  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Дек 21, 2012 1:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми то аз не претендирам да съм на ниво по-високо от кръчмарското. Още повече, че откак забраниха пушенето, кръчмите станаха не толкова лошо място.  Дискусията явно ми е интересна, затова плямпам тука. Щото то си е точно плямпане, реална полза никаква, не храня някакви илюзии, мойта глава е дървена, вашите също. Нито аз ще убедя Димитър и теб, че не е хубава тая работа с пистолета на щанда за сирене, нито вие ще ме убедите мен.  Което ме подсеща - тъщата разправяше, че в някаква банка в САЩ подарявали пушка помпа ако си откриеш сметка и кредитна карта  Тя е в Чикаго, едва ли става въпрос за там де. По скоро го е видял по телевизия или го е чела.
Последна промяна Цецо на Пет Дек 21, 2012 1:42 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Дек 21, 2012 1:38 pm |
|
 |
|
tgi
|
Внимавай като минаваш да не ти се промъкне някое тихо изотзад и да те захапе за глезена. Особено като е по-шумно (коли и т.н.) може да стане, мене така едно ме ухапа преди половин година. Ако го усетиш навреме и се обърнеш пак е трудно да го ритнеш достатъчно бързо (и това ми се е случвало), гадините го очакват и отскачат. Но то не е зор да го наказваш де, нали няма да те е ухапало. По-кофти е ако ти скочи огромно куче, от тия като катър дето са - сибисрки ли са, каракачански ли, това с ритници и голи ръце само може и да не се справиш. Аз откак ме ухапа онова си нося една подходяща брадвичка на колана като ходя тук по баири или в чантата ако ще ходя и до града, с нея трябва бая глутница да е да не мога да се справя. Нямаше да ми помогне в ситуацията дето не го усетих в гръб де - но и то не можа да ми пусне кръв, само охлузване ми направи през джинсите и чорапа (инак и за бяс ваксинации и т.н. гадости трябват).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Дек 21, 2012 1:39 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе не пуша от 20+ години вече ама не си представям незадимена кръчма (не съм и ходил в такава още по-дълго може би)  .
|
| Пет Дек 21, 2012 1:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами коригирай се бе! Знаеш какво имам предвид.
|
| Пет Дек 21, 2012 1:44 pm |
|
 |
|
nik
|
 |  |  |  | Цецо написа: ....И според теб 99% от хората не искат да знаят, кой изнесе пенсионните фондове. Вероятно не искат, ама реват, че са им ниски пенсиите. Сигурно не искат и да знаят какви далавери стават непрекъснато във властта. Ама реват, че са им ниски заплатите, малки майчинските, пари за лечение на децата им няма и т.н. . Не искат да знаят какви далавери стават в съдебната система. Ама реват, че няма правосъдие. Не искат да знаят, какви далавери се въртят с ДДС и акциз, ама искат да има пари за учителите и лекарите. Не искат да знаят какви са реалните проблеми на тая шибана държава, а ги интересуват дребните ежедневни свинщинки в собствената им кочинка, между 4те стени???
Ако обикновенните хора са толкова прости колкото ги изкарвате....... |  |  |  |  |
Цецо... и аз дълго време съм се чудил... толкова ли са зле повечето... май да... иначе са вечно недоволни... и горе долу идеалния свят който търсят е: без никакви отговорности всичко само да се случва, и само в тяхна полза, заплати големи, без да се работи, и да има далаверки - къде за крадене, къде за препродаване, пак без много работа, да има закони ама тях да не ги закачат и какво излиза? все още милеят за едно време... колкото и да го отричат... демокрация ама по комунистически... далеч съм от религия и библия, ама съм чувал че когато са ги водели 40 години през пустинята не било щото са се загубили случайно... просто трябвало да се извърти едно поколение за да се забрави какво е било.... ако тогава средния живот е бил 40 години сега е 60, което ще рече че трябва да минат поне 60 години докато спрат да милеят за татово време....
|
| Пет Дек 21, 2012 4:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това го е гледала във филма на оня кретен Майкъл Мур - "Bowling for Columbine", който е по повод на случката преди много години, когато двама ученика от въпросната гимназия в Колорадо влезнали въоръжени до зъби в столовата и избили една камара съучиници. Та в тоя филм Мур показваше една банка в Мичигън, където имаше реклама, че ако си откриеш сметка при тях и ти подаряват ловна пушка. И тоя сложи една кутия патрони в джоба и отиде да си открива сметка и мадамата в банката му дава да си избере пушка и оня като си я избра и я зареди с патроните, насочи я към нея и вика - кво правим сега  . Та може и да е имало някъде такива оферти преди години (щото вече със сигурност няма), ама тоя тиквиник има навика яко да раздухва разни истории и да ги превръща в истерии като си ги тълкува както си иска. Хората, дето вярват в разни конспирации много харесват филмите му, обаче обикновено са все от ония 99%, за които говореше по-рано  .
|
| Пет Дек 21, 2012 4:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е ясно за Мур де. Ама начи е имало верно такава банка. 
|
| Пет Дек 21, 2012 5:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами според филма да, имало е, ама аз освен в тоя филм другаде не съм виждал/чувал за подобно нещо, което естествено не значи, че 100% няма такава банка  .
|
| Пет Дек 21, 2012 5:28 pm |
|
|