Отговори на тема  [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Следваща
Лично оръжие - дискусия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лично оръжие - дискусия
Цецо написа:
Н'бабане Гт'муан'га написа:
И според мен 99% от хората просто искат....

И според теб 99% от хората не искат да знаят, кой изнесе пенсионните фондове. Вероятно не искат, ама реват, че са им ниски пенсиите. .....

Кои пенсионни фондове са изнесени, ако не е дълбока тайна???
Ти или си тотално неинформиран за икономическото развитие на България след 1878г или се опитваш да си служиш с откровени лъжи!
Цитат:
Следващият етап е изграждането на държавното обществено осигуряване, започнало със създаването на Института за обществено осигуряване през 1941 г., който се грижи за изграждането и доброто функциониране на обществените осигуровки в страната. Десет години по късно - през 1951 г. е ликвидирана системата на фондовото осигуряване и тя е заменена от изцяло държавна - с бюджетно финансиране на социалното осигуряване.
............
През 1948 г. е приет нов Закон за общественото осигуряване, заменил действалия от 1924 г. такъв, който подменя фундаменталния принцип, че правото на пенсия се поражда от участието с осигурителни вноски в съответния фонд, а не от положения труд. Осигуровките на работниците и служителите по силата на новия закон се поемат изцяло от държавните предприятия и учреждения.

Ето ти един достъпен източник за ограмотяване по въпроса, че стана съвсем за смях:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BC%D0%B0

Пет Дек 21, 2012 8:48 pm
Профил WWW
Аватар

Знам, че НОИ се създаде след промените, а преди това е имало одържавяване на фондовете. Казах го малко простовато, за да натякна на това, че имаше голямо и престъпно изнасяне на капитали между 89 и 94 година. И ти ме реазбираш перфектно, какво искам да кажа. А то е, че ЦИГАНИТЕ не са най-големия проблем на България. Не са и 10-тия по важност даже. Много хора горе обаче имат изгода такъв един проблем да е винаги дразнещ за обществото, защото изпуска пара и отклонява вниманието от по-важните.

Пет Дек 21, 2012 11:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Знам, че НОИ се създаде след промените, а преди това е имало одържавяване на фондовете. Казах го малко простовато, за да натякна на това, че имаше голямо и престъпно изнасяне на капитали между 89 и 94 година. И ти ме реазбираш перфектно, какво искам да кажа. А то е, че ЦИГАНИТЕ не са най-големия проблем на България. Не са и 10-тия по важност даже. Много хора горе обаче имат изгода такъв един проблем да е винаги дразнещ за обществото, защото изпуска пара и отклонява вниманието от по-важните.

Капиталите са изнесени между 85-а и 89-а. След като Горбачов ни продаде на онази среща на кораб близо до Малта. Ялтенско продължение някакво. Но това е по-скоро уточнение. Изнесоха 10 милиарда, след това с тях купиха обезценено имущество за поне 100 милиарда. Ама това са конспирации :).
Относно циганите - прав си, не е луд тоя който яде баницата....Обаче, не всичко зависи от този, който дава баницата, ако ме разбираш.
Генерално погледнато - в държава от 7 милиона: 2,5 милиона са пенсионери, 1.5 милиона са под 18, 1 милион са държавни чиновници, майки, социално слаби, инвалиди. Остават 2 милиона, които да хранят останалите 5. Ако тези 2 милиона работят, добре. Ама от тези два милиона , 1 милион са цигани, те също искат помощ. Е остана 1 милион работещи да хранят 6 милиона. Има голяма разлика дали 1 милион хранят 6 милиона, или 2 милиона хранят 5. Затова си мисля, че не е 10-ти по важност този проблем.

Пет Дек 21, 2012 11:40 pm
Профил

Ицо написа:
...

Миналата седмица четох, че осигураващите се хора в Б-я са 1,5 млн.

Съб Дек 22, 2012 12:01 am
Профил
Аватар

dan написа:
Ицо написа:
...

Миналата седмица четох, че осигураващите се хора в Б-я са 1,5 млн.

Ами в рамките на статистическата грешка - това е истината! На Цецо проблема му се види маловажен по две причини: първо защото няма срещи с тях в близък план и второ, защото в главата му има повече пропаганда, отколкото факти и логическо боравене с тях. А проблема с циганите и другите маргинални общности е с много аспекти. Ще се опитам да ги изредя, без да твърдя, че ще съм изчерпателен:
1. Изтичане на голяма част от парите на осигуряването - здравно и социално без реален принос в набавянето им.
2. Висока раждаемост без адекватни грижи за обучението и социализирането на това поколение. В резултат на това - общо намаляване на коефициента на образованост и "среднопретеглен интелект" на цялото общество.
3. Като следствие от 2 - ново натоварване на социалната система с безработни без образование и квалификация.
4. Като следствие на ниско образование и висока численост, затворена в едно една общност, изолирана от другата част на обществото - висока престъпност, озлобление и наглост. Чувството им за безнаказаност е пословична!
5. Износа на просия, проституция, джебчийство и грабежи в страните на ЕС води до изключително лош имидж на страната.
6. И т.н и т.н. - все проблеми "ситни и дребни като камилчета".
Аз разбирам, че за хора като Цецо и tgi това са проблеми от кръчмарско ниво. Те стоят високо над тях и над проблемите на обикновените хора. Високите идеи, висшата философия, синята кръв, детството в дантелените пелени, скъпо платените колежи, чинията с черния хайвер, омарите и трюфелите, поляти с френско шампанско им дава правото на този полет над нещата.
Аз обаче съм от кръга на "простите хора" и виждам нещата като тях, живея вече 62 години между тях и съм придобил техния манталитет и начин на мислене. И едва ли това в оставащите ми години ще се промени!

Последна промяна Lupus на Съб Дек 22, 2012 10:20 am, променена общо 2 пъти

Съб Дек 22, 2012 12:37 am
Профил WWW
Аватар

dan написа:
Ицо написа:
...

Миналата седмица четох, че осигуряващите се хора в Б-я са 1,5 млн.

Мдаа....дори са по-малко отколкото предполагах. Защото в това число влизат и държавните чиновници.
Толкова малко ли сме работещите? Половин милион? :o Започвам да ставам оптимист!

Съб Дек 22, 2012 12:56 am
Профил
Аватар

Цецо е живял с цигани даже :) И са ме били и са ме крали и аз съм ги бил и на една маса с цигини съм се хранил. Видял съм и две и двеста. Повечето са сган, ама така са моделирани от обществото - да бъдат сган. Lupus недей да витаеш из облаците, Цецо си е нормално БГ дете, което е завиждало на приятелчетата, че бащите им са тираджии или бензинджии, т.е. отрасъл съм като най-обикновен гражданин на социалистическата ни родина, с къси гащи и тиранти :) Черен хайвер за първи път опитах преди 2 години, а трюфел съм виждал на картинка само. Омари също само по списания съм виждал, макар, че много обичам мекотели, ама предимно ям миди и рапани, щото това мога да извадя от нашия гьол. Шампанско не понасям. А колежа дето го завърших се намира на Плиска :) Ако имам някакъв стандарт на живот, то той се е появил доста след промените и то в съзнателния ми живот, т.е. тате и мама са ми дали това, което получаваха всички обикновенни деца по онова време и нищо повече. Но пък съм кореняк селянче, всичката ми рода са от село, имам 3 села и два града на разположение, та живял съм и сред цигани и турци през целия си живот в изобилие. Аре стига за мен :)

Циганския проблем се преекспонира и подържа тлеещ от политиците. Може да се реши лесно и бързо, но никой не иска да го направи, защото циганите са много удобен инструмент за политика. Трябва просто да започнем да ги третираме като нормални хора с всичките им права и отговорности и за 20 години ще сте забравили за тях като проблем. Тия дето стават ще станат хора, останалите просто ще се разбягат, щото тук няма да им изнася. Но няма да стане, щото после с какво ще си чешем езиците от телевизора? А и как ще си купим един глас за едно кебапче?

А когато някой почне да ми разправя, че българския етнос се претопявал в цигански - е да му еба майката с извинение на етноса, за това е виновен единствено и само бъгларския етнос! :) И не виждам що трябва да се сърдим на циганите за това. Апропо, това, че се плодят, съвсем не значи, че се увеличават като популация, продължителността им на живот е доста ниска, самото плодене е следствие на това, природата се опитва да компенсира. Ако почнат да живеят като хора, до по-висока възраст, броя на децата ще се съкрати веднага. То и сега се вижда - заможните и образовани мангали са по европейски модел с едно-две, максимум 3 чавета.

А за това, че няма достатъчно работещи хора в БГ - не мисля, че трябва да обвинявате циганите. Въобще циганите са просто резултат от простотията българска :)

Матриала, прав е Бойко, матриала е калпав. Не че не са проблем мангалите. Проблем са, ама са проблем, който е следствие на други едни проблеми. Демек като обрив в следствие на токсично натрявяне. Няма да умрем от обрива. И определено е най-глупавото решение да лекувате обрива, докато основния проблем ви убива.

Съб Дек 22, 2012 3:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Още 4 човека в Пенсилвания. Нещо почна да ми се струва странна тая работа. Димитре - това нормално ли е, в смисъл случва ли се толкова често, ама просто не се тръби? Или има някаква активизация на психарите покрай края на света? Или да търсим конспирация на толерастите против оръжейната индустрия... това последното е тъпа шега.

Съб Дек 22, 2012 4:25 pm
Профил ICQ
Аватар

А мен ме учудва друго - скоро не съм чул за задържан след подобно клане - всички са мъртви. Да няма негласна заповед "Пленници да не се вземат"? :D

Съб Дек 22, 2012 4:35 pm
Профил WWW
Аватар

Цецо написа:
Още 4 човека в Пенсилвания. Нещо почна да ми се струва странна тая работа. Димитре - това нормално ли е, в смисъл случва ли се толкова често, ама просто не се тръби? Или има някаква активизация на психарите покрай края на света? Или да търсим конспирация на толерастите против оръжейната индустрия... това последното е тъпа шега.

Какво значи да се случва често - нали писах вече, че в щатите на година от престрелки умират 30к човека, а от катастрофи около 60к. Сметни сега колко са 30к на година за ден и ще видиш, че са бая повече от 4 тук 5 там и т.н. Просто сега нещата са пресни от онова училище и медиите изкарват всички случаи. Нали имаш тъща тук в Чикаго - не ти ли е казвала, че само в гетото на Чикаго на ден се отстрелват по около 25 чернилки, ама за тях никой не пише, щото на никой не му пука за тях. В Маями и Вашингтон ДС съм сигурен, че даже е още по-зле. Ама друго си е някой психясал да застреля 20-на дечица на веднъж - много ясно, че тогава всички ще гракнат. Отделно сега го има и оня момент с известността - една камара напушени си викат само оня гомньо от Кънектикът ли пък ще става известен и ела да видиш какво става :) .
Тия дни хората изпразниха пак оръжейните магазини. Вече няма и една пушка AR-15 (тая дето я ползва тоя в училището) по магазините и в момента тези, дето искат да си я купят предлагат по около 600-650$ над цената, на която се продаваше по магазините само до преди седмица. Патрони, автомати всичко е ометено и това само защото Обама каза, че щял да се замисли пак какво да предложи за асаулт пушките и пълнителите за повече от 10 патрона. Прави си сметката каква е нагласата на хората тук. Отделно имам разни познати, на които жените им са учителки - как пък една не каза, че иска забрана на оръжията и/или въоръжени гардове по училищата. Всички искат да им разрешат да носят пищови в класните стаи :) . Манталитета и нагласите на хората тук са такива, че невярвам някога да забранят оръжията. А и да ги забранят как се събират от населението 300 млн. пушки не ми е много ясно. 10% да останат пак са 3 млн. Всичките да ги съберат и още на другия ден мексиканците ще почнат да ги внасят с тирове от Мексико и ще стане още по-лошо и от сега.
Виж какво пише тук - в това село властите написали закон, че е задължително всеки да има пушка :) :
http://www.bloomberg.com/news/2012-12-2 ... sacre.html

Ето ти и една статия точно по въпроса, дето повдигна - колко си заминават на ден:
http://www.bloomberg.com/news/2012-12-2 ... mpage.html

Съб Дек 22, 2012 6:30 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
... - нали писах вече, че в щатите на година от престрелки умират 30к човека, а от катастрофи около 60к.
...

Тъпо сравнение. Колата си я караш всеки ден. Пистолета ти седи в сейфа.

И тази истерия около изкупуването на оръжия ако не е наклонена плоскост. И като тръгнете по нея докъде ще стигнете?

Да не се впрегнеш сега. :D Правете каквото искате. :D
Само не сравнявайте това което е и ще бъде в щатите с това което е в България. Видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак.

Съб Дек 22, 2012 6:48 pm
Профил
Аватар

Нищо не съм сравнил - просто припомних на Цецо какви са цифрите, защото е изненадан от нови 4 убити.
И въобще не се впрягам и естествено, че ще правят каквото си искат - живеят хората уж в свободна страна :) .
Гледай тия какво пишат на сайта си:
http://www.spikestactical.com/new/z/index.php
Били 12 месеца назад с поръчките (65 х. бройки) и ако поръчаш сега си получаваш пушката след година :) .
Тук пък един като не му се чакало и си направил сам калашник от лопата :D :
http://www.northeastshooters.com/vbulle ... mi-warning!
Сега ще трябва да забранят и лопатите :D .

Съб Дек 22, 2012 6:57 pm
Профил
Аватар

И аз това си помислих, че сега всяка престрелка с над 3-ма убити веднага влиза на фокус.
А феновете дето се кефят на това да имат оръжие под ръка, тях няма какво да ги броим. Те се друсат с това усещане. А пък щом взимаш някаква доза значи си зависим.
Пък живей тогава в свободна страна.

Съб Дек 22, 2012 7:07 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Просто сега нещата са пресни от онова училище и медиите изкарват всички случаи.
Мда, всичко е въпрос на това къде ще насочиш прожекторите.
Някой да е чел широки обществени дискусии около тази новина?
Цитат:
> Десет момичета загинаха при експлозия на мина в Източен Афганистан

17.12.2012

Десет момичета на възраст от 9 до 11 години загинаха при експлозия
на противопехотна мина в Източен Афганистан, съобщиха местните власти,
цитирани от Франс прес. Инцидентът е станал докато децата събирали дърва
за огрев в провинция Нангархар. Едно от момичетата е закачило случайно
с брадва стара мина, обясни за АФП губернаторът на окръг Чапархар Мохамад
Седик Давлатзай.
Знам, че е военна зона, стават такива работи, ама нали...

Съб Дек 22, 2012 7:16 pm
Профил
Аватар

Димитре, не съм изненадан, аз затова питам, щото ме мързи да търся статистика, иначе и аз подозирах, че си стават всеки ден, ама не се тръби. Ми незнам, на мен 30К ми се струва адски много. Това транспонирано към БГ реалностите би значело 700 броя на година, е не мерси. Вие си знаете за там, ама тук по-добре не.

Тъщата и тъста са от ония хора, дето живеят само в собствения си очертан кръг и аз такива неща тях не ги питам. Те са в друга плоскост, ако ме разбираш...

Нед Дек 23, 2012 6:05 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Следваща