|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Китай
Темата за Тръмп е много специфична, няма много общо с Китай, и не очаквам някой европеец да разбере за какво става въпрос камо ли да симпатизира, то и не малка част от местните са така.най-вероятно след 20-30 години Тръмп ще е в учебниците и то по начина по който Чърчил е влязъл, нищо че към онзи момент е бил презрян от всички аутсайдер. Лошото е че младежта тотално се е извратила и е много у лево, покрай празниците прекарах повече време с децата та и с братовчедите им, оруел ряпа да яде...
|
| Съб Яну 05, 2019 10:54 pm |
|
 |
|
nik
|
нерви? в некъв си форум? из между разтегнатите локуми и летящите из облаците фенове на тръмп? ти сериозно ли нямам нищо против да ме мислят за слаб, ако това им е последния проблем който ще им оправи живота и ще се почувстват по-добре само не знам в кои учебници ще влезе тръмп... да не се окаже в раздел психични отклонения до хитлер
|
| Съб Яну 05, 2019 11:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Едно вееме по времето на Буш младши медиите нонстоп ни набиваха в главите как това е най-тъпия президент в историята на щатите и всяка будка за сувенири тук продаваше негови карикатури и как с баща му били най-големите главорези заради войните из близкия изток. После по време на инагурацията на Тръмп седеше до Мишел Обама и по едно време и подаде едно бонбонче и оная от умеление го прегърна. Миналия месец на погребението на баща му направи същото и от тогава медиите се скъсаха да ги хвалят какви далновидни политици и големи Човеци били. Същото стана и с оня изрод Макейн като умря преди няколко месеца. Така че какво пишат медиите и в учебниците ми е последна грижа. Важното е че Тръмпи без значение какъв е последователно изпълнява едно по едно всичките си предизборни обещания, т.е. това заради което го избраха, тия които гласуваха за него. В това число и аз. По-добър политик от това здраве му кажи щото примерно Обама, дето го възхваляват в момента не изпълни нито едно от предизборните му обещания. Дадоха му но елова награда за мир, а той разпали с политиката си или с липсата на такава няколко супер кръвожадни конфликта и няколко пъти прати войски в чужди държави без оторизация от конгреса - това са го правили само трима президенти в историята и тримата либерални демократи. Така че лично на мен не ми пука въобще какво прави президента в личния си живот и дали е съпруг за пример или гони нонстоп плейбойките - интерисува ме какво ми прави с данъците и какво прави за страната и икономиката. В тия насоки засега Тръмпи се справя повече от блестящо и това дали се харесва на някой от другия край на света е последното дето ме интерисува, но поне тоя някой като пише из форумите може да спазва поне елементарен добър тон.
|
| Нед Яну 06, 2019 2:14 am |
|
 |
|
nik
|
едно от обещанията на тръмп беше, че ще започне да връща дълга на щатите, вместо това външния дълг продължава да расте... т.е. продължават да харчат пари които нямат, и които следващите след тях ще трябва им плащат лихвите което от своя страна не се различава по нищо от политиката на предните няколко преди него половин мандат на тръмп вече задминава цял мандат на обама, и гони 2 мандата на буш ако харчене на заеми е добра политика - евала тогава https://cdn.howmuch.net/articles/debt-b ... t-036a.pnghttps://www.youtube.com/watch?v=mSuQ-AyiicAhttps://www.youtube.com/watch?v=z0WEfPIgw48сутринта говори едно, вечерта друго, даже бойко борисов задминава по хаотични изказвания/действия между другото защо сега са шът даун? да не би защото пак иска пари да пилее и като не му дават се сърди като малко дете? нали мексико щеше да плаща за оградата? https://static01.nyt.com/images/2019/01 ... eLarge.pngчудно си изпълнява обещанията.... пък аз не виждам какво ми има на тона, както си го направиш.... щом си решил да се излагаш с "белстящото представяне" на "тръмпи" и с близането на задните му части, при положение че дори не си в голямата игра, кефиш се, че ти върви заплатката благодарение на тия хрантутници дето точат яко пари, а дефакто си последната дупка на кавала... поне да беше от другите дето вземат % от тия милиарди да знам що се излагаш, а то... за неква мизерна заплатка готов на колене да му застанеш... https://www.youtube.com/watch?v=xO4FuVdPxVshttps://www.youtube.com/watch?v=PX6PECQoy_M "и преди е имало шът даун, но за разлика от предишните, които са били с цел да бъдат спазени обещания, това сега е за да бъде нарушено обещание"
|
| Нед Яну 06, 2019 2:59 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Поне да знаеше как да четеш графиките, дето пускаш. Я пак се загледай в числата.Иначе дълга на щатите за момента е най-малкия проблем и мен лично не ме притеснява ни най-малко. Като гледам обаче на теб ти е първа грижа и не можеш да спиш та чак и пяна на устата ти излиза.
|
| Нед Яну 06, 2019 9:59 am |
|
 |
|
nik
|
къде видя пяна пък ти, смеем ти се колко си заблуден, язък ти за годините у хамериката пък понеже "тръмпи" толкова много го бива, вече тръгват коментари, че много от тези които са го подкрепяли вече се обръщат срещу него, щото много хубавини прави... и хич не лъже в едно интервю казва какви големи приятели били с тим кук, как му давал бизнес идеи да построи една мега фабрика у щатско, да ама приятеля му тими не ще, вместо това мисли за индия, и директно вече го обвиняват за сериозните спадове в бизнеса, не само епъл а и много други компании що така... щото "тръмпи" големата раута та кво казваш? не моем да четем графики? я обясни като специалист как да четем? обама 2010-2017 - 2 мандата - заем общо 8.6 трилиона, или 8.6/2=4.3 за мандат тръмп с проект за бюджет 2019 - заем 4.8 трилиона, да ама мандата му изтича 2021? за следващите години няма ли да има нови заеми? гаранции? а като свършат парите кво прайм? дори да няма други заеми до тук вече е задминал обама, до колкото знам 4.8>4.3 така ли се връщат заеми? хич не лъже пък аз не съм се притеснил за заема на "тръмпи", просто си вадя изводи за "великите" управници, дето са толко велики, че и месеца не могат да избутат без поредния заем имаше една конспирация за кеймбридж аналитика, че руснаците са помогнали на тръмп вече почвам да си мисля дали не е истина... като го гледам колко беди донесе... по време на война не са затъвали толкова колкото за тези 2 години и каквото се очертава и за следващите 2 ама да видим, то тепърва започват нещата да излизат наяве
|
| Нед Яну 06, 2019 2:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе то от времето на Рейгън са все комедианти начело, и все по-некадърни  Не твърдя, че в БГ, Русия или Европата е по-добре.
|
| Нед Яну 06, 2019 2:57 pm |
|
 |
|
fred
|
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Яну 06, 2019 4:37 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Къде видя 4.8 трилиона само за 2019 г.? Пак ти казвам научи се да четеш това, дето пускаш. Ако въобще имаше идея от това, за което говориш щеше да знаеш колко е бюджета на щатите за година и от там щеше да знаеш че няма как да има 4.8 трл дефицит за една година. Относно икономиката - явно и за това синямаш ни най малкапредстава, защото в момента практически няма безработица и почти невъзожно да се намерят работници беззначение на професията. Обявите за работа са отпред на фасадата на почти на всеки бизнес. И това според теб е ясен знак за спад на бизнеса. Що, щото Тим Кук не може да продава толкова телефони, колкото му се иска и то поради най-различни причини, повечето от тях въобще не свързани със състоянието на икономиката. Ама нали е по-важно да се пениш, фактите не са толкова важни.
|
| Нед Яну 06, 2019 6:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Точно тук е ключа за бараката Бонго - на тоя свят всичко е относително  . Новоизбраните деократи в конгреса вече говорят открито за прокарване на социализъма и 70% данък за богатите с инкъм от няколко милиона нагоре. Също искали да импийчват "мадъфакъра". Що, ами щото бил "мадъфакър"  . Явно колегата от по-горе симпатизира точно на такива "политици"  .
|
| Нед Яну 06, 2019 6:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
САЩ няматпролем да си обслужват дълга, точно това е важното, какъв и колко и какъв бил дефицита, няма никакво значение. Ние като нямаме дефицит и дълг сме вързали и цъфнали нали. И щото 89-та сме имали 2-3 млрд дълг това било голям проблем, то от там у нас се е загнездила идеят че да имаш дълг е лошо. Истината е че къмонзи момент /89/ и 15 млрд дълг да имахме никоя банка нямаше да се дърпа да ни даде и още толкова, но естествено трябваше едни много пари да се преточат по всевъзможни начини и естествено после проблемите са че бил генериран дълг ... Няма как да правиш бизнес без да имаш задължения, това важи както за частният бизнес така и за държавата. Бизнес без заеми не може да се развива, освен ако не си в бизнеса с кокаин или проституция, ама и там заеми ползват ... В някои отношения ми е струва че Димитър доста се е поамериканчил но изобщо не мисля, че това влияе на преценката му. Нещата които казва са 100% верни, аз не съм фен на САЩ, на 11-ти като падна СТЦ бях много щастлив, да децата ми живеят там по съвсем други причини, най-малкото не са икономически. Но да отричаш постиженията на Тръмп е все едно да отричаш че слънцето изгрява, това могат да го правят само тамошните малоумни демократи и евро педали, а тук хората идея си нямат за какво става въпрос. А за безработицата няма какво да говорим, факт е че е най-ниската от десетилетия, дори демокраите го признават, естетсвено го отдават на изминалите 8 години обонговщина. Истината е че Тръмп дори да изплати целият дълг, да построи стената, да реши проблема с нелегалната имиграция и да осигури по 100к фгодишен доход на всяка черна маймуна пак ще бъде лош и пак ще бъде оплюван както от местните демократи така и от евро педалите и техните медии. А защо неговите не го харесват, защото той не е политик, ето това е проблема му, без значение дали са републиканци или демократи, на първо място почти всички останали са лайняни политици, Тръмо не е, не се вписва и е опасен както за свои така и за чужди, опасен е с това че не му дреме за политика, с това че действа като бизнесмен а не като политик, и с това че е хванал тънката струна на болшинството селяци и без да пресилвам те са готови на втора гражданска война за да го защитават. Не е изгубил нищо от реалните си привърженици и тези които са гласувал за него, може да е изгубил блуждаещите гласове които до последният момент не знаят дали им се пърди или сере, но много вероятно на следващите избори пак да гласуват за него 
|
| Нед Яну 06, 2019 9:15 pm |
|
 |
|
nik
|
май се оказа накрая че ти не можеш да четеш графики не е за 2019, а от началото на мандата на тръмп + 2019та по проект, дефакто може и повече да стане до края на 2019та като източат парите и как докарват тая ниска безработица? като строят кенефи за по 2 милиона долара за 7 години на бройка тва че са се наредили на хранилката разни хрантутници които вземат пари на заем за да точат не означава че икономиката върви нагоре - икономика на заем не е нагоре като няма дефицит що постоянно вземат нови заеми?!? тръгваш да спориш за неща дето не си наясно, въпреки, че живееш там, срамота !!! попрочети малко преди да говориш глупости да се излагаш https://www.businessinsider.com.au/us-b ... 12-2018-10само за 2018-та - 800 милиарда дефицит, хич няма дефицит  , но за сметка на това са взети двойно повече на заем същата година, и всичките вече са източени по един или друг начин, щото са много кадърни управляващите ама кво да ти обяснявам като сам не можеш да се измъкнеш от самозаблудата си The Congressional Budget Office estimated that the budget deficit for 2019 will be just a hair under $US1 trillion and will eclipse $US1 trillion in 2020, the first deficit of that size since the depths of the financial crisis...... мда тръмпи движи яко нагоре... дефицита, какво се чудиш че вземат по няколко трилиона на мандат, след като всяка година не им достигат по 1 трилион ?!? цецо, като няма лошо в дълга, я обясни в следващата графика, на кой дължат 13.9% - червеното - що е туй social security trust fund ? и що са източени от там? 14% от 21 трилиона са близо 3 трилиона, от бюджет който не съм много сигурен ама май отдавна е на червено? парите вече ги няма, източени са.... https://static.seekingalpha.com/uploads ... -money.pngпо принцип няма лошо в заема, лошото идва когато аз взема заем на твое име, за да източа парите през моя бизнес, а после ти да плащаш лихви и да връщаш пари също така голяма част от тези заеми не са никакви заеми, а са си чисто и просто купуване на влияние, и за ирония често с пари от укрити данъци а тръмп не го харесват не защото цял живот е въртял измами, не защото е "великия" бизнесмен с чужди пари и фалити, а защото каквото пипне го съсипва, нищо от обещаното не е изпълнил, продължава да лъже дори за неща които вече са ясни, а последствията тепърва започват да излизат. https://www.youtube.com/watch?v=LT6JESAwUEw&t=128sинтересчиите по хранилките може да си кривят душата и да му ръкопляскат, но много други има които го гледат под лупа а колкото до симпатизирането - да, симпатизирам, не само на тях, най-много симпатизирам на всички в опозиция - много адекватно се държат докато са в опозиция и се опитват да се докопат до кокала, захапят ли кокала обаче вече спирам да им симпатизирам щото моментално губят адекватност, само на тръмп не успях да симпатизирам на предизборната кампания щото наред с обичайните предизборни лъжи плещеше и пълни глупости, впрочем все още си ги плещи
|
| Пон Яну 07, 2019 1:24 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Аве nik, що не четеш какво пиша вместо само да се пениш. Къде казах че няма дефецит? Има, но не е 4.8 трл за 2019 както се опитваш да кажеш ти.Прогнозния за бюджет 2019 е 995 млрд а в графиката ти пише, че 4.8 трл е прогнозата за 2019, 2020 и 2021 взети заедно базирано на бюджет 2019 и прогнозата за 2020 и 2021 което е кажи речи я камилата я камилара. Черния удвои дълга за 8 г. Ако Тръмп само повтори неговите успехи трябва да прави дефицит от по над 2 трлн на година. Такъв дефецит просто няма как да се получи на тоя етап поради причини, които няма да обяснявам тук щото дори и да предположим че ще разбереш пак ще продължиш да се пениш и няма да стигнем до никъде. Същото и за кенефите за 2 млн - за това нито Тръмп е виновен нито правителството, а профсъюзите и общината на локално ниво. Това се елементрни неща и поне от обща култура би трябвало човек да знае какви са юрусдикциите и разделението на властите в щатите, след като е тръгнал да ги коментира. Не за друго ами много му олекват аргументите иначе. Ако въобще предположим че в тая дискусия ти ползваш някакви валидни аргументи. Какъв Цвцо ве - тидаже не внимаваш кой ти отговаря  .
|
| Пон Яну 07, 2019 7:34 am |
|
 |
|
Dimitar
|
|
| Пон Яну 07, 2019 9:05 am |
|
 |
|
ToHu
|
За кенефите, най-голяма вина имат демократите, те са най-яросните привърженици на синдикатите и тоно те са тия които измислат безумни процедури и раздута администрация, така че нито Тръмп нито републиканците са виновни. Абе много интересно в Бг всички скачат срещу социалистите и БСП, и в същото време подкрепят 100 пъти по големи лайняри в САЩ не по-малки социалисти ... страно създание е човека, дет се вика на чужд гръб и 100 тояги са малко. Ник ми се струва, че е от оная най-опасна прослойка борци за справедливост и всеобщо благо и съм сигурен, че е добър човек и го мисли и говори това с добри намерения, и точно такива са най-опасни тъй като това за което говорят и това което искат е непостижимо, и води до тоно до това срещу което си мислят че се борят. За мен Тръмп винаги е бил палячо, и със сигурност не е образец за бизнесмен или за успешен такъв, обаче това кеото прави и постига в момента в САЩ заслужава похвала. Както казах от позицията на Европа всичко това е много трудно да се види, осъзнае и още по-малко разбере. Не е много по-различно и на местна почва защото там вече се е оформила не малка прослойка която идея си няма от къде изгрява слънцето, и кой и слага хляба на трапезата но пък много настойчиво си го отстоява, тоя хлеб дето и пръста си не е мръднала за него. В момента няма безработица защото бизнеса се развива и има търсене, ако Тръмп изпълни всичко което е обещал скоро трябва да увеличи безработицата защото това е неминуемо следствие от оптимизирането на държавната администрация и разходи. Ако изпълни всичко, напълно възможно в края на мандата безработицата отново да е 8-10% но ще е със съвсем друга структура, и честно да си кажа тия които ще останат на улицата напълно си го заслужават. Хранилката е много голяма, най-вече заради раздуатата бюрокрация и всичко свързано с нея. Една доста сериозна част от бизнеса обслужва правителството по еидн или друг начин, и много често това са съвсем ненужни услуги или такива нужни заради безмислени закони и регулации. Тая зараза се пренася и към частният сектор, може ли да си предстаявите че HP има външен консултант който ги консултира как да правят икономии от консумативи за принтери и какви принтери и консумативи да си купуват.
|
| Пон Яну 07, 2019 12:35 pm |
|
|