|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:55 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Кризата в бранша
Ами това се случва навсякъде, решението е тати не се занимава с децата а си гледа бизнеса и намира някой който да може да го движи и замести, ако трябва му дава 10-20..30% . Тук вече е малко до нагласа. Ако намери подходящ човек за децата ще останат 70% от нещо работещо, ако не намери 100% от нещо неработещо .... А за как са направени парите, в тоя бранш няма много с лесни пари, това, че някой е имал късмета да уцели момента, не означава че е било лесно. Но е въпрос на визия, как да продължиш, какво от там насетне ? Проблемите са много, но най-вече се свеждат до липса на опит, опит в администриране, маркетинг и всичко друго което за инженерите е глупост. Освен всичко друго пазарът ни е малък, а излизането на външни пазари е друг сериозен проблем за БГ бизнеса.
|
| Вто Мар 18, 2025 4:07 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Неее, скаричката беше в контекста на бирите. Това което ще се препича на нея трябва да е подходящо за мезе. Без да обобщавам и да говоря от името на всички хардуеристи, но печени платки ми се струват неподходящи за целта. Та ако ще и БОМ-ът им да е 1к EUR... 
|
| Вто Мар 18, 2025 4:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нещо такова ... но поради липса на бюджет съм заменил поялниците с въглища .. не е много професионално но то в Мексико всичко е така ...
|
| Вто Мар 18, 2025 5:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Una cerveza, por favor. 
|
| Вто Мар 18, 2025 5:13 pm |
|
 |
|
HCL
|
Добре казано, аз бих добавил само, че в повечето случаи бизнес се поема на 30-40г. До тогава челядта има достатъчно време да изучи занаята по трудния път. Дава и се един малък бизнес да върти и да се учи. За подобни позиции не се търси акъл, а опит. Колкото по-рано почнат, толкова повече мотики ще не настъпят. По мое мнение от 90% от населението биха излезли добри ръководни кадри, стига да натрупат достатъчно опит. Психиката и възможностите на човек често се напасва към особеностите на работата, особено когато това става постепенно и има от кого да се взима пример.
|
| Вто Мар 18, 2025 5:16 pm |
|
 |
|
Pif
|
Причините да наемеш човек са две. Вариянт 1 - имаш идея да изкараш Х пари. Смяташ, че с толкоз разходи за толков време ще си изкараш парите и ще си на печалба. Инвестираш в нещо конкретно - било то проект или пазар. Вариянт 2 - абе дай да наемем някакви хора на заплата да бутат по малко туй онуй, пък ако по някое време започнат да си изкарват заплатата - добре. Така и така даваме 10-20-30 заплати - една отгоре или отдолу все тая. За съжаление напоследък е масово второто явление. И дори казуса да е на първия вариянт - подхода им е като втория просто защото са некадърни като бизнесмени. П.П. Сега разбирам защо ми дават малко пари - малък ми е. Само 0.2мм. (поялника)
|
| Вто Мар 18, 2025 5:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
прилича на сферографитно?
|
| Вто Мар 18, 2025 5:19 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ако нямаш поне 4-бърнър с два сайд бърнъра, изобщо не си играй да пускаш снимки. Само излагация става 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Мар 18, 2025 5:35 pm |
|
 |
|
velio
|
Тони, чудя ти се - ти по колко часа на ден спиш? Имам чувството че на моменти разговора се измества към спор кой е по-голям роб на работата си. Което, според мен, не е твърде много за хвалба. Има хора които са природни работохолици. Не спят много, имат много енергия и нужда да я изразходват в нещо креативно - дали ще копаят в градината по 12 часа или ще подписват документи и се сключват сделки пак по толкова часа на ден - все тая - правят нещо от което има резултат. Ама останалите не са такива (това са повечето - към 90-95%). Една малка част от тях обаче се напъват и дърпат плуга със все сили и накрая получават потупване по рамото и някакъв скромен бонус. Опитват се да приличат на първите, но резултата е точно обратния - претоварване, недоспиване, проблеми със здравето, намалена ефективност, лесно отместване на вниманието. Но при вътрешна убеденост че всъщност постигнатия резултат си заслужава. Имаше такива случаи, сами си признаха. Истината е че за повечето служители в днешно време няма значение дали работят на 110% или на 10%. Заплатата е една и съща. Че дори в доста случаи тия работещи на 10% получават похвали, а другите отнасят ругатните. Та от тая гледна точка е като че ли по-добре човек да не си дава много зор в професионален план, щото годинките си вървят, а изгубените моменти в личен план няма кой да ти ги компенсира. Няма такова заплащане.
|
| Вто Мар 18, 2025 5:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не, просто има хора, които им липсва самооценка на възможностите и се натоварват с повече дейности отколкото могат да поемат и като резултат страдат всичките дейности. Вече почти месец чакам 4 комплекта батерии за тракери, които отдавна са готови. С това не сме имали проблем - само за Водафонци произведохме няколко хиляди тракера. Покрай пилешките тракери имаше запитване от къде ли не - Европата, ЮАР, дори от Бразилия, а един тракер дори замина за Китай.  За един тайванец правих дисплей, изобразяващ китайски символи. Щяхме да правим общ проект на персонален тракер с други китайци... Но всичко инцидентно - няма целенасочена и постоянна политика. Затова правя квото доде и обикновено без задание или с такова, че е по-добре да го няма. 
|
| Вто Мар 18, 2025 6:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ся искаш да ти пращам снимки от Инди ли  Иначе за Мексико, такова нещо не мое си купиш, е може би нейде оналайн поръчка на цената на малка кола  Сега тъкмо се преместих в къща там и си търся газово барбекю, още не съм си избрал правилното, тук /САЩ/ може да си купич читаво барбекю за 4-500 пари а за 1000 наистина добро, в Мексико за 1000 мио продават някакви измишльотини, по някаква причина газовите там не са популярни и цените им са доста солени. Но ти пък ако нямаш електрокарче да го зареждаш това барбекю с 4 бърнъра на къде си тръгнал  :D:D Вельо, не спя много, вчера 5 часа, днес май ги докарах 7 .... аз съм точно от тия ненормалните, не казвам, че е за хвалене, но съм такъв какъвто съм. Последната година го давам по еваш, особенно като съм в Мексико, преди бях във фабриката от 9-23, но напоследък раничко тръгвам ... сещам се .. имахме един колега, беше казал нещо от сорта .... "...поне веднъж да си тръгнем като нормалните хора около 10-11 ..." /вечерта/, както виждаш и барбекюто е във фабриката  Аз лично ако не се занимавам с нещо конкретно трябва да спя, но то не може да се спи твърде много ... и като казвам конкретно, при мен избор ане е много голям, може да си дърводелства, железарствам, нещо свързано с развой ... със сигурност няма да ме видиш на тенис корта или футболното игрище, от "цивилните" хобита единствено картите са нещо което мога да го правя продължително време без да ми омръзне, ама за карти трбяват поне още 2-ма, да не кажа 3-ма ...
|
| Вто Мар 18, 2025 6:07 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Модератор да накаже ToHu за качване на нецензурни снимки в края на работния ден!!! 
|
| Вто Мар 18, 2025 6:27 pm |
|
 |
|
nik
|
Същия, как пък го позна Това го гледах още когато го излъчиха, и не разбрах защо толкова го бъзикаха, даже половината от лъкардиите му не можаха да чуят. Трябваше да изчакат още малко.
|
| Вто Мар 18, 2025 7:29 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Да не рязводняваме хубавата тема, то затози човечец трябва отделна тема  Ами как няма да го бъзикат- иска много пари и главните две разходни пера в бюджета са наем във Шард(онзи стълкения уй дето стърчи насред Лондон и само арабеско/руско етническо мнозинство дето наистина не си знаят парите) и печатане на луксозни релкамни брошури... Абе уникат е( селски тарикат от близките села на София)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Мар 18, 2025 8:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не е уцелил държавата, тук в САЩ можеше и да му се получи. Гледах под минута, не знам какво е цялото нещо, но ако е електронен душ, то тия са доста популярни тука, а и не само, та не е да няма хляб в тая работа, душ с дисплей, тъч ала бала ... пари има във всичко, няма значнеие колко на нас ни се струва удачно, смислено или полезно. Един от продуктите по който работим е точно свързан с душ.
|
| Вто Мар 18, 2025 8:55 pm |
|
|