Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019

Пък Корнелия Нинова са я приели във ВМА и не описва подобни перипетии.....

Нед Ное 01, 2020 12:03 pm
Профил

Бря, словаците ще ме изненадат...

Пон Ное 02, 2020 11:25 pm
Профил
Аватар

Факт, бързо пипат. А някой удари 10тина милиона чисти парици за уикенд. Роден с късмет.

Вто Ное 03, 2020 12:09 am
Профил ICQ
Аватар

Успял е да продаде маски, ръкавици, дезинфектанти и PCR тестове за подобна сума? :D
Или имаш предвид пазара на тоалетна хартия? :D

Вто Ное 03, 2020 12:19 am
Профил
Аватар

Правилният подход...
https://dnes.dir.bg/svyat/severna-korey ... ronavirusa

Да ги сложат и пред болниците, ако има действащи такива

Вто Ное 03, 2020 3:30 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Имаме напредък :D
Вече знаем че вируса е караконджул - т.е ходи по нощите , и за това ограничават нощните заведения
А също и лази по земята - ще го борят с мини !!!
А също и строителен техник - на по малко от 1.5 м м/у двама - поразява ги. Ако са на 1.6 м не ги пипа :P

Вто Ное 03, 2020 9:07 pm
Профил
Аватар

Малей, к'во бесене ще падне след Революцията... :roll:

Вто Ное 03, 2020 9:29 pm
Профил
Аватар

Курона ми янко...
Приятел се почувствал зле. Тъй като в момента единственото модерно заболяване е курона ми янко, си направил ПЦР тест. Естествено, "светнал" на теста. И се карантинирал както си му е реда.
Междувременно се чул с личния си лекар. Последния го понахокал, и не в прав текст му казал, че който със симптоми си направи тест, "светва". Нямало няма.
Поговорихме след това. Попитах го какви по-различни симптоми има от грип или яка настинка. Ами нямало било разлика.

Междувременно говорих с друг приятел който служебно има вземане-даване с болниците. На поредното ходене поговорил с персонала. Казали му разни неща които ще спестя. Междувременно станало на въпрос, че то курона ми янко било много хубаво заболяване. Отива поддръжката в инфекциозното отделение, в което са и "коронаджиите", опакован със скафандъра, както си му е реда по БДС, свършва рабора, след което за работа в опасни, вредни или не знам как са ги формулирали условия, към заплатата получава още една хилядунка.
И чакаме да изчезне курона ми янко. Ми чакайте си... :D
Курона ми янко...

Вто Ное 03, 2020 11:47 pm
Профил

itso.t написа:
Курона ми янко...

За всички които не са го разбрали "Курона ми янко" е настинка: https://en.wikipedia.org/wiki/Common_cold
За разлика от предишните настинки на Covid спектъра му е много по-широк.
Докато преди като изстинеш кихаш и кашляш 2 дена, при този вирус може пак да кихаш и да кашляш, може изобщо да нямаш никакви симптоми и да го разпространяваш без изобщо да подозираш, а може и за един ден така да те тръшне че никой доктор в никоя болница не може да те спаси.
Това че някой хора го карат леко, не означава че при всички заболяването протича еднакво.
Другия проблем е, че като се разболееш може да те претрепят още преди да си се докопал до доктор.
Коронавирусът не ме уби, но здравната система ме закопа: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/razkaz-o ... -me-zakopa

Сря Ное 04, 2020 10:08 am
Профил
Аватар

Всъщност от цялата "статия" единственото смислено е това:

Цитат:
Въпреки маските, дезинфектантите, социалната дистанция, изолацията, храната и кафето само от къщи, миенето на ръце на всеки 5 минути и цялото стерилно ежедневие, което си изградих в последните месеци, коронавирусът дойде и вкъщи.

От там насетне всеки може да си прецени сам... да се поболее от страх предварително или да пробва вируса. :)

Сря Ное 04, 2020 10:13 am
Профил ICQ
Аватар

ike написа:
За всички които не са го разбрали "Курона ми янко" е настинка...

За всички на които все още не им е светнала лампата, да им помогна да цъкнат ключето.
Курона ми янко е болест на пачкопренасянето. Има за усвояване едни кинти, и е грехота да не се разпределят правилно.
Всичко останалото е следствие...

Сря Ное 04, 2020 10:45 am
Профил
Аватар

Още от пролетта на 2019г разни експерти говореха за задаваща се икономическа криза. Като ги питаха "Що, бе?" се измъкваха с мънкане.
Това обяснява истерията около короната, т.е. една по-тежка настинка.

Сря Ное 04, 2020 10:54 am
Профил
Аватар

Стана нещо и пак пущам: Ковид ситуацията у нас от първо лице:
https://bntnews.bg/f/video/o/1081/7d4b7 ... 9b07af.mp4

Сря Ное 04, 2020 1:58 pm
Профил

Цецо написа:
От там насетне всеки може да си прецени сам... да се поболее от страх предварително или да пробва вируса. :)

В смисъл? То е - ако имаш деца, няма какво да се направи. Какво можеш да прецениш? Да ги спреш от училище?
Работата е проста - гледаш графиките, независимо на БГ или други държави - и виждаш как 15-20 дни след началото на учебната година почва хода нагоре. В държавите, които почват от 1-ви септември, се вижда по-ранен пик, при нас и подобнити идва в първата седмица на октомври. И това при положение че лятото имаше допълнително тестове от плажуващите в Гърция...
Какъв е смисълът от каквито и да е мерки, след като училищата и градините работят? Не че трябва да ги затварят, но от стискане за тестове и нашия вроден усет за самолечение, отричане и срам, плюс мързела и/или умората на контролиращите по РЗИ и т.н., ситуацията беше предвидима. Никой не гледа температура, никой не иска бележка - аз тая година за всеки сопол на малката я оставям вкъщи - не заради друго, ами учителката е рискова и не искам да ми тежи на съвестта.
Относно "курона" - не знам как е по другите области, ама по нашия край почна да се изпълнява прогнозата че до началото на ноември всеки ще има поне по един починал познат/близък... Да видим как ще е до края на годината.
Сега е момента даскалите да си вдигнат шапките, или да искат двойни заплати. Както я караме, ако не се промени нещо съществено, ще стане като докторите - училищата работят, стаи и ученици бол, ама няма кой да "стреля" с тебешира...

Чет Ное 05, 2020 11:46 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
Цецо написа:

В смисъл? То е - ако имаш деца, няма какво да се направи. Какво можеш да прецениш? Да ги спреш от училище?
Работата е проста - гледаш графиките, независимо на БГ или други държави - и виждаш как 15-20 дни след началото на учебната година почва хода нагоре. В държавите, които почват от 1-ви септември, се вижда по-ранен пик, при нас и подобнити идва в първата седмица на октомври. И това при положение че лятото имаше допълнително тестове от плажуващите в Гърция...
Какъв е смисълът от каквито и да е мерки, след като училищата и градините работят? Не че трябва да ги затварят, но от стискане за тестове и нашия вроден усет за самолечение, отричане и срам, плюс мързела и/или умората на контролиращите по РЗИ и т.н., ситуацията беше предвидима. Никой не гледа температура, никой не иска бележка - аз тая година за всеки сопол на малката я оставям вкъщи - не заради друго, ами учителката е рискова и не искам да ми тежи на съвестта.
Относно "курона" - не знам как е по другите области, ама по нашия край почна да се изпълнява прогнозата че до началото на ноември всеки ще има поне по един починал познат/близък... Да видим как ще е до края на годината.
Сега е момента даскалите да си вдигнат шапките, или да искат двойни заплати. Както я караме, ако не се промени нещо съществено, ще стане като докторите - училищата работят, стаи и ученици бол, ама няма кой да "стреля" с тебешира...

Аз пък определено не съм сигуре в мантрата, че децата го разнасят. Познавам вече доста семейства, в които 1 или 2ма родители боледуват, а децата не. Също така наблюдавам, че когато има заразено дете в училище, много малко от съучениците му прихващат, реципрочно техните семейства. По - скоро изглежда като детето да се е заразило извън класа.

Факт, че в детските градини, дето децата са наблъскани едно до друго - случаите пък са съвсем малко.
С уточнението, че говоря за малките деца. Пуберите и нагоре явно почват да приличат на възрастни при контакта си с вируса. Само дето го карат леко.

Въобще тая мантра, че имало хиляди безсимптомни, които го разнасят е пресилена според мен. Това е респираторен вирус - той най-добре се пренася, като някой кашля и киха. Имаше изследване на някакви американци. Ако при говорене се отделят 200-250 единици, при кихане и кашляне бяха 50 000 до 800 000. Какви безсимптомни заразители, какви пет лева... Според мен безсимптомни няма. Има разболели се и не разболели се. Това, че на някой му намерили в носа парче от ДНК на вируса, нищо не значи.

Много правилна мярка е да оставят малките деца на присъствено. То иначе тяхното въобще не е обучение. Учители ми споделиха, че за пролетта на "онлайн" обучение, разликите между можещите и неможещите деца е нараснала драстично. Като при малките това е особенно силно изразено. Факт е, че в цяла Европа и САЩ гледат да затворят училищата последни. Там първо затварят кръчмите и стадионите... Ние тука първо училищата и университетите.

А защо се вдигнали случаите есента? Ами логично - слънцето спря да грее, имунитета падна и народа се затвори в офисите. Сигурно и училищата имат приност, но определено не са те топ развъдниците.

Пет Ное 06, 2020 10:08 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 403  Следваща