|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
май стария виц "тоалетна хартия може да си купиш само срещу касова белеШка от ресторант" е на път да се сътвори в реалност?
|
| Сря Ное 11, 2020 12:40 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
" Имаш предвид, че от вирус не се умира? Това може и така да се интерпретира. Но ако така интерпретираш нещата, то и от ритане не се умира, умира се от други неща като съсиреци, увреждане на органи и т.н. Когато ти правят аутопсия не виждат ритането, виждат другите неща. Следователно математически твърдението ти, че една нула е по-малка от друга нула е невярно  " ... Не вади от контекста моля - защото ако ще ползваме пропаганда - то е ясно ,че "умира се и от препиване с вода" (удавяне демек - не ми се Гугли как точно е медицинското понятие) , говорим като абсолютни бройки ... И второ пък - КАК ТОЧНО ВИРУСЪТ ТЕ УБИВА ?!? - нима не може тихо&кротко да си живее в теб дорде "не препиеш с вода" или "не те ритне магаре" (пък после какво ще пише анатома и какви облаги се прибират по веригата е съвсем , СЪВСЕМ отделна тема) ... не ! Не се заяждам с теб (или който и да е друг от Форумът - УВАЖАВАМ всяко едно мнение) - и ако не искаш , не си прави трудът да минаваш в "обяснителен режим" - въпросът ми е риторичен и по-важното - вярвам/уверен съм ,че Човек изгражда своя мироглед до около 40-те , а аз ги подминах с цяла петилетка . Споделям на добра воля - отчаян съм от болшинството на "авангарда" на днешната Цивилизация и като техник ЗНАМ/СЪМ УБЕДЕН ,че всяка система без ООВ (отрицателна обратна връзка) - краша е неминуем !
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Сря Ное 11, 2020 1:14 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
https://www.24chasa.bg/novini/article/9212053за която към момента няма информация за придружаващи заболявания ... чети пневмония
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Ное 11, 2020 1:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Въпрос на оценка... За нас (като държава) обикновенно се счита, че ако не сме най-зле в Европа, значи сме се справили добре  А да се сравняваме с жълтите или Нова Зеландия е безмислено по съвсем ясни причини. Ами дето се вика а дано, ама надали...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 11, 2020 1:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Вече има достатъчно изследвания на тая тема и мисля, че ако ти се интересуваш лесно може да намериш и самите изследвания, както и анализ на резултатите. Аз казвам само, че няма научна/медицинска организация, която да поставя под съмнения дали се умира от Ковид или не. И всякакви твърдения на обратното са израз или на много голям гений който се извисява над науката или на обикновен идиот, за който науката няма значение. А сравненията с ритнати от магаре и удавници... явно показват, че не разбираш смисъла на думичката епидемия и зараза. Един удавен не става причина за 1.2 млн да се удавят след него. Но един или няколко заразени с Ковид дотук са заразили вече поне 100 милиона. И това само дотук. Ако не схващаш идеята, значи нещо си пропуснал преди 5 или повече години. Но явно не я схващаш щом сравняваш един удавен и един заразен. Което е странно за техник, който би трябвало да е наясно с разликата между положителна и отрицателна обратна връзка...
|
| Сря Ное 11, 2020 1:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
petko_sz просто натвърди намека, че хората мрат не заради коронавируса, а заради истерията около коронавируса. То тази картинка с първоначално намаляне и последващо повишаване на общата смъртност я бях предсказал преди месеци, но нали съм Бонго никой не ми обърна внимание. Пример: моето здраве е болно, но вече почти година не съм стъпвал при доктор. В края на краищата, поне в БГ и ако изобщо може да се говори за статистика, истинските жертви на короната са далеч по-малко от тези на грипа. Вярно, короната "работи" и през лятото, но тогава грипа го заместват далеч по-гадни летни вируси, че и бактерии. И що ручаме жабетата?! А че хигиената трябва да се спазва хората са го открили от хилядолетия.
|
| Сря Ное 11, 2020 2:04 pm |
|
 |
|
bontchevs
Ранг: Минаващ
|
А за умрелите НАУЖКИМ от Ковид какво ще кажеш?
|
| Сря Ное 11, 2020 2:45 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
"....за която няма данни за придружаващи заболявания... "
Няма данни е едно и няма е съвсем друго нещо.
Прави впечетление, че като някой се мъчи да се измъкне от неудобен въпрос в новините минава с номера "за момента няма данни". Ама то как да има като никой не ги търси.
_________________ lz2com
|
| Сря Ное 11, 2020 2:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Не знам за умрелите наужким, ама като гледам познати и приятели хванали това модерно заболяване, стигам до извода, че цялото лечение се прави през пръсти - колкото да се отбие номера. В болнично заведение се постъпва когато нещата са в мноооого напреднал стадий, и необходимото лечение вече е доста по-сериозно.
|
| Сря Ное 11, 2020 2:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Досега, докато имаше "свободни" легла статистиката беше, че всеки 9-ти влязъл болница, после влиза в моргата. Сега казват, че трябвало да се ограничат малко наплива към болниците... За моргите, обаче нищо не казват 
|
| Сря Ное 11, 2020 3:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Абе друго си е практиката... за два дена и почнаха да му се изясняват нещата. Абе ще схване, че и чайчетата и вентилаторите не помагат, жалко само че за да се убеди, трябва да го види с очите си... т.е. жал ми е за пациентите му!
|
| Сря Ное 11, 2020 3:30 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Ето точно как вируса се развива и убива, бях дал линковете и преди. Незнам дали има нови видеа, но човека го е обяснил доста добре. Еиндствен недостатък за някои ще бъде английския, но има и преведени субтритри вероятно https://www.youtube.com/results?search_ ... ninja+med+
|
| Сря Ное 11, 2020 3:52 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Предполага се, че капацитетът на моргите е съобразен с тоя на болниците. Затова предлагам да не ги претоварваме! 
|
| Сря Ное 11, 2020 4:02 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По тая схема убиват всички вируси включително и грипния... Когато убиват. Което всъщност се случва относително рядко. Даже и в кейса с Ковид. По-често убиват съвкупност от фактори, част от които са свързани и с Ковида. Затова полемиката умрял с Ковид, умрял от Ковид е абсолютно безмислена. Важно е умрял или не. Пак казвам и тия дето са умрели от инфаркт, защото доктора, който слага стендове е заразен в момента от Ковид, пак са си умрели заради вируса. И им е все тая дали е ОТ/С/Заради. Косвени жертви или преки жертви - каква е разликата за самите жерви? Освен, че едните не ги броят като жертви на вируса. Гледайте общата смъртност за октомври и натам... Там е действал ковида, пряко и косвено.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 11, 2020 4:05 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Така погледнато, ако докторът е пострадал при ПТП, починалият от инфаркт също отива в статистиката на КАТ? А може би ако за ПТП е виновна трета страна, трябва да я съдят за причиняване на смърт поради непредпазливост? Интересна логика...
|
| Сря Ное 11, 2020 5:21 pm |
|
|