Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
На доста коли чистачките се "вдигат" малко нагоре когато са на интервал, за да може ефективно да се размразяват от парното.
На моята има ел подгрев на долните няколко сантиметра от предния джам, но и това не е достатъчно за да ги поддържа достатъчно топли.
На някой високи класове се подгряват самите чистачки - мисля че там рамената бяха цифра.
А на москвича рамената се завъртаха една-две стъпки на шлица за да стоят по-нагоре и да са на топло - ама ме мързи на тая да го правя и така 8-ма зима :oops:

Сря Ное 28, 2018 10:42 pm
Профил
Аватар

Само да отбележа, че Москвич няма проблеми с климатика. Нито един от произведените до момента модели и екземпляри. Качество без аналог!

Сря Ное 28, 2018 10:59 pm
Профил
Аватар

Мдам, все по-малко матрял (вкл. умствен) на по-висока добавена стойност, обвит в лъскавина.
Тази вечер се заех да разтоварвам гоуфо (вчера ми дойде вповече) като междувременно го запалих да се затопли. Доста сняг му вкарах вътре, но джамовете се обезвлажниха сами. Накрая с една гума за стъкла му обрах всичкия лед и сняг отвън и досега не е натрупал нов.
Нищо, че му трябват няколко минути за да почне да топли. На гръчката баба Рено парното почти не бачкаше ама не съм умрял, само замръзването отвън ѝ беше проблем.

Сря Ное 28, 2018 11:18 pm
Профил
Аватар

Това е защото Голфа ти е бензинов. Вземи си някоя модерна "печка" без допълнителна система за подгряване, и ще си припомниш как се шофира с ушанка... :lol:

Сря Ное 28, 2018 11:45 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Вземи си някоя модерна "печка" без допълнителна система за подгряване, и ще си припомниш как се шофира с ушанка... :lol:

Такива няма, всичките имат някаква хитрина за бързо загряване. Да не си помислиш, че са се загрижили за пътниците? Не, заради екологията, трябва да загрее бързо та да влезне в норми... евентуално.

Сря Ное 28, 2018 11:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Тукашните коли задължително, или почти задължително си имат печка и контакт, за да си се подгряват зимата, особено над Стокхолм. Тъкмо вчера вече беше -10, но днес е плюс 2.

Забелязвам че Пасата на съседа има автоматично подгряване, той избръмчава към 6-6.30 и преди това време колата се включва сама климатика и някакъв подгрев предполагам.

Аз си търсех печка с батерии и таймер, защото имам само отопление на двигателя, но на този паркинг няма контакт. Освен да си направя една.

Чет Ное 29, 2018 9:59 am
Профил

bongo_x2 написа:
Доста сняг му вкарах вътре

Това е едно от нещата дето ме дразни в голфа... Вчера и аз тръгнах да откопавам моя, ама викам я чакай да го запаля че и да загрява междувременно. Но сутринта тук валеше и съм забравил чистачките пуснати и само докато дам на контакт и люс всичкия сняг от предното стъкло през отворената врата и вътре в купето :evil:
Лятно време пък като забравя прозореца свален и пусна пръскалката се окъпвам целия. Уникален дизайн просто, не знам как са го постигнали...

Чет Ное 29, 2018 11:51 am
Профил
Аватар

Аз пък с чистачките имам друг коронен номер - забравя ги пуснати вечерта и сутринта като дам на контакт.... хррррррр през леда и аре 50лв. за нови пера.

Другия любим номер е задната чистачка. Някой умно е решил ако са ти пуснати чистачките отпред и дадеш на задна, задната чистачка сама да се пуска. Да ама аз нямам навика да стържа задния джам и като бия задна...хрррррр през леда.....

А като казахте уникален дизаин на голфа, незнам дали сте забелязали умопомрачителния ефект върху слуховите възприятия, когато с висока скорост открехнеш прозорец на задна врата (само един). Нещо страшно става в колата. И това го има на всички коли от VAG групата и на Шкодите ми и на Аудито, явно е някаква екстра, щото френските коли такава слухова инквизиция нямат.

Чет Ное 29, 2018 3:44 pm
Профил ICQ

За пореден път се отчайвам от ауди, снощи слизам, чистачката не откиня, трябваше и побутване, опитвам да отворя прозорец .. тц ... разбирам да имаше много лед, да беше тутопло ту студено, а то беше само -1.5 тъкмо леко се заледило, нещо .. .недоклатена работа, пак да сравня с баба алфа, може и да не отвори, ама ако има 1 пръст лед, 10 мин не може да стопи задното стъкло.. абе ...

Чет Ное 29, 2018 6:03 pm
Профил
Аватар

Айди айди. Намерили че премерили.
Мойта нафта няма отоплител (@Цецо). Купих си (на старо) - оказа се че няма място да се сложи. И така си стои... от няколко години.
На гъза няма отоплител. Купих си от Лидъл - върши работа, горе-долу.

Общо взето ако е заледено слизам с шише пълно с топла вода (20-30 градуса), иначе чистачки или чист джам - йок.
Ако е под -15 дори не пробвам да запаля вече. Веднъж съм пробвал - запали и спря. Явно някъде имаше замръзнала нафта. И без това трудно стопля, така че си викам едно такси - хем не се мъча, хем на топло се качвам, нито търся разринато да паркирам...
Ако зимата няма някакви трудности, шофирането става твърде тривиално и скучно.

Чет Ное 29, 2018 7:19 pm
Профил

.. да да ... знаеш ли какво хубаво ми беше в Мехико, не знам как ще изкарам тук до Февруари, искам да си ходя обратно ...

Чет Ное 29, 2018 7:41 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
bongo_x2 написа:
Доста сняг му вкарах вътре

Това е едно от нещата дето ме дразни в голфа... Вчера и аз тръгнах да откопавам моя, ама викам я чакай да го запаля че и да загрява междувременно. Но сутринта тук валеше и съм забравил чистачките пуснати и само докато дам на контакт и люс всичкия сняг от предното стъкло през отворената врата и вътре в купето :evil:
Лятно време пък като забравя прозореца свален и пусна пръскалката се окъпвам целия. Уникален дизайн просто, не знам как са го постигнали...

Ай ся, не е само гоуфо. Баба Рено имаше допълнителни пластмасови капаци, ама като ги счупи малкият и тя стана почти такава. Това да е проблемът, пък повреме на движение го няма.
Аз вкарах снега с подметките си, де.

За размразяване е най-добре да си купиш специализирано пръскало, ама да ви дам бонговска рецепта: вземаш от близкия супер шише син спирт и шише евтин оцет и ги смесваш - като бонус сместа се самозагрява. Най-добре става с антифриз, по-добре концентрат, но после трябва да го чистиш, че омазва джама.

Чет Ное 29, 2018 8:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

За размразяване, става най-добре с патоки от ракия.
То си е ракия около 20 градуса. Ръсиш малко, и леда моментално почва да пука и пада на плочки. Друг такъв препарат няма.
Едно време имах волга. Нея я карах само с патоки. Вместо антифриз, вместо течност за чистачки...
Пиячите ще ме критикуват, ама по това време баща ми беше казанджия...

Чет Ное 29, 2018 10:07 pm
Профил WWW

За зимата си возя една духалка в колата и слагам един удължител на оградата, като ще излизам включвам печката в колата и за 30 минути вътре е баня и всичкия сняг и лед от стъклата се е свлякъл. Ся даже мисля да си слагам и подгревател на антифриза пак на контакт но не мога да измисля добро място на щепсела.

Чет Ное 29, 2018 10:41 pm
Профил

velio написа:
Айди айди. Намерили че премерили.
Мойта нафта няма отоплител (@Цецо). Купих си (на старо) - оказа се че няма място да се сложи. И така си стои... от няколко години..

Вероятно говориш за автономно подгряващо устройство от сорта на webasto. Относително лесно може да се намери такова за охладителната течност, което е по-добро от нищото и помага а и лесно се монтира.

Примерно такова:

https://www.megaparts.bg/product/336763897

Тези които съм виждал са с по 3 нагревателя х 200 вата. Вързани са в 2 групи, които се комутират в зависимост от напрежението в инсталацията и температурата на течността.

Чет Ное 29, 2018 10:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 197  Следваща