|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Коронавирус 2019
Тони - заразен си е, даже повече от грипа - просто не е грип и много хора даже и не разборат кога са се заразили и кога са го изкарали.
|
| Чет Ное 12, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И за да не са капо - правят им да пукнат а от инсулт, я от повишено кръвно...
|
| Чет Ное 12, 2020 4:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
може и така да е не знам. Факт е че при нас няма много, поне не съм чул, вярно, че освен тоя отдел другите са точно на обратно, по 2-3 ма в стая 40 кв но от около ...200-300 човека, не знам в момента колко точно са на живо в офиса няма много известни заразени. Иначе колеги болни имаше, ама дали е било това .... ама и друго и тересно, ти казваш не е чудно щото са млади, ама от тия които знам че са болни и са били болни, не че са с тестове за ковид, просто болни, повечето с млади. Не съм се и тересувал в оперейтинга как е, там са в постоянен контакт с хора и то многоразлични, но предполагам щеше да се чуе ако има драми.
|
| Чет Ное 12, 2020 4:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе тия дето не разбират кога са го изкарали, само съм слушал за тях... не познавам, поне над 30г. всичките дето го карат го класифицират от много здрав грип, до ... май ще се мре. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 12, 2020 4:36 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ти не се позоваваш на източници. Изсипваш едни числа, както винаги, тенденциозно. След като не си посочил такива, източникът си ти, и името ти е съвсем на място. Защо не публикува статистика от кои сме по-добре? Защо по-нагоре написах, че информацията е тенденциозна ли? Защото от началото на дискусията се опитваш много елегантно, със спокоен тон, да всееш някаква паника, за да може да аргументираш мнението си как всички трябвало да се заключим у дома, и всичко да спре за време Х, за да бил изчезнел вируса. И въпреки че не срещна особено разбиране в това си виждане, продължаваш да ни облъчваш с информация колко сме били зле. Та от там тръгна и днешната ни не особено смислена дискусия...
|
| Чет Ное 12, 2020 4:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
и как да разберем кой от какво е бил болен,кой го е карал и кой не като дори на тестовете не можеш да вярваш, и май никой не може да кабе колко случая има имкой от какво е умрял. То ще се окаже че ковида е единствената причина да се мре, и тогава ще стане лошо, ще намерят ваксина и ще почнем да живеем по 1000 години. В САЩ цирка е пълен, до вчера всички тръбяха как янмало ваксини, как Тръмп си измислял и лъжел, изгуби изборите и същите тия дето разправяха че няма ваксина сега тръбят как вече има ваксна, бах мама му тоя байден е магьосник. Не е въпроса в това има или няма и дли са лъгали преди или сега, въпроса е че се лъже като за световно. Каква е гаранцията и че в европа не ни мажат ските по същата схема ? Както казах американците може да са всякакви, но не е дошло от водата, от европейците са го научили, та да мислим, че в европа се лъже по-малко...
|
| Чет Ное 12, 2020 5:17 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Оказа се, че шефа на Пфизер продал акции за 50милиона същия ден в който обявили за ваксината. Кеширал малко ... Въпреки че 50 милиона трябва да са смешна сума, сравнено с това което ще получи като бонус ако НАИСТИНА ваксината е добра и могат да продават Декември.
|
| Чет Ное 12, 2020 5:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
С удоволствие ще я публикувам, след като намеря официална такава. Съжалявам, ако моите мнения всяват паника в нечии глави. Ако сериозно някой се панира заради това - ще спра да пиша по тая тема! Не ми е проблем. Кажи и ще го направя! Виж за заключването аз никога не съм му бил фен и винаги съм твърдял, че това само по себе не решава нищо. Дори когато действително ни бяха заключили и някои се надяваха, че ще се разминем, аз твърдях че "пълзим в грешната посока". Да, очевидно не срещам разбиране. Но не мисля, че е точно неразбиране, а по-скоро нежелание. Защо продължавам в такива случаи ли? Защото сме на една и съща лодка. И понякога е нужно всички да гребем в една посока. Независимо, че едни искат насам, други натам. В случая с короната това ни е основният проблем. Не самият бацил. Ясно е, че не е чак толкова смъртоносна зараза. Повечето ще го преживеят, но е ясно че няма да е най-приятното им изживяване. Не я ясно, обаче, защо трябва да си го причиняваме. От самото начало се опитвам да ви убедя че няма нужда. Няма нужда всички да го караме. Има вариант и да си спестим това "удоволствие". И вариантът не минава задължително през заключване по мазета, а просто да престанем да правим глупости. Ако достатъчно хора гребат в една посока, лодката ще се насочи накъдето гребат, а не накъдето я влачи течението. Ако това се интерпретира като паника - ОК. Паника да е. Но вашата паника на мен не ми помага. @Cekins, Статистиките никога не са 101% верни. Тестовете също. Но един интелигентен човек винаги може да намери повече от един източник и повече от един показател. И когато статистиката показва, че няколко милиона българи имат повече заболели от няколко милиарда други, то това трудно може да се прикрие само със "стъкмистика". Би трябвало вече да си наясно с характера на заболяването и как това може да се скрие от 1млрд. население, без това да не стане тема за нито една анти-китайска медия. Мога да ти дам списък от такива, но по-добре сам да си ги провериш. Може също да провериш каква означава "карантина" в Китай. Особено ако си с положителен тест. На мен не ми е известен случай след първоначалната вълна някой да му е било позволено да си се карантинира вкъщи. Живеем в света на интернет. Ако откриеш някой положителен случай, т.е. китаец дето си е стоял вкъщи това ще е сензация в интернет. Ако масово пък китайците се карантинират "тайно" от партията това също щеше да е новина. Не знам, аз се чувствам тъпо като трябва да обяснявам такива неща... Все си мисля, че сте достатъчно интелигентни и можете да намерите малко по-достоверни източници и сами. Абсурдно е да се твърди, че ония си крият всички случаи пък ние всичките си ги измисляме. Във вашата фирма, всичките болни ли са измислени?
|
| Чет Ное 12, 2020 6:12 pm |
|
 |
|
relsys
|
Гледам, бая хора не си дават сметка, че ситуацията е по-зле от март/април в Италия.
Дано не ви стига до главите, за да разберете, че и числата има как да се проверят....
|
| Чет Ное 12, 2020 6:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 |  |  |  | itso.t написа: Ти не се позоваваш на източници. Изсипваш едни числа, както винаги, тенденциозно. След като не си посочил такива, източникът си ти, и името ти е съвсем на място. Защо не публикува статистика от кои сме по-добре? Защо по-нагоре написах, че информацията е тенденциозна ли? Защото от началото на дискусията се опитваш много елегантно, със спокоен тон, да всееш някаква паника, за да може да аргументираш мнението си как всички трябвало да се заключим у дома, и всичко да спре за време Х, за да бил изчезнел вируса. И въпреки че не срещна особено разбиране в това си виждане, продължаваш да ни облъчваш с информация колко сме били зле. Та от там тръгна и днешната ни не особено смислена дискусия... |  |  |  |  |
няма да му адвокатствам, но ако четеш внимателно, какво пише Миро - той определено от началото казва едно и също - решението е проследяване на контактните, изолация на болните (не на здравите) и задушаване на заразата. Както наистина направиха в изброените от него държави (жълти и Нова Зеландия) и е факт, че там се получи (локално). Проблема е, че той вярва, че това може да се случи на световно ниво, което според мен е невъзможно. Но никъде не е призовавал за затваряне. Нека сме обективни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 12, 2020 7:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Жълти да уточним кои, защото Южнокорейците имат втора вълна а за китайците въобще не е така, имат си болни през цялото време, информацията е от там, от познат. Така че тия нулеви данни и да си стоят на бройката от Март са ала бализми, а колко са им болните на жълтурите никой не знае.
|
| Чет Ное 12, 2020 7:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Невъзможно... колко да е невъзможно? Аз споменах, че словаците приеха много интересни мерки. Засега изглежда като че ли работят, а по-важното е, че биха работили и у нас. Всичко е много просто - държавата осигурява безплатен тест на всеки две седмици за всеки който пожелае. Сложно ли е? Ще кажете ама толкова тестове не могат да се правят, струват пари... Ами не, не става въпрос за PCR, а за далеч по-бързи и евтините антигенни тестове. Предполагам словаците са ги взели на оферта, не е зле и ние да се задействаме, ама надали... Как работи - много просто, тестът е "доброволен" само формално, т.е. ако искаш да си седиш в мазето - стой си! За всички останали, ако ги хванат без актуален тест има солени глоби. А тестът е актуален за две седмици. Няма локдауни, няма затворени заведения, училища и т.н. Ще кажете, че у нас Бай Ганьо ще се опита хем да не се тества, хем да не стои вкъщи. Ми нека опитва, ако зависеше от мен бих заставил работодателите да изискват тестовете си на работниците си. По-точно да изберат - или кепенци, или тестове. После едно засичане между осигуровки и тестове и ай някой е платил осигуровки за време в което няма актуален тест, ай съм му написал красив акт. Още няколко такива засечки и нека да не си стоят вкъщи и хазната ще излезе на плюс от глобите. Няма невъзможни неща! Ще се тестват и Бай Ганьо ще е пръв на опашката. И няма значение, че тестовете хващат само 70%. По-добре 70% хванати, отколкото 90% изпуснати, защото изобщо не се тестват а пък ходят на работа. В крайна сметка всичко опира до това броят на активните да намалява. Не е задължително да стане за 1 месец. Може да има изпуснати, важното е да се хващат достатъчно, за да върви надолу кривата, а не нагоре...
|
| Чет Ное 12, 2020 10:49 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Миро, не си наивен, наясно си защо във БГ не се тества по-масово, нали? Не е въпрос на пари. Просто държавата не може да "администрира" толкова доказано заразени хора. Било то здравно (болници), било чисто бюрократично (РЗИ, контрол над карантираните), било икономически (болнични и фалиращи предприятия). Затова и броя дневни ПСР тестове упорито отказва да мине 12000, та процента заразени отива на 50%, сигурно сме световен прецедент. Затова и сега се появи новата глупост според, която след положителен бърз тест не си длъжен да се карантинираш, а ПСР-а е ако пациента сам си го плати... Което сигурно пак е без аналог в света 
|
| Чет Ное 12, 2020 11:03 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
абе Миро кой тест е валиден седмица... на хартия може и година да е валиден всеки ден ли ще си правиш тест ??? правиш и отиваш на работа... или в мазето 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Ное 12, 2020 11:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Валиден е в смисъл, че може да ходиш където си искаш. Да, някои може да се зарази още същия ден. Може също така да си бил заразен и теста да не те хване. То това е проблемът на антигенните, че в семпъла трябва да има определено количество бацили, иначе не те хваща. Но както казах, не е важно колко ще изпусне... А колко ще хванеш, особено безсимптомни, щото при всяка друга система те се изпускат повече. Цецо, не съм наивен... не те убеждавам, че ще го направим. Твърдя само, че технически е възможно. Още в началото казах, че най-вероятно ще бъдем принудени на някакви мерки, след като белите държави се изчистят. А вярвам че те ще се изчистят по един или друг начин. С този бацил трудно се свиква, е виж колко от тях пак се затвориха. Теорията за стадата отдавна се провали. Ваксините също не са панацея. Да ще облекчат много, но само с ваксини бацилът няма да изчезне. А докато не изчезне ще сме надупени.
|
| Чет Ное 12, 2020 11:38 pm |
|
|