|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:27 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ето днес какво пише по тоя въпрос: http://dnes.dir.bg/news/nsi-naselenie-d ... 88941?nt=4Старите хора щели да станат 113% от населението  . Иначе знаеш ли колко хора познавам, дето нонстоп тръбят как трябвало да оставим диктатори като Садам, Кадафи и другите да си управляват държавите, щото с демокрация било по-зле. Ама как пък един не иска да отиде там или в Русия при Путя да живее - всички искат все при лошата демокрация  .
|
| Пон Май 18, 2015 4:53 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ами гледай 5 минути новини и ми кажи дали е по-добре. Може да добавиш и Сирия в списъка. И Афганистан, и Украйна. Такова добруване настана, че чак ние го усещаме. Очаквам скоро тези , демократизираните, да се появят и на нашата граница. Сега остава да кажеш, че вярваш на американците - че отидоха в Ирак само за да спасят света от лошия диктатор Саддам който има химическо (или май атомно) оръжие и без никакви други интереси, та да се гътнем от смях.
|
| Пон Май 18, 2015 5:15 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да се смееш ли, да плачеш ли... Това отразява реалното положение на българската училищна система през 90-те и 00-те . Не вярвам писалият го да е учил преди това. 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Май 18, 2015 5:25 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
имам колега, който е от Рамази. оня град, дето сега го пишат по новините, че бил превзет от ИД. в същност града толкова пъти е бил превземан, че никой не знае бройката. човека живее от 35 години тука, завършил е инженерство у нас, жена му е българка, вече даже внук има.
роднините му са там. имали са къща със 7 декара портокалова градина до реката. в момента няма нито къща, нито дори клечка от дърветата. брат му за кратко е работил в полицията, докато не са гръмнали сградата. оцелели са двама, единия е той. жив е, но е инвалид.
разправя какво правят от ИД. пристигат в селото с джипове, картечници и РПГ-та (леко джепане). събират всички на мегдана да си покажат документите. който е с военни/полицейски документи - директно ги разстрелват. тези без документи - също. момчетата ги прибират за войници. по-младите жени - също, ама не за сантираки. остатъка може и да не го избият, ако са на кеф.
от 2 години се опитва да си докара роднините легално, докато утихне патакламата. не става. оказа се че му трябват стотици хиляди само за официалните процедури. до едно време им пращаше пари да могат да оживеят, ама вече не може. едно - че и той свърши парите, друго - че пращането е несигурно. вече не смея да говоря с него на тази тема, на косъм е от безумието. а си беше нормален инженер, работещ кротко.
---
Ирак, Либия, Сирия... това са вече географски понятия, а не държави. Украйна - не знам какво да кажа даже. Сега се мъти Македония. Какво - надали ще разберем. Но ме е страх, че сме на един пушечен изстрел разстояние. Като минеш в София по ул. Симеон - толкова млади, яки и здрави араби седят по цял ден и си зяпат телефоните. Не се крият, чакат нещо. А на няма и километър онова нещо, главнокомандващия, се прави на държавник. Толкова сме лесни...
|
| Пон Май 18, 2015 5:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Както винаги, никой не може да го каже по-добре от ДедоБоре. Бе човек, ти да не си учил журналистика 
|
| Пон Май 18, 2015 5:49 pm |
|
 |
|
kriss
Ранг: Минаващ
|
Ами ти в кой свят живееш??? Това се случва точно в момента в демокрацията. Демокрацията е отживелица анахронизъм. В Римската империя е работил перфектно, защото когато се утвърждава държавата основния метод е племе 1 да се сбие с племе 2. Броя на войните е най-важния показател. В днешно време има значение интелектуалния принос на индивида. Така ако гласът на необразован манго индивид = моя глас, то това не води до добра крайна оценка, а до напълно обратното!!! Чърчил е казал: "Най-добрият аргумент срещу демокрацията е петминутен разговор със средностатистически избирател.". Така че Цецо като считаш, че твоят глас е равен на някой неграмотен мангал - да явно толкова ти е стойност. Но аз не бих се причислил по този начин. И сега успешните демокрации са само тези, в които на върха стоят прикрити по един или друг начин диктатори. Ето например САЩ. Управляват точно тези частници, които притежават правото да печатат долари. Така, че да не излезе изводът ви за цъфтящата демокрация, като една математическа смешка: Ако едно животно е магаре, следователно то има две уши. Иван има две уши, следователно... Като правите изводи и заключения, поне включвайте малко мозък!!!
|
| Пон Май 18, 2015 7:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Виж сега, Арабите тук имат един основен недостатък, малко са и са лесноразличими, не са реална опасност поне за момента, ако се наложи лесно можеш да ги отстреляш. Там където са ИД е друга бира, там има две решения, лесното 7 дена ръсиш зарин или каквото имаш подходящо, може и биологично, после още 14 дезенфикцираш с напалм, след 2-3 месеца като се раздигне пушилката ще е едно чудно място ... тоя метод обаче предполага да караш наред. Втория е да пратиш 200-300 хил истинска армия, с оборудване и да им позволиш да стрелят по каквото си хареста, ралзиката с първия вариант е че може би ще оцелеят 10-15% от местните, и повечето флора и фауна, ама ше струва доста повече. А иначе за да не ни се промъкват из държавицата, всички имигранти обратно на кораба и някъде навътре в морето се разтоварват, краен брой са така че в един момент наплива ще спре и ще си останат локално. Не знам дали осъзнавате но тоя проблем няма лесно, още повече хуманно решение, решението е поголовно изтребление, и както се знае покрай сухото гори и мокрото.
|
| Пон Май 18, 2015 7:55 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Имаш един голям плюс и бира от мен! Аз точно това (донякъде и със същите думи) го разправям от години, дори и много постове тук съм го писал. Демокрацията по модела човек=глас е пълен ташак и естествено води развитието към сходяща функция. Глупаците са винаги мнозинство...
|
| Пон Май 18, 2015 8:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
толкова зле ли изглеждам като инженер? имам много (и странни) квалификации, но тази не бих я пипнал и с пръчка. в даскалото писането на теми по литература ми беше едно от най-необяснимите занимания. а изпита по философия го взех още по-трудно. тони, донякъде си прав. хитлер би те взел на работа преди време си говорихме за каузите. съвременния свят ми се вижда въпиющо изпразнен от такива. днешния политик е някакъв вид оксиморон - като боксьор-педал. изглежда много фешън в розови шорти на цикламени звездички, опиянява дамската аудитория когато си облизва веждите, но още първото кроше в стъклената челюст го праща в дълбок сън на ринга. това, за което говориш, по същество са го правили и Садам, и Кадафи, и всички местни вождчета. и понеже е много скучно да си управител на паркинг и да няма никаква ханъма наоколо, те все пак са го правили по-внимателно и организирано - оставяли са необходимото количество и от флората, и от фауната да живурка и да му правят някакви блага. Кадафито даже беше още по-умен, осъзнавайки че местния турлю-гувеч освен кирпичена колиба не може да построи нищо друго, наемаше чужденци да майсторят из държавата. много българи бачкаха и в джамахирията, и в Сирия, и в Ирак. колкото и да сме мърльовци, явно сме я вършили работата по-добре от тях. щото арабин-доктор или арабин-инженер е много рядко срещано явление. така им оставяше енергия на местните да се грижат с асфалтирането на паркинга и слагането на линиии кой къде да минава. имаше някакъв баланс там. ние не ги разбираме тези хора, не можем да съдим по нашия аршин за тях. за какво, по дяволите, ни трябваше да разбъркваме това лайно? пак опираме до каузите. и до политика-педал със стъкленото чене.
|
| Пон Май 18, 2015 8:22 pm |
|
 |
|
timt
|
Аз пък съм от ГлуПаците  и ToHu има една голяма бира от мен! Не знам дали осъзнавате но тоя проблем няма лесно, още повече хуманно решение, решението е поголовно изтребление, и както се знае покрай сухото гори и мокрото.Нищо че малко нацист си пада! 
|
| Пон Май 18, 2015 8:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Дедо, това което казваш е така, ама лайното вече е разбъркано, винаги съм твърдял че този край на света /онзи де, въпреки че и този е праивлно казано/ си иска диктатор, и понеже няма такива не остават много алтернативи за бързо решение. Лично на мен не ми трябват ханъми, та с чиста съвест бих ги затрил до крак. Нямам нищо против арабите, не ме разбирайте грешно, нито против религията, просто това е бързо и ефикасно решение.
|
| Пон Май 18, 2015 8:47 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Иранците успяха да отклонят американски дрон и да го пленят като заглушиха ГПС сателитната система и пуснаха свой троянски кон, така да го наречем, т.е. имитираха сигнал от ГПС. а това е индикация, че такива системи се разработват и прилагат. 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Май 18, 2015 9:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пичове, недейте бърка това, дето в момента е в Ирак, Сирия, Либия, Авганистан и другите с демокрация, за да го сравнявате с това, дето е било по време на диктаторите. Това няма нищо общо с демокрацията а са просто други диктатори оставени без репресивния им апарат. Всички много искаха щатите да се изтеглят от Ирак и Афганистан, а сега всички искат пак да са там, за да се оправят с ИД. Аз имам една друго предложение - щатите имат военни бази в около 130 държави и постоянно присъствие във всечки океани. Нека да си приберат всички войски обратно в щатите щом демокрацията им е толкова лоша и гаранция ви давам, че само след 6 месеца до година половината свят ще им се моли на колена да се върнат пак където са били. Американската демокрация може и да е лоша според много от вас, но това което ще се намести вместо нея даже няма да искате да го разберете какво е. Човек така е устроен от хиляди години - да търси власт и могъщество. Ако някой от вас си представя, че вечен мир е възможен, значи трябва да отиде да се прегледа. Ако също така смята, че да живееш в диктатура е по-добре от живот в демокрация пак трябва да направи същото нещо  .
|
| Пон Май 18, 2015 9:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За мирът съм съгласен, за диктатурата не съвсем, много зависи. Има народи които само в диктатура могат да живеят, там демокрацията е неприложима. То лично моето мнение е че демокрацията е болест която съвсем скоро ще изчезне, но това е друга тема, нека предположим че западното общество "МОЖЕ" да живее в демокрация, дори това да е така това важи само и единствено за него. Тези общества там, а и това тук в БГ не е за демокрация. Отделно защо трябва винаги да свързваме едноличното управление с диктатура, или безчинства, светът е съществувал под тази си форма хилядолетия, и съвсем не съм убеден че живеем във най-добрите възможни времена. Да средната продължителност на живота е доста по дълга, но каква е средната задоволеност, щастливост, свобода .... живеем в демокрация а сме по ограничени от робите в Римската империя .... да ти имам и демокрацията.
|
| Пон Май 18, 2015 9:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Всичките иракчани, с които работя и познавам са дошли тук по времето на Садам и ако на тях им кажеш, че при Садам е било по-добре, от колкото при демокрация просто ще ти се изсмеят. Всички които казват, че при диктаторите е било по-добре от колкото сега при демокрацията, дето сме насадили там (защото и тук доста хора го казват това) просто забравят, че първо те не са живели при истински диктатор, за да знаят колко е добре или зле и второ пропускат факта, че това, дето сме го насадили там не е демокрация, а просто някакъв много по-слаб от преди диктаторски режим.
|
| Пон Май 18, 2015 10:25 pm |
|
|