|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Е тва много интересно, кога го е казал не знам, нали не гледам телевизия, още повече ББ по телевизора. https://youtu.be/NwBYrcENs50?t=32Но си струва да се гледа.
|
| Пон Ное 16, 2020 2:32 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Бат'Бойко на няколко пъти се цепеше пред камерите, че вирусът е изкуствен, дори след като според официалните изследвания това беше наречено "абсурд". Спомням си реплика, казана с гняв и мъка: "Тези изроди, които изпуснаха вируса ...!". Друга улика е натрапчивото предсказване на тежка световна криза месеци преди появата на вируса.
Споко, едва ли някога ще научим истината, или поне не цялата - ще мажат докато стане минало-бешело. Щото ако сега се докажат дори само половината от тези съмнения - Трета световна, а това дори бат'Бойко не го иска.
|
| Пон Ное 16, 2020 11:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мда, китайците са се наговорили с Демократите и с го пуснали за да свалят Тръмп 
|
| Пон Ное 16, 2020 4:17 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/11 ... _NaiNovotoИнтересно големия кристален глобус какво включва? Три мутации на Ковид едновременно плюс грип А и Б?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 16, 2020 5:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Aaaa ама то да не се окаже че 60% от тия със симптоми и ковид са болни от грип 
|
| Пон Ное 16, 2020 6:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Всичко може да се докаже, но без тест... тъкмо видях един оригинален тест в коментарите на линка от Цецо:
|
| Пон Ное 16, 2020 6:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пидераси, сър! Ъмчи тези кой ги брои за слива?! А бе столетниците шъ разберат истината, може и да видят някой обесен (почти като след Нюрнберг), ама файда - йок! Знам (досещам се), че тук минимум 90% сте фенове на научната фантастика. Да не би да греша?! Но да си добър писател-фантаст е една особена дарба, която до голяма степен включва няк'ви по-особени "способности". Твърдя го смело, щото и аз по наследство имам няк'ви слаби такива. Но напоследък: все по-модерно е фентъзито (и миналото), да го духат фантастите с тяхното бъдеще!
|
| Пон Ное 16, 2020 6:33 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Едва ли. Не много отдавна бяха обявили, че болните от грип били намалели с 98%. Фпечатляващо постижение... Старо... Идеята е екранизирана преди доста години във филма "Idiocracy". 
|
| Пон Ное 16, 2020 7:38 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Ное 16, 2020 9:01 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ибати (censored)! Да, явно зимата смъртността ще се увеличи както беше предсказал някой...
|
| Пон Ное 16, 2020 9:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
|
| Пон Ное 16, 2020 10:51 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
интересно лаишко обяснение: https://www.youtube.com/watch?v=-kETa8SQ_Bo ( все още не е изтрито от БигФарма .... субтитри - включи БГ ) игнорираме понятия: убива и лекува... следим информация за: водороден йон H+, pH в организма казано по научному ( една от многото научни статии и изследвания ... десен бутон - преведи на българси ) https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=3589403а хинина май прави точно това ( не съм търсил инфо ) не давам съвети - любопитство....
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Ное 17, 2020 12:09 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Казано по научному има много хипотези, затова първо се правят клинични изследвания. При тях няма рандомизиране, не се изключва плацеби и т.н. Просто лекари пробват и се опитват да си създадат впечатление. Ако впечатленията са положителни, те се публикуват и след това (други или същите доктори) правят истински клинични тестове, при които се игнорират всякакви субективни фактори. В случая с бикарбоната и лимоновия сок виждам, че са правели изследвания и са спрели на това ниво, т.е. не е било наблюдавано нещо, заради което да си струва по-сериозно тестване и доказване. Има и по-куриозни случаи, примерно имаше лекарства за които първичните изследвания бяха уж успешни. Примерно за хидроксихлороквина наблюденията идваха от доста сериозни учени и лекари като Люк Монтание и други. Не е като да идват от youtube и от една жена каза... Идваха от престижни медици, лекуващи реални хора. За съжаление, обаче, последващите тестове не потвърдиха тези твърдения. Което не значи, че не може да имат и положителен ефект (някакъв) върху някои хора. Примерно аз мога да кажа, че като съм хремав винаги ходя в една шкембеджийница и след една гореща и люта чорба се изпотявам и се чувствам много по-добре. Не знам дали има клинични тестове на шкембе чорба... възможно е да не действа при всички хора, възможно е при мен ефекта да е само плацебо. Но така или иначе това е моят ритуал. По същия начин други могат да се чувстват по-добре от инхалации на бикарбонат или като пият лимонов сок. Няма лошо.
|
| Вто Ное 17, 2020 1:11 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
е да де, но ми направи вчепатление, че пр.н.е ( преди началото на епидемията ) са правени МНОГО изследвания на Sodium Bicarbonate заради простотата му и най-вече заради значението му за организма: хомеостаза в качестовото на алкално-киселинен баланс а в момента в който лекар обясни - БигФарма "изтри" филмите и постовете с единственото изречение: Содата не убива и не лекува корона вируса... а като се зачете човек нещата се променят... търсим: помага, забавя с цел имунната система да пребие гадината... или чакаме ваксина... демек да блокира вируса ( пак не го убива ) елементарен пример (научно доказан): Спорт - когато ... тогава ... мускулна треска или млечна киселина - болки в ставите, отпадналост - "хапчето" е: сода с вода четене четене как и защо: муслулите отделят млечна киселина ( голяма концентрация на водород йон H+ ) a буфера сода с вода неутрализира H+ ( киселинноста ) такива примери има и за грип... демек вирус, а короната започва с ... болки в ставите, отпадналост.... бъра бъра бъра... млечна киселина, лактатна ацедоза, водород H+ ( тук има и колапс на авеоли, демек липса на кислород, излишък на CO2 ( задух ) .... демек повече H+ или киселинен организъм... или казано аеробна ацедоза ) ала бала генерация на цитокини ... опааа стана тя каквато стана просто ми беше интересно.... допълнение: от 1984 знам за жива и мъртва вода ( алкална и киселинна ) чат пат я ползвам в "критични" моменти и интереса беше да разбера ЗАЩО ( работи - неработи ) четох, четох и стигнах до Sodium Bicarbonate... което напрактика е "същото" и повече се доближава до Na+/H+ (Натриева-водороденa помпа) и тук БигФарма заключава: НЯМА информация... не работи... в този смисъл с "доказателството": стомашните сокове(солна киселина) неутрализира алкалната вода... ама като почете човек пише: солната киселина започва да се отделя няколко минути на гладен стомах и тн
_________________ main[-1u]={1};
Последна промяна TheWizard на Вто Ное 17, 2020 3:50 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Ное 17, 2020 2:42 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Отдавна е известно, че содата има антимикробно действие. Сигурно има и антивирусно. Не видях авторите за какви дози говорят, но аз, като дългогодишен язваджия, мога да ви кажа, че содата ми е донесла огромни страдания. Пиех сода, но явно организмът се опитва да компенсира недостига на солна киселина в стомаха, като произвежда още повече. Получава се порочен кръг, от който няма излизане, по точно излизането е с бурно повръщане. Същото важи и за препаратите за намаляване на киселинноста чрез хидроокисите на алуминия и магнезия - т.н. алмагел, флатугел и подобни. Добре, че на времето се намери лекар в България, който беше запознат със световния опит, насочи ме към изследвания и ми намериха хеликобактер пилори - гадна бактерийка, която я има при 95% от хората, но при язваджийте им разказва играта. Та този лекар ми предписа инхибитор на протонната помпа и двуседмично лечение с тройна комбинация антибиотици - бисмут, амопен и някакъв макролид, с който се лекува трипер, та ме гледаха подозрително в аптеката. Това ме спаси и вече 20 години съм забравил за язвата.
|
| Вто Ное 17, 2020 3:37 pm |
|
|