|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Всичко зависи от това, доколко често мутира вирусът. Ако до месеци се появи щам, който се разпространява по въздушно-капков път, както го прави грипният, тогава дебелият ще е и ръбат.
|
| Съб Мар 07, 2020 8:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Днес пазарувах в магазина за седмицата, бях с най-големите торби. Пълни щандове, никакви опашки повече от обичайното (беше обяд), никаква паника (в града има открити случаи). Хората си пазаруват по-малко и нормални неща. После ходих в детски център с трамплини, пот топлина, въргаляне по дюшеци. На изхода децата се редят да си мият ръцете, да не ги хване "Короната".
И така, животът си върви. Нищо трагично, засега.
|
| Съб Мар 07, 2020 9:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И аз се отбих в кварталния супер за да си взема някоя консерва за насело (да има): избор да видиш! И гъз-хартия, и салфетки, и спирт и... Единствено вчера в аптеката няк'ва жена искаше по-засукани маски и аптекарят каза: "Йок! Последно ми ги предлагаха на лев и петдесет...", а аз подхвърлих, че хавлиената кърпа е по-евтина 
|
| Съб Мар 07, 2020 9:57 pm |
|
 |
|
nik
|
и аз мисля че още нищо не е започнало, тепърва предстои, като спрат да броят заразените защото им е трудно да следят умрелите тогава ще настане истинската паника пък италия гръмна по същата причина поради която ще гръмне и в БГ много скоро - климата на егоизъм и неглижиране, никой не е свикнал да се съобразява, всеки прави каквото му кефне и не го интересува какво се случва а в БГ как ще има регистриран случай с по 20-30 проби на ден, като отказваш да търсиш нещо - няма да го намериш, като няма никакъв контрол хората се прибират от къде ли не, ходят къде ли не, и пак си заминават, уж грипна епидемия имало, уж учениците ги разпуснали в грипна ваканция, ама като започнат масово тия болни от грип да се влошават след 2 седмици тогава ще видим какво ще обясняват
пък това за близането е пълна глупост, явно се заразяват по много начини, далеч по-лесно от колкото се предполага, щом хора които вече са взели мерки се заразяват - в щатско 2ма служители на летището от проверяващите на пристигащите, т.е. щом очакват вируса би трябвало да не се ближат... но все пак са заразени
|
| Съб Мар 07, 2020 9:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Споко, бре! Преживяхме 20-30 Краища на света, ще преживеем още един!
|
| Съб Мар 07, 2020 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
едно е да си спокоен, друго да не мислиш и неглижираш. Ник е прав, на хората им е през оная работа, аз за себе си не се притеснявам изобщо, едва ли ще се разболея, и да се разболея ще ми мине като на куче, но си стоях у нас под карантина. Ходят, купчат се, днес ми се наложи да търся банка, минах през мол пардайз, пръска се по шевовете,имаше опашка за влизане, какво правят там в събота по никое време не знам, ако не ми се налагаше нямаше изобщо да отида, щото аз няма да се разболея ама ще го лепна на някого, повечето колеги само като си го помислят и вече са болни. Унас ще е по-зле от Италия, не знам защо някой си въобразява че ще ни подмине. А тоя грип В да не се окаже нещо друго 
|
| Съб Мар 07, 2020 10:18 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/03/07/4 ... ki_sa_pod/А иначе народа се дивеше, как китаеца строял болница за часове...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 07, 2020 10:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А що реши, че ще има такъв кейс? Засега само Италия го играе на тая писта. Има нещо в тоя вирус, което го прави много разпространен в дадени ареали/общности, но в други е силно ограничен... тепърва ще се правят анализи. Определено не се пренася лесно по въздуха. Или пък е намесена яко генетика и повечето хора са неподатливи. Иначе трябваше всичко да е пламнало вече... а то не е. 100000 са много малко количество за вирус с въздушно капково пренасяне, няма логика. Много сте се напънали. Накрая ще се окаже, че във БГ народа си го е карал на крак и е пропуснал да умре.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 07, 2020 10:33 pm |
|
 |
|
nik
|
погледни картата на разпространение - освен тия дето отказват да го регистрират всички други имат заразени единствено в БГ го няма, турция и албания чудна работа... или по скоро го има вече, ама тепърва предстои да се разбере... щото ако регистрират случаите ще се наложи да харчат пари, които са били предвидени за източване от наши и ваши... и сега се натискат да бавят колкото могат
|
| Съб Мар 07, 2020 10:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ти си по конспирациите, аз с подобни кримки не си хабя нервната система 
|
| Съб Мар 07, 2020 10:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Много са смях тая сутрин като го прочетох това, щото се сетих как им се дивяха като строяха за по 3-4 дена  .
|
| Съб Мар 07, 2020 10:48 pm |
|
 |
|
nik
|
и аз не се хабя, просто не си завирам главата отзад също така за разлика от бонго не бъркам безпокойството със свършилата бутилка пък дали са конспирации предстои да се разбере, скоро, събитията се развиват толкова бързо че докато си дописвам реда обстоятелствата може да са се променили https://ichef.bbci.co.uk/news/660/cpspr ... _v2-nc.png
|
| Съб Мар 07, 2020 10:51 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Съб Мар 07, 2020 11:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ако се гръмнеш няма да умреш от вирус 
|
| Нед Мар 08, 2020 12:20 am |
|
 |
|
nik
|
един път да ти обърне човек внимание и бързаш да се изложиш... ходи да си търсиш оправдания за алкохолната зависимост и не се бутай при нормалните хора ракийта не лекува ли корона вирус? я си сипи малко...
|
| Нед Мар 08, 2020 12:27 am |
|
|