|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:28 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ако питаш народа иска ли минимална заплата от 2000 лева и минимална пенсия от 1000 лева, 99% от хората ще гласуват с ДА.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Юни 03, 2015 3:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
И какво лошо има? Демокрацията не е безгрешна система, съвсем в реда на неща си е да бъдат взети грешни решения в краткосрочен план. В дългосрочен плана, обаче е най-добре решенията да се вземат от този, който носи последствията. Той най-вероятно след 2-3 грешни решения ще му дойде акъла или няма, но тогава пък алтернативата е да намерим балъци за управляващи дето да работят ползу роду.
|
| Сря Юни 03, 2015 4:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
К'ва демокрация ви гони в БГ бре?! А на предния референдум питаха (по спомени): "Искате ли да се развива ядрената енергетика в БГ и АЕЦ "Белене"?" т.е два взаимоизключващи се за момента въпроса.
|
| Сря Юни 03, 2015 4:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе Миро, понякога си мисля че живееш в друг свят, от къде тоя оптимизъм в теб ? То не само за нас, но при нас е силно изразена, тенденцията да повтаряме една и съща грешка докато можем .... сори, но тоя народ не може и не трябва да взема решения различни от това днес да яде или не, и дали да си бърши гъза с розава или синя хартия. Както всички знаем има региони в които демокрацията не вирее и не е одбра система, е те в такъв регион живеем, това сме ние, никаква демокрация. Лично аз си мисля че ако ни беше сполетяла истинската демокрация сега щяхме да сме много по-зле.
|
| Сря Юни 03, 2015 4:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Къде по-добре се получава когато решенията се вземат от нискочели политици ръководени от чичко Сам... Щото сме срамът на Европата, де.
|
| Сря Юни 03, 2015 4:50 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Нали знаеш вицовете за оптимистта и песимиста  Аз съм оптимист, винаги може да стане и по-зле  в случая съм реалист де. Един референдум или 5 референдума, особено у нас с подобни безсмислени въпроси а и смислени да бяха пак не водят до никаква демокрация. Само си запълваме времето, да не скучае народа... Същото мисля и за изборите, дъвкали сме го много пъти. Правим демокрация с краката си, щото само ходим до урните, друг ефект няма... Но това не значи, че механизма с изборите или с демокрацията е сбъркан. Просто у нас не се разбира смисъла и не се прави както трябва. Но за целта трябва още малко хората да узреят... да се надяваме, че рано или късно ще почнат 
|
| Сря Юни 03, 2015 4:51 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз и друг път съм го писал - за да работи добре една държава, трябва да оперира като бизнес. В бизнеса няма демокрация, ако почне една фирма да си разпитва чистачките за стратегията в бъдеще, пиши я дотам. Същото е и държавите, но в по-голям план. Средностатистическия човек нито е достатъчно умен, нито достатъчно подготвен да взима стратегически решения. Затова решенията взети с отчитане на мнозинството като едиствен фактор никога не могат да бъдат добри. Демокрацията е менте.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юни 03, 2015 5:32 pm |
|
 |
|
timt
|
+1 Демокрацията е менте Точно! Отбиване на номер и прах в очите, нищо повече. Войната е кой да барне парите от митници и акциз, всичко друго е пълна заблуда на публиката. Ремонтираме държава с чужди пари по евро-фондове а после губим държава и новият собственик с ремонтиран апартамент.(като бонус, роби) Схемата е елементарна!
|
| Сря Юни 03, 2015 5:47 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
По План-Програма Теленор спира тук 3G мрежата до 2020, а после и 2G до 2025. Който иска да си го преведе с гугле-то от ШвеТски http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telek ... 912633.eceтака, че минавайте на 4G... и т.н.
|
| Сря Юни 03, 2015 7:49 pm |
|
 |
|
stefan63
|
-6 за "Демокрацията е менте". Млади сте и не помните "недемокрацията". Тони пък е някакъв анархист, анархо-консерватор. 
|
| Сря Юни 03, 2015 8:02 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Помним, помним Аз между другото навремето бях в другия край на скалата, но с времето на човек му се отварят очите...
|
| Сря Юни 03, 2015 8:14 pm |
|
 |
|
timt
|
И ние помним 
|
| Сря Юни 03, 2015 8:20 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Nbabane, вярно си видял много свят  И тогвашната България - по ли ти харесва от сегашната?
|
| Сря Юни 03, 2015 8:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Няма абсолютно щастие. И тогава и сега имаше много лоши и по няколко хубави неща. Аз лично не съм нито за тогавашното нито за сегашното - и двете са просто различни форми на извратено лицемерие. Аз съм за цялостна реконструкция на обществото.
|
| Сря Юни 03, 2015 8:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Аз пък хич не съм привърженик на комунизЪма, но колкото по-гледам сегашната БГ, толкова повече взема да ми харесва тогавашната. Е, надявам се сегашното да започне да отминава, но после и възстановителен период ще има и... пак 50-100 г. загубени заради няк'ви си идиоти. Иначе: не плюйте матряла, като че вие сте извънземни. Да сте си мръднали гъза за да подобрите нещо? А туй дето му викате "матрял" си е било по-добрата част от населението, но вече поизмря, издънките му са калпави а добрите семена вятърът ги отвя надалеч... Edit: осрахме поредната тема: Новини за циливилизования свят  Edit2: Какво чух току що през прозореца: някой си разпалено, но на нисък тон коментира днешния дъжд, че листата вече взели да се спаружват. Как му стоят гладни пчелите, че изсекли горите и т.н. Отгоре дойде реплика: "Върви и пий една ракия, бе!"
Последна промяна bongo_x2 на Сря Юни 03, 2015 9:01 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Юни 03, 2015 8:39 pm |
|
|