|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:36 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
 |  |  |  | ToHu написа: Докато не се появят още 5-ма като него ... нали ги виждам тия хубавци дето ми карат нет на лозен, изредиха се 3 фирми, една от тях горе долу им държи връзката ако не вали, като имаш в предвид че имам уж пряка видимост към антените им, едните в Младост, другите някъде в Дружба, а имаше и едни с антени на експо центъра. Казах им, тая работа не става с устройства за по 200 лв, поне за 2000 -3000 трябва, по-евтин читав не съм виждал, за тая сума едни латвойски ...или литовски ...или някъде там по региона имаше, а истината започва с Моторола. |  |  |  |  |
Кумът ми е в Лозен, а той много държи на читав нет и е намерил някакъв - да ви свържа?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Сеп 02, 2015 10:35 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
нямам телевизор, маша и мечока са ограничени сутрин или вечер по 1-2 или колкото го изтървеш серии. Иначе пчеличката Мая (нови и стари), разни други преведени или тукашните Bamse/Pipi/Emil. Разбира се Розовата пантера (не е много за малки) и други подобни. Разни дивотии от рода на Спайдермен и т.н. - каквото му разкажат приятелите в детската градина, или ако получи тениска или играчка с тях. Толкова като за 4 годишен. С телефона правим снимки, или гледаме скачащи жаби, или нагледно каква е разликата между "торнадо" и "тайфун". Но досега не е проявявал интерес да му остава в ръцете.
|
| Сря Сеп 02, 2015 10:37 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12899 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Докато не се появят още 5-ма като него ... нали ги виждам тия хубавци дето ми карат нет на лозен, изредиха се 3 фирми, една от тях горе долу им държи връзката ако не вали, като имаш в предвид че имам уж пряка видимост към антените им, едните в Младост, другите някъде в Дружба, а имаше и едни с антени на експо центъра. Казах им, тая работа не става с устройства за по 200 лв, поне за 2000 -3000 трябва, по-евтин читав не съм виждал, за тая сума едни латвойски ...или литовски ...или някъде там по региона имаше, а истината започва с Моторола. |  |  |  |  |
Имах предвид основно домашните потребители. На места, концентрацията на рутери с вирлес, е впечатляваща, и там е основната драма. На някой рутерът не покривал цялото жилище. На друг му пречел рутерът от съседния вход... И се започва с къстъм фърмуери, дърпане на дърпалката за повер, на макс, и прочие интелигентни дейности...
|
| Сря Сеп 02, 2015 11:37 am |
|
 |
|
michev
|
Оправданието че някой щял да си вдигне мощността е глупаво.. Като пример мога да дам продуктите на Mikrotik - в нас съм с 951G-2HnD и .. ако имам желание мога съвсем без да му подменям фърма да го избича на 1 ват.
|
| Сря Сеп 02, 2015 12:15 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Проблема за мощностите и честотите може да се разреши, като се разреши например всички честоти от 2 до 3Г да са за домашни рутери. Всеки рутер и приемник да има задължително Transmit Power Control: https://en.wikipedia.org/wiki/Power_controlВсеки излъчен от рутера пакет да е с различна мощност в зависимост от това за кой клиент е предазначен пакета. Всеки клиент може да докладва на рутера колко е RSSI: https://en.wikipedia.org/wiki/Received_ ... indication и рутера да намалява мощността с която излъчва пакетите за този клиент.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Сеп 02, 2015 12:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То оправданието е като г'з - всеки си го има.  Щом имаш познание да вдигнеш мощността а не пущаш някой InSSIDer от време навреме значи имаш доста кофти характер. Освен това "n" скоростите изобщо не са задължителни. Когато бай Бонго крадеше нет из гръчко редовно администрираше квартала - за доброто на всички. Все пак липсваха познавачи с изключение на един Велик Маг с компютърски магазин, нетя му беше силен като да е до моята антена и осираше цялата махала. Една вечер влязох в мрежата му и осрах на свой ред всичко, включително DVR-а и NAS-а. ike писал преди мен...
|
| Сря Сеп 02, 2015 12:46 pm |
|
 |
|
ike
|
Явно водата кръв не става. Където и да отидат, циганина краде, евреина продава, ирландеца се бие, а българина хаква.
|
| Сря Сеп 02, 2015 1:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ами не аз още преди 3 год си пуснах оптика, радиотата останаха само бекъп.
|
| Сря Сеп 02, 2015 2:01 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Няма как Wi-Fi рутера да излъчва пакети на различна мощност според клиента, защото това е възможно само при channel базираните системи за множествен достъп. И то не при всички - използва се най-често при TDMA, FDMA, SDMA и др. WiFi стандарта (802.11) ползва пакетно базиран множествен достъп (CSMA/CA) заедно с OFDM и затова мощността може да се регулира само глобално за всички клиенти. Единствено е възможно AP да регулира можността на отделните клиенти асоцирани към него в зависимост от дистанцията и условията за приемане на техния сигнал, но доколкото знам това не е стандартизирано. Май Cisco имаха вътрешен протокол за това ...
|
| Чет Сеп 03, 2015 5:56 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
https://www.youtube.com/watch?v=bDmoqjNQAu8Интересно е, но май този начин на придвижване изисква доста повече енергия. Имаше едни малки колички, мисля че ги бяха правили за военните и полицията - могат да прескачат огради или скочат през отворен прозорец, например
|
| Пет Сеп 04, 2015 11:01 am |
|
 |
|
Grubi
|
Тези хубавци, Facomsa случайно ми попаднаха в полезрението, приличат на Джонсън Контролс, но май не работят в БГ. Ако на някой може да му са полезни http://www.facomsa.net/#!technology/c236v
|
| Пон Сеп 07, 2015 11:09 am |
|
 |
|
ike
|
Не било само за рутера. Не можеш да махнеш щпионския модул от телефона и от лаптопа. САЩ се изправя срещу Linux и Android: http://it.dir.bg/news.php?id=19972878
|
| Вто Сеп 08, 2015 10:30 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не се излагайте - това въобще не е в смисъла, в който са го написали пишман журналистите в статията. Да не можеш да смениш фърмуера в радио модем (което има смисъл, защото сертификациите отиват на кино) няма нищо общо с това да не можеш да си смениш операционната система на лаптопа или телефона. Смятам, че тук все пак пишат интелигентни хора и такива малоумности като в тая статия не би трябвало да правят впечатление  .
|
| Вто Сеп 08, 2015 3:47 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
В общия случай рутера си е пълноценен комп. Радиомодема е само компонент от него. Тоя в бачкането сме го направили и принтер да тътрузи през USB и други подобни. А че журналюгите пишат глупости - факт.
|
| Вто Сеп 08, 2015 3:53 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ако производителят на телефона или лаптопа реши че не иска да те пусне да сменяш ОС може да го направи. И сега го правят - secure boot, заключени bootloader-и. Съвременните SoC-ове почти без изключение имат тази възможност и е въпрос на избор от страна на производителя дали да го направи. В ПЦ-тата също го има. Логиката е че с калпав софтуер можеш да изгориш нещо и после да се правиш на ударен за гаранция. Естествено, geek-овете ревът че не могат да сложа cyanogenmod или нещо друго. Някой фирми се правят на добри и ти дават начин да си отключиш хардуера като при това се съгласяваш че нямаш гаранция. В крайна сметка продуктът е техен и са в правото си да правят каквото искат с него, ти като го купуваш се съгласяваш че той поддържа описаните функции и никой не ти гарантира root или нещо друго. Ако не ти харесва купуваш на конкуренцията, или си го правиш сам.
|
| Вто Сеп 08, 2015 4:35 pm |
|
|