Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Спарки, той рутера е наистина комп търкалящ линукс, ама това не променя факта, че тоя комп с линукс може да прави каквото си иска с модема. Отделно това няма нищо общо с идеята на статията, че видите ли като си купиш комп с Уиндовс и вече не можеш да си сложиш линукс или там нещо друго и това е точно щото NSA искат да продължат да те шпионират :D .

Вто Сеп 08, 2015 4:57 pm
Профил

Dimitar написа:
Спарки, той рутера е наистина комп търкалящ линукс, ама това не променя факта, че тоя комп с линукс може да прави каквото си иска с модема. Отделно това няма нищо общо с идеята на статията, че видите ли като си купиш комп с Уиндовс и вече не можеш да си сложиш линукс или там нещо друго и това е точно щото NSA искат да продължат да те шпионират :D .

За шпионирането баш ме брига! Нито имам какво толкова да крия лично, нито работя по разни свръхсекретни проекти, нито съм джихадист. :) Пък и чисто технологично ми е малко тъмна Индия като как ще слушат всеки рутер на планетата, даже имайки всичките кинти и технологии на света.

Мисълта ми беше че ако фирмуера на радиомодема, който е само част от рутера, е направен както трябва, лайнукса или каквото и да е друго, може да прави с него само това, дето е зададено. То си е дивайс с драйвер като всеки друг дивайс, или поне така си мисля. Проблема им не е в лайнукса а другаде. А да забранят на закупения с Windows лаптоп да си сложа лайнукс ми се струва твърде малко вероятно - ще загубят пазари, пък и там играят кинти, на които трудно някой ще устои. PC-то трудно ще заприлича на Mac - просто двете се купуват от различни хора.

Вто Сеп 08, 2015 8:22 pm
Профил ICQ

@Dimitar @sparkybg
Момчета, това май сте го проспали: https://www.google.com/search?q=how+to+ ... s+8+laptop
с 2 думи, не можеш да качиш произволен линукс на уиндоус лаптоп.

Вто Сеп 08, 2015 11:05 pm
Профил
Аватар

А можеш ли да качиш произволен Windows на Android грамофон?

Вто Сеп 08, 2015 11:11 pm
Профил ICQ
Аватар

ike написа:
@Dimitar @sparkybg
Момчета, това май сте го проспали: https://www.google.com/search?q=how+to+ ... s+8+laptop
с 2 думи, не можеш да качиш произволен линукс на уиндоус лаптоп.

Компа ми е с такъв UEFI BIOS и функцията за проверка на цифровия подпис може да се изключва. Това е направено с цел да ни си инсталираш някоя операционна система по която е пипано. Въобще не ми попречи да си инсталирам пиратски уиндоус като я изключих, както и да бутва от всякакви дискове с линукс, включително и някаква китайска, която дойде с една лонг рейндж wifi карта с инсталиран софтваре за кракване на wifi пароли. Така че няма какво да ми пускаш линкове към сърчове в Гугъл. Ако искаш за теб си вярвай на каквото те кефи, но не ни го представяй като някакви конспиративни теории.

Сря Сеп 09, 2015 2:11 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
и функцията за проверка на цифровия подпис може да се изключва. ...

Все още може. Преди време плащахме за да си купим бозата за лаптопа. Днес ти я предлагат безплатно ОЕМ с лаптопа (поне доста производители го правят). Няма да се учудя утре, когато почне сериозното шипване на лаптопи с 10ка, да си плащаме допълнително ако го искаме "отключен" и без боза...

Микрософт вече обърнаха палачинката - бозата е безплатна за стари юзери, това не е било. Следващата стъпка е да е съвсем безплатна и леееекинко задължителна, поне за средностатистическия тъп юзер.

Не ме разбирайте погрешно, ползвам си активно бозата, даже си я купувам. Просто коментирам тенденциите.

Сря Сеп 09, 2015 7:41 am
Профил ICQ

Ами това за старите юзери е нещо което отдавна трябваше да направят. Чудят се според мен как да я популяризират.
П.с. Едва ли е без причина де

П.с. 2 най-мразя като не може да си платиш за нещо, последно чаках бози ембедед 2 седмици, преди това vmware 3 пъти ми върнаха парите, писах им да си го начукат и че ще използвам пиратски, никой не реагира.

Сря Сеп 09, 2015 8:56 am
Профил
Аватар

Опитай същия подход с някой софтуер на Siemens - примерно Solid Edge или по-добре NX...

Сря Сеп 09, 2015 11:35 am
Профил ICQ

Dimitar написа:
Компа ми е с такъв UEFI BIOS и функцията за проверка на цифровия подпис може да се изключва.

Там е работата, че на повечето лаптопи тази опция е скрита или не работи. Хората по форума на производителите мрънкат за нова версия на биоса, а производителите казват: Ще видим.
И разбира се има дълги и обширни статии, как да си екстракнеш биоса, да го модифицираш и да го подпишеш, за да може да си качиш линукс. И за какво е тази защита? Да не би някой вирус да ти качи линукс, ли?

Сря Сеп 09, 2015 1:29 pm
Профил
Аватар

Цецо, няма как да направят бозата задължителна, защото е против закона за монопола. А компа за чийто биос говорех го купих преди две седмици и си се изключва въпросната функция.

Сря Сеп 09, 2015 2:02 pm
Профил

Това ще ме е най-малкия проблем с биоса, но не мисля че някой забранява изключването и. Може би ако е нещо на мс може, като сърфейса, но за други не вярвам.

Сря Сеп 09, 2015 4:05 pm
Профил
Аватар

Според последните новини Qualcomm ще интегрират антивирусна защита директно в CPU-то. Не виждам проблем ако се възприеме "защитата" да ни защитава и от "незаконна" смяна на OS. Или просто да записва че е правен опит, при което се губи гаранцията. :)

https://www.qualcomm.com/news/snapdrago ... ore-mobile

Сря Сеп 09, 2015 10:45 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Двама на всеки 100 Сирийски мигранти се оказва член на ISIS като план за срив на Запада.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -West.html

Вто Сеп 15, 2015 3:37 pm
Профил

speedblue написа:
Двама на всеки 100 Сирийски мигранти се оказва член на ISIS като план за срив на Запада.

Все ми се струва че хората, занимаващи се с тия въпроси, отдавна са наясно с това и без да го четат в някой вестник.

Вто Сеп 15, 2015 4:33 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
speedblue написа:

Все ми се струва че хората, занимаващи се с тия въпроси, отдавна са наясно с това и без да го четат в някой вестник.

Разбира се, че е така. Вече и тия които не се занимават с тия въпроси започнаха да стават наясно. И дойде ред на официалното обявяване.
Играта си има правила все пак... а маймунките гледат филма който може да прерасне от 2D на 3D или в повече D-та... примерно 6D, 7D, 8D... - мирис, болка, огън, прорезни рани и т.н.

Вто Сеп 15, 2015 6:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 1197  Следваща