Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Добре, все пак не ми отговори на въпроса. Ето го пак:
Ще пуснеш ли детето си да се разкарва с пистолет сред други с пистолети?

Пет Окт 02, 2015 5:40 pm
Профил
Аватар

Отговорът е ясен - и децата и малоумните не могат да отговарят за действията си и затова се нуждаят от надзор.

Пет Окт 02, 2015 5:56 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Тези, които правят престъпленията не се интерисуват от забраните.

Именно.
Като начало , не е лошо да осъзнаят, че проблемът изобщо не е в оръжието, нито в неговата продажба, без значение дали е свободна, или не.

Пет Окт 02, 2015 6:04 pm
Профил

Добре де а как ще обясниш факта че хора с легално оръжие го използват и правят золуми с него? Като пример всеки пенсионер работил за закона има право на оръжие. В Бг вече има доста случаи на изкуфели дъртаци с оръжие.
За какъв чеп е оръжието когато има закони и наказуемост? Значи няма защита от държава щом се допуска оръжие от частни лица. (в т.ч. изкуфели дъртаци) Както и шофьорските книжки, колко е пределната възраст за шофиране? (тя също може да се сметни за оръжие в ръцете на някой дядка с инфаркт на 80 години. )

Пет Окт 02, 2015 6:21 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Отговорът е ясен - и децата и малоумните не могат да отговарят за действията си и затова се нуждаят от надзор.

Да, това е абсолютно ясно, но е един от най-главните аргументи, които слушам по телевизията от защитниците на тезата, че всеки трябва да има оръжие. Виждате ли, тоя ненормалник бил убил еди колко си, много жалко било, защото ако всички били имали пистолети в дадения момент, щели да го застрелят навреме и нямало да се стигне до това.
Та въпросът ми отново: ако някой ненормалник отиде в магазина и си купи пистолет и реши да влезе в училище или детска градина, трябва ли всички деца вътре да имат и те пистолети с презумцията, че така ще са по-сигурни и защитени?

Пет Окт 02, 2015 6:46 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Добре, все пак не ми отговори на въпроса. Ето го пак:
Ще пуснеш ли детето си да се разкарва с пистолет сред други с пистолети?

Детето ми до 18 г. няма право да притежава каквото и да е оръжие, а пистолет може да си купи чак когато стане на 21 г. Демек въпроса е ирелевант, а след като стане над 18 г. аз пък не мога да му казвам каквото и да било. Ако той иска да има пистолет, запасан на кръста аз не мога да го спра, ако пък не сиака няма как да го накарам насила. Сега имаме същия проблем с пушенето - човека е на 19 г. и понеже е разрешено да се пуше ако си над 18 г. като му кажа, че аз не искам той да пуши и ми отговаря, че това си е лично негов проблем и аз не мога да му казвам дали да пуши или не, особено пък поради факта, че и аз съм бил пушил на неговата възраст. Та дано да съм ти отговорил на въпроса и да е станало ясно :) .

Пет Окт 02, 2015 6:46 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Детето ми до 18 г. няма право да притежава каквото и да е оръжие, а пистолет може да си купи чак когато стане на 21 г.

Не е толкова ирелевант. Ами ако намери пистолета на баща си в чекмеджето и реши да се прави на герой? Доколкото си спомням има не един такъв случай, което отново връща нещата към свободната продажба.

Пет Окт 02, 2015 6:49 pm
Профил
Аватар

Това каква връзка има с темата - какво може да намери сина ми в къщи и какво не. Оръжието ми в къщи се съхранява с разглобен затвор, има верига с катинар през затвора, след това е в кутия с код и кутията е в специален шкаф, който също се заключва и ключовете са постоянно в джоба ми. Така че сина ми да се докопа до оръжието без мое разрешение е почти изключено. Отделно съм му обяснявал надълго и нашироко за самото оръжие и как трябва да се борави с него, така че аз в моя син имам пълно доверие, въпреки че държа оръжието заключено с чукорнайсе ключа. Така че пак не разбирам какъв точно ти е пойнта - да може някое дете да се докопа до оръжието на родителите си и да стане беля, но същото дете може да се докопа и до колата и да изпомачка една камара народ по улиците. Трябва ли да забраним и колите или пък кухнеските ножове, защото и с тях може да се убива. С колите даже се обиват повече хора, от колкото с оръжията по домовете.

Пет Окт 02, 2015 7:07 pm
Профил

Dimitar написа:
Трябва ли да забраним и колите или пък кухнеските ножове, защото и с тях може да се убива. С колите даже се обиват повече хора, от колкото с оръжията по домовете.

Не е същото. Личните права се ограничават когато противоречат на обществените интереси. От гледна точка на обществото колите носят повече ползи, отколкото вреди така че няма обществен интерес за забраната им (поне засега). Докато оръжието определено не е решение за обществото и не променя нищо. Има държави в които и хладните оръжия са забранени, примерно UK, даже и ченгетата не носят. Не мисля, че ингилизите се чувстват по незащитени щото не им разрешават оръжия. Всъщност там оръжията не са забранени, забранено е носенето и има такива изисквания за съхранението, че само оръжейни клубове и хора с много голям мерак могат да ги покрият.
Мисълта ми беше, че оръжието не може да се сравнява с транспорт, а по-ското с алкохола, цигарите, наркотиците... Т.е. неща, които за някои са лично необходимост, но като цяло обществото няма необходимост, даже напротив.

Пет Окт 02, 2015 7:30 pm
Профил
Аватар

в китай ме арестуваха, защото си купих кусненски нож и си го носих в къщи...

Пет Окт 02, 2015 7:34 pm
Профил
Аватар

Значи първо пойнтът ми не засяга твоята ситуация индивидуално, а по принцип. Защото ти може и да си изключително отговорен с твоето оръжие и с възпитанието на детето си, но това съвсем не е валидно за всички притежатели.
Колкото до колите, там сравнението е неуместно поради куп причини, например размер и скорост на движение са само някои от тях.
Освен това ако някой блъсне човек и дадена организация ми излезе с тезата, че всички трябва да са с коли, защото ако са пешеходци ще загинат, за мен ще бъде също толкова малоумна, но пък знае ли човек... Хората за пари какво ли не правят :)
Да увеличаваш защитеността си към оръжията чрез увеличаване на броят им, ми се струва доста идиотско като идея.

Пет Окт 02, 2015 7:41 pm
Профил

Dimitar написа:
... особено пък поради факта, че и аз съм бил пушил на неговата възраст. ...

Доколкото си те спомням на тази възраст въобще даже не пушеше, напротив - само компютри ти бяха в главата ...

Пет Окт 02, 2015 9:29 pm
Профил
Аватар

Нищо не си спомняш - от 16 до 33 годишен пуших по 2 кутии на ден :D .

Бабане, това им харесвам на щатите, че нещата тук не се решават "по принцип" и държавата не ти се бърка във всяко нещо, което правиш. Или поне беше така, преди Обонго да стане президент и да иска да си завира гагата навсякъде. Доста пъти тук съм казвал, че САЩ са доста икономически сегрегирана страна и нещата не стават по принцип и това е основаната причина да има 1000 Америки. Аз съм напълно убеден, че както всеки ако носи оръжие нещата няма да станат по-добре, така и ако е назранено пак няма да станат по-добре. Някои неща трябва да се съобразяват с историята и особеностите на определена държава и знам със сигурност, че като си мислиш, че някои неща работят в UK си мислиш, че ще работят на всякъде, но в реалността не е така :D .

Пет Окт 02, 2015 9:50 pm
Профил

Dimitar написа:
Нищо не си спомняш - от 16 до 33 годишен пуших по 2 кутии на ден :D

Хм ... тя, че не ме слуша главата, не ме слуша ... ама щях да помня да съм ви правил компания да пушите ... пък аз ама нищичко такова не помня - ама виж помня много добре как натирвахме зайците за принцеси от лафката, че да им дадем за награда да пипнат компютър :D

Пет Окт 02, 2015 10:52 pm
Профил
Аватар

Аз теб бях забравил, ти искаш някакви цигари да помниш :D .

Съб Окт 03, 2015 12:44 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 1197  Следваща