Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Жената е панирана, май по рождение ама без май, но има астма макар поовладяна, и съвсем оправдано иска да се ваксинира срещу курамувируса. Учителка е, значи има няк'во предимство.
Чуденката е какво да направи и с коя ваксина?

Съб Яну 02, 2021 6:04 pm
Профил
Аватар

Бинго, защо си мислите, че ще има личен избор на модела ваксина?

Освен ако не чакате още 12-18 месеца, де... А това едва ли е опция във вашия случай. Описаните фактори са определно ЗА ваксина и според мен при първа възможност - слагайте каквото е налично към момента.

Надявам се на ония тюфлеци горе да им е останала поне малко съвест и да дадат възможност на учителите да са в следващата партида, най-късно до един, два месеца.

Съб Яну 02, 2021 7:14 pm
Профил ICQ

До март са планирани 70к, Израел вчера направи милионната ваксинация.

Нед Яну 03, 2021 1:24 am
Профил
Аватар

Мани, к'во мернах докато гуглосвах:
Цитат:
Министерският съвет одобри също допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер до 14 000 000 лева. Те са предназначени за купуването на още 17 280 флакона ремдесивир.
Човешкият живот цена няма, ама бахти търгашите!

Нед Яну 03, 2021 4:57 am
Профил

Баси и флаконите да не са кило и нещо на тая цена.

Нед Яну 03, 2021 5:23 am
Профил
Аватар

Изображение

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Яну 03, 2021 6:38 pm
Профил WWW
Аватар

Направих една "бегла справка/проучване" по темата ГРИП в базите данни... аууу - направо е страшно :finga:
масово се цитират хапчета: стари и неработещи поради резистентност, а "интересните" публикации са платени
това прави впечатление на пръв поглед

в аналогия с короната, половината натурални продукти се препокриват с грипа ( линк )

Чет Яну 07, 2021 1:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Много интересно. Къде би следвало да се намира лекарството против крастата по тая таблица?

Иначе по едно време мина статитя за TMPR протеина като рисков фактор... обаче всичко утихна.

Чет Яну 07, 2021 1:30 pm
Профил ICQ
Аватар

добавил съм го за информация ( 4 реда над "червената" линия )
не атакувал вируса директно, а функциите на клетките за транспорт на протеини от "ядрените апаратчета" към цитоплазмата
това разглежат ... имало и други функции ама не можели да ги докажат

ама всички споменавани лекарства не могат да излекуват тежко болните... а те им ги набиват в конски дози и не могат да докажат какво става
освен да гледат статистика

Чет Яну 07, 2021 1:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Именно. Тая натрапчива мисъл ми се върти и на мен в главата.

Всички тия "лекарства" имат за цел да подтиснат репликацията на вируса. Лекарство дето да трепе директно вируси не е имало, няма и в момента.

Особенно нашите лекари (ама имам чувството и западните) - ръгат ремдесевир и хлохиксин и прочие на тежко болни пациенти. А тия хора нямат проблем с вируса, те имат проблем с последствията от вируса. Те тия хора силно вероятно нямат активен вирус в себе си въобще, говорим за седмица и натам след симптоматика!

Всички тия лекарства идеята им е да се пият в първите няколко дни от поява на симптомите, за да намалят вирусния товар. Даже някой от тях (по безобидните) ги дават да се пият и профилактично преди заразяване. Даже почвам да си мисля, че "профилактичното" пиене на антибиотика от ден първи си има свойте основания.

Той направил вече двойна пневмония, минали две седмици, те му бухат ремдесевир и му преливат плазма за антитела... За чии? И после - ами то лекарството явно не работи. Ами логично, то ремдесевира не лекува пневмония.

Може би при хора, които не успяват дълго да утрепят вируса със собствени антитела - би имало смисъл. Хора с имунен дефицит например. Ама масовия случай не е тоя.

Въобще според мен тия дето имат ниска смъртност, успяват точно в това - третират болния адекватно още от първите симптоми. После докара ли се до кислорния апарат - протокола е еднакъв навсякъде... ако оцелее - оцелее.

Чет Яну 07, 2021 2:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Казах ли ви аз: при първи симптоми много ракийка, гореща супичка с куркума и чер пипер в изобилие (чесънът се подразбира), салатка от кисело зеле, някой-друг аспирин (на когото понася) и лягаш да спиш без да се отвиваш.
Чайовете с мед са за деца.

Чет Яну 07, 2021 3:53 pm
Профил

ами то не съм сигурен колко точно е жив вируса че да го трепеш, той нали сам не може да се репликира (даже не знам въобще какво може да прави освен да лети наоколо) , принципа му е да излъже човешките клетки да го приемат и да го репликират, т.е. твоите клетки започват да произвеждат вирусни, и от там идва проблема - вируса колкото и да го трепеш твоите собствени клетки продължават да произвеждат още нови вирусни, трепеш и произвеждаш веднага нови, ефект нулев, по-разумното решение е да се влияе на репликацията, а репликацията спре ли, или поне да се забави достатъчно - няма нужда от нищо друго, организма сам се справя

Чет Яну 07, 2021 4:25 pm
Профил
Аватар

nik написа:
а репликацията спре ли, или поне да се забави достатъчно - няма нужда от нищо друго, организма сам се справя

Така де, нали това казвам. Ама на човек дето е минало седмица и нагоре от първите симптоми - то там вируса вече му е спряла репликацията (щом не е заразен) - той най-вероятно не страда от вируса, а от последствията. Какво ще му лекуват с противувирусната терапия.... ремдесевир, хлорхиксин и т.н...

Във БГ процедурата обикновенно е тая - като се разболееш, звъниш на личния и той ако е стар доктор ти изписва антибиотик, ако е от новата линия - ти дава парацетамол. Така си кюташ една седмица. Ако се оправиш - добре. Ако не, след седмица до 10 дена вече почваш да не можеш да дишаш и те засилват към болницата. Дето на снимката в 99% от случаите виждат пневмония. И почват да тъпчат антибиотик и антикоагуланти. Ако още няколко дни не се оправяш или резко се влошаваш - пускат "тежката" артилерия - ремдесевир и кръвна плазма.... Последното според мен е (а) закъсняло (б) излишно към този момент.

Реално всички "иновативни" терапии във БГ се прилагат на тежките пациенти, а те при тях имат най-малко действие... или направо никакво.

Чет Яну 07, 2021 4:33 pm
Профил ICQ

ами тя тая практика не е само в БГ, и при мен е същото, стой си в къщи, само ако се влошиш тогава се обади
нямам идея кога точно спира репликацията, който се оправя - ясно, ама ако се влошаваш може още да се репликира? знам ли...

Чет Яну 07, 2021 4:48 pm
Профил
Аватар

Ами и аз нямам познат пулмолог, да го хвана на къс пас да ми обясни - тая масова пневмония - вирусен или бактериален характер има. Тия неща са относително точно дефинируеми, а в публичното пространство чувам пълни тъпотии да се говорят.

Чет Яну 07, 2021 5:02 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 403  Следваща