|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:09 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Windows 8 на пазара.
Отказвам се. Споря с телевизора.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 05, 2012 2:08 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 05, 2012 2:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Аз доколкото знам М$ просто са добавили възможност свап-а да може да се слага където искаш, включително и в RAM. От тук нататък М$ са си свършели работата и не е техен проблем, ако даден потребител си конфигурира RAM свап.
|
| Пон Ное 05, 2012 3:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Човеко, давай го по-кротко. С тия темпове, скоро ще развиеш социопатия... Говоря сериозно. На последък се палиш от абсолютни глупости.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 05, 2012 3:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Аз всякакви патии отдавна съм ги развил, не ме мисли  . Агресията беше съвсем шеговита бе, толкова ли не личи. Смисълът не ама то не е нещо от което бих очаквал да се засегнеш, не повече отколкото аз бих се засегнал от приказките ти за радиото.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 05, 2012 3:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ок 
|
| Пон Ное 05, 2012 3:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Отдавна се каня да се изцепя: аз пък като чистя и подреждам комповете редовно им изключвам всичките системни измишльотини и досега съобщение за грешка не ми е излизало. Е, 3D Render програма не съм пущал, де.
|
| Вто Ное 06, 2012 12:55 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами за свапа, на 8-ца без свап не съм пробвал изобщо, на 7-ца мисля също защото доскоро всичко вървеше на ХР. За ХР със сигурност има проблеми, тествано е, нашият софтуер сам по себе си няма изискване, но има други приложения които искат свап. Отделно бозата сама по себе си и е нужен, специално за XP версиите.
А защо боза ... ами някой като почне да прави наистина работещи мултимедийни приложения под нещо друго, нещо което да има перформънса за декодинг на бозата, универсалността на directX тогава може и ние да сменим ОС. Кода е писан платформено независим, без проблем се компилира както за боза, така и за линукс или MAC OS. Да ама като бучнеш някакъв кепчър девайс и проблмеите почват, някои дори нямат драйвери за линукс, идеята да съпортваме неизвестен брой външни устройства мен лично не ми допада. От друга страна ние не управляваме совалки, софтуера работи без грижи по 15-на дена, но така или иначе устройствата им се прави автоматичен рестарт всеки ден, при някои дори е технологичен. Та със стабилността проблеми нямаме никакви, перформънса както споменах на декодинг специално, а и в 3D в боза е по добър от колкото под linux или MAC OS, говорим общо като декодинг, частни случаи с определени формати принас не работят защото се поддържат всички та .... отдавна съм прежалил едни 100$ за ОС и мисля че мъките да се изпозлва друга ОС към момента са неоправдани, ако някой ден излезе нещо интересно е въпрос само на замяната на няколко библиотеки, дали е DirectX или OpenGL за нас е без значение.
|
| Вто Ное 06, 2012 6:27 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не Тони, в грешка си. Проблемите са когато не стига физическия рам при изключен суап, а не защото е изключен. По начална идея приложенията изобщо не трябва да имат представа за суапа, това си е само на ос-а за да търкаля повече в по-малко памет. Ако на ХР, даже и на 98 му изключиш суапа и има достатъчно рам да си пуска каквоти пуска, пробллеми няма да има. Не съществуват проложения, които да *искат* суап. Те си искат само определено количество памет, а е задача на ос-а да им го предостави независимо по какъв начин. Опровергай ме, ако ти се занимава, но аз поне никога не съм чувал за такава програма, а не е като да не са ми минавали през ръцете...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Ное 06, 2012 8:48 am |
|
 |
|
741
|
Едно бързо търсене казва, че някои версии на фотошопа при стартиране плашели с "Windows is running without a paging file. This is potentially dangerous, and offers no performance improvements over running with a properly configured paging file. ... ... Continue Launching?" При потвърждение си работел, ама юзърите се нервели. Ако наистина го прави, малък суап файл в рама им решава проблема с нервите. Обаче не ползвам фотошоп и не мога да го проверя дали е вярно.
|
| Вто Ное 06, 2012 10:24 am |
|
 |
|
tgi
|
Това, което повтарям от не знам колко време вече е, че тоя суап файл залъгалка за идиоти няма нужда да е в RAM-а, нито да върши реална работа (след като би могъл да работи и в RAM-а, т.е. не разширява обема памет).
Всички приказки тръгнаха оттам, че някому може въобще да хрумне да слага суап файл в RAM-а. Останалото за това кои приложения какво тествали и т.н. са баналности без връзка.
|
| Вто Ное 06, 2012 10:37 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
това май бяха версиите преди PS7, когато средностатистическите компютри бяха с 32М рам. фотошопа изисква много памет и това е просто предупреждение, че може да нямаш достатъчно. самия фотошоп не знае дали в момента рънва от суап или не, само проверява регистъра за съответната опция, в момента не се сещам конкретния ключ. но няма приложение, което да *изисква* да имаш суап за да върви. всичко опира до количеството памет в системата
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Ное 06, 2012 10:57 am |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
7ца с 8GB рам си вървеше перфектно с години през SWAP, ползвайки photoshop и т.н. Считам не съм обикновен потребител за facebook/някоя онлине игра, та знам как се натоварва машината. Н'бабане Гт'муан'га си го казва точно - имате ли достатъчно РАМ, няма нужда от swap. Остарите linux-ки разбирания за swap са забравени отдавна...освен ако нямате достатъчно РАМ. Ако приложение иска swap,то проблема е в приложението, не в ОС-а. Няма как да кажеш примерно на after effects-a "ползвай 10Г РАМ",а реално да имаш 8 примерно...но това си е до задклавиатурното устройство, те МС знаят как се пише софтуер.
|
| Вто Ное 06, 2012 12:51 pm |
|
 |
|
741
|
Естествено. Само дето половината мнения в темата са обяснения, че такова приложение не трябва да се лъже със суап в рама, щото било безсмислено. Къде ще го сложиш, ако системата има ссд вместо хдд, а приложението си държи на суапа, пък макар и само за да не плаши потребителя за potentially dangerous среда? Оставяш го с минималния размер, ако и да намалява производителността в някаква степен. Повтарянето на едно нещо за н-ти път не му променя смисъла. А какво е виртуална памет и как работи тук поне предполагам всеки има представа.
Последна промяна 741 на Вто Ное 06, 2012 1:22 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Ное 06, 2012 1:17 pm |
|
 |
|
tgi
|
В ssd-то, естествено. Цената на бит там трябва да е далеч по-малка.
|
| Вто Ное 06, 2012 1:19 pm |
|
|